QUOTE(loretinskis @ 2012 10 28, 17:54)
Ačiū
Mezgiau 2 metų berniukui. Galvytę matuoju taip pat, kaip poliklinikoj sesutės matuoja. Maniskei 1 m. 8 mėn. tai galvytės apimtis 47 cm. taip, kad jūsų vaikučio galvytės apimtis visiškai reali
Aisku
QUOTE(paukščiukas @ 2012 10 28, 18:09)
Aš vielinius turiu ir ne vienus, bet nemoku jais megzti, vis pamėginu ir padedu
Mezgiau su kojinių virbalais, penkiais. Apnarėlį ant dviejų virbalų padariau, paskui ant penkių perėjau
Tas rastukas su drugeliais labai grazus, bet galvoju, kad kol kas bus sunku ismegsti. I balandukus idejau tavo pagalba, labai labai seniai siuvineta sunaus metrasti:) pagaliau ismokau nuotrauaks idet:) Norejau paklaust, gal galetum padeti numegsti kepuryte su snapiuku. Turiu nuotrauka, bet tik i worda issikelus, net nezinau kaip tau parodyt, yra is aprasymas. Gal man ta aprasyma cia iskelti?
Papildyta:
Kepuriuko su snapeliu toks aprasymas. Mokanciai megsti cia nekiltu jokiu klausimu, o va man zaliam agurkeliui ju kyla kiekviename sakinyje:(
SNAPELIO MEZGIMAS
3.25 dydzio virbalais laisvai ismegzti 37 akis.ismegzti 1 eile gerosiomis akimis. Toliau megzti RIPSU (gerosiomis akimis)kas antros eiles pradzioje ir pabaigoje sumezgant po viena aki tol, kol liks 25 akys. ismegzti dar viena eile ir nutraukti siula. Akis palikti sunerus ant atliekamo siulo.
Va is sios dalies man jau kilo 3 klausimai:)
1. Apradedant nauja eile reikia nuimti pirma aki ar ismegzti?
2. Mezgant antra eile, gerasias akis ismegzti virbala kisant i vidu, ar uz pirmo akies siuliuko, kuris yra prie manes? nes jei kisu i vidu, gaunasi gerosios akis kryzmines. O gal taip ir turi buti?
3. kai reikia siaurinti akis, tarkim is priekio virbala kisti per vidu, o is galo reikia palikus dvi akis sumegzti nuo galines pradedant, ne nuo pirmos? Kad graziau butu?
Gal kas galetu paaiskinti?