Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

Ir aš tiek pat naudojuosi tokiu pat Nikon'u su tokiu pat objektyvu. Ir turiu visiškai paprieštarauti - nuotraukos tikrai geros kokybės. Ir to pritraukimo užtenka. Aišku, kiekvienam savi reikalavimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(...little mary... @ 2013 04 07, 14:21)
Ir aš tiek pat naudojuosi tokiu pat Nikon'u su tokiu pat objektyvu. Ir turiu visiškai paprieštarauti - nuotraukos tikrai geros kokybės. Ir to pritraukimo užtenka. Aišku, kiekvienam savi reikalavimai  4u.gif

Ash manau kad ash tiesiog nemoku fotografuoti sad.gif nemoku tu funkciju nustatyti sad.gif Nu man pritraukimo reikia kai noriu fotkinti daigtus esanchius uz keliolikos metru. Ish arti gal ir gaunasi kas , bet ish toli tikrai ne kas.
Atsakyti
QUOTE(Scheila @ 2013 04 07, 12:59)
Sveikos,

turiu problemele, jau 1,5 metu turiu NIKON D3100 su 18-55 mm objektyvu. Nuotraukos mano manymu gaunasi kaip su muiline fotkintos, ir kita kart dar baisiau, truksta zinoma ir pritraukimo. Per daug nesigaudau fotografijoj, bet noretusi kad ir pritrauktu geriau ir raishka ( ar kaip chia pavadinti) butu geresne. Gal patartumet koki objektyva rinktis?

As ilga laika turejau tik 18-105, traukia gerai biggrin.gif Su kitiniais objektyvais tik prie gero apsvietimo grazios nuotraukos gausis, man pvz lauke vasaros diena viskas tinka ir patinka... Bet viduje apsiniaukusia diena be blykstes nera ka veikti schmoll.gif

Del zoominio objektyvo nepatarsiu, man jie per brangus biggrin.gif Pirkau 50 mm f1,4, netinka mazoms erdvems ir tinginiams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 07, 21:18)
As ilga laika turejau tik 18-105, traukia gerai biggrin.gif Su kitiniais objektyvais tik prie gero apsvietimo grazios nuotraukos gausis, man pvz lauke vasaros diena viskas tinka ir patinka... Bet viduje apsiniaukusia diena be blykstes nera ka veikti schmoll.gif

Normalioms nuotraukoms reikia apšvietimo. Nepriklausomai nuo technikos "krūtumo".
Papildyta:
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 04 06, 18:15)
Daug prisiskaiciau dabar forumuose ir kur pataria profai, tai susidariau nuomone, kad Nikon sunkus valdymas, bet nuotraukos grazesnes. O Canon daug lengvesnis valdymas, greitesnis fotikas, bet objektyvai su daug plastmases, kokybe l.prasta. Jei pataria su fotiku imt ne kitini 18-55mm, o koki kita, kuris universalesnis, kuris tinka ir portretam, tai daznai forumuose rasoma, kad klibantis, tarskantis, plastmase....Ir iskart pasimeti o ka gi pirkt  unsure.gif

Kažkokių pievų prisiskaitėte.

Bendrai paėmus, tai visų mėgėjiškų fotoaparatu valdymas yra prastas. Normalus valdymas prasideda aukštesnio lygio fotoaparatuose.

O dėl objektyvų - jei mokėsite 300Lt už objektyvą, tai ir turėsite barškantį plastmasiuką. Sumokėsite 3000Lt - turėsite objektyvą su metaliniu korpusu, atsparų drėgmei ir dulkėms ir t.t. Ir tas pats yra pas visus gamintojus.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 04 08, 09:23)
Normalioms nuotraukoms reikia apšvietimo. Nepriklausomai nuo technikos "krūtumo".

Na yra skirtumas, kai f 1,4 ir kai f 5,4? Tuo pačiu ir išlaikymas skiriasi, kas labai svarbu vaikus 'gaudant' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 08, 10:41)
Na yra skirtumas, kai f 1,4 ir kai f 5,4? Tuo pačiu ir išlaikymas skiriasi, kas labai svarbu vaikus 'gaudant' smile.gif

O jūs esatę bandęs/bandžiusi gaudyti vaikus su f/1.4 ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 04 08, 10:23)
Papildyta:

Kažkokių pievų prisiskaitėte.

Bendrai paėmus, tai visų mėgėjiškų fotoaparatu valdymas yra prastas. Normalus valdymas prasideda aukštesnio lygio fotoaparatuose.

O dėl objektyvų - jei mokėsite 300Lt už objektyvą, tai ir turėsite barškantį plastmasiuką. Sumokėsite 3000Lt - turėsite objektyvą su metaliniu korpusu, atsparų drėgmei ir dulkėms ir t.t. Ir tas pats yra pas visus gamintojus.

pradedanciajam objektyvas uz 3000 Lt na gal biski per daug smile.gif
Ka Jus patartumete isigyti naujokui , bendra suma +/- 3000 Lt ?

Turiu tokius pasiulymus. Pasakykit ar kazkas tinkamo man, naujokei, yra ? Ar siulytumet visai ka kita ?
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II ir 55-250mm IS II objektyvais
Nikon D5100 su 18-105mm VR objektyvu + Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G
Canon EOS 650D su 18-55mm IS II objektyvu + Canon-Lense-EF-50-mm-F1-8-II.
Sony Alpha SLT-A37 su 18-55mm objektyvu ( siulomas del geros filmavimo kokybes )

sitas objektyvas l.siulomas, nes man aktualu vaiko fotografavimui :
Canon Lense EF 85mm f/1.8 USM

Canon 650D ar 600D ? Ar verta brangesnis ir naujesnis ?
Uzmeciau klausimais, bet kai tiek prisiskaitai, tikrai per daug info naujokui ax.gif rolleyes.gif unsure.gif

Labai lauksiu patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 04 08, 16:55)
Nikon D5100 su 18-105mm VR objektyvu + Nikon AF-S Nikkor 50mm f/1.8G
Labai lauksiu patarimo  4u.gif

Aš šituo naudojuosi, po kolkas kaip pradedančiąjai visai nieko, tik mano obj 18-55 ax.gif , db kaip tik užsisakiau fiksą 35 mm, f 1.8g

jei db rinkčiausi, manau imčiau nikon d90 smile.gif

Dėl Nikon valdymo, tai nesutikčiau, kad jis sunkus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giniatte: 08 balandžio 2013 - 16:23
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 04 08, 10:45)
O jūs esatę bandęs/bandžiusi gaudyti vaikus su f/1.4 ? smile.gif

Lauke esu, viduje erdvės tiek neturiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas galėtų man šiek tiek patarti, pasidalint savo nuomone. Esmė tame, kad man fotoaparatas pagrinde reikalingas kelionėms ir dairausi kažko su pakankamai geru zoomu, baterijos talpumu bei ne tokia ir prasta nuotraukų kokybe. Esu nusižiūrėjusi Canon Power Shot SX240 HS. Tiek youtube tiek internete labai gražūs pavyzdžiai ir toks fotoaparatas pilnai tenkintų mano poreikius.
Tačiau šiuo metu yra taikoma nuolaida Fujifilm fotoaparatams ir taip gaunasi, kad mano minėtas Canon kainuoja tiek pat, kiek ir FUJI FX-HS25EXR. Vat ir galvoju ar pasinaudoti nuolaida. Kiek žiūrėjau FUJI nuotraukos yra žymiai ryškesnės, kokybiškesnės, o ir zoomas didesnis. Kaip ir turi daugiau ką pasiūlyti negu Canonas. Tačiau baido masyvumas, 4 AA baterijos ir sprendžiant iš youtube esančių video Canonas geriau fokusuoja arba video idėjo koks nemokša ( beje pati tokia esu, vėlgi klausimas ar ne per sudėtingas daiktas..).
Ką patartumėte?
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 08, 16:38)
Lauke esu, viduje erdvės tiek neturiu  mirksiukas.gif

Bet ne su f/1.4 diafragma, ane?
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 04 09, 10:03)
Bet ne su f/1.4 diafragma, ane?

Nebent, jei miega biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti