QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 08:42)
buitiakas ir a la menai, pavojingi žodžiai šioje temoje.
(nepykit, kas asm. priimsit šiuos žodžius. Bet jei jau lietuvių klb. klaidos šioje temoje taisomos, ko aš nesuprantu ir labai nemėgstu, tad aš burbėsiu kai kas nors vartos šiuos žodžius.)
As nepriemiau asmeniskai, nes nei vieno tu issireiskimu nevartoju - tik pasidyvijau sau tyliai, kaip kiekviena pagal vis kitoki profili cia burbam
Man pvz gerokai labiau nesuprantama ir nepriimtina, kai issilavines, kulturingas zmogus sako "zinau, kad rasau su klaidom, ir man netrukdo". Nes man rodos, gi turetu trukdyti, elementaru... visai taip kaip tau va "buitiakas" ir "a la menai" trukdo
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 10:02)
galvojat senbūvės eis iš čia? eikit
eikit, jos durimis nesitranko, geriau visas lauk iš čia išgrūs, bet pačios čia liks
To ir tikimes - kad tycia neis...
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)
kokiažas vadinas: išėjau
Patinka
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
kai šviesa tokia kontrastiga, reiktų rinktis tarpinį variantą, žiūrėt ką "siūlo" eksponuojant į šešėlį, ir ką "siūlo" eksponuojant į saulėtą vietą, ir rinktis tarpinį variantą.. natarkim į šešėlį eksponuojant tau siūlo išlaikymą 1/60 , o ekspnuojant į saulę 1/500, tai bandyk rinkitis 1/200 tarkim, ir žiūri kas gaunasi.
Galima rinktis tarpini varianta, o galima ir tiesiog ekspozicija pasimatuoti nuo viduriniu tonu (midtones), ju praktiskai kiekvienoj scenoj buna. Bet siaip taigi vis tiek ekspozicija nebus puiki, jei apsvietimas per daug kontrastingas, tik tiek kad isdegimu ir juodumu nebus. Del to gi ir deda fotografai tokiais atvejais ND filtrus arba HDR daro...
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 15:38)
O tas matavimo pasirinkimas tik su Av veikia? su M viską reikia rinktis rankiniu būdu?
O pas tave nerodo eksponometro, kai M rezima naudoji? As tai vis tiek pasiziuriu, ka eksponometras rodo, net jei ir su M fotkinu. Pvz. nusistatau f, kokios man reikia/norisi, o tada ziuriu, koks islaikymas turi buti, kad EV 0 butu. O jei padariusi kadra matau, kad fotikas nugrybavo, per tamsu arba per sviesu, tada pataisau. Ir isdegimus dabar iskart patikrinu, labai patogu ir paprasta, bent mano fotike (600D).
QUOTE(gotte @ 2012 09 15, 17:35)
čia viena foto, nežinau, ar pasiteisina toks apdirbimas....bet kažkodėl tą foto va taip mačiau ir viskas...
Man tai labai patinka
Tik kojos desines truksta, keista, kai tik batas matosi, bet tai smulkmena.
QUOTE(je t'aime @ 2012 09 15, 18:58)
vaidenuosi, (auto)portretas
Grazu. Bet kai uzdengiu desine puse, kad liktu tik profilis ir peties vos vos, tai man dar graziau