Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

QUOTE(Lyžuka @ 2013 06 10, 08:13)
kažkur skaičiau, kad džiovinti grybai išlaiko savo vertę ir kvapą iki 2 metų, tik reikia laikyti taip kad jie kvėpuotų, t.y. popierianm arba drobiniam maišelyje ar dėžutėjė. Aš pati turiu 2 metų džiovintų baravykų, kolkas viskas gerai, kas valgė visi gyvi  bigsmile.gif tik konservuotus tipo patariama per pusmetį sudoroti...

Dekui 4u.gif ,pas mane medinese dezutese,vadinasi galiu dar laikyti,tik maltus reikia sunaudoti greituoju budu,nes jie stikliniame indelyje. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 06 10, 08:40)
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti? blush2.gif

sako,kad geri apie 3 metus. Na ir poto jie nepasidaro ,,blogi'' tik mazeja maistines ir kvapo savybes
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 06 10, 08:35)
sako,kad geri apie 3 metus. Na ir poto jie nepasidaro ,,blogi'' tik mazeja maistines ir kvapo savybes

Dekui 4u.gif ,busiu be reikalo supanikavus,kad galim apsinuodyti ax.gif
Atsakyti
iš vis sakoma kad džiovinti produktai patys saugiausi, aišku nepapeliję ir tik nenuodingi grybai, musmirių manau džiovinimas nepagerins sudėties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 06 09, 16:28)
berods su mažiausiais 80 biggrin.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
Tai bent.. aš tokį tik vieną radau. Čia kokiuose miškuose jie šiuo metu auga? Lapuočiuose gal?
Pas mus pušyne tik voveruškos, ir tai dygsta kažkaip sulėtintai - važiuoju kas antrą-trečią dieną, o jos vistiek nedidukės. O sausa kaip pas mus doh.gif Atrodo, tiek lijo, dar tik dvi dienos po paskutinio lietaus, o jau sausa.
Papildyta:
QUOTE(Lerikyte @ 2013 06 07, 21:59)
bet ar suni vedzioji?

nevedžioju, pats laksto smile.gif Pas mus gal tiesiog nėr tiek daug erkių. Ant šuns tik Vilniuj erkių rasdavau.
Atsakyti
poniabudė
Paskaičius ar tikrai ją galima valgyti?Esu užpylusi degtine.bet kvapas toks baisus,kad nieko ir netrynėme. ax.gif Kai paskaitai nuo daugelio ligų gydo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 06 12, 19:42)
blink.gif  blink.gif  blink.gif
Tai bent.. aš tokį tik vieną radau. Čia kokiuose miškuose jie šiuo metu auga? Lapuočiuose gal?
Pas mus pušyne tik voveruškos, ir tai dygsta kažkaip sulėtintai - važiuoju kas antrą-trečią dieną, o jos vistiek nedidukės. O sausa kaip pas mus  doh.gif  Atrodo, tiek lijo, dar

lapuočiai, skroblynai, miško pakraščiai.
Atsakyti
Lerikyte, niu gi didzioji grybautoja! Kiek grybu thumbup.gif

Musu savaitgalinis grobis - du raudonikiai ir plepsiukas. Bet stipriai pakirmije.

QUOTE(gurmans @ 2013 06 10, 07:40)
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti? blush2.gif

As laikau stikliniame inde, tik vietoj dangcio uzdejau merles gabaliuka, ir ji prispaudziau su gumute.
Atsakyti
Mano sio savaitgalio lobis - pilna keptuve voveraiciu. Keturi pilvai liko sotus bigsmile.gif Kitokiu grybu neradau.
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2013 06 17, 20:16)
Mano sio savaitgalio lobis - pilna keptuve voveraiciu. Keturi pilvai liko sotus  bigsmile.gif Kitokiu grybu neradau.

Valio! Valio! Povestuvinę kelionę keisiu į savaitgalį Labanoro miškuose bigsmile.gif
Atsakyti
laba
norejau paklaust,gal kas zinot,kokie tai grybai.viens prie vieno panasus i parduotuvinius pievagrybius,visiskai balti,tik zymiai didesni.sodyboj po eglem ju nemazai pridyge.kiek dabar paskaitinejau,gal tai panasu i pavasarin baltekle?kepures beveik dvieju kumciu dydzio.sijonelio neturi.labai gaila,kad nesusiprotejau nufotografuoti
Atsakyti
O kepurėlė truputį ne kampuota?
user posted image
čia tai Patujaro plaušabudė, žiauriai nuodinga verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 birželio 2013 - 10:48