QUOTE(sayonara @ 2012 09 17, 13:19)
matai, zuikis, menas egzistuoja nepriklausomai nuo to, ar kažkas jį laiko menu, ar ne
kaip jau sakiau, menas yra ne tik GROŽIS.. žmogui psichologiškai lengviau menu laikyti tik gražius, teigiamas emocijas keliančius dalykus, o tuos, kurių nesupranti, atmesti.
kaip jau sakiau, menas yra ne tik GROŽIS.. žmogui psichologiškai lengviau menu laikyti tik gražius, teigiamas emocijas keliančius dalykus, o tuos, kurių nesupranti, atmesti.
Ir vis tik šitas klausimas yra filosofinis. ;] Vienam menas iš aukštai š....ant pataikyt į taikinį, kitam ne... Gal jis ir neprivalo būt visada gražus, bet galima kelt klausimą ar kiekvieną "išsividuriavimą" po saviraiškos etikete vis tik reiktų menu laikyt? Nekalbu aš nei apie lavonus, nei apie nelavonus, šiaip bendrai... apie tai, kad tos sampratos gali labai skirtis. Aš asmeniškai nemėgstu destruktyvaus (o ar jis ten menu vadinas ar nesivadina man asmeniškai vienodai). Ne realistiško, o destruktvaus. Pvz. ir vizualiai gražaus: pvz. tokio, kur žiūri į pakaruoklio aliuzijas ir matai, kad tokia graži foto, tokia graži, kad nors eik ir pasikark... :] Ypač kai esi jaunas, nelaimingas ir nieks tavęs nemyli. O čia taip gražu...
Žodžiu kad ir kuo tai būtų laikoma ir man yra mene (ar nemene) dalykų, kurie yra nepriimtini.