Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(isora @ 2012 09 15, 18:56)

Atnešu kritikai... Vistiek rankų nenuleidžiu varau tą fotiką na lieva na prava ir viskas..  biggrin.gif

pirma gerai, antra- nu tas fotikas ant turėko, tai nei šiaip nei taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 08:42)
buitiakas ir a la menai, pavojingi žodžiai šioje temoje.
(nepykit, kas asm. priimsit šiuos žodžius. Bet jei jau lietuvių klb. klaidos šioje temoje taisomos, ko aš nesuprantu ir labai nemėgstu, tad aš burbėsiu kai kas nors vartos šiuos žodžius.)

As nepriemiau asmeniskai, nes nei vieno tu issireiskimu nevartoju - tik pasidyvijau sau tyliai, kaip kiekviena pagal vis kitoki profili cia burbam g.gif smile.gif Man pvz gerokai labiau nesuprantama ir nepriimtina, kai issilavines, kulturingas zmogus sako "zinau, kad rasau su klaidom, ir man netrukdo". Nes man rodos, gi turetu trukdyti, elementaru... visai taip kaip tau va "buitiakas" ir "a la menai" trukdo mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 10:02)
galvojat senbūvės eis iš čia? eikit  irnesakyk.gif eikit, jos durimis nesitranko, geriau visas lauk iš čia išgrūs, bet pačios čia liks  irnesakyk.gif

biggrin.gif To ir tikimes - kad tycia neis... mirksiukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)
kokiažas vadinas: išėjau  lotuliukas.gif

Patinka bigsmile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
kai šviesa tokia kontrastiga, reiktų rinktis tarpinį variantą, žiūrėt ką "siūlo" eksponuojant į šešėlį, ir ką "siūlo" eksponuojant į saulėtą vietą, ir rinktis tarpinį variantą.. natarkim į šešėlį eksponuojant tau siūlo išlaikymą 1/60 , o ekspnuojant į saulę 1/500, tai bandyk rinkitis 1/200 tarkim, ir žiūri kas gaunasi.

Galima rinktis tarpini varianta, o galima ir tiesiog ekspozicija pasimatuoti nuo viduriniu tonu (midtones), ju praktiskai kiekvienoj scenoj buna. Bet siaip taigi vis tiek ekspozicija nebus puiki, jei apsvietimas per daug kontrastingas, tik tiek kad isdegimu ir juodumu nebus. Del to gi ir deda fotografai tokiais atvejais ND filtrus arba HDR daro...

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 15:38)
O tas matavimo pasirinkimas tik su Av veikia? su M viską reikia rinktis rankiniu būdu?

O pas tave nerodo eksponometro, kai M rezima naudoji? As tai vis tiek pasiziuriu, ka eksponometras rodo, net jei ir su M fotkinu. Pvz. nusistatau f, kokios man reikia/norisi, o tada ziuriu, koks islaikymas turi buti, kad EV 0 butu. O jei padariusi kadra matau, kad fotikas nugrybavo, per tamsu arba per sviesu, tada pataisau. Ir isdegimus dabar iskart patikrinu, labai patogu ir paprasta, bent mano fotike (600D).

QUOTE(gotte @ 2012 09 15, 17:35)
čia viena foto, nežinau, ar pasiteisina toks apdirbimas....bet kažkodėl tą foto va taip mačiau ir viskas... blush2.gif

Man tai labai patinka bigsmile.gif Tik kojos desines truksta, keista, kai tik batas matosi, bet tai smulkmena.

QUOTE(je t'aime @ 2012 09 15, 18:58)
vaidenuosi, (auto)portretas biggrin.gif

Grazu. Bet kai uzdengiu desine puse, kad liktu tik profilis ir peties vos vos, tai man dar graziau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 15, 18:23)

net nežinau ar užskaityt, akies tai nelabai glosto tas vaizdelis smile.gif tapetai labai man čia nedera smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 20:07)
net nežinau ar užskaityt, akies tai nelabai glosto tas vaizdelis smile.gif tapetai labai man čia nedera smile.gif)))

As uztai jau nebeuzskaitineju ND, nes bijau nusigrybaut su ta estetika... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:42)
pastebėjau, kad k200 spalvos šiltesnės, bet ten jos labai neteisingos, ar kaip čia pavadint smile.gif nu bet pas mane, nušiltintos ryškiai per daug gaudavosi smile.gif

aš norėčiau k-5 turėt tongue.gif
Man po pirmo K5 buvo kaip stebuklas, bet va kai turiu dar geriau, jau į K5 nebegaliu žiūrėt doh.gif Apetitas auga bevalgant
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 15, 19:07)

Galima rinktis tarpini varianta, o galima ir tiesiog ekspozicija pasimatuoti nuo viduriniu tonu (midtones), ju praktiskai kiekvienoj scenoj buna. Bet siaip taigi vis tiek ekspozicija nebus puiki, jei apsvietimas per daug kontrastingas, tik tiek kad isdegimu ir juodumu nebus. Del to gi ir deda fotografai tokiais atvejais ND filtrus arba HDR daro...

na čia tas metodas kartais gelbėja raw fotkinant, būna dar galima taip išeksponuotą kadrą sutvarkyti taip kaip reikia, aišku ne visada
Papildyta:
QUOTE(rG. @ 2012 09 15, 19:10)
Man po pirmo K5 buvo kaip stebuklas, bet va kai turiu dar geriau, jau į K5 nebegaliu žiūrėt  doh.gif  Apetitas auga bevalgant

tu viskas, tu nebepentaxas? eik tu?
Atsakyti
smile.gif+2012 09 15, 20:03-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 09 15, 20:03)
Mačiau FK.  bigsmile.gif

jo, įkroviau ir ten. lotuliukas.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 20:06)
pirma gerai, antra- nu tas fotikas ant turėko, tai nei šiaip nei taip smile.gif

nu bet antra žinok, tokia nuojauta buvo, kad tėkšis iš 4 aukšto ant asfalto... Du kart susviravo taip.. lotuliukas.gif O aš dar kopėčiom palipus fotkinau... doh.gif tai vos ne su visu fotiku ir tuo ir ant turėklo per bortą .. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na gerai gerai, neuzskaityti, nors man svarbu, kad teisingai padariau, pakeiciau rezima i M, nuotraukos pasviesejo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 20:11)
na čia tas metodas kartais gelbėja raw fotkinant, būna dar galima taip išeksponuotą kadrą sutvarkyti taip kaip reikia, aišku ne visada

O kaip? Atskirai sviesinant per tamsias dalis, ir tamsinant per sviesias? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 19:11)
tu viskas, tu nebepentaxas? eik tu?

Nu jo, K5 man kaip atsarginis ir vyro jau galima sakyt biggrin.gif Žinau žinau, buvau prisiekur gerbėja, bet yra kaip yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 15, 19:14)
O kaip? Atskirai sviesinant per tamsias dalis, ir tamsinant per sviesias?  g.gif

taip smile.gif
Atsakyti
Tiesa, Sm, gavau vakar Samyang 35 1.4, jis gi rankinis, tai įsimylėjau objektyvą šitą, kaip man patinka kampas, eina sau. Kažkaip su juostom 35 mm dažniausi būdavo, ania? Ar maišau ką su juostos dydžiu? Nesigaudau juostinių reikaluos. Pasakyk trumpai, kodėl tas 35 mm toks nerealus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG.: 15 rugsėjo 2012 - 19:18