Mes su šeimina buvom sekmadieni Jašunuose.Dar tvarkausi su grybais .Baravyku 3-s du iš ju buvo sveiki,lepšiu nedaug,šilbaraviku virtu 1,5 litro ir džiovintu 5 litrai gavosi ,kalpoku virtu 5,5 litro,žaliokiu virtu beveik 1,5 litro,voverušku virtu truputi daugiau litro.Ka aš darisiu su šitiek grybu
Labas rytas
Mes ir vakar pagaliau išsiruošėm,tai visai neblogai,tik daugiausia paberžiukų,ir rudagalviai,bet sočiai visko Vėliau foto įkelsiu
Mes ir vakar pagaliau išsiruošėm,tai visai neblogai,tik daugiausia paberžiukų,ir rudagalviai,bet sočiai visko Vėliau foto įkelsiu
QUOTE(juliana1 @ 2012 09 19, 00:30)
Ka aš darisiu su šitiek grybu
Bais skanūs pyragėliai su žaliuokių įdaru (+sūris, +svogūniukai)
Dar pabandysiu iškept pyragėlius su šviežiais apkeptais baeravykais
Aš baravykų ir raudonviršių kietas galvutes užšaldžiau
as saldau vyresnius zalius baravykus supjauscius, kurie jau dziovinimui nelabai, tai tokius mazomis porcijomis ziemai labai gerai i padazus
Merginos, bet kaaaaaaaaaaaip silta!! nerealiai, pas mus 9.30 val. termometras rode 20 laipsniu silumos! fantastika... vakar dar deginaus sode, siandien tokia marsa ant saules, gaila, neiseis prie ezero susirinkau tu kitokiu raudonvirsiu, viena baravyka radau, ryt reiks savo miska aplankyt, gal kas bus pasirode deka tokio silto oro
Merginos, bet kaaaaaaaaaaaip silta!! nerealiai, pas mus 9.30 val. termometras rode 20 laipsniu silumos! fantastika... vakar dar deginaus sode, siandien tokia marsa ant saules, gaila, neiseis prie ezero susirinkau tu kitokiu raudonvirsiu, viena baravyka radau, ryt reiks savo miska aplankyt, gal kas bus pasirode deka tokio silto oro
QUOTE(Lerikyte @ 2012 09 19, 10:19)
as saldau vyresnius zalius baravykus supjauscius, kurie jau dziovinimui nelabai, tai tokius mazomis porcijomis ziemai labai gerai i padazus
Mes irgi dideles baravykų galvas supjaustėme griežinėliais ir į kamerą, bus šviežių grybų sriubytė žiemą QUOTE(fukse @ 2012 09 19, 09:56)
Bais skanūs pyragėliai su žaliuokių įdaru (+sūris, +svogūniukai)
Dar pabandysiu iškept pyragėlius su šviežiais apkeptais baeravykais
Aš baravykų ir raudonviršių kietas galvutes užšaldžiau
Dar pabandysiu iškept pyragėlius su šviežiais apkeptais baeravykais
Aš baravykų ir raudonviršių kietas galvutes užšaldžiau
Pyragėlius irgi darau,aš grybus daug kur nauduoju,tik mano šeimina nelabai mėgsta
nezinau,kaip kas megstat,pas mus lietiniai labai tinka su grybu idaru
QUOTE(girene @ 2012 09 19, 12:21)
nezinau,kaip kas megstat,pas mus lietiniai labai tinka su grybu idaru
megstam, gaminam, puikus patiekalas.
O mano mėgiamiausias patieklas tai žemaitiški blynai, tik be jokio įdaro ir užpilti džiovintų baravykų padažu gausiai
ataskaita:vakar ir šiandien apsukom 5 miškus Vaizdelis ne koks,lapuočiuose savo vietose 2 baravykai ir 6 raudonikiukai,bet tokie storuliai,jauni,nė kelmučio,nė žyduko...sausa tikrai.Po to iš eilės pušynai,ten riebių žydų pilna,bet nerenku aš jų,vis viliuosi geresnių šilbaravykių pavieniai,jaunučių vos vos vienas kitas.samanynai superiniai,drėgna,bet kad šitaip nebeaugtų Dabar rami galėsiu kitais darbais užsiimti,nes gaila benzo ir laiko veltui leisti...Eina peklon,kaip liūdna,negi jau viskas,kaip galvojat?
QUOTE(powerpuff @ 2012 09 19, 13:38)
O mano mėgiamiausias patieklas tai žemaitiški blynai, tik be jokio įdaro ir užpilti džiovintų baravykų padažu gausiai
ne be pa sa koooooooook seiles bega..............................
QUOTE(Teoleda @ 2012 09 19, 13:46)
ataskaita:vakar ir šiandien apsukom 5 miškus Vaizdelis ne koks,lapuočiuose savo vietose 2 baravykai ir 6 raudonikiukai,bet tokie storuliai,jauni,nė kelmučio,nė žyduko...sausa tikrai.Po to iš eilės pušynai,ten riebių žydų pilna,bet nerenku aš jų,vis viliuosi geresnių šilbaravykių pavieniai,jaunučių vos vos vienas kitas.samanynai superiniai,drėgna,bet kad šitaip nebeaugtų Dabar rami galėsiu kitais darbais užsiimti,nes gaila benzo ir laiko veltui leisti...Eina peklon,kaip liūdna,negi jau viskas,kaip galvojat?
apsisiusiosiu is juoko
nu siemet metai labai prasti grybu klausimu siaip jau. Visa laime,kad jie sveikesni nei pernai buvo, tai ant sveiko kiekio nepralosem, o jei dar kirmytu tai isvis pravalas...
Siaip daug kur buvo jau salnu, ypac dzukijos kraste ir rimtu labai, kas grybams ir ju dygimui tikrai negerai....
dabar jaunas menulis, pas mus kaip taisykle jo metu labai sustoja dygimas, delcios pabaigoj buna geriausia, bet sekanti delcia toli, kazin ar jau tada bus isvis kas...
o siaip tai taip, paskutinis pasispardymas grybavimui, na, dzukijos krastas dar kazkiek rinks, bet ir tie siemet labai verkia..
QUOTE(fukse @ 2012 09 19, 09:56)
Bais skanūs pyragėliai su žaliuokių įdaru (+sūris, +svogūniukai)
Dar pabandysiu iškept pyragėlius su šviežiais apkeptais baeravykais
Dar pabandysiu iškept pyragėlius su šviežiais apkeptais baeravykais
Kada, Fukse, tu tiek visko kepi, verdi?
QUOTE(girene @ 2012 09 19, 12:21)
nezinau,kaip kas megstat,pas mus lietiniai labai tinka su grybu idaru
kažkada, kai labai skurdžiai gyvenom, virdavau cepelinus su grybais (iš bado, nes bulvių gaudavom, o grybai miške )