Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(robobebras @ 2013 04 05, 13:25)
kokybisku ryskiu foto negausi. Na bent jau negausi ryskesniu ir kokybiskesniu nei tavo turetu "eiliniu muiliniu". Turesi tik daugiau zumo. Tame visa ir esme to "masyvumo" - didelio zidinio nuotolio fiziskai neina sukist i maza korpusa. Todel masyvumas yra pasekme, o ne tikslas gaminti "masyvesni".
Paziurek, visi tokie "masyvesni" fotikai visada bus su "dafiga optinio zumo".
Na, o jeigu vienu sakiniu - ne pagal ta kriteriju renkiesi fotika. smile.gif
Na, o jeigu antru sakiniu - uz 500-600 nuotraukos kokybes prasme praktiskai visi vienodi smile.gif

Viskas aisku smile.gif o ka rekomenduotumet is pigesniu variantu, kad gautusi ryskios, kokybiskos foto? Apskritai i kokius parametrus reikia atkreipti demesi butent del mane dominanciu savybiu? Nes esu visiskai zalia sitam reikale blush2.gif
Atsakyti
O man gal galėtumėte rekomenduoti nebrangių puodų ir peilių, kad gautųsi restoraninio lygio maistas?

Tikiuosi supratote užuominą, o jei į temą, tai už tokius pinigus tik skelbimuose naudotų veidrodinių paieškoti.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 04 05, 21:29)
O man gal galėtumėte rekomenduoti nebrangių puodų ir peilių, kad gautųsi restoraninio lygio maistas?

Tikiuosi supratote užuominą, o jei į temą, tai už tokius pinigus tik skelbimuose naudotų veidrodinių paieškoti.

o manot maisto skanumas priklauso nuo peilio ?? biggrin.gif ( cia irgi ne i tema )

P.S. Skaitant Jusu pasisakymus, atrodote labai piktas/a g.gif ax.gif unsure.gif Per daug sarkazmo.
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2013 04 04, 10:45)
sveikos,

gal kas glaustai papasakotu apie objektyva canon 50mm 1.4  Kam jis daugiau skirtas? portretinis, ar galima ir peizazus pasaudyti  ax.gif biggrin.gif  dabar turiu paprasta parduotuvini kitini 18-55  ax.gif

aciu  4u.gif

Nusipirkau tokį, tik Nikonui, nes namie tamsu su kitiniu... Dabar noriu namus praplėsti, nes standartiniame bute netelpu doh.gif Šaudyti tai viską galima, kaip ir su visais kitais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 03 25, 14:37)
Laba diena,
Nusprendeme ir mes isigyti fotoaparata, taciau info siuo klausimu netirim jokios. Ir baisu, kad nusipirke nemokesim juo naudotis  blush2.gif
Turim maza vaikuti, tai butent del jo ir norisi naujo gero fotoaparato, kad galetume kuo daugiau graziu akimirku iamzinti.
Suma ~1500-2000 Lt.
Blogai, kad nelabai draugaujam su uzsienio kalbomis, na ne tiek, kad viska suprast, jei nera lietuvisko aprasymo.
Ir dar....turbut nusipirkus veidrodini fotoaparata reiktu kokiu kursu, nes patys nelabai draugaujam su technika, tai baisu, kad nusipirksim ir nemokesim naudotis, nebent tik automatu fotkinti  blush2.gif  blush2.gif

Gal kas patartu mums  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Imkit kad ir Nikon d5100 ax.gif Pradėsit nuo auto, jei jo nepakaks, išmoksit visa kita (iš patirties sakau) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 06, 00:48)
Nusipirkau tokį, tik Nikonui, nes namie tamsu su kitiniu... Dabar noriu namus praplėsti, nes standartiniame bute netelpu  doh.gif Šaudyti tai viską galima, kaip ir su visais kitais  biggrin.gif

Aciu 4u.gif pasiemiau pabandymui, tai mano pastebejimai tokie, kad daugiau susilieja fonas aplink fokusuojama daikta, prie prastesnio apsvietimo geresnes nuotraukos nei su tuo kitiniu.... ir tikrai niekas netelpa biggrin.gif smile.gif tenka palakstyti biggrin.gif net nezinau g.gif
ir kuom skiriasi sie du objektyvai:
http://www.varle.lt/...sm--227553.html
ir
http://www.varle.lt/...mm-f14-usm.html
g.gif
o koks objektyvas butu,kad ir tas fonas lietusi graziai, ir lakstyti nereiktu g.gif ax.gif gal pasimokinti su kitinuku ir pinigeliu pasitaupyti tam "gerajam" biggrin.gif Nors, greiciausiai, pradziai reiktu prisijungti prie pradziamoksliu temos biggrin.gif blush2.gif blush2.gif atlikti namuu darbus ir nereikes kvailu klausimu uzdavineti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neinzy: 06 balandžio 2013 - 10:28
sveiki
fotografuoju savo malonumui, i profus net nebandau kol kas lygiuotis taigi turiu canon 600D su 18-55mm kitinuku ir fotografuojant labai trūksta "pritraukimo" ,taigi planuoju apie kitą objektyvą, bet norėčiau ir profesionalaus patarimo. kol kas mintyse galvoju apie http://www.fotofabri.../77cbf3.2-Can...
ištikrujų labai sunku kažką nuspręsti. nes mėgstu ir "ale" makro fotografiją, bet trūksta galimybės ir tolimus dalykus fotografuoti.
p.s. kelionėm ir kasdieniam gyvenimui
Atsakyti
QUOTE(neinzy @ 2013 04 06, 10:27)
Aciu  4u.gif  pasiemiau pabandymui,  tai mano pastebejimai tokie, kad daugiau susilieja fonas aplink fokusuojama daikta, prie prastesnio apsvietimo geresnes nuotraukos nei  su tuo kitiniu.... ir tikrai niekas netelpa  biggrin.gif  smile.gif tenka palakstyti  biggrin.gif net nezinau  g.gif
ir kuom skiriasi sie du objektyvai:
http://www.varle.lt/...sm--227553.html
ir
http://www.varle.lt/...mm-f14-usm.html
g.gif
o koks objektyvas butu,kad ir tas fonas lietusi graziai, ir lakstyti nereiktu  g.gif  ax.gif gal pasimokinti su kitinuku ir pinigeliu pasitaupyti tam "gerajam"  biggrin.gif Nors, greiciausiai,  pradziai reiktu prisijungti prie pradziamoksliu temos  biggrin.gif  blush2.gif  blush2.gif atlikti namuu darbus ir nereikes kvailu klausimu uzdavineti  biggrin.gif

Na apie Canon neatsakysiu, žinau tik apie Nikon objektyvus šį bei tą biggrin.gif Planuoju pirkti 35 mm f1,8, turėtų bute su juo geriau būti. Su kitinuku ne kažką ir išmoksi prie prasto apšvietimo, pati tą praėjau, kai visos rėkė 'turi gautis', o man nesigavo lotuliukas.gif Dabar jau po truputį gaunasi ax.gif

O prie temos jungtis ir ND daryti mintis gera, duoda jie naudos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 06, 00:48)
Nusipirkau tokį, tik Nikonui, nes namie tamsu su kitiniu... Dabar noriu namus praplėsti, nes standartiniame bute netelpu  doh.gif Šaudyti tai viską galima, kaip ir su visais kitais  biggrin.gif
Papildyta:
Imkit kad ir Nikon d5100  ax.gif Pradėsit nuo auto, jei jo nepakaks, išmoksit visa kita (iš patirties sakau)  4u.gif

Daug prisiskaiciau dabar forumuose ir kur pataria profai, tai susidariau nuomone, kad Nikon sunkus valdymas, bet nuotraukos grazesnes. O Canon daug lengvesnis valdymas, greitesnis fotikas, bet objektyvai su daug plastmases, kokybe l.prasta. Jei pataria su fotiku imt ne kitini 18-55mm, o koki kita, kuris universalesnis, kuris tinka ir portretam, tai daznai forumuose rasoma, kad klibantis, tarskantis, plastmase....Ir iskart pasimeti o ka gi pirkt unsure.gif
Atsakyti
Kadangi Canono neciupinejusi, tai nezinau, man mano d3100 nieko sudetingo, gal sustresniuose ir kitaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 06, 19:24)
Kadangi Canono neciupinejusi, tai nezinau, man mano d3100 nieko sudetingo, gal sustresniuose ir kitaip biggrin.gif

o instrukcija lietuviu kalba ?
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2013 04 06, 18:26)
o instrukcija lietuviu kalba ?

Pardavejas nedave, bet gavau internete smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

turiu problemele, jau 1,5 metu turiu NIKON D3100 su 18-55 mm objektyvu. Nuotraukos mano manymu gaunasi kaip su muiline fotkintos, ir kita kart dar baisiau, truksta zinoma ir pritraukimo. Per daug nesigaudau fotografijoj, bet noretusi kad ir pritrauktu geriau ir raishka ( ar kaip chia pavadinti) butu geresne. Gal patartumet koki objektyva rinktis?
Atsakyti