As nuo savo suns du kartus per diena nuimineju erkes.Buna minumum 3-4,o dazniausiai daugiau.Ir ryte,ir vakare.Vedam visada i miska,bet pas mus ten tokie dregni bruzgynai.Na,man dar nebuvo isisegusi.Nors suo ir antkakli turi, ir lasu gauna kas tris menesius-nieks nepadeda.Praeitais metais per karta nuemiau virs 25 .Na,iki tiek skaiciavau,paskui jau nebe
Pati rytoj bandysiu vaziuoti baravykiuku tikrint.Lerikyte,o kaip pas jus su baravykais?
oij nera dar baravyku
Papildyta:
as pasiskiepinus jau senokai.
Papildyta:
nieko nuostabaus,kas tinka vienam suniui, netinka kitam. erkes pripranta prie repelentu, reikia ieskoti nauju
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 06 07, 16:34)
pas mane ir šuva, ir katės "apdirbti" nuo erkių, dukart per metus sulašinu ant sprando - jau n metų nė vienas nieko nebuvo pasigavęs.
bet ar suni vedzioji?as pasiskiepinus jau senokai.
Papildyta:
QUOTE(smala @ 2013 06 07, 17:38)
nieko nuostabaus,kas tinka vienam suniui, netinka kitam. erkes pripranta prie repelentu, reikia ieskoti nauju
Laba diena
Patikrinau miskus, kazkas baisaus, po rudenines audros toks bardakas padarytas Iskirsta, saku primetyta, neina praeiti. O laimikis tai 12 skrobliniu lepsiuku, is kuriu du nemazi, ir 6 labai mazos voveraites. Patikrinau jas po lapais, tai mikroskopines. Drauge patikrino Siluvos pusyna, kur vien voveruskynai, tai sake ir labai mazos, bet jei bus silta, greit augs, nes dregmes sociai
Patikrinau miskus, kazkas baisaus, po rudenines audros toks bardakas padarytas Iskirsta, saku primetyta, neina praeiti. O laimikis tai 12 skrobliniu lepsiuku, is kuriu du nemazi, ir 6 labai mazos voveraites. Patikrinau jas po lapais, tai mikroskopines. Drauge patikrino Siluvos pusyna, kur vien voveruskynai, tai sake ir labai mazos, bet jei bus silta, greit augs, nes dregmes sociai
O aš nieko neradau, gal kad miškas šlapias, nei lepšiuko nei kitokio grybuko, matyt tie baravykai dar ne mums , o buvome nusibastę net iki Ruklos miškų, kur spec vietose rasdavom rudenį po 30-40 baravykų
As tai baravyku net nesitikejau rasti Labiau tikejaus voverusku, o kazkaip pasiseke su lepsiukais, begu sriuba virti
Mūsų miškuose sausa,matyt dygo per delčią.Bet radome vieną raudonikiuką,lepšiuką,viena lepšė ir raudonikis jau peraugę.
berods su mažiausiais 80
neblogai
grybai tikrai itin sveiki, bus skanus pietus
neblogai
grybai tikrai itin sveiki, bus skanus pietus
Na šaunuolė, Lerikyte . Nebūtum pirma grybautoja Lietuvoje . Aš dar neišsiruošiau į mišką, pas mus juk šiaurė .
Lerikyte Ir as tokiu skrobliniu radau, bet tik 12
QUOTE(Vėta @ 2013 06 09, 17:43)
Na šaunuolė, Lerikyte . Nebūtum pirma grybautoja Lietuvoje . Aš dar neišsiruošiau į mišką, pas mus juk šiaurė .
na jau
aha, pas jus ten veliau ateina
QUOTE(ErikaN @ 2013 06 09, 19:04)
Lerikyte Ir as tokiu skrobliniu radau, bet tik 12
siandien gal jau daugiau rastum, auga labai greitai dabar jie
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti?
QUOTE(gurmans @ 2013 06 10, 08:40)
Grybautojeles,pasakykit kiek laiko galima dziovintus (riekelemis) ir maltus (dziovintus) baravykus laikyti- naudoti.Pasiziurejau,kad dar nemazai turiu likusiu nuo rudens kazin ar jie dar saugus vartoti?
kažkur skaičiau, kad džiovinti grybai išlaiko savo vertę ir kvapą iki 2 metų, tik reikia laikyti taip kad jie kvėpuotų, t.y. popierianm arba drobiniam maišelyje ar dėžutėjė. Aš pati turiu 2 metų džiovintų baravykų, kolkas viskas gerai, kas valgė visi gyvi tik konservuotus tipo patariama per pusmetį sudoroti...
Papildyta:
[quote=Lerikyte,2013 06 09, 17:28]
berods su mažiausiais 80
neblogai
pažiūrėjau į juos ir vėl atgal į mišką užsimaniau