Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 15, 11:38)
Tikrai ne tik lauke ir ne tik portretus.
Tikslas ateity komercija (negrazus zodis, bet aiskus biggrin.gif )
Aisku jei kada tektu vestuves fotografuot, tai nuomuociaus, o visam kitam noreciau fix'o. Kad ir drauge va paprase krikstynas fotografuot, baznycioj manau nebus labai sviesu.....
Kur kazi ieskot foto, kad butu tas pats nufotografuota ir su tokiu objektyvu ir su tokiu...

Dabar imk tą objektyvą kuris mielesnis, o kai pereisi į komerciją, tai vieno objektyvo neužteks, o tiek 50mm, tiek 85mm panaudotum ir komercijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinsley @ 2013 01 15, 13:30)
Dabar imk tą objektyvą kuris mielesnis, o kai pereisi į komerciją, tai vieno objektyvo neužteks, o tiek 50mm, tiek 85mm panaudotum ir komercijoje smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu jums 4u.gif , tik nezinau pagal ka ta mieluma nustatyt, nieko nebandzius ir rankose nelaikius biggrin.gif
Atsakyti
As prie FF imciau 24-70mm (F 2,8) ir tiktu viskam ir komercijai ir vestuvems ir krikstynoms,o jau fix'a jeigu ka issinuoti galima uz 40lt, jeigu jau taip reiketu smile.gif O seip ir 50,85 turiu,tai abudu rekalingi,ziurint ka fotkini nu ir aisku universala ant fotiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2013 01 15, 13:56)
As prie FF imciau 24-70mm (F 2,8) ir tiktu viskam ir komercijai ir vestuvems ir krikstynoms,o jau fix'a jeigu ka issinuoti galima uz 40lt, jeigu jau taip reiketu smile.gif O seip ir 50,85 turiu,tai abudu rekalingi,ziurint ka fotkini nu ir aisku universala ant fotiko smile.gif

Nepatogu su tokiu tampytis doh.gif .
Pastovaus noriu sviesaus fix'o, pazoominsiu kojom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 15, 13:12)
Nepatogu su tokiu tampytis  doh.gif .
Pastovaus noriu sviesaus fix'o, pazoominsiu kojom  biggrin.gif

lotuliukas.gif figurai irgi gerai zoominimas kojom lotuliukas.gif o jei rimtai tai gal 50mm 1,4 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 15, 14:12)
Nepatogu su tokiu tampytis  doh.gif .
Pastovaus noriu sviesaus fix'o, pazoominsiu kojom  biggrin.gif

Zūminimas kojomis ir zūminimas objektyvu yra du labai skirtingi dalykai. Pirmu atveju kinta perspektyva, antru atveju nekinta.
Papildyta:
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 15, 12:24)
Turejau omeny, kad plota apims ta pati, apie kokybe nesneku arba isvis nusisnekejau su tuo palyginimu...
Man mazai dabartinio 50mm ant cropo.

Na, visų pirma tai net ir matymo kampas pas 85mm ant FF ir 50mm ant APS-C nėra identiškas.
Kitas dalykas yra ryškumo juosta. Su 85mm f/1.8 ant FF ryškumo juosta yra maždaug tokia pat, kaip 50mm f/1.4 ar net f/1.2 ant APS-C
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 15, 13:37)
Aciu jums 4u.gif , tik nezinau pagal ka ta mieluma nustatyt, nieko nebandzius ir rankose nelaikius  biggrin.gif

Nuo čiupinėjimo ir pradėk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2013 01 15, 15:43)
Kitas dalykas yra ryškumo juosta. Su 85mm f/1.8 ant FF ryškumo juosta yra maždaug tokia pat, kaip 50mm f/1.4 ar net f/1.2 ant APS-C

Reiskias 85 1.8 ant FF butu sviesesnis nei mano dabar 50 1.8 ant crop'o?
Gerai kai suprantanciu zmoniu yra rolleyes.gif .
O gal 50 1.8 nusipirkt kol sugalvosiu ko noriu bigsmile.gif

QUOTE(tinsley @ 2013 01 15, 17:09)
Nuo čiupinėjimo ir pradėk smile.gif

Siandien ciupinejau nikon D600 ir canon 5d markII, ale drambliski tokie pagal mano canon 600D biggrin.gif
Atsakyti
Rytine kava... Kaip cia diplomatiskiau pasakyti.... Maziau klausinek kitu nuomones, nes mes kiekvienas turim savo paveikslavimo stiliu. Tau reikia susirasti savajy 4u.gif Tai kas tinka vienam, nebutinai tiks tau 4u.gif
Nori paveiksluoti vaikus? Tuomet kaip ysivaizduoji tai- patalpose, lauke? Graziai susodinti ir sirezisuotas kadras ar vaikams duodama visiska laisve? Pozuoti kadrai - taip fixinukas, o kai vaikams duodama laisve - zoominukas veik butinas. As kai savo pupa paleisdavau lauke, tai vos spedavau varineti su mano 50mm. Daug kas patare pirkti isgirtaji 24-70mm F2.8L, bet man tu 70mm su mano aktyviaja mostriuke yra per mazai (ypac kai nenoriu lysti vaikui i akis). Tad mano pasirinkimas buvo 24-105mm f4L... Telezoominuka visi giria 70-200mm f2.8 L IS. Bet man jis paprasciausiai.... per sunkus!!! O ir 200mm yra mazokai. Na taip, galima nusipirkti extenderi, bet mb kantrybe truktu bekeiciant (jis pasiunta, jei koki filtra pamirstu nuimti nuo jo megstamo objektyvo lotuliukas.gif ). Ir taip visi objektyvai yra realus savo situacijos ir panaudojimo ivertinimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2013 01 15, 20:36)
Rytine kava... Kaip cia diplomatiskiau pasakyti.... Maziau klausinek kitu nuomones, nes mes kiekvienas turim savo paveikslavimo stiliu. Tau reikia susirasti savajy  4u.gif Tai kas tinka vienam, nebutinai tiks tau 4u.gif
Nori paveiksluoti vaikus? Tuomet kaip ysivaizduoji tai- patalpose, lauke? Graziai susodinti ir sirezisuotas kadras ar vaikams duodama visiska laisve? Pozuoti kadrai - taip fixinukas, o kai vaikams duodama laisve - zoominukas veik butinas. As kai savo pupa paleisdavau lauke, tai vos spedavau varineti su mano 50mm. Daug kas patare pirkti isgirtaji 24-70mm F2.8L, bet man tu 70mm su mano aktyviaja mostriuke yra per mazai (ypac kai nenoriu lysti vaikui i akis). Tad mano pasirinkimas buvo 24-105mm f4L... Telezoominuka visi giria 70-200mm f2.8 L IS. Bet man jis paprasciausiai.... per sunkus!!! O ir 200mm yra mazokai. Na taip, galima nusipirkti extenderi, bet mb kantrybe truktu bekeiciant (jis pasiunta, jei koki filtra pamirstu nuimti nuo jo megstamo objektyvo lotuliukas.gif ). Ir taip visi objektyvai yra realus savo situacijos ir panaudojimo ivertinimas 4u.gif

irgi geras pastebejimas,nes pvz fotografuodama vaikus tai imu universala arba 85mm,nes 50mm per arti, vaikams kartais nepatinka,osu 85mm vasar buvo kai tik smile.gif arba 24-105mm irgi geras variantas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malaja357 @ 2013 01 15, 20:59)
irgi geras pastebejimas,nes pvz fotografuodama vaikus tai imu universala arba 85mm,nes 50mm per arti, vaikams kartais nepatinka,osu 85mm vasar buvo kai tik smile.gif arba 24-105mm irgi geras variantas smile.gif

Bandziau su 100mm paveiksluoti dukriuka, bet man tam reikalui tas objektyvas neprigyjo. Lai jis lieka macro fotografijai (nors as seile varvinu i 180mm macro lotuliukas.gif ). As siaip praktikuoju 2 fotoaparatus su skirtingais objektyvais, nebereikia vargti su objektyvu kaitaliojimais.
Dar vienas pastebejimas, paveiksluojant vaikus ax.gif Vaikai labai skirtingai reaguoja i fotoaparata. Mano mazoji ant tiek pripratusi, kad ji nebereaguoja i fotoaparata (man labiausiai tokios nuotraukos patinka). Ir kaimyne paprase, kad jos dukra irgi nupleskinciau. Vargeli... Pabega koius 5zingsnius, atsisuka, ismeta pozuojancia sypsena ir laukia kol as paveiksluosiu doh.gif Ir ta mergaite buvo pratusi prie manes, o va prie fotoaparato visai ne...
Atsakyti