Sveikutės
Aš lašišą sūdau taip:
Jei noriu valgyt iš karto, supjaustau mažais gabaliukais, dedu druskos, žuvies prieskonių, išspaudžiu citrinos sulčių, truputuką aliejaus užpilu ir išmaišau. Palieku kokiam pusvalandžiui, o po to jau galima valgyt.
dar pasūdytus gabaliukus užšaldau. Tada lašišą pjaustau tokiais didesniais gabaliukais, dedu tuos pačius prieskonius kaip greitam valgymui, palieku kokiai parai šaldytuve. tada gabaliukus dedu į atskirus maišelius ir į šaldiklį. Tada užsimanius kada lašišos, išsitraukiu gabaliuką, palieku atšilti ir niam niam.
be problemu galima laikyti folijoje pasūdytą lašiša
aš tai lašiša marinuoju su santos marijos penkių rušių pipirais, labai skanu
aš tai lašiša marinuoju su santos marijos penkių rušių pipirais, labai skanu
Sveikutes mergaites, prisiskaiciau laaabai skaniu recepteliu As pati lasisa sudau labai paprastai: lasisos file patrinu druska, idedu i uzdara dezute ir palaikau saldytuve apie 2 valandas. Tada istraukiu ir file itrinu bedruskiais citrininiais zuvies prieskoniais. jie man patys geriausi, nes juose yra ir citrinos ir kitu ingriedientu. tada lasisa vel idedu i dezute ir palaikau apie 2 dienas. Skanaus
laba visoms kulinarems
mane mama labai paprastai mokino pasisudyti, receprukas tinka ne tik lasisos sudymui, bet ir lasinuku, kitos zuvies.
zodziu padaromas misinukas, keli valg. sauks. druskos, pipirai, smulkinti lauro lapai(bet ne malti), ispaudziamos kelios skilteles cesnako. viskas gerai permaisoma ir su gauta mase istrinama zuvis, mesa ar kt. gaunasi parduotuvinis lasisos skonis, taip ja galima laikyti saldytuve, plauti nebutina, nebent jei jau labai isisurejo.
lasinukus pasluoksniuotus labai skanu valgyti tik taip pasudytus, kaip uzkanda mano vyras labai megsta.
P.S. gal kas jau ir pasake si receptuka
mane mama labai paprastai mokino pasisudyti, receprukas tinka ne tik lasisos sudymui, bet ir lasinuku, kitos zuvies.
zodziu padaromas misinukas, keli valg. sauks. druskos, pipirai, smulkinti lauro lapai(bet ne malti), ispaudziamos kelios skilteles cesnako. viskas gerai permaisoma ir su gauta mase istrinama zuvis, mesa ar kt. gaunasi parduotuvinis lasisos skonis, taip ja galima laikyti saldytuve, plauti nebutina, nebent jei jau labai isisurejo.
lasinukus pasluoksniuotus labai skanu valgyti tik taip pasudytus, kaip uzkanda mano vyras labai megsta.
P.S. gal kas jau ir pasake si receptuka
QUOTE(Nome @ 2006 05 27, 18:54)
Sudyta lasisa
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
pasisudziau pagal sita recepta ir man per saldu . Kita karta arba visai nedesiu cukraus arba labai jau mazai
Na, gal per greitai as jos paragavau ,bet kuo toliau tuo ji man skanesne daros
as kazkur cia forume radau receptuka, kuris populiarus norvegijoje......ir gavosi pasakisko skonio sudyta lasisa taip skanu kad valgome su sumustinukais Pakartosiu receptuka: 1 kg lasisos: 1v.š. druskos, 1v.š. cukraus, šviežių krapu pagal skoni, ir citrinos sulčių apšlakstymui. Maišelyje laikiau apie pora parų. Dalį užšaldžiau pagal jūsiškius patarimus, tam reikalui jei netikėtai svečiai užgriūtų super
QUOTE(saldumelisss @ 2008 06 08, 15:47)
as kazkur cia forume radau receptuka, kuris populiarus norvegijoje......ir gavosi pasakisko skonio sudyta lasisa taip skanu kad valgome su sumustinukais Pakartosiu receptuka: 1 kg lasisos: 1v.š. druskos, 1v.š. cukraus, šviežių krapu pagal skoni, ir citrinos sulčių apšlakstymui. Maišelyje laikiau apie pora parų. Dalį užšaldžiau pagal jūsiškius patarimus, tam reikalui jei netikėtai svečiai užgriūtų super
Sveikutes.As panasiai sudau lasisa,bet nededu cukraus,o procesas toks:-prku sviezia lasisa,pjaustau kaip kepsniukams.Tada imu viena sauja druskos.Ja gerai itrinu 2 didesnius gabaliukus zuvies,apibarstau arbatiniu sauksteliu universaliu prieskoniu misiniu ir keliais kmynu grudelais.Ir dar pridedu kelias sakelias krapu.Palaikau apie 12 val ir gaminu sumustinukus.Juos pagardinu grezineliu citrinos ar avokado gabaleliu.Vaisiu stalui papuosiu raudono greipfruto su keliais lapeliais petrazoles.Mano seimai ir draugams labai patinka
o aš sūdau - druska, cukrus ir medus - na tokia švelnaus skonio - man liuks
Iškilo klausimas O po to reikia ją nuplauti? Po druskos ir cukraus?
QUOTE(Agniska @ 2008 10 25, 13:41)
Iškilo klausimas O po to reikia ją nuplauti? Po druskos ir cukraus?
Nereikia,viskas istirpsta