Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių, pozityvus auklėjimas.

Kiekvienas elgesys, kurį vaikas kartoja, jam yra kažkuo naudingas. Jis dažnai nesąmoningai jį pasirenka kaip priemonę gauti kažkokią naudą. Jeigu užsitęsia tam tikras neigiamas elgesys, reikia ieškoti, kuo vaikučiui jis naudingas ir stengtis, kad jis to negautų, o tą pačią naudą gautų kitu būdu.
Atsakyti
QUOTE(AkacijuAleja @ 2015 01 17, 10:48)
Kiekvienas elgesys, kurį vaikas kartoja, jam yra kažkuo naudingas. Jis dažnai nesąmoningai jį pasirenka kaip priemonę gauti kažkokią naudą. Jeigu užsitęsia tam tikras neigiamas elgesys, reikia ieškoti, kuo vaikučiui jis naudingas ir stengtis, kad jis to negautų, o tą pačią naudą gautų kitu būdu.

Pritariu. pagrindinė mintis, kurios išmokau STEP tėvų mokymuose. tuo ir vadovaujuosiu stebėdama netinkamą vaikų elgesį smile.gif ir bandydama išprovokuoti tinkamą elgesį ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssss: 16 vasario 2015 - 18:58
Kaip keista skaityti kad vaikuciai ilgai kol issiruosia is darzelio..as tik pradarau duris,maniskis atbega viska metes,puola I spintele rengtis,ir tik I koridoriu isejes apksikabina,bucki duoda.Niekada nepasakoja kaip diena praejo,ka veike ir tt,nebent atsako I klausimus jei uzduodu,bet taip sausai.Kiekviena ryta palieku su asarom.Aukletojos skundziasi,kad neklauso,uzsispiria kazko nedaryti ir nedaro ( nesirengia pats,neatsinesa kedutes prie stalo ir tt).Aisku,jos daro spaudima,kad jis paklustu,tai tas praleistas laikas darzelyje jam gaunasi kancia..Vaikas labai uzsispyres,ir as nzn kaip elgtis,kaip palengvinti situacija...bandziau kalbet su aukletoja,bet jos pozicija,kad negali nusileist vienam,nes nebegales sukontroliuot kitu,kaip ir duoda pastabas man,kad as tureciau kalbet su vaiku del tokio elgesio.
Atsakyti
na, aš ir kalbėčiau su vaiku dėl tokio elgesio. ar jūsų siekiamybė, kad vaikas niekada niekam kolektyve nepaklustų? juk dar ir mokykla bus, tai jei jis nesupras, kad kolektyve elgiamasi vienaip, tai yra, paklūstama kolektyviai, o namuose jau gali individualiau reikštis - jam bus sunku visą laiką...
ir išvis, jei auklėtoja jam ims nusileidinėt, tai ne tik kitų negalės sukontroliuot, bet ir jam pačiam tada nebekils noro paklust...

tiesiog klausčiau vaiko, kodėl jis nenori paklust, kodėl nesirengia, ar kad nesugeba, ar kad užsižaidžia, ar kas vyksta, papasakočiau, kad nepaisant to, kad jis nepaklūsta ir susipyksta su auklėtojom - jis vis tiek turės lankyti darželį (gal jis galvoja, kad "blogai" elgsis, ašaros, ir jūs jį atsiimsit?), kalbėtis reikia žodžiu visada, o kai yra problemų - tuolab... tik nesakyt, aišku, kad vaikas blogas, neklaužada, neklusnus, užsispyręs, etikečių neklijuot, bet aiškintis su juo reik...
Atsakyti
QUOTE(astabil @ 2015 02 19, 19:11)
Niekada nepasakoja kaip diena praejo,ka veike ir tt,nebent atsako I klausimus jei uzduodu,bet taip sausai.Kiekviena ryta palieku su asarom.Aukletojos skundziasi,kad neklauso,uzsispiria kazko nedaryti ir nedaro ( nesirengia pats,neatsinesa kedutes prie stalo ir tt).Aisku,jos daro spaudima,kad jis paklustu,tai tas praleistas laikas darzelyje jam gaunasi kancia..Vaikas labai uzsispyres,ir as nzn kaip elgtis,kaip palengvinti situacija...bandziau kalbet su aukletoja,bet jos pozicija,kad negali nusileist vienam,nes nebegales sukontroliuot kitu,kaip ir duoda pastabas man,kad as tureciau kalbet su vaiku del tokio elgesio.

Kai vaikas bus atsipalaidavęs, pailsėjęs, būtinai pakalbėkite su juo apie tai, kaip jis jaučiasi darželyje, kokie jo santykiai su auklėtojom, vaikais. Paraginkite švelniai`, labai svarbu, kad jis atskleistų emocijas, tada būtų galima identifikuoti, kas būtent trukdo adaptuotis.
Manau, auklėtojos pozicija nėra sveikintina. Kad turėtum autoritetą, pirmiausia reikia užmegzti santykį su vaiku, turi būti pasitikėjimas, ryšys, kad galima būtų tikėtis teigiamo atsako. Paprašykite auklėtojos, kad, jei įmanoma, skirtų penkias minutes per dieną bendravimui vien su jūsų vaiku, kelias dienas, kai būtų stengiamasi pažinti vaiką, o ne dalinami įsakymai, jis jaustųsi kaip žmogus, asmenybė, tada ir paklusti bendroms taisyklėms bus paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 09 17, 23:09)
o ka pasake vaikas, kodel lipo ant tos masinos stogo? ir kas ten per masina kad iluzo stogas....

O Dieve, kas per mąstymas žmonių... Tai gal dar apkaltinkime mašiną, kad jos stogas buvo per silpnas šokinėjimo smūgiams..
O ką tas vaikas galėjo pasakyt? Lipdamas ant mašinos stogo, jis puikiausiai suprato, kad elgiasi blogai.

Vakar užklupau būrelį pirmokų, draskančių skelbimus nuo skelbimų lentos. Jie puikiausiai supranta, kad taip daryti negalima, bet vis tiek daro. Jeigu bijotų bausmės, va, gal ir pagalvotų, kad gal nereikia taip daryti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2015 02 28, 09:46)
Jeigu bijotų bausmės, va, gal ir pagalvotų, kad gal nereikia taip daryti  blush2.gif

Taip, girti vairuotojai, bankų plėšikai, žudikai ir kiti turbūt mano, kad gresiančios bausmės per mažos, kad vis tiek daro nusikaltimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šakute @ 2015 02 28, 17:08)
Taip, girti vairuotojai, bankų plėšikai, žudikai ir kiti turbūt mano, kad gresiančios bausmės per mažos, kad vis tiek daro nusikaltimus smile.gif

Taip, visiškai taip. Būtent lygiai tą patį vienoje TV laidoje pasakė gerb. prokuroras Artūras Paulauskas. Daro, nes nebijo arba tikisi, kad išsisuks.
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2015 02 28, 19:04)
Taip, visiškai taip. Būtent lygiai tą patį vienoje TV laidoje pasakė gerb. prokuroras Artūras Paulauskas. Daro, nes nebijo arba tikisi, kad išsisuks.

Deja, ir gresiančios pačios griežčiausios bausmės nėra efektyvios nusikaltimų prevencijai.
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad atradau sia tema, keliauju skaityti nuo pradziu. Saunu, kad mamos dalinasi savo patirtimi smile.gif
Atsakyti
4u.gif
Visų pirma mes turėtume pradėti nuo to, kad pozityvus auklėjimas - tai darbas, didžiulis darbas, reikalaujantis nuoseklumo, pastabumo, kantrybės..
Mes turime užbėgti už akių kiekvienam blogam vaiko darbui, sureaguoti į kiekvieną smulkmeną. Auklėti į priekį, nuolat aiškinant pasekmes, mokant vaiką išminties. Ugdyti vaiko nuomonę, nusistatymus, kad jis nepasiduotų bandos instinktams, tipo: visi mėto į šunelį akmenis, tai ir aš mėtau, visi šokinėja ant mašinos stogo, tai ir aš šokinėju.. Vaikas turi turėti aiškų "ne" visam jo aplinkoje vykstančiam blogiui.
Tai kasdienis darbas su vaiku, darbas, reikalaujantis kur kas daugiau pastangų, nei išlupti su diržu kailį.
Atsakyti
Sveikos,
Darzelyje buvo tokia situacija. Vaikuciai piese, mano 4 metu dukra priejus kitai mergaitei Linai ant piesinio papeckiojo, ta aisku pradejo verkti. Tai aukletoja padare "teisybe" ir kaip ji sako pamokino manaja, dave Linai supeckioti maniskes piesinį. Tai maniske baisiausia įsizeidus, sake nekencia tos mergaites, aukletojos, ir nenori eiti i darzely. Gryzusi ir namo ji prisiminusi skaudziai verke. Ar teisingai aukletoja pasielge? Ka man aukletojai pasakyti?

Su nekantrumu lauksiu jusu nuomoniu... Nes siaip numaciusi eiti su aukletoja pasikalbeti rytoj.
Nes kazkaip is karto tai nesuregavau ka atsakyti, tai tik apsirengem ir lekem greiciau namo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilena: 12 kovo 2015 - 23:44