Įkraunama...
Įkraunama...

Fototechnika

labas visoms! 4u.gif labai reikalinga tema, o niekas neuzveda naujos ax.gif

as pati noriu pirkti savo pirmaji veidrodini aparata. dabar renkuosi tarp Canon 1100D ir Nikon D3100.
bandziau ziureti nuotraukas palyginimui pixel-peeper`yje, bet kai nuotraukos tokios skirtingos, sunku jas lyginti doh.gif

vienas draugas sesers vestuvese turejo Nikon D80- nuotraukos nuostabiai grazios!!! tik kad jo padeveto kaina tokia kaip D3100 naujo...
gal kuri pakomentuotu? aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba, isiterpsiu i pokalbius 4u.gif pasiule siandien pirkti Nikon D40X deveta uz 200 euru, pirktas pries 3 metus. Ar apsimoka? Ar neperbrangu kaip uz deveta? Duoda pabandyti kad tikrai viskas veiki. Bet mane tie 3 metai gasdina, ir kaip fotoaparatas ar verta toki pirkti? Man reikalingas tik dukrytei fotografuoti daugiausia smile.gif
Atsakyti
Labos, as irgi su klausimu blush2.gif
Galvoju pirkti Canon 600D, gal net 650D, bet girdejau kad 600D eina su broku? Gal kam teko ka girdeti?
Atsakyti
Labas vakaras,

Keli mano pamąstymai dėl fototechnikos pirkimo smile.gif

Senas ar naujas? - Jei tikrai gerai veikiantis tai fotoaparatas gali būti ir 7 metų senumo. Pernai pirkau naudotą Canon EOS 20D, kuris nors ir senas, tačiau aukštesnės klasės ir puikiai veikia. Tačiau laikui bėgant atsirado poreikis filmavimui (studijos) tad šį pavasarį įsigijau jau filmuojantį naują Canon EOS 600D. šis atrodė gerokai lengvesnis po pastarojo, tačiau man tai ne privalumas, nors ir ne trūkumas. Senasis modelis turėjo papildomą ekranėlį kai kuriems nustatymams, tad buvo tikrai patogu. Skirtumai buvo nedideli, na apart megapikselių. Tačiau naujesnis modelis šiek tiek geriau dirbo, vis gi nemažas laiko tarpas praėjo tarp jų išleidimo, tačiau už senuką mokėjau 500, o už naują 2000 LT, o skirtumas tik tas kad dabar turiu gan naują fotoaparatą, kuris ir filmuoja, tačiau nėra toks profesionalus korpusas. Taigi vėl noriu atsinaujinti ir jau galvoju ar 7D ar 5D MARK II įsigyti.
Dėl brokuotų modelių pergyventi nereikia, tokie būna dažniausiai vos prekyboje pasirodę fotoaparatai. Perkant ne naują, gali būti jog jame kažkas negerai, tačiau ne visi parduoda tik sugedusią prekę. Taigi nors jau pusmetį nebeturiu 20D tačiau jis puikiai tarnauja naujajam šeimininkui (nes su pirkėju tapome draugais - matyt fotografija vienija).
Rinktis Canon ar Nikon? Nė vieno iš šių biggrin.gif Juokauju. Verti dėmesio abu gamintojai, tačiau pradžiai tikrai neskubėkite permokėti už nereikalingas funkcijas. Pasitarkite su suprantančiu žmogumi, ar tuo kuris patartų nesiekdamas naudos. Pardavėjai gali siūlyti tai kas naudingiau (nepaminėsiu konkrečių atvejų tačiau jau ne vienoje profesionalioje parduotuvėje tai pastebėjau jau senai). Fotografai dažniausiai pataria rinktis tai ką jie naudoja (Canon vs Nikon) nors jie turi rimtus aparatus, o ne mėgėjiškus, kurie visiškai skiriasi. Taigi jie nežino kaip tie mėgėjiški laiko ir ar yra patvarūs. Galutinis produktas (nuotrauka) priklauso tik nuo Jūsų. Nuo photoshop išmanymo, nuo fotografijos žinių, nuo apšvietimo, tai ir laimės dalykas, po to svarbus dalykas objektyvas o galiausiai ir fotoaparatas. Pats aparatas tik priima į save vaizdą kurį bando pagauti fotografas, jei nustatymai blogi tai ir geriausias aparatas padarys nieko vertą kadrą.
Nespjaukite į muilines smile.gif Yra tikrai gerų kompaktinių fotoaparatų, kurie dirba tikrai gerai ir gali nemažai, aišku veidrodinio gal ir nepasiveja, tačiau daug patogiau ir nereikia tampytis naštos. Mintis jog "dasimesiu" 200 Lt ir išeis pigiausias veidrodinis nėra gera, jei ateityje nežadate daugiau investuoti į techniką. Na taip, kokybė bus vistiek geresnė, tačiau nebus auto fokusavimo filmuojant (peilis mėgėjui), nebus tikrojo makro rėžimo, netilps į kišenę, reikės žiūrėti per akutę o ne ekranėlį (norint greitai dirbti su fotoaparatu, nes per live view veidrodinis dirba įtin lėtai).

Na ar jau sukėliau sumaištį galvoje? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(neromantikas @ 2012 09 26, 20:00)
Labas vakaras,

Aga blink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neromantikas @ 2012 09 26, 20:00)
Labas vakaras,

nu kad labai daug privelei ir esminiai dalykai pavaizduoti lyg ir nesvarbus, o neesminiai lyg ir svarbus. O kiti esminiai visai nepamineti. Pavyzdziui, kas cia pasakyta taip ir nesupratau: "Galutinis produktas (nuotrauka) priklauso tik nuo Jūsų. Nuo photoshop išmanymo, nuo fotografijos žinių, nuo apšvietimo, tai ir laimės dalykas, po to svarbus dalykas objektyvas o galiausiai ir fotoaparatas."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 27 rugsėjo 2012 - 07:43
QUOTE(neromantikas @ 2012 09 26, 21:00)
Labas vakaras,

siek tiek biggrin.gif bet kartu ir ne... manau labai geri pamastymai, kad tai nebus muiline, reikes zaisti su nustatymais, tureti kantrybes ir pan.
mano aparatas jau pakeliuj, cia tokia kaip neigyvendinta svajone, kuri, galbut kada peraugs i kazka rimto smile.gif nors kai dabar Lietuvoje "kas antras" su profesionaliu aparatu, vargu ar prasibrausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mahada @ 2012 09 30, 18:38)
siek tiek  biggrin.gif bet kartu ir ne... manau labai geri pamastymai, kad tai nebus muiline, reikes zaisti su nustatymais, tureti kantrybes ir pan.
mano aparatas jau pakeliuj, cia tokia kaip neigyvendinta svajone, kuri, galbut kada peraugs i kazka rimto smile.gif nors kai dabar Lietuvoje "kas antras" su profesionaliu aparatu, vargu ar prasibrausiu  biggrin.gif

Man įdomu iš kur atsiradęs tas mitas, kad su veidrodiniais neišeina "automatu" fotografuoti? smile.gif
Juk puikiausiai išeina, ir nuotraukos tikrai bus geresnės, nei su muilinuke darytos.
Atsakyti
Issirinkau objektyva canonui 600d ir visi mane uzpuole doh.gif ka manote apie 50mm f1.8? man visi rekia kad jis be zoomo bus blogai doh.gif gal ka panasaus su zoomu pasiulyt galit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Minou @ 2012 10 01, 16:38)
Issirinkau objektyva canonui 600d ir visi mane uzpuole  doh.gif ka manote apie 50mm f1.8? man visi rekia kad jis be zoomo bus blogai doh.gif  gal ka panasaus su zoomu pasiulyt galit?  blush2.gif

pasakyk tiem visiem, kad jie yra durni biggrin.gif
na bet jei tai vienintelis objektyvas, kitokiu kampu turetum pasigest. Bet juk snapshotinimui kitinis objektyvas simta litu tekainuoja skelbimuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 01 spalio 2012 - 18:24
Galvoju apie si, ale jis bais tamsus bus unsure.gif
dar toks nieko http://www.amazon.co...n/dp/B003A6H27K, bet nekokie atsiliepimai apie juos - tamsoj grybauja... doh.gif zodziu, subalamutyjo mane biggrin.gif jau buvau pasiruosus pirkt ir se tau biggrin.gif

O esu ne LT taip kad tikrai pirksiu nauja..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minou: 01 spalio 2012 - 18:46
QUOTE(Minou @ 2012 10 01, 18:46)
Galvoju apie si, ale jis bais tamsus bus  unsure.gif
dar toks nieko http://www.amazon.co...n/dp/B003A6H27K, bet nekokie atsiliepimai apie juos - tamsoj grybauja...  doh.gif  zodziu, subalamutyjo mane  biggrin.gif  jau buvau pasiruosus pirkt ir se tau  biggrin.gif

O esu ne LT taip kad tikrai pirksiu nauja..

jei negaila pinigų siūlau pirkti canon 17-55 f/2,8, labai geras objektyvas
Atsakyti