QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 13:09)
Kai buvau įkėlusi sia nuotrauką, svajonė parašė, kad eksponuota neaišku į ką, todėl veidas išėjo kaži kokios spalvos. Šito teiginio iki šiol nesuprantu. Ir bais bijau vėl klaidų padaryti ar čia susiję su "matavimo metodo pasirinkimu" taškinis matavimas ir pan.? ar aš klystu?
oi, tada mano atsakymas visai ne į temą. gal Svajonė paaiškins, ką turėjo galvoje
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)
kokiažas vadinas: išėjau
]
man patiko
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 14:23)
3 ND
uzksaitau
Ačiū užskaičiusioms mano 3 ND, dėkoju už pastebėjimus ir pamokymus.
Mano 4 ND
Mano 4 ND
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 12:45)
kaip man tokios patinka. Jei iš flickro kėlei gali nuorodą duoti įsikelsiu į favorite, kad galėčiau grįžti ir pasigrožėti
http://www.flickr.co.../in/photostream
duok savo flickr, labai mažas fotkes dedi, aš žabala, nedažlibinu ir nesuprantu kodėl pas mane nėra tavęs flickre niekaip nesuprantu kaip taip gali būt..
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 12:57)
Svajone, patinka tas, kas apie gyvenimą privertė pagalvoti, spėju, buvo kokios nors sąskaitos
aij nea, išėjau į kiemą, stovėjo greitoji, ir mano amžiaus mergina nežmonišku balsu isteriškai verkė, atsitiko kažkas baisaus, nežinau kas.. bet taip sukrėtė, gumulas gerklėj atsistojo, net negera pasidarė
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 13:09)
Šito teiginio iki šiol nesuprantu. Ir bais bijau vėl klaidų padaryti ar čia susiję su "matavimo metodo pasirinkimu" taškinis matavimas ir pan.? ar aš klystu?
na je nusistatai AV ir su taškiniu matavimu pasirinki tarkim šešėlį, tada šešėlis bus išeksponuotas gerai, o antras planas "sudegs".. jei eksponuoji pagal atntrą planą, tada antras planas išsieksponuos gerai, o šešėlis taps juodas.. kai šviesa tokia kontrastiga, reiktų rinktis tarpinį variantą, žiūrėt ką "siūlo" eksponuojant į šešėlį, ir ką "siūlo" eksponuojant į saulėtą vietą, ir rinktis tarpinį variantą.. natarkim į šešėlį eksponuojant tau siūlo išlaikymą 1/60 , o ekspnuojant į saulę 1/500, tai bandyk rinkitis 1/200 tarkim, ir žiūri kas gaunasi.. taip išeksponuotą kadrą rawe galima nesunkiai "pataisyti", iš šešėlių galima ištraukti detales, ir "nesudeginti" antro plano.. nežinau ar supratai ką aš čia privariau
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:18)
Ačiū užskaičiusioms mano 3 ND, dėkoju už pastebėjimus ir pamokymus.
Mano 4 ND
Mano 4 ND
nustebinai žinok. Teigiamai. Užskaitau.
Smalsumas. Ar ND darei iškart po užskaitymo ar jau turėjai padariusi?
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
duok savo flickr, labai mažas fotkes dedi, aš žabala, nedažlibinu ir nesuprantu kodėl pas mane nėra tavęs flickre
pakviečiau draugauti turėtum matyti
paskutinius nd užskaitau visus
psio, mes nuo šiol draugės
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 14:30)
psio, mes nuo šiol draugės
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 14:30)
nustebinai žinok. Teigiamai. Užskaitau.
turėjau mintį, ką darysiu, bet dariau po užskaitymo
Ačiū
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 15:26)
Supratau Kaip aš tau dėkinga - pagaliau dašilo šitas fintas anąkart kokią valandą taip ir žaidžiau su tuo savo modeliu, bet taip ir nesupratau, kodėl vieną kartą gaunasi objektas šešėlyje, kitą kartą mėlynas.
O tas matavimo pasirinkimas tik su Av veikia? su M viską reikia rinktis rankiniu būdu?
Gražu, Viktorija, užskaitau
QUOTE(viktorija09 @ 2012 09 15, 15:34)
tada pylos gausi
Gėlė turėtų būti vos dešiniau ir vos žemiau. Ta pati klaidelė kaip su obuoliu