Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis

As nuo savo suns du kartus per diena nuimineju erkes.Buna minumum 3-4,o dazniausiai daugiau.Ir ryte,ir vakare.Vedam visada i miska,bet pas mus ten tokie dregni bruzgynai.Na,man dar nebuvo isisegusi.Nors suo ir antkakli turi, ir lasu gauna kas tris menesius-nieks nepadeda.Praeitais metais per karta nuemiau virs 25 unsure.gif .Na,iki tiek skaiciavau,paskui jau nebe doh.gif
Pati rytoj bandysiu vaziuoti baravykiuku tikrint.Lerikyte,o kaip pas jus su baravykais?
Atsakyti
oij nera dar baravyku smile.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 06 07, 16:34)
pas mane ir šuva, ir katės "apdirbti" nuo erkių, dukart per metus sulašinu ant sprando - jau n metų nė vienas nieko nebuvo pasigavęs.

bet ar suni vedzioji?
as pasiskiepinus jau senokai.
Papildyta:
QUOTE(smala @ 2013 06 07, 17:38)

nieko nuostabaus,kas tinka vienam suniui, netinka kitam. erkes pripranta prie repelentu, reikia ieskoti nauju
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Patikrinau miskus, kazkas baisaus, po rudenines audros toks bardakas padarytas doh.gif Iskirsta, saku primetyta, neina praeiti. O laimikis tai 12 skrobliniu lepsiuku, is kuriu du nemazi, ir 6 labai mazos voveraites. Patikrinau jas po lapais, tai mikroskopines. Drauge patikrino Siluvos pusyna, kur vien voveruskynai, tai sake ir labai mazos, bet jei bus silta, greit augs, nes dregmes sociai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 08 birželio 2013 - 14:20
O aš nieko neradau, gal kad miškas šlapias, nei lepšiuko nei kitokio grybuko, matyt tie baravykai dar ne mums smile.gif, o buvome nusibastę net iki Ruklos miškų, kur spec vietose biggrin.gif rasdavom rudenį po 30-40 baravykų smile.gif
Atsakyti
As tai baravyku net nesitikejau rasti g.gif Labiau tikejaus voverusku, o kazkaip pasiseke su lepsiukais, begu sriuba virti smile.gif
Atsakyti
Mūsų miškuose sausa,matyt dygo per delčią.Bet radome vieną raudonikiuką,lepšiuką,viena lepšė ir raudonikis jau peraugę. ax.gif
Atsakyti
berods su mažiausiais 80 biggrin.gif
neblogai smile.gif
user posted image
grybai tikrai itin sveiki, bus skanus pietus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 09 birželio 2013 - 16:33
Na šaunuolė, Lerikyte thumbup.gif . Nebūtum pirma grybautoja Lietuvoje 4u.gif . Aš dar neišsiruošiau į mišką, pas mus juk šiaurė biggrin.gif .
Atsakyti
Lerikyte 4u.gif Ir as tokiu skrobliniu radau, bet tik 12 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėta @ 2013 06 09, 17:43)
Na šaunuolė, Lerikyte  thumbup.gif  . Nebūtum  pirma grybautoja Lietuvoje  4u.gif . Aš dar neišsiruošiau į mišką, pas mus juk šiaurė  biggrin.gif .

na jau biggrin.gif
aha, pas jus ten veliau ateina smile.gif

QUOTE(ErikaN @ 2013 06 09, 19:04)
Lerikyte  4u.gif Ir as tokiu skrobliniu radau, bet tik 12  mirksiukas.gif

siandien gal jau daugiau rastum, auga labai greitai dabar jie
Atsakyti
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 10 birželio 2013 - 07:41
QUOTE(gurmans @ 2013 06 10, 08:40)
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti? blush2.gif

kažkur skaičiau, kad džiovinti grybai išlaiko savo vertę ir kvapą iki 2 metų, tik reikia laikyti taip kad jie kvėpuotų, t.y. popierianm arba drobiniam maišelyje ar dėžutėjė. Aš pati turiu 2 metų džiovintų baravykų, kolkas viskas gerai, kas valgė visi gyvi bigsmile.gif tik konservuotus tipo patariama per pusmetį sudoroti...
Papildyta:
[quote=Lerikyte,2013 06 09, 17:28]
berods su mažiausiais 80 biggrin.gif
neblogai smile.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pažiūrėjau į juos ir vėl atgal į mišką užsimaniau ax.gif
Atsakyti