Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Bumbasi, Viktorija, užskaitau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 15 rugsėjo 2012 - 13:26
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 13:09)
Kai buvau įkėlusi sia nuotrauką, svajonė parašė, kad eksponuota neaišku į ką, todėl veidas išėjo kaži kokios spalvos. Šito teiginio iki šiol nesuprantu. Ir bais bijau vėl klaidų padaryti  smile.gif ar čia susiję su "matavimo metodo pasirinkimu" taškinis matavimas ir pan.?  g.gif ar aš klystu?

oi, tada mano atsakymas visai ne į temą. gal Svajonė paaiškins, ką turėjo galvoje smile.gif
Atsakyti
Užskaitau ir aš abu ND

Viktorija, tavo ND šiaip tikrai gražūs. Norėdama teisingos kompozicijos galėjai obuolį vos į dešinę ir truputį žemiau stumtelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 15 rugsėjo 2012 - 13:34
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)

kokiažas vadinas: išėjau  lotuliukas.gif

]

man patiko bigsmile.gif

QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 14:23)
3 ND

uzksaitau smile.gif
Atsakyti
Įkeliu dar vieną foto, iš paprastų akimirkų.

user posted image
Atsakyti
Ačiū užskaičiusioms mano 3 ND, dėkoju už pastebėjimus ir pamokymus.
Mano 4 ND

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 12:45)
kaip man tokios patinka. Jei iš flickro kėlei gali nuorodą duoti  bigsmile.gif  įsikelsiu į favorite, kad galėčiau grįžti ir pasigrožėti

http://www.flickr.co.../in/photostream

duok savo flickr, labai mažas fotkes dedi, aš žabala, nedažlibinu biggrin.gif ir nesuprantu kodėl pas mane nėra tavęs flickre g.gif niekaip nesuprantu kaip taip gali būt..

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 12:57)

Svajone, patinka  bigsmile.gif tas, kas apie gyvenimą privertė pagalvoti, spėju, buvo kokios nors sąskaitos  lotuliukas.gif

aij nea, išėjau į kiemą, stovėjo greitoji, ir mano amžiaus mergina nežmonišku balsu isteriškai verkė, atsitiko kažkas baisaus, nežinau kas.. bet taip sukrėtė, gumulas gerklėj atsistojo, net negera pasidarė unsure.gif

QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 13:09)
Šito teiginio iki šiol nesuprantu. Ir bais bijau vėl klaidų padaryti  smile.gif ar čia susiję su "matavimo metodo pasirinkimu" taškinis matavimas ir pan.?  g.gif ar aš klystu?

na je nusistatai AV ir su taškiniu matavimu pasirinki tarkim šešėlį, tada šešėlis bus išeksponuotas gerai, o antras planas "sudegs".. jei eksponuoji pagal atntrą planą, tada antras planas išsieksponuos gerai, o šešėlis taps juodas.. kai šviesa tokia kontrastiga, reiktų rinktis tarpinį variantą, žiūrėt ką "siūlo" eksponuojant į šešėlį, ir ką "siūlo" eksponuojant į saulėtą vietą, ir rinktis tarpinį variantą.. natarkim į šešėlį eksponuojant tau siūlo išlaikymą 1/60 , o ekspnuojant į saulę 1/500, tai bandyk rinkitis 1/200 tarkim, ir žiūri kas gaunasi.. taip išeksponuotą kadrą rawe galima nesunkiai "pataisyti", iš šešėlių galima ištraukti detales, ir "nesudeginti" antro plano.. nežinau ar supratai ką aš čia privariau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:18)
Ačiū užskaičiusioms mano 3 ND, dėkoju už pastebėjimus ir pamokymus.
Mano 4 ND

nustebinai žinok. Teigiamai. Užskaitau.
Smalsumas. Ar ND darei iškart po užskaitymo ar jau turėjai padariusi?
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
duok savo flickr, labai mažas fotkes dedi, aš žabala, nedažlibinu  biggrin.gif  ir nesuprantu kodėl pas mane nėra tavęs flickre  g.gif 

pakviečiau draugauti wub.gif biggrin.gif turėtum matyti
Atsakyti
paskutinius nd užskaitau visus smile.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 14:30)

pakviečiau draugauti  wub.gif  biggrin.gif  turėtum matyti

psio, mes nuo šiol draugės alc.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 14:30)
nustebinai žinok. Teigiamai. Užskaitau.
Smalsumas. Ar ND darei iškart po užskaitymo ar jau turėjai padariusi?

turėjau mintį, ką darysiu, bet dariau po užskaitymo smile.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)

Supratau bigsmile.gif Kaip aš tau dėkinga - pagaliau dašilo šitas fintas smile.gif anąkart kokią valandą taip ir žaidžiau su tuo savo modeliu, bet taip ir nesupratau, kodėl vieną kartą gaunasi objektas šešėlyje, kitą kartą mėlynas.
O tas matavimo pasirinkimas tik su Av veikia? su M viską reikia rinktis rankiniu būdu?

Gražu, Viktorija, užskaitau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 15 rugsėjo 2012 - 14:39
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:34)
turėjau mintį, ką darysiu, bet dariau po užskaitymo  smile.gif
Ačiū  4u.gif

tada pylos gausi tongue.gif tongue.gif

Gėlė turėtų būti vos dešiniau ir vos žemiau. Ta pati klaidelė kaip su obuoliu
Atsakyti