Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 14:38)
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)

Supratau bigsmile.gif Kaip aš tau dėkinga - pagaliau dašilo šitas fintas smile.gif anąkart kokią valandą taip ir žaidžiau su tuo savo modeliu, bet taip ir nesupratau, kodėl vieną kartą gaunasi objektas šešėlyje, kitą kartą mėlynas.
O tas matavimo pasirinkimas tik su Av veikia? su M viską reikia rinktis rankiniu būdu?

Gražu, Viktorija, užskaitau smile.gif

aij, ne taip biški parašiau, gali pažiūrėt "ant" AV ką siūlo fotikas, ir su M nusistatyt, arba naudot ekspokorekciją, EV mygtukas, į piulsą arba į minusą nustatyt.. bet aš tai su M fotkinu, man ekspokorekcija "neprilimpa" , nenaudoju toks funkcijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:44)

ekspokorekcija ir man kol kas nelabai. Vėliau geriau atitaisysiu su programa. O fotkinu ir su M, ir su Av, priklausomai nuo situacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 15 rugsėjo 2012 - 14:49
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 14:43)
tada pylos gausi  tongue.gif  tongue.gif

Gėlė turėtų būti vos dešiniau ir vos žemiau. Ta pati klaidelė kaip su obuoliu

Aišku čia nepasiteisinimas ax.gif , bet mano objektyvas back fokusą meta, kažkaip nesusidraugauja su fotoaparatu g.gif Įdėjau foto tik sumažintą, nieko nekarpiau, nors bent kraštelius, pagal reikalavimus mėgtu apkarpyti... Dėkui dar kartą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 14:56)
Aišku čia nepasiteisinimas  ax.gif , bet mano objektyvas back fokusą meta, kažkaip nesusidraugauja su fotoaparatu  g.gif Įdėjau foto tik sumažintą, nieko nekarpiau, nors bent kraštelius, pagal reikalavimus mėgtu apkarpyti... Dėkui dar kartą  4u.gif

o koks fotikas tavo? nes mano irgi meta back fokusą.. bet pasirodo su visais autofokusiniais objektyvais šitaip, tai fotiko problema doh.gif o aš tingiu nešt taisyt..
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 14:59)
o koks fotikas tavo? nes mano irgi meta back fokusą.. bet pasirodo su visais autofokusiniais objektyvais šitaip, tai fotiko problema  doh.gif  o aš tingiu nešt taisyt..

Mano Pektax K-5, objektyvas Tamron F2,8 28-75mm
Bet čia kūnelyje esmė, nes tas pats objektyvas su Pentax K-200 man buvo super. Kiek klausinėjausi, tai sakė, kad reikia susireguliuoti, bet pati rankų kišt nenoriu, kad ko neprisidirbčiau schmoll.gif Todėl išmokau su tokiu fotkint, bet vistiek erzina unsure.gif norisi, kad viskas būtų taip, kaip turi būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:21)
Mano Pektax K-5, objektyvas Tamron F2,8 28-75mm
Bet čia kūnelyje esmė, nes tas pats objektyvas su Pentax K-200 man buvo super. Kiek klausinėjausi, tai sakė, kad reikia susireguliuoti, bet pati rankų kišt nenoriu, kad ko neprisidirbčiau  schmoll.gif Todėl išmokau su tokiu fotkint, bet vistiek erzina  unsure.gif  norisi, kad viskas būtų taip, kaip turi būti  ax.gif

pas mane K-7, ot šudas nu, pas mane irgi su bodžiu problema.. prakeiktas pentaxas doh.gif nes man su K200 irgi be problemų veikė.. ot vadinasi nusipirkom geresnius fotikus, reikėjo prie k200 likt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
pas mane K-7, ot šudas nu, pas mane irgi su bodžiu problema.. prakeiktas pentaxas  doh.gif  nes man su K200 irgi be problemų veikė.. ot vadinasi nusipirkom geresnius fotikus, reikėjo prie k200 likt  biggrin.gif

Man dar ne per vėlu ir prie K-200 grįžt ax.gif , dabar turiu 2 tongue.gif
Tik va po kurio laiko, kai fotkinau su K-5 pasiėmiau K-200, tai jis man toks lėtas pasirodė doh.gif, bet man K-200 spalvos mielesnės, šiltesnės g.gif
Nepastebi tu to? g.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:38)
Man dar ne per vėlu ir prie K-200 grįžt  ax.gif , dabar turiu 2  tongue.gif
Tik va po kurio laiko, kai fotkinau su K-5 pasiėmiau K-200, tai jis man toks lėtas pasirodė  doh.gif, bet man K-200 spalvos mielesnės, šiltesnės  g.gif
Nepastebi tu to?  g.gif

pastebėjau, kad k200 spalvos šiltesnės, bet ten jos labai neteisingos, ar kaip čia pavadint smile.gif nu bet pas mane, nušiltintos ryškiai per daug gaudavosi smile.gif

aš norėčiau k-5 turėt tongue.gif
Atsakyti
Musu svajone, patiko koliazas smile.gif
noretusi daugiau i ka akis paganyti, juk cia tikrai nemazai talentingu zmoniu.

ND WB prie dirbtinio apsvietimo.kaip jums atrodo?

Auto WB
user posted image
Tungsten
user posted image
Manual
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:42)
pastebėjau, kad k200 spalvos šiltesnės, bet ten jos labai neteisingos, ar kaip čia pavadint smile.gif nu bet pas mane, nušiltintos ryškiai per daug gaudavosi smile.gif

aš norėčiau k-5 turėt tongue.gif

nesiskundžiu aš juo, bet kai nusibosta tas fokuso grybavimas užsidedu kitinį ir tada viskas OK biggrin.gif

Ateinu su 5ND natūralioje šviesoje
Auto WB
user posted image

Cloudy WB
user posted image

Manual WB
user posted image
Atsakyti
Aš tai pasiilgau kritikos... metu savo moco seriją... turėjau kūrybos laisvę, bet kažkaip neišnaudojau, jaudinausi labai...nemoku aš vyrų fotkinti ir viskas doh.gif apskritai sesijoje su motociklais lengva nusigrybaut į lankas... nusibanalinti doh.gif
jei galit, dėkit komentų į flickrą mirksiukas.gif
čia viena foto, nežinau, ar pasiteisina toks apdirbimas....bet kažkodėl tą foto va taip mačiau ir viskas... blush2.gif

user posted image

Daugiau foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 15 rugsėjo 2012 - 16:36
QUOTE(gotte @ 2012 09 15, 16:35)

komentaro į flickr nerašysiu, man čia patogiau tongue.gif

man tai čia viskas labai gerai, ir j/b patinka, ir apdirbimas, ir šviesa, ir aplinka, ir iškraiška, nu viskas man čia limpa smile.gif išskyrus viena detalė užkiuvo smile.gif nuotraukos kairėj, ta koja kaip ne sava atrodo, kaip svetima biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 15 rugsėjo 2012 - 16:51