Gal esat sūdžiusios namie lašiša? Norečiau pabandyti, bet nezinau kaip
Turiu kelis receptus, kuriuos vis ketinu išbandyti
Sūdyta lašišos filė
1 kg lašišos filė
1 v. š. cukraus
3-4 v. š. stambios druskos
2-3 dideli apelsinai
1. Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti
2. Abi puses pabarstyti cukrumi
3. Puse druskos ištrinti vieną lašišos pusę (galima pabarstyti krapais). Tą patį padaryti su kita puse.
4. Nulupti apelsinus ir supjaustyti apskritimais.
5. Dėti apelsinus į stiklinio indo dugną. Ant viršaus dėti žuvį, ant viršaus vėl sudėti apelsinus, kad visiškai uždengtų filė (apelsinus galima šiek tiek paspausti, kad išsiskirtų sultys)
6. Uždengti dangčiu ar plėvele ir dėti maždaug 7 valandoms į šaldiklį. Tai priklauso nuo temperatūros šaldiklyje. Jeigu labai šalta, tai trumpesniam laikui, nes žuvis turi tik sutvirtėti, bet ne sušalti.
7. Išimti, nuvalyti druskos kristalus. Paragauti. Jeigu per sūru, šiek tiek nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
8. Supjaustyti visą plonomis riekutėmis, kol žuvis dar kieta. Tą dalį, kurios iškart nesuvalgysit, dėti ant pusės apelsinų ir uždengti likusiais apelsinai ir taip laikyti šaldytuve. Apelsinai bus nevalgomi, nes labai sūrūs.
Lašiša sūdyta su brendžiu
Lašišos filė ~1,2 kg
Marinatas
3 v. š. druskos
1 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
5 v. š. alyvų aliejaus
3 v. š. smulkiai sukapotų krapų
Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir ištrinti iš abiejų pusių žuvį. Dėti į indą, uždengti ir šaltai laikyti 24 valandas.
Sūdyta lašišos filė
1 kg lašišos filė
1 v. š. cukraus
3-4 v. š. stambios druskos
2-3 dideli apelsinai
1. Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti
2. Abi puses pabarstyti cukrumi
3. Puse druskos ištrinti vieną lašišos pusę (galima pabarstyti krapais). Tą patį padaryti su kita puse.
4. Nulupti apelsinus ir supjaustyti apskritimais.
5. Dėti apelsinus į stiklinio indo dugną. Ant viršaus dėti žuvį, ant viršaus vėl sudėti apelsinus, kad visiškai uždengtų filė (apelsinus galima šiek tiek paspausti, kad išsiskirtų sultys)
6. Uždengti dangčiu ar plėvele ir dėti maždaug 7 valandoms į šaldiklį. Tai priklauso nuo temperatūros šaldiklyje. Jeigu labai šalta, tai trumpesniam laikui, nes žuvis turi tik sutvirtėti, bet ne sušalti.
7. Išimti, nuvalyti druskos kristalus. Paragauti. Jeigu per sūru, šiek tiek nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
8. Supjaustyti visą plonomis riekutėmis, kol žuvis dar kieta. Tą dalį, kurios iškart nesuvalgysit, dėti ant pusės apelsinų ir uždengti likusiais apelsinai ir taip laikyti šaldytuve. Apelsinai bus nevalgomi, nes labai sūrūs.
Lašiša sūdyta su brendžiu
Lašišos filė ~1,2 kg
Marinatas
3 v. š. druskos
1 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
5 v. š. alyvų aliejaus
3 v. š. smulkiai sukapotų krapų
Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir ištrinti iš abiejų pusių žuvį. Dėti į indą, uždengti ir šaltai laikyti 24 valandas.
Ačiū, reikės išmėginti
o as darau labai paprastai. Mane viena vireja pamokino
Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt. ryte nupili atsiradusi skystima,nuplauni ir jau gali valgyt.
Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt. ryte nupili atsiradusi skystima,nuplauni ir jau gali valgyt.
Sudyta lasisa
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti gelytes (taip susukti lyg atrodytu rozytes)
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti gelytes (taip susukti lyg atrodytu rozytes)
QUOTE(Nome @ 2006 05 27, 17:54)
Sudyta lasisa
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti gelytes (taip susukti lyg atrodytu rozytes)
1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu
Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti gelytes (taip susukti lyg atrodytu rozytes)
esu sudziusi lasisa panasiu receptu, kai gyvenau Turkijoje, tai visi pirstus laize vagydami... super ,bandykit ,nepasigailesit.
Uzsukit i turkiska virtuve....
Mano vyras nepripažįsta to, kad dedu į lašišą cukraus.
Aš jam aiškinau, kad taip skaniau, o jis net į burną neima.
Gal galite man trumpai parašyti kodėl su cukrumi skaniau, nes be cukraus nesu dariusi..
Aš jam aiškinau, kad taip skaniau, o jis net į burną neima.
Gal galite man trumpai parašyti kodėl su cukrumi skaniau, nes be cukraus nesu dariusi..
QUOTE(Kozete @ 2006 05 30, 15:50)
Mano vyras nepripažįsta to, kad dedu į lašišą cukraus.
Aš jam aiškinau, kad taip skaniau, o jis net į burną neima.
Gal galite man trumpai parašyti kodėl su cukrumi skaniau, nes be cukraus nesu dariusi..
Aš jam aiškinau, kad taip skaniau, o jis net į burną neima.
Gal galite man trumpai parašyti kodėl su cukrumi skaniau, nes be cukraus nesu dariusi..
Siaip girdejau, kad cukraus atseit reiketu deti i visus patiekalus nors po lasiuka...
o jei vyras nesutinka valgyti, tai paprasciausiai nereikia sakyti kad yra cukraus
QUOTE(Nesupermama @ 2006 05 30, 15:02)
Siaip girdejau, kad cukraus atseit reiketu deti i visus patiekalus nors po lasiuka...
o jei vyras nesutinka valgyti, tai paprasciausiai nereikia sakyti kad yra cukraus
o jei vyras nesutinka valgyti, tai paprasciausiai nereikia sakyti kad yra cukraus
Aš jau taip buvau sugalvojusi, sekantį kartą taip ir padarysiu.
QUOTE(jurgita K @ 2006 05 22, 16:41)
o as darau labai paprastai. Mane viena vireja pamokino
Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt. ryte nupili atsiradusi skystima,nuplauni ir jau gali valgyt.
Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt. ryte nupili atsiradusi skystima,nuplauni ir jau gali valgyt.
Mano receptas tas pats ir tinka, kai reikia greitai (max laikyti reikia para, priešingu atveku, per daug isisudo ir apdziuna), tik noreciau sukonkretinti kiekius: 1 kilogramui lasisos reikia 10 v.š. druskos ir 5 v.š. cukraus + galima isspausti citrinos sulciu.