Įkraunama...
Įkraunama...

Sūdyta lašiša

Sveikutės 4u.gif
Aš lašišą sūdau taip:
Jei noriu valgyt iš karto, supjaustau mažais gabaliukais, dedu druskos, žuvies prieskonių, išspaudžiu citrinos sulčių, truputuką aliejaus užpilu ir išmaišau. Palieku kokiam pusvalandžiui, o po to jau galima valgyt.
dar pasūdytus gabaliukus užšaldau. Tada lašišą pjaustau tokiais didesniais gabaliukais, dedu tuos pačius prieskonius kaip greitam valgymui, palieku kokiai parai šaldytuve. tada gabaliukus dedu į atskirus maišelius ir į šaldiklį. Tada užsimanius kada lašišos, išsitraukiu gabaliuką, palieku atšilti ir niam niam. biggrin.gif
Atsakyti
be problemu galima laikyti folijoje pasūdytą lašiša thumbup.gif
aš tai lašiša marinuoju su santos marijos penkių rušių pipirais, labai skanu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites, prisiskaiciau laaabai skaniu recepteliu thumbup.gif As pati lasisa sudau labai paprastai: lasisos file patrinu druska, idedu i uzdara dezute ir palaikau saldytuve apie 2 valandas. Tada istraukiu ir file itrinu bedruskiais citrininiais zuvies prieskoniais. jie man patys geriausi, nes juose yra ir citrinos ir kitu ingriedientu. tada lasisa vel idedu i dezute ir palaikau apie 2 dienas. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
laba visoms kulinarems biggrin.gif
mane mama labai paprastai mokino pasisudyti, receprukas tinka ne tik lasisos sudymui, bet ir lasinuku, kitos zuvies.

zodziu padaromas misinukas, keli valg. sauks. druskos, pipirai, smulkinti lauro lapai(bet ne malti), ispaudziamos kelios skilteles cesnako. viskas gerai permaisoma ir su gauta mase istrinama zuvis, mesa ar kt. gaunasi parduotuvinis lasisos skonis, taip ja galima laikyti saldytuve, plauti nebutina, nebent jei jau labai isisurejo.
lasinukus pasluoksniuotus labai skanu valgyti tik taip pasudytus, kaip uzkanda mano vyras labai megsta. bigsmile.gif

P.S. gal kas jau ir pasake si receptuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2006 05 27, 18:54)
Sudyta lasisa

1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu



pasisudziau pagal sita recepta ir man per saldu doh.gif . Kita karta arba visai nedesiu cukraus arba labai jau mazai g.gif
Atsakyti
Na, gal per greitai as jos paragavau blink.gif ,bet kuo toliau tuo ji man skanesne daros wub.gif
Atsakyti

Perskaičiau čia visokių įdomių būdų. Man tai teko valgyt, ir labai skanu, paprastą, sūdytą su druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Girdėjau, kad lašiša nepasiima per daug druskos, o tik tiek, kiek reikia. Tai va tas gerai. smile.gif
Atsakyti
as kazkur cia forume radau receptuka, kuris populiarus norvegijoje......ir gavosi pasakisko skonio sudyta lasisa thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif taip skanu kad valgome su sumustinukais thumbup.gif Pakartosiu receptuka: 1 kg lasisos: 1v.š. druskos, 1v.š. cukraus, šviežių krapu pagal skoni, ir citrinos sulčių apšlakstymui. Maišelyje laikiau apie pora parų. Dalį užšaldžiau pagal jūsiškius patarimus, tam reikalui jei netikėtai svečiai užgriūtų lotuliukas.gif super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saldumelisss @ 2008 06 08, 15:47)
as kazkur cia forume radau receptuka, kuris populiarus norvegijoje......ir gavosi pasakisko skonio sudyta lasisa thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  taip skanu kad valgome su sumustinukais thumbup.gif  Pakartosiu receptuka: 1 kg lasisos: 1v.š. druskos, 1v.š. cukraus, šviežių krapu pagal skoni, ir citrinos sulčių apšlakstymui. Maišelyje laikiau apie pora parų. Dalį užšaldžiau pagal jūsiškius patarimus, tam reikalui jei netikėtai svečiai užgriūtų lotuliukas.gif super thumbup.gif


Sveikutes.As panasiai sudau lasisa,bet nededu cukraus,o procesas toks:-prku sviezia lasisa,pjaustau kaip kepsniukams.Tada imu viena sauja druskos.Ja gerai itrinu 2 didesnius gabaliukus zuvies,apibarstau arbatiniu sauksteliu universaliu prieskoniu misiniu ir keliais kmynu grudelais.Ir dar pridedu kelias sakelias krapu.Palaikau apie 12 val ir gaminu sumustinukus.Juos pagardinu grezineliu citrinos ar avokado gabaleliu.Vaisiu stalui papuosiu raudono greipfruto su keliais lapeliais petrazoles.Mano seimai ir draugams labai patinka smile.gif
Atsakyti
o aš sūdau - druska, cukrus ir medus - na tokia švelnaus skonio - man liuks thumbup.gif
Atsakyti
Iškilo klausimas 4u.gif O po to reikia ją nuplauti? g.gif Po druskos ir cukraus?
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 10 25, 13:41)
Iškilo klausimas 4u.gif O po to reikia ją nuplauti? g.gif Po druskos ir cukraus?

Nereikia,viskas istirpsta mirksiukas.gif
Atsakyti