Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 18, 22:12)
ačiū. Vakar gavosi su dūmais, tik tie atramos taškai buvo ne kokie  biggrin.gif na dar pažaisiu, noriu tobulai išmokti  smile.gif laiko turiu visą gyvenimą.

Kadangi paskutinė diena portretui ( unsure.gif ) skubu kelti ir aš savo... Tiesa, toli iki tobulųjų, nes kai darai, pasirodo velniškai, velniškai sunku...

kita taisyklė. niekada nekišk taip statmenai kojų į pirmą planą smile.gif
Atsakyti
aš ryt pasiimsiu zenita.. blush2.gif

Vyras nupirko Tudor`o juosta.. ISO 200... bijau pradėt Š malt,gal patarimų? aciuks.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(.mauskiuke. @ 2012 09 18, 23:22)
Žiūrėdama googlei lašiukus prisiminiau, kad esu jau vieną fotografavusi..  ax.gif  nežinau ar tinka..  ax.gif

To namu darbo ideja buvo tyskantys lasiukai - na kad ir tokie (jlclove gal nesupyks, kad jos lasiukus idejau parodyt ax.gif)

Pamegink - zinok, labai smagu zaisti su tais lasiukais biggrin.gif O ir pasimokyti yra ka, jei nori graziai ir ryskiai juos pagauti krentancius.
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 09 18, 22:31)

Vyras nupirko Tudor`o juosta.. ISO 200... bijau pradėt Š malt,gal patarimų?

ar esi įsitikinusi, kad galėsi suvaldyti tris parametrus ir teisingai eksponuoti? patarimas: ne visiškai pasitikėk skaitmenos ekspozicija, jei bandysi eksponuoti padedant skaitmenai; ji stipriai apgauna, kai kalbam apie juostą. kai įsicinkinsi, eksponuosi teisingai iš akies. fokusuoti irgi nebus lengva. neskubėk.
jei taip, lauksim kadrų smile.gif
p.s. Tudor'as yra š.. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 18, 22:33)
To namu darbo ideja buvo tyskantys lasiukai - na kad ir tokie (jlclove gal nesupyks, kad jos lasiukus idejau parodyt  ax.gif)

Pamegink - zinok, labai smagu zaisti su tais lasiukais biggrin.gif O ir pasimokyti yra ka, jei nori graziai ir ryskiai juos pagauti krentancius.

Supratau.. įdomu bigsmile.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
Truputi kitas kadras, bet noriu parodyt, kaip atrodo be durnuju sluoksniu smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(isora @ 2012 09 18, 22:31)

Vyras nupirko Tudor`o juosta.. ISO 200... bijau pradėt Š malt,gal patarimų?  aciuks.gif blush2.gif  4u.gif

oij kokia prasta juosta doh.gif ji ir gerai išeksponuota "sudegt" gali, bent man taip buvo, sakiau daugiau gyvenime šitos juostos nepirksiu doh.gif biggrin.gif

o taip, ką čia patarsi, viskas bandymo keliu.. sėkmės bandymuose wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 18, 16:28)
o kur tu čia randiesi? kodėl tik metai garantija? ES valstybėse 2 metai visoms elektros/elektroninėms prekėms  g.gif

Amerikėj randuosi. garantija metai, bet ir tai ji nemanau, kad dengtų šitą taisymą, nes kaltė tai mano... pati sudaužiau.

QUOTE(Yvette @ 2012 09 18, 16:28)
bandyčiau juostinuką pirkti. Yra neblogų ir už prieinamą kainą. Tam tarpui kol sutaupysi naujai skaitmenai.

uch, tamsus miškas blink.gif absoliučiai nieko nežinau apie juos. kokia ta prieinama kaina skaitosi? biggrin.gif O ryškint kažkur nešti, ar pačiai ryškint?? jetus, man atrodo kažkaip labai sudėtinga. Kaip žinot, ar geras kadras išėjo.. laukt kol išryškinsi... juosteles pirkt... ui, brrr. Sudėtingas reikalas. Gal geriau tuos pinigus į taupyklę dėt ir taupyt teisingam reikalui biggrin.gif
Dar turiu tokią mandrą muilinę- Canon G9. Bet su ja nieko gero taip ir neišmokau išpešti schmoll.gif Ką jau kalbėt apie iphone'o kamerą biggrin.gif pyškinu ir ja, be abejo, bet kokybė tai nu...toli gražu vis tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 18 rugsėjo 2012 - 22:50
QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 18, 22:45)
Amerikėj randuosi. garantija metai, bet ir tai ji nemanau, kad dengtų šitą taisymą, nes kaltė tai mano... pati sudaužiau.
uch, tamsus miškas  blink.gif absoliučiai nieko nežinau apie juos. kokia ta prieinama kaina skaitosi?  biggrin.gif O ryškint kažkur nešti, ar pačiai ryškint??

aijjj, sudaužei , tai tada taip biggrin.gif

na jei taupyt ruošiesi, tai nežinau ar čia ekonominis variantas į juostas lyst g.gif nebent Amerikoj labai papigiai ten visi šitie dalykai biggrin.gif

fotikas + objektyvas + juostos + ryškinimas + skanavimas, na tikrai apvali sumelė susidarys g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peonyblossom @ 2012 09 18, 20:53)

Aš šį kart pratylėsiu. Turiu savo nuomonę apie lavonėlius ir rožinius kvietkelius biggrin.gif , bet tai ne netui. Šiaip jau gyvi susitikimai labai naudingi, tikrai viskas atrodo kitaip. Mes senutės labai bendraujam, skatinu visas tą daryti, Skelbkit miestus, kvieskit senes, tikrai prisijungsim. Tuomet ir komentarai kitaip atrodys, nereiks per až pletkint biggrin.gif
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 18, 22:19)
Dažniausiai sucentruoju, kai nežinau į kurią pusę kreipti  doh.gif

Tai duok erdvės žvilgsniui, niekad neapsiriksi.
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 18, 16:48)
aijjj, sudaužei , tai tada taip  biggrin.gif
na jei taupyt ruošiesi, tai nežinau ar čia ekonominis variantas į juostas lyst  g.gif  nebent Amerikoj labai papigiai ten visi šitie dalykai  biggrin.gif 

fotikas + objektyvas + juostos + ryškinimas + skanavimas, na tikrai apvali sumelė susidarys  g.gif

Mhm, sudaužiau. Taip ant savęs pikta, viskas pas mane dūžta, lūžta, nemoku saugot daiktų verysad.gif

Pažiūrjau kokios ten kainos tų juostinių, nu tai vis tiek ne kapeikos... Nemanau, kad verta prasidėt.

Santaupų turiu, bet nu ten tokios juodai dienai skirtos santaupos.... Ale jaučiu nesusilaikysiu, nusispjausiu ir paišlaidausiu.. tik kur garantija, kad ir naujo nesudaužysiu kur buvus kur nebuvus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Tynka-: 18 rugsėjo 2012 - 22:56
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 18, 23:48)
aijjj, sudaužei , tai tada taip  biggrin.gif
na jei taupyt ruošiesi, tai nežinau ar čia ekonominis variantas į juostas lyst  g.gif  nebent Amerikoj labai papigiai ten visi šitie dalykai  biggrin.gif 

fotikas + objektyvas + juostos + ryškinimas + skanavimas, na tikrai apvali sumelė susidarys  g.gif
kita išeitis būtų visai nefotografuoti. Sakė negali nefotografuoti.
jb juostų yra c 41 proceso. Išryškins laboratorijoj. Kiek kainuos neįsivaizduoju. Vokietijoje tai tikrai pigiai. Juostų galima ir pigiau rasti. Privalumas, fotografuodamas į juostą pristabdai, pamąstai ką fotografuoji. Tad visai matau, kaip išeitį, kai tiesiog nėra galimybių įsigyti naują.

O šiaip Vokietijoj gal užsibrėžčiau liniją, kelčiau į ebay ir bandyčiau parduoti už atitinkamą sumą. Tik normalios sumos reiktų prašyti, prisimenant kad pirkėjui dar už taisymą reikės sumokėti.
Na vistiek, netaisytum nes neapsimoka. Namuose gulės pinigų neatneš. Tai bent kažkiek stengčiausi išpešti.
Yra tokių kurie perka daužtus fotoaparatus ir taiso. Tai vat, gal ir pavyktų
Papildyta:
QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 18, 23:55)
tik kur garantija, kad ir naujo nesudaužysiu kur buvus kur nebuvus  doh.gif

garantija ta, kad sau į užpakalį gerai įspiri ir pradedi daiktus saugoti. Aš tarkim žinau, kad jei saviškius sudaužysiu, tokių pačiu nebegalėsiu nusipirkti. Manau niekada tiek nebeišleisčiau, kiti prioritetai sudėlioti. Tad tektų džiaugtis turima sh muilinuke skaitmena. Tai saugau oi kaip saugau tai ką turiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 18 rugsėjo 2012 - 23:01