Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Yvette, kaip idomiai atrodo bigsmile.gif ten pirmas kadras buvo baznycia? g.gif man irgi noretusi, kad ant akiu neitu ta juoda juosta smile.gif

Kazkada sitoj temoj buvo, kad visos senbuves isejo ir paliko naujokems tema, tada i ja atejau ir as biggrin.gif gerai, kad liko kelios, kurios nesijaute pazengusios, kurios reguliavo viska. smile.gif bet tikrai geriau yra cia, dabar, kai yra pazengusiu, kurios pataria, kurios pasako klaidas.. Aciu jums uz tai 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
aij, čia ne kritikai, nepavyko man doh.gif norėjau šį ryt visą kelionę iki tikslo vietos nufotkint, bet išėjus pro laiptinės duris, įvyko kai kas, kad morališkai sužlugau ir negalėjau daugiau fotkint, įsidėjau fotiką į tašę ir apie gyvenimą galvojau biggrin.gif

kokiažas vadinas: išėjau lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Svajone mūsų, patiko - išpildymas ir idėja smile.gif

P.S. Per tuos meetus aš su skaudama galva atsikėliau doh.gif verysad.gif biggrin.gif O sapnavau, kad mūsų šeimoje atsirado kaštoninis berniukas wub.gif Sapne pagalvojau - kaip čia jis pas mus (...) ai, gi įsivaikinome (...) Vėliau mąstau - dabar tai nieko, o kas bus kai jis susipras, kad jis nėra tikras mūsų sūnus (...), mes juk juodi (...) smile.gif
Nukrypimas nuo fotografijos lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Poisson'è: 15 rugsėjo 2012 - 11:05
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 08:39)
keliu foto, kad galėčiau teisėtai, be gudravimu su Sayonara atviruku pasidalinti  biggrin.gif

naujai prisijungusioms info: fotografuota į vieną juostelę du kartus. T.y. pirmąkart fotografavo Sayonara. Atsukom juostelę atgal ir antrąkart fotografau į tą pačią juostą aš. Čia vienas iš rezultatu.

Esu tikra, kad viena kita naujokė išbandys juostinę fotografija. Tad išbandykit ateityje ir double expo, smagūs rezultatai  smile.gif
visada noriai prisijungiu prie tokių double fotografavimų. Tad jei yra norinčių brūkštelkit. Galit jūs pradėti, galiu aš. Man svarbu tik vidutinis formatas ir geriau jb juosta.
O jei yra drąsių naujokių su juostinukais, galiu irgi pabandyti. Jei su siaura juostele, tuomet geriau kuo mažiau kadrų.

Aš noriu dar. Gali pradėt? Tik atsuk man paskui, plyz wink.gif tinka bet kokia juosta.

Foto man patink, žinai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)
aij, čia ne kritikai, nepavyko man  doh.gif  norėjau šį ryt visą kelionę iki tikslo vietos nufotkint, bet išėjus pro laiptinės duris, įvyko kai kas, kad morališkai sužlugau ir negalėjau daugiau fotkint, įsidėjau fotiką į tašę ir apie gyvenimą galvojau  biggrin.gif

kokiažas vadinas: išėjau  lotuliukas.gif

kaip man tokios patinka. Jei iš flickro kėlei gali nuorodą duoti bigsmile.gif įsikelsiu į favorite, kad galėčiau grįžti ir pasigrožėti
p.s. žiauriai geri atvirukai būtų bigsmile.gif

Sayonara, aš galiu. Tik tu žinai, kad kai aš double expo darau, vadovaujuosi ne matematiniais skaičiavimais, bet nuojauta, tad eksponuoju abu kartus taip, kaip reikėtų eksponuoti. Nedarau nei tamsiau nei šviesiau smile.gif

MAčiau buvo komentarai dėl juostos ant akių. Na, niekada negali nuspėti kas gausis. Šįkart gavosi taip, kas mane ir žavi. Tokia cenzūra savotiška. Atsiribojimas, nenorėjimas priimti, matyti, pajausti. Vat.
Ačiū už komentarus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 15 rugsėjo 2012 - 12:47
QUOTE(Yvette @ 2012 09 15, 12:45)
Sayonara, aš galiu. Tik tu žinai, kad kai aš double expo darau, vadovaujuosi ne matematiniais skaičiavimais, bet nuojauta, tad eksponuoju abu kartus taip, kaip reikėtų eksponuoti. Nedarau nei tamsiau nei šviesiau  smile.gif
MAčiau buvo komentarai dėl juostos ant akių. Na, niekada negali nuspėti kas gausis. Šįkart gavosi taip, kas mane ir žavi. Tokia cenzūra savotiška. Atsiribojimas, nenorėjimas priimti, matyti, pajausti. Vat.

tai aš su mamiya irgi taip. tik su autofokusiniu siauruku galiu suskaičiuoti ir nepakankamai eksponuoti savąjį sluoksnį..smile.gif tai lauksiu žinių..smile.gif man tinka ir spalvota, ir jb, ir siaura, ir plati. svarbu, kad plati atsukta būtų, nes aš nebandžius, bijau, nemoku..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 11:55)

kokiažas vadinas: išėjau  lotuliukas.gif

pirma ir paskutinė patink smile.gif Gražus j/b cool.gif
Atsakyti
Laba. Ateinu su penktuoju namų darbu...
Auto/Cloudy/Custom Dienos šviesoje
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumbasi: 15 rugsėjo 2012 - 12:54
Yvete, patinka bigsmile.gif

Svajone, patinka bigsmile.gif tas, kas apie gyvenimą privertė pagalvoti, spėju, buvo kokios nors sąskaitos lotuliukas.gif

Jei jau apie sapnus kalbat, tai pasipasakosiu ir aš vieną - čia kaip iš anekdoto. Sapnuoju, kad esu ginekologo kabinete, a jo paties nėra. Įbega moteriškaitė tokiu kostiumėliu ir kadangi giniaus nėra prašo manęs ją apžiūrėti. Aš, aišku, laužaus, bet kadangi labai prašo, nusprendžiu apžiūrėti doh.gif veiksmui vykstant toliau paimu į rankas skėtiklį ir suprantu, kad nepavyks man su juo pasidarbuoti doh.gif kone košmaras. Atsibudusi pagalvojau apie fotografiją ir aną anekdotą biggrin.gif

Rg, ačiū tau už mkomentarą. Patinka, kad tu pastebėjai daugiau nei vien veido išraišką ar centravimą.

Beje, būčiau žiauriia dėkinga, jei man kas paaiškintų apie eksponavimą. Ką reiškia "eksponuota neaišku į ką". Į ką ir kaip reikia eksponuoti, kad viskas būtų ok?
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 15, 12:57)
Beje, būčiau žiauriia dėkinga, jei man kas paaiškintų apie eksponavimą. Ką reiškia "eksponuota neaišku į ką". Į ką ir kaip reikia eksponuoti, kad viskas būtų ok?

nesuprantu klausimo.

galima pereksponuoti arba nepakankamai eksponuoti. pereksponuoti - kai per daug šviesos ir kadras "išdega". nepakankamai eksponuoti - kai per mažai šviesos ir tamsoka.

kalbant apie juostinę sritį, kai darai double expo, negali į juostą du kartus eksponuoti teisingai, nes gali būti, kad išdegs, nes per abu kartus emulsija gaus per daug šviesos, todėl double expo darantieji sutrumpina išlaikymą, t.y. neDAeksponuoja, kad antrą sluoksnį darant prisipliusuotų kitas neDAeksponavimas ir sumoje gautųsi teisinga ekspozicija. bet juosta yra atlaidesnė eksponavimo klaidoms, negu matrica, todėl skaitmenoje visada geriau teisingai eksponuoti. su juosta tai galima laisviau eksperimentuoti. esu darius double expo, abu kartus eksponavau visiškai pilnai ir teisingai, o gavosi normalus, neišdegęs double expo.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 09 15, 14:02)
nesuprantu klausimo.

galima pereksponuoti arba nepakankamai eksponuoti. pereksponuoti - kai per daug šviesos ir kadras "išdega". nepakankamai eksponuoti - kai per mažai šviesos ir tamsoka.

Kai buvau įkėlusi sia nuotrauką, svajonė parašė, kad eksponuota neaišku į ką, todėl veidas išėjo kaži kokios spalvos. Šito teiginio iki šiol nesuprantu. Ir bais bijau vėl klaidų padaryti smile.gif ar čia susiję su "matavimo metodo pasirinkimu" taškinis matavimas ir pan.? g.gif ar aš klystu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 15 rugsėjo 2012 - 13:14
3 ND

28mm
user posted image

50mm
user posted image

75mm
user posted image
Atsakyti