Nuostabios kepurytes
o as istrigau, neriu kepure, pirma nusineriau 'gumele' ir tada pradejau nert i virsu ale siaurinant kepure.. noriu nusinert ale minkstuciuke kepure tokiu rastu nuneriau kelias eiles vienodai, ir pagalvojau gal jau reiketu siaurint ir uzstrigau, kokiu principu reiketu siaurint kad graziai rastas isliktu? vienoj eilej buvau kazkaip pasiaurinus bet kai pradejau nert sekancia ir priejus prie siaurinimo vietos pasimeciau i katra skylute is kurios puses ta kabliuka bekist..
QUOTE(...little mary... @ 2012 10 24, 08:20)
super, lm o tavo znybukai tai kataloginiai
rastas ir man labai patiko bet niekaip as nesuprantu bandau bandau niekaip
Nieko ten sudėtingo - esmė tame, kad nelyginėje eilėje- 5 akis mezgam gerosiomis, tada perkeliam siūlą į priekį mezginio, o sekančias 5 akis tiesiog nukeliam neišmezgant. Tada vėl 5 gerosios, 5 nukeliam. Taip mezgam visą eilę (aš ratu mezgiau).
Sekanti - lyginė - eilė vien gerosiomis.
Nelyginė - 5 geros, 5 nukeltos.
Ir taip lipam į viršų, kol priekyje jau lieka 5 siūlai. Tuomet eiga tokia (lyginės eilės) - 5 gerosios, 2 gerosios, tuomet virbalu iš apačios į viršų perneriam pro siūlus, išmezgam iš 3-iosios akies gerąja ir ją išneriam pro visus siūlus. Vėl: 2 geros likusios akys, 5 gerosios, vėl 2 gerosios akys, iš trečiosios apneriam visus 5 siūlus, 2 likę geros, ir t.t.
Tuomet keičiam vietas - pradedam nukeldami akis, tada mezgam 5 gerąsias. Ir gaunasi šachmatinis išdėstymas.
Vo, primaliau Gal suprasit
Sekanti - lyginė - eilė vien gerosiomis.
Nelyginė - 5 geros, 5 nukeltos.
Ir taip lipam į viršų, kol priekyje jau lieka 5 siūlai. Tuomet eiga tokia (lyginės eilės) - 5 gerosios, 2 gerosios, tuomet virbalu iš apačios į viršų perneriam pro siūlus, išmezgam iš 3-iosios akies gerąja ir ją išneriam pro visus siūlus. Vėl: 2 geros likusios akys, 5 gerosios, vėl 2 gerosios akys, iš trečiosios apneriam visus 5 siūlus, 2 likę geros, ir t.t.
Tuomet keičiam vietas - pradedam nukeldami akis, tada mezgam 5 gerąsias. Ir gaunasi šachmatinis išdėstymas.
Vo, primaliau Gal suprasit
gal kas galite patarti kaip numegzti kepurę šalmuką - dičkis į darželį pradėjo eiti tai labai būtų patogu ir ramu kad auklėtoja šaliko gal nespėjo uždėti
QUOTE(riešutėlis @ 2012 10 24, 15:58)
gal kas galite patarti kaip numegzti kepurę šalmuką - dičkis į darželį pradėjo eiti tai labai būtų patogu ir ramu kad auklėtoja šaliko gal nespėjo uždėti
O nebuvo temukės apie kepurytę-šalmą?
Aš kaip tik dabar siūlus į kamuoliuką suku tam reikalui - megsiu mergičkai
QUOTE(eling @ 2012 10 24, 17:23)
labai dėkui
net nepagalvojau atskiros temos ieškoti Reikės pasižiūrėti ir išsirinkti kokią ir kaip numegzti ir bus mažiau problemų
laba, noriu Kaledoms nykstuko kepuriuka nunert ar taip ir varyt ratuku is akies didinant? Kas gali patart? Aciu
MildukasK: as esu mezgusi tokio tipo kepure. Nu, ta, gofruuota. Tai galiu papasakoti, kaip mezgiau.
Kaip jau merginos minejo, pradeti reikia nuo juosteles. Mezgi: dvi geros, dvi blogos, dvi geros, dvi blogos. Kai numezgi norimo plocio juostele, mezgi kelias eiles gerosiomis akimis, po to kelias eiles blogosiomis akimis. ir taip mezgi toki kepures ilgi, koks tau patinka. O tada jau prasideda lengvas zaidimas. Tiesiog, kai nori jau kepure pradetu siaureti, kas kazkiek akiu sumezgi po 2. Pvz, jei yra koks 60 akiu, kas 10 akiu sumezgi po dvi. Sumazeja akiu skaicius. Ir tada vel stengiesi graziai isdalinti akiu skaiciu, kad jis mazetu. Jei nori, kad greiciau siaiuretu, tai ne kas 10 akiu sumezgineji, o kas 8-ias arba kas 6-ias. Cia jau tavo pasirinkimo laisve. Tiesiog mezgi ir ziuri, kas gausis. Atrodo, viskas.
Kaip jau merginos minejo, pradeti reikia nuo juosteles. Mezgi: dvi geros, dvi blogos, dvi geros, dvi blogos. Kai numezgi norimo plocio juostele, mezgi kelias eiles gerosiomis akimis, po to kelias eiles blogosiomis akimis. ir taip mezgi toki kepures ilgi, koks tau patinka. O tada jau prasideda lengvas zaidimas. Tiesiog, kai nori jau kepure pradetu siaureti, kas kazkiek akiu sumezgi po 2. Pvz, jei yra koks 60 akiu, kas 10 akiu sumezgi po dvi. Sumazeja akiu skaicius. Ir tada vel stengiesi graziai isdalinti akiu skaiciu, kad jis mazetu. Jei nori, kad greiciau siaiuretu, tai ne kas 10 akiu sumezgineji, o kas 8-ias arba kas 6-ias. Cia jau tavo pasirinkimo laisve. Tiesiog mezgi ir ziuri, kas gausis. Atrodo, viskas.
QUOTE(Getira @ 2012 10 24, 21:46)
MildukasK: as esu mezgusi tokio tipo kepure. Nu, ta, gofruuota. Tai galiu papasakoti, kaip mezgiau.
aciu
as kaip tik dabar ties ja darbuojuosi ir jau turiu 5 bangeles ziuresim, kas cia gausis? Tik beda, kad siulu likutis nuo sukneles i pabaiga, bet nedaug liko, tai viliuosi, kad uzteks..
QUOTE(asmon @ 2012 10 24, 22:44)
laba, noriu Kaledoms nykstuko kepuriuka nunert ar taip ir varyt ratuku is akies didinant? Kas gali patart? Aciu
Aš siūlyčiau kaip tik nuo juostelės aplink galvą pradėt, paskui nerti lygiai ir siaurinti po truputį. Taip galėsit eigoje vis pamatuoti ir spręsti ar jau užtenka ilgio tai kepurei ar dar ilginti.