QUOTE(Maggie @ 2012 09 13, 10:57)
as is tu, kuri mano, kad talentas yra igimtas - gaunasi arba ne. bet labai prijauciu tiems, kad daug ideto darbo, gali prilygti talentui. 50/50 t'sakant. tai vat. tokia butu mano asmenine nuomone. baigus fotografijos studijas, tikrai NE ryshkintoja fotolabe dirbsit. galbut ir nepriduos to 6'th sence (jeigu jo apskritai nu neturit ir viskas), bet tikrai praples akirati, mastyma ir t.t. ir pan.
QUOTE(Maggie @ 2012 09 13, 10:57)
cia kai uzsinorejau baisiai i H&M'a, vaziavom i PL, baisiai nuobodziavau, tai masinai vaziuojant buvo sukurtas auto
Patiko man sitas tavo auto. Kartais atrodo, kai vel atnesi nauja auto, kad tiesiog jauti isipareigojima projekta testi, kazka padaryti, nors ir nera tuo momentu ikvepimo, bet visgi dauguma auto, kuriuos rodei - idomus ir kitokie. Ir siaip, pagarba, kad tesi ta projekta
QUOTE(sayonara @ 2012 09 13, 11:04)
Skeptiškai žiūriu ne į pačias studijas, o į žmonių požiūrį į studijas
Domėtis menu, literatūra, fotografija galima ir savarankiškai, nestudijuojant aukštojoje. O toks
mados reikalas pastudijuoti hobį universitete tai, mano požiūriu, rodo šiokį tokį paviršutinišką požiūrį.
Bet kodel is karto "del mados"?
Gal zmogui tiesiog idomu - na ir tegu studijuoja, jei turi laiko ir pinigu. Vis tiek juk kazka ismoks. O siaip man kaip tik labai patinka ta ideja, kaip tu sakai, "pastudijuoti hobi universitete". Pries pora metu jau buvau visai susiruosusi UK Open University studijuoti Humanities - nors diploma seniai turiu (visai kitos srities), dirbu pagal specialybe ir darbu esu patenkinta. Tiesiog norejau daugiau suzinoti, pasigilinti i dalykus, kurie man visada buvo idomus, bet taip ir liko tik hobis. Sustabde tai, kad kainavo tos studijos nemazai, o ir laiko butu reikeje daug, jei studijuoti rimtai - o nerimtai nesinorejo. Tai ir liko tik neigyvendintas planas - bet gal dar kada nors...
Ir, beje, Olandijoje i tokias studijas ziurima labai teigiamai - tiek i trumpalaikius kursus, tiek i bakalauro ar magistro programas. Tiesiog manoma, kad tai praturtina asmenybe, praplecia akirati, ir nesvarbu, specialybes srity studijuoji ar ne. Svarbu, kad nori kazka naujo ismokti. O kad mokytis psichologiskai lengviau, kai yra struktura ir konkretus isipareigojimai, irgi niekam ne paslaptis...
QUOTE(Afrė @ 2012 09 13, 12:22)
Man tikrai rašybos klaidos nekliūva, nes žmogiška juk klysti
Klysti zmogiska, bet klaidas reiketu taisyti, kol jos nepavirto iprociu. Mano kuklia nuomone, bent kiek issilavines zmogus nebeturetu daryti rasybos klaidu, nes tai yra kalbos pradmenys. Cia kaip fotografas, nemokantis fokusuoti ir sakantis, kad tai jam netrukdo