Įkraunama...
Įkraunama...

Sūdyta lašiša

QUOTE(Neryte @ 2008 10 25, 16:49)
Nereikia,viskas istirpsta  mirksiukas.gif

SUprantu šitą blush2.gif bet nuvalyt nereikia?Nuo likučių,tikiuosi aiškiai parašiau? 4u.gif Ačiū labai smile.gif
Atsakyti
Neploviau,labai skaniai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(batareika @ 2006 07 21, 10:29)
Aš irgi nededu cukraus. Tiesiog gausiai pripilu druskos, šiek tiek pipirų ir krapų. Druskos kiek reikia, tiek lašiša ir pasiima, per daug nebus. O skystį vis nupilu.


na kaip cia pasakius- kiek reikia, tiek pasiima druskos g.gif esu bandzius viena recepta 'uzpilti daaug druskos, kad balta butu, veliau pertekliu nuplaut'- nu ir doh.gif suri, kieta gavosi. kazkame paskui as ja atmirkiau truputi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 11 01, 18:34)
na kaip cia pasakius- kiek reikia, tiek pasiima druskos g.gif esu bandzius viena recepta 'uzpilti daaug druskos, kad balta butu, veliau pertekliu nuplaut'- nu ir doh.gif suri, kieta gavosi. kazkame paskui as ja atmirkiau truputi unsure.gif

Man irgi taip yra buvę doh.gif galvoju,ji pasiima tiek kiek jai reikia,bet pasirodo paima irm tiek,kiek nereikia biggrin.gif
Atsakyti
Aš sūdau pagal tradicinį suomišką receptą, nes čia tai kaip nacionalinis patiekalas.
Sūdoma su stambia jūros druska, pilu daug, priklausomai nuo filė storumo laikau apie parą šaldytuve, kartais daugiau, tada nupilu skystį, nuplaunu likusią druską, pjaustau laaaabai plonais skersiniais griežinėliais, barstau šviežiai maltais baltais pipirais. Prieš valgant dar užbarstau krapų. Tinka su šviežia duona kaip sumuštinukai, arba su karštom bulvėm irgi labai skanu.
Atsakyti
O as sūdau pagal pačios sugalvotą receptą, ir gaunasi labai puikiai.
Šviežią lašišą iškaulinu ir supjaustau gabalais. Vieną gabalą pasilieku, tai iš karto sūdysiu, o kitus suvynioju atskirais gabalais ir į šaldiklį. Kai reikės išsiimsiu ir vėl sūdysiu, arba kepsniukus kepsiu...
Gabalą, kurį pasilikau sūdyti, aštriu peiliu pjaustau labai plonai ir kloju į plastikinį indelį. Pabarstau stambia druska, pipirais, vėl kloju eilutę lašišos, ir vėl pipiriukai, druska. Taip sluoksniuoju, kol sudedu visą. Ir dedu parai į šaldytuvą.
Po paros jau dedu ant sumuštinio ir valgau. Nu labai skanu. Dar ant sumuštinio šviežių krapų pabarstau, skanumėlis...
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 02, 14:34)
Aš sūdau pagal tradicinį suomišką receptą, nes čia tai kaip nacionalinis patiekalas.
Sūdoma su stambia jūros druska, pilu daug, priklausomai nuo filė storumo laikau apie parą šaldytuve, kartais daugiau, tada nupilu skystį, nuplaunu likusią druską, pjaustau laaaabai plonais skersiniais griežinėliais, barstau šviežiai maltais baltais pipirais. Prieš valgant dar užbarstau krapų. Tinka su šviežia duona kaip sumuštinukai, arba su karštom bulvėm irgi labai skanu.

ir aš taip pat, tik pipirų nenaudoju. Man lašiša patinka tuom, kad jos nesugadinsi, nepersūdysi, ji kaip lašinys druskos pasiima tiek, kiek jai reikia ir ne daugiau, todėl t.p. drąsiai pilu druską saujomis ir įtrinu.
Atsakyti
Aš išsikaulinu ,ir mažais gabaliukais susipjaustau ,pabarstau tik druska ir du gabaliukus sudedu į krūva,ir dedu į atskirus indelius ir į šaldiklį ,tikrai gaunasi skanu thumbup.gif
Atsakyti
o as tai dedu 1sauja druskos ir viena sauja cukraus ir itrinu apie2kg zuvies palaikau kokiu 20 valandu ir essen.gif
Atsakyti
As sudau taip:
1kg zuvies - 1saukstas cikraus ir 2 saukstai druskos, apibarstau visa, istrinu siektiek ir parai i saldytuva, na aisku tame tarpe pavartai tai viena puse tai kita, kad tame skystyje pamirktu. O dar daznai ipjaustau griezineliais cesnakiuko, ot tai skanumas gaunas. Na o paskui, po gabaliuka porcijom i maisiukus ir i kamera.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Prasau padekite,

nieko nesuprantu , nuspirkau lasisa, visa, nulupau zvynus, isemiau vidini kaula, pagal receptus pasudziau su cukrumi, palaikiau para kad butu mesa prigludusi su mesa, atidarau, paprstas zuvies kvapas (tikrai ne kaip parsuotuveje), pagalvojau numusiu ta kvapa prieskoniais, idejau santos marijos citrininiu, palailiau para, kaip buvo zalia zuvis taip ir liko, parduotuveje buna tokia riebi, lengvai pjaustoma, o pas mane ir liko tokia lyg temptusi, na zodziu kaip zalia, ka padariau ne taip?
Atsakyti