Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

QUOTE(Kriiste @ 2015 03 14, 13:01)
bet ar tas "labai greitai atsipraso" - nera jau kaip is serijos - pasakau atsiprasau ir atsifutbolinkit nuo manes? g.gif  Jei taip - tai absoliuciai jos neveikia, ji net nesusimasto, kad pasielge negerai blush2.gif

Nera ji tokia is sitos serijos, kai ateina pas mus vaiku, tai ji gan graziai draugauja, nera ji tokia blogiete kaip cia ja ysivaizduojat. O kad pasipesa tie vaikai, tai visi pasipesa, ir tie konfliktai vyksta visur visada. Nemanau kad pas jus viskas idealu, vaikai kaip kareiviai. Nebent jusu vaikas nekomunikuoja su kitais vaikais, tai to nieko nematote.
Gi rasiau namie ji daznai su pusbroliu kipisuojasi , kad ir dabar abiem ydejo torto, pusbrolis suvalge pirmas, ir jau ima jos torta valgyti, Ta verkia. O torto daugiau nera. Tai kaip cia? Ka daryti? Ar atiduoti savo torta jam? Ir nesikisti ar ka?

Tai mes sakom eik i antra auksta ir ten suvalgysi, nes pusbrolis neklauso jei sakai kad neimk cia jos, negalima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 14 kovo 2015 - 12:15
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 11:59)

Jus labai klystate, kad aukletojai nieko nesakyti. buvau pasikalbeti, viena dukros nebuvo darze, dviese kabinete (reikia kalbetis ir issiaiskinti apie problemas, o ne nesiotis pyktį savyje ).

Ji vistiek neturejo taip bausti jos. Is vienos blogybes padare 3 ,kaip rase viena mergina.
O tai jei vaikas trenktu per galva, tai ji sakytu trenk atgal, pastumtu stumk atgal ir t.t.
Mes seimoj taip neauklejam, jei trenkia vienam, tai niekad nesakom trenk atgal.

Vnz daugiau parasiau, kitam komentare.

Ji nubaude taip, kaip mane toje situacijoje esant reikalinga. Jei vaikas butu trenkes per galva - ji galbut butu kitaip reagavus, baudus ir pan - bet cia jau diskusija kas butu jei butu...

jei sugebat tokius pokalbius su aukletoja vesti draugiskai, pozityviai - aisku kalbeti reikia, bet jei eisit nusiteikus priesiskai, su kaltinimais ir aiskinimais kaip ji netinkamai aukleja jusu vaika - pokalbis ne tik nebus naudingas, bet gali buti ir zalingas... Jus pati auklejate viena vaika - ir kaip matot darot klaidu, o cia auklejama visa grupe, is ivairiu seimu, su ivairiais auklejimo metodais susirinkusiu vaiku (kai kurios uz toki elgesi tevai butu priplupe, kai kurios apsauke, dar i kai kuriuos niekas nekreiptu demesio, o kai kur tik pasijuoktu) - aukletojos veiksmai yra riboti, ji daugumos metodu, taikomu tevu negali taikyti ir vaikai ta jaucia... Galu gale isemet tik viena epizoda is ivykiu srauto - kad dukra priterliojo koleges piesini ir aukletoja leido kolegei priterliot jos - bet va is pokalbio su ja matyti - kad tai ne vienkartine problema ir ne pirmas budas ja spresti wink.gif

Aisku nepritariu elgesiui - vaiko zeminti negalima, bet gal tuo metu tiesiog nebesugalvojo ka daryti - gi ir mums taip buna, apsauki, o paskui gailiesi...
Papildyta:
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 12:08)
Nera ji tokia is sitos serijos, kai ateina pas mus vaiku, tai ji gan graziai draugauja, nera ji tokia blogiete kaip cia ja ysivaizduojat. O kad pasipesa tie vaikai, tai visi pasipesa, ir tie konfliktai vyksta visur visada. Nemanau kad pas jus viskas idealu, vaikai kaip kareiviai. Nebent jusu vaikas nekomunikuoja su kitais vaikais, tai to nieko nematote.
Gi rasiau namie ji daznai su pusbroliu kipisuojasi , kad ir dabar abiem ydejo torto, pusbrolis suvalge pirmas, ir jau ima jos torta valgyti, Ta verkia. O torto daugiau nera. Tai kaip cia? Ka daryti? Ar atiduoti savo torta jam? Ir nesikisti ar ka?

namuose, prie tevu vaikai buna visai kitokie, ir ju elgesys buna kitoks nei grupeje wink.gif Nesakau kad ji yra kazkokia blogiete, net ir neisivaizduoju jos taip wink.gif Vaikas kaip vaikas, lyderis, su savo principais, kartais besielgiantis netinkamai (bet kam nepasitaiko). Pas mus irgi neidealu, irgi ieskau kylanciu problemu sprendimo budu, bet nekaltinu visos aplinkos - nes jos tikslas nera sunaikinti mano vaika, o tik nubrezti ribas netinkamam elgesiui wink.gif

O kodel reikia atiduoti pusbroliui jos torta? g.gif Aisku jam reikia paaiskinti, kad cia mergaites tortas, jis savo jau suvalge - bet cia jau jo mamos reikalas aukleti savo vaika...
Papildyta:
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 12:08)

Tai mes sakom eik i antra auksta ir ten suvalgysi, nes pusbrolis neklauso jei sakai kad neimk cia jos, negalima.

vat sito tai as nesuprantu... Kodel vaikas turi sleptis ir eit kazkur kitur valgyti? Ar tas pusbrolis auginamas kaip koks tironas? gal jis turi koki raidos sutrikima ar kita negalia?
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 03 14, 13:20)
jei sugebat tokius pokalbius su aukletoja vesti draugiskai, pozityviai - aisku kalbeti reikia, bet jei eisit nusiteikus priesiskai, su kaltinimais ir aiskinimais kaip ji netinkamai aukleja jusu vaika - pokalbis ne tik nebus naudingas, bet gali buti ir zalingas...  Jus pati auklejate viena vaika - ir kaip matot darot klaidu, o cia auklejama visa grupe, is ivairiu seimu, su ivairiais auklejimo metodais susirinkusiu vaiku (kai kurios uz toki elgesi tevai butu priplupe, kai kurios apsauke, dar i kai kuriuos niekas nekreiptu demesio, o kai kur tik pasijuoktu) - aukletojos veiksmai yra riboti, ji daugumos metodu, taikomu tevu negali taikyti ir vaikai ta jaucia... Galu gale isemet tik viena epizoda is ivykiu srauto - kad dukra priterliojo koleges piesini ir aukletoja leido kolegei priterliot jos - bet va is pokalbio su ja matyti - kad tai ne vienkartine problema ir ne pirmas budas ja spresti wink.gif

Aisku nepritariu elgesiui - vaiko zeminti negalima, bet gal tuo metu tiesiog nebesugalvojo ka daryti - gi ir mums taip buna, apsauki, o paskui gailiesi...
Papildyta:
namuose, prie tevu vaikai buna visai kitokie, ir ju elgesys buna kitoks nei grupeje wink.gif Nesakau kad ji yra kazkokia blogiete, net ir neisivaizduoju jos taip wink.gif Vaikas kaip vaikas, lyderis, su savo principais, kartais besielgiantis netinkamai (bet kam nepasitaiko). Pas mus irgi neidealu, irgi ieskau kylanciu problemu sprendimo budu, bet nekaltinu visos aplinkos - nes jos tikslas nera sunaikinti mano vaika, o tik nubrezti ribas netinkamam elgesiui wink.gif

O kodel reikia atiduoti pusbroliui jos torta? g.gif Aisku jam reikia paaiskinti, kad cia mergaites tortas, jis savo jau suvalge - bet cia jau jo mamos reikalas aukleti savo vaika...
Papildyta:
vat sito tai as nesuprantu... Kodel vaikas turi sleptis ir eit kazkur kitur valgyti? Ar tas pusbrolis auginamas kaip koks tironas? gal jis turi koki raidos sutrikima ar kita negalia?

Tai va, mamos reikalas aukleti vaika, bet ji jo neaukleja. Jis turiu klausos negalia, beveik negirdi.
UZtat daug neklauso. Bet mamos daznai nebuna namie, dazniausiai augina mociute, o mociute jo neaukleja, nes kaip sako ta turi daryti tevai.
Taip nesamone, kad ji turi eiti kazkur kitur valgyti. Bet berniuko mama taip sake, nes kitu atveju turetume sedeti salia vaiko ir daboti kad vaikas neimtu.a
Taip as uztat ir pagalvojau, kad reikia ji aukleti kaip normalu vaika, o ne kaip su negalia. Nes paskui koks jis uzaugs. Jis tik negirdi, bet nera atsilikes. As rasiau ankstesniame apie ji. ir ju sbendravima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 14 kovo 2015 - 12:29
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 12:26)
Tai va, mamos reiklaas aukleti vaika, bet ji jo neaukleja. Jis turiu klausos negalia, beveik negirdi.
UZtat daug neklauso. Bet mamos daznai nebuna namie, dazniausiai augina mociute, o mociute jo neaukleja, nes kaip sako ta turi daryti tevai.
Taip nesamone, kad ji turi eiti kazkur kitur valgyti. Bet berniuko mama taip sake, nes kitu atveju turetume sedeti salia vaiko ir daboti kad vaikas neimtu.a
Taip as uztat ir pagalvojau, kad reikia ji aukleti kaip normalu vaika, o ne kaip su negalia. Nes paskui koks jis uzaugs. Jis tik negirdi, bet nera atsilikes.

pateisinciau toki vaiko elgesi tik jei jis turetu proto negalia - visi kiti vaikai yra auklejami... O kur jus cia ta torta valget? kazkokioje bendrai priklausancioje patalpoje? Juk kai tas vaikas torta valge - jam niekas netrukde - kodel jie turi leisti, kad jis trukdytu kitam vaikui? kodel tas kitas turi iseiti? Gal jis turi iseiti is kambario, jei nemoka tinkamai elgtis? Pagal ta ka rasot - jusu vaikas dar neturi problemu - va to vaiko tevai - tikrai ju turi doh.gif

As tokiu atveju ko gero bandyciau kiek imanoma atsiriboti nuo tos seimos... Ir kiek imanoma stengciaus nebendrauti... Jus svetimo vaiko neisauklesit, o jusu mergaitei tai kenkia...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 03 14, 13:31)
pateisinciau toki vaiko elgesi tik jei jis turetu proto negalia - visi kiti vaikai yra auklejami... O kur jus cia ta torta valget? kazkokioje bendrai priklausancioje patalpoje? Juk kai tas vaikas torta valge - jam niekas netrukde - kodel jie turi leisti, kad jis trukdytu kitam vaikui? kodel tas kitas turi iseiti? Gal jis turi iseiti is kambario, jei nemoka tinkamai elgtis? Pagal ta ka rasot - jusu vaikas dar neturi problemu - va to vaiko tevai - tikrai ju turi doh.gif

As tokiu atveju ko gero bandyciau kiek imanoma atsiriboti nuo tos seimos... Ir kiek imanoma stengciaus nebendrauti... Jus svetimo vaiko neisauklesit, o jusu mergaitei tai kenkia...

Gal jus neskaitete mano pirmu zinuciu.
Tai mano sesers vaikas, ir mes kartu gyvename name, ir dar seneliai.
sese su vaiku, as su vaiku ir seneliai. Tai kai matau kad ji neaukleja, tai dabar teks man. kazkaip gaunasi kad mes visada turime jam nusileisti, bet tai galvoju koks tironas jis uzaugs, nes man baisu ir del jo elgesio. jis buna nei is sio nei is to meta koky daikta i ja. Tai tas nusildieimas jam visada ,ir jis kaip rasiau atimineja daiktus is jos. As busiu atidesne ju bendravime ir dazniau ysikisiu, nes mama ir taip pavargusi nuo jo.
As ir pati nelabai zinau kaip elgtis daugelyje situaciju. Bet iki siol mes visada jam nusileisdavom, pvz jis atima is jos daikta, ir mes sakom, tai nusileisk jis maziukas, nes nesupranta, tipo.........
Tai man cia ta darzelio pamoka parode, dabar atidziau seksiu ju bendravima ir nenusileidinesim jam. nes ji jauciasi nesaugi, nes jos niekas neapgina, nors ji ir buna teisi.
Tai kai ji namie skraudizama, tai ji nurejusi darze eligasi taip kaip su ja namie elgiamasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 14 kovo 2015 - 12:40
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 12:34)
Gal jus neskaitete mano pirmu zinuciu.
Tai mano sesers vaikas, ir mes kartu gyvename name, ir dar seneliai.
sese su vaiku, as su vaiku ir seneliai. Tai kai matau kad ji neaukleja, tai dabar teks man. kazkaip gaunasi kad mes visada turime jam nusileisti, bet tai galvoju koks tironas jis uzaugs, nes man baisu ir del jo elgesio. jis buna nei is sio nei is to meta koky daikta i ja. Tai tas nusildieimas jam visada ,ir jis kaip rasiau atimineja daiktus is jos. As busiu atidesne ju bendravime ir dazniau ysikisiu, nes mama ir taip pavargusi nuo jo.

as skaiciau jusu zinutes - koks skirtumas kieno tai vaikas? g.gif sesers, kaimynes, drauges g.gif Pradesit ta vaika aukleti - sulauksit didelio nepasitenkinimo - nes neprigirdinti vargsiuka baudziat (reakcija bus tokia, kaip va jusu kai aukletoja paauklejo jusu dukra) mirksiukas.gif Turiu drauge, kurios vaikas, vienmetis su mano dukra - nu elgiasi kaip laukinis, ir nebe maziukai jau... Kadangi su ta grage man bendrauti smagu - paprasiau jos pas mane lankytis be vaiko... Pas ja as irgi einu be dukros... Taip nusprendziau tada, kai einant is mokyklos jos vaikas su draugais pristojo prie mano dukros, ja pastume ant ledo, nugriove ir ji gryzo namo apsiverkus. Masciau skambint mamai ar ne... Paskambinau ir pasigailejau - nes kalta liko mano mergaite, kad pries kelias dienas jo mamai paskunde, kad mate ji nuo kalno ant kurpines ciauzanti... Zodziu jis tik atsilygino, skusti negrazu ir pan... Nu svetimu vaiku geriau neauklet, ypac jei nori palaikyt gerus santykius su ju tevais unsure.gif

jus gyvenate kartu - tai yra visi bendrai? neturit atskiru erdviu?
Papildyta:
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 12:34)

Tai kai ji namie skraudizama, tai ji nurejusi darze eligasi taip kaip su ja namie elgiamasi.

deja, bet taip... Ji tai p[riima kaip norma, kad galima su kitu, kito daiktais, erdve daryti ka nori...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 03 14, 13:45)
as skaiciau jusu zinutes - koks skirtumas kieno tai vaikas? g.gif sesers, kaimynes, drauges g.gif  Pradesit ta vaika aukleti - sulauksit didelio nepasitenkinimo - nes neprigirdinti vargsiuka baudziat (reakcija bus tokia, kaip va jusu kai aukletoja paauklejo jusu dukra) mirksiukas.gif  Turiu drauge, kurios vaikas, vienmetis su mano dukra - nu elgiasi kaip laukinis, ir nebe maziukai jau... Kadangi su ta grage man bendrauti smagu - paprasiau jos pas mane lankytis be vaiko... Pas ja as irgi einu be dukros... Taip nusprendziau tada, kai einant is mokyklos jos vaikas su draugais pristojo prie mano dukros, ja pastume ant ledo, nugriove ir ji gryzo namo apsiverkus. Masciau skambint mamai ar ne... Paskambinau ir pasigailejau - nes kalta liko mano mergaite, kad pries kelias dienas jo mamai paskunde, kad mate ji nuo kalno ant kurpines ciauzanti... Zodziu jis tik atsilygino, skusti negrazu ir pan... Nu svetimu vaiku geriau neauklet, ypac jei nori palaikyt gerus santykius su ju tevais unsure.gif

jus gyvenate kartu - tai yra visi bendrai? neturit atskiru erdviu?
Papildyta:
deja, bet taip... Ji tai p[riima kaip norma, kad galima su kitu, kito daiktais, erdve daryti ka nori...

Taip mes metai laiko gyvename viename name ir dalinames bendra erdve. taigi as metai laiko nesikisau i jo auklejima. O po sito yvykio darzelyje, supratau kad yteks ysikisti. Nes kai sesei ir mociutei sakau, kad jus jo neauklejate, jos tokios tipo tyli, vienu zodziu viskas cia gerai, as nusisneku tipo ir mociute visad sese pusej, ir beje jis daug buna su mociute, o mociute niekad nieko jam nedraudzia, nes nori buti jam gera.. Ir beje sese sako kad as nesikisciau, cia sos reikalas, neaiskinti jai, kaip vaika auginti, kad eiti i lauka, kad nesioti turi kasdiens klausos aparatus ir t.t. Tai, va, priejau tokios isvados kad nuo siol ysikisiu del savo vaiko. stebesiu.

Tai kad ir del torto, sese sako, eik i virsu valgyti tai tuomet turejau ateiti as, ir aukleti jos vaika. nes ji tai ja nuvijo, eik virsu.

Nuo siol as priversta jau kistis. Nes tai kenkia mano vaikui..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 14 kovo 2015 - 13:05
QUOTE(stripulis @ 2015 03 14, 09:33)
šakute, nereik kalt žmonių prie kryžiaus, ypač tų, kurie bando rast išeitį. nu yra, ir ką? kas iš to liūdno konstatavimo? padėkit tiesiog, jei turit kuo.

O kas čia kala? biggrin.gif Pati parašė, kad yra problema biggrin.gif Lyg jau bandžiau padėti pareikšdama savo nuomonę ir patarimus. Visi turime problemų, ir pagarba jai, kad stengiasi jas spręsti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 13:03)

NU taip, vaikai turintys negalia daznai sulaukia tevu gailescio, juos daugiau lepina, daugiau visko uz juos daro - bet tai meskos paslauga... O tas berniukas lanko koki darzeli?
Atsakyti
QUOTE(Ilena @ 2015 03 14, 11:03)
Ir beje sese sako kad as nesikisciau, cia sos reikalas, neaiskinti jai, kaip vaika auginti

nes ji tai ja nuvijo, eik virsu.

Noriu pastebėti: auklėdama sūnėną jūs tik didinsite įtampą namuose, nemanau, kad tai geras ketinimas. Siūlyčiau koncentruotis ne į tai, ką sūnėnas daro, bet kas daroma jūsų vaikui. T.y. berniukui trenkus mergaitei, ne barkite berniuką, o ramiai tvirtai ir be pykčio pasakykite būdama jo akių lygmeny: neleisiu mušti [mergaitės vardas]. Bando atimti tortą - tortas yra jos, neleisiu atimti. Tiesiog įtvirtinkite mergatės poziciją berniuko akyse, o jo nebauskite, geriau paguoskite mergaitę, galit pasakyti jai "atsiprašau, kad tave mušė/atėmė žaislą/ir t.t.". Su berniuku stenkitės bendrauti šiltai, o prireikus - griežtai, tačiau su empatija. Sunku jam labai, kai nėra aiškių ribų, tad stenkitės bent tose vietose, kurios liečia jūsų vaiką, jas nubrėžti, tam jūs turite visišką teisę (apginti savo vaiką).
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2015 03 14, 14:09)
NU taip, vaikai turintys negalia daznai sulaukia tevu gailescio, juos daugiau lepina, daugiau visko uz juos daro - bet tai meskos paslauga... O tas berniukas lanko koki darzeli?

1. Taip lanko, specialu tokiems vaikams darzely. Ir ten viena karta per savaite pusvalandy mokina surdopegagoe, ir viena karta logopede.
Gan mazokai kaip matau. Bande prasytis privaciai pamokinti, tai sake paims, bet praejo puse metu ir vis neturi tipo ji laiko. O ji Marijampoleje tokia tik viena sako yra.
Klaip suprantu su juo reikia daugiau dirbti, ir kantrybes reikia daugiau.
Ir as taip pro pirstus i jo auklejima ziurejau, del jo sitos negalios, bet matau kad i ji reikia ziureti ir aukleti kaip ir visus vaikus, kitaip tik veliau bus dar blogiau. Ir jam paciam bus blogiau.
Papildyta:
QUOTE(šakute @ 2015 03 14, 14:20)
Noriu pastebėti: auklėdama sūnėną jūs tik didinsite įtampą namuose, nemanau, kad tai geras ketinimas. Siūlyčiau koncentruotis ne į tai, ką sūnėnas daro, bet kas daroma jūsų vaikui. T.y. berniukui trenkus mergaitei, ne barkite berniuką, o ramiai tvirtai ir be pykčio pasakykite būdama jo akių lygmeny: neleisiu mušti [mergaitės vardas]. Bando atimti tortą - tortas yra jos, neleisiu atimti. Tiesiog įtvirtinkite mergatės poziciją berniuko akyse, o jo nebauskite, geriau paguoskite mergaitę, galit pasakyti jai "atsiprašau, kad tave mušė/atėmė žaislą/ar, ir t.t.". Su berniuku stenkitės bendrauti šiltai, o prireikus - griežtai, tačiau su empatija. Sunku jam labai, kai nėra aiškių ribų, tad stenkitės bent tose vietose, kurios liečia jūsų vaiką, jas nubrėžti, tam jūs turite visišką teisę (apginti savo vaiką).

na taip ir bandysiu elgtis. as ir negavojau jo bausti, kol rasinejomes vel tokia situacija, jie buvo dviese kambary, ir maniske atejo verkdama , sako jis man trenke per galva su masinele. Tai as atejau ir sakau, atsiprasyk dabar. kelis kartus paprasiau, jis priejo sako ir pagloste ranka - "caca". ir nuejo, Mergaite iskart pralinksmejo. Sako noriu apsikabinti, tai mes ji pasivijome ir liepem apsikabinti, ir tuomet abu pralinksmejo, skriaudos nebeliko ir nuleke zaisti.
tai kazkaip taip bandysiu kistis. tik tiek kas lies mano vaika. bet ir vel pirmai ji jam spyre, ir jis atleke atgal spyre jai po kiek laiko, tai as jai pasakiau, kad jis dabar spyre tau del to, nes tu pirmai spyrei. ir vel ji apsiramino tada, nebezliumbe.

o anksciau ka darydavau, jei mergaite atlekia verkdama tai apsikabindavom, palinguodavom ir sakydavom kad jis "maziukas" ,nors jie vieno amziaus. taigi kaip supratau, pati neauklejau ar nezinojau kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 14 kovo 2015 - 14:25
Man dar tokia mintis kilo - jei jus dabar ja visada ginsit nuo pusbrolio, ar nebus taip, kad ji pati nesugebes apsiginti? Gal ginant ir ja mokinkit - jei ateme zaisla - tegu ji paklausia berniuko - tu irgi nori kartu zaisti? Palauk truputi - pazaisiu ir tau duosiu (jei negalima kartu zaisti). Arba jai sutrenke - tegu jam sako (pradzioj su jusu pagalba) - kad nedaryk taip, gi man skauda. Kad ir su tuo tortu - jis ima - ji rekia, mama gelbeja - aisku saugot vaika reikia, bet ir jai sakyt reikia, kad tu sakyk pusbroliui - cia gi mano tortas, tu jau suvalgei. Paprastai vaikai vaiku daugiau klauso, o ji ismoks isreiksti savo jausmus, nesijaus tokia bejege. Pas mus kita situacija - sunus juodai erzina dukra - ta saukia, as einu jo drausmint (taip taip, neziurint i tai, kad jis jau paauglys lotuliukas.gif ) - nu ir dasivarem iki to - kad ji nieko neveikia - tik zviegia, o as nieko neveikiu tik aiskinuos doh.gif (kiek suprantu ji taip kovojo del mano demesio) - turejom vargo, kol issprendem ta situacija...

Cia ne kritika, tik pamastymas blush2.gif
Atsakyti