Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG. @ 2012 09 13, 12:56)
Užskaitau smile.gif
Supratai, kad 1.8 fokuso veik nėr?  Kitą kart arba labai tvirtai padėk ant stovo arba truputį priverk, nors 2.2 smile.gif

Tai jei kitos dėl šios priežasties neužskaitys, aš pritarsiu.

Linkusi neužskaityti. Staltiesė nelyginta (jei prie vienų kabinėjamasi dėl to,tai ir čia reiktų), fonas, man padėkliukai ar žaliuzės čia,nu man nesižiūri ir vsio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 13, 07:39)
Kad neprigertum nuo pagyrų ,pasakysiu, kad kliūna jog centruota, mano akimis per geltona. Tai tiek.
Tačiau negaliu nesutikti, patinka man Tavo ND.
Užskaityta

Neprigėriau biggrin.gif Bet iš ties labai smagu kai tave kažkas įvertina ir pasako kažką gražaus.. smile.gif tai tarsi įvertinimas, kad ne veltui stengiesi padaryti kažką gražaus tada toliau norisi nenusileist ir dar labiau stengtis.. Manau sveikas pagyrimas ar paskatinimas yra gerai, kaip ir komentarai su pataisymu, nes tada pasižiūri į darbą kitaip, labiau atkreipi dėmesį į tai kas negerai.. mokaisi.. smile.gif
Su centavimu sutinku, man tas ir kliuvo truputį, bet kitaip negalėjau.. bet čia tai niekam neįdomu biggrin.gif svarbiausia rezultatas, o kaip tai padarysi tavo reikalas smile.gif galėjau apkirpt, bet žinau, kad ND to geriau nedaryt, tai ir paikau kaip yra smile.gif
Fotografavau po pietų ir toks apšvietimas buvo.. man kažkaip gražu ax.gif gal duoda tokio romantiškumo.. nežinau.. smile.gif
Ačiū už gerus komentarus, man jie tikrai naudingi 4u.gif

Suprem aš ir suku tą galvelę žinok doh.gif tikrai kartais ne taip lengva kažką išmastyt doh.gif Na, bet svarbiausia nepersispaust tom mintim, nes tikrai nieko gero nebus.. sumastai tada kai nurimsti ir nespaudi savęs.. biggrin.gif ir dar labai svarbu mėgautis tuom ką darai 4u.gif tada viskas sekasi kur kas geriau cool.gif

Atsakyti
QUOTE(.mauskiuke. @ 2012 09 13, 13:07)
Suprem aš ir suku tą galvelę žinok  doh.gif  tikrai kartais ne taip lengva kažką išmastyt  doh.gif  Na, bet svarbiausia nepersispaust tom mintim, nes tikrai nieko gero nebus.. sumastai tada kai nurimsti ir nespaudi savęs.. biggrin.gif ir dar labai svarbu mėgautis tuom ką darai  4u.gif tada viskas sekasi kur kas geriau  cool.gif

Šaunuolė i tamsta, toli man iki to blush2.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 09 13, 10:41-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 09 13, 10:41)

pioneer.gif biggrin.gif

QUOTE(Afrė @ 2012 09 13, 11:08)
Lt kalba,kad ir kaip,bet jos gramatika tikrai juk sunki, ar ne? Bet parašydama SENIAI, būtų faina,kad ir "paprotintum",kodėl būtent taip ax.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Aciu, merginos, kad pakisot minti del raw ir photoshop !!! Ta minti surisau su mb pakista mintim ir pagaliau turiu photoshop su raw !!! O galvojau apie tai puse menesio kaip padaryti smile.gif dabar belieka ismokti naudotis smile.gif dažė pipetė ten yra clap.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 13 rugsėjo 2012 - 12:42
Laba diena 4u.gif

Bandau su savo pieštukais iš naujo ax.gif

1ND

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alatėja: 13 rugsėjo 2012 - 12:40
QUOTE(Maggie @ 2012 09 13, 10:57)
as is tu, kuri mano, kad talentas yra igimtas - gaunasi arba ne. bet labai prijauciu tiems, kad daug ideto darbo, gali prilygti talentui. 50/50 t'sakant. tai vat. tokia butu mano asmenine nuomone. baigus fotografijos studijas, tikrai NE ryshkintoja fotolabe dirbsit. galbut ir nepriduos to 6'th sence (jeigu jo apskritai nu neturit ir viskas), bet tikrai praples akirati, mastyma ir t.t. ir pan.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Maggie @ 2012 09 13, 10:57)
cia kai uzsinorejau baisiai i H&M'a, vaziavom i PL, baisiai nuobodziavau, tai masinai vaziuojant buvo sukurtas auto  biggrin.gif

Patiko man sitas tavo auto. Kartais atrodo, kai vel atnesi nauja auto, kad tiesiog jauti isipareigojima projekta testi, kazka padaryti, nors ir nera tuo momentu ikvepimo, bet visgi dauguma auto, kuriuos rodei - idomus ir kitokie. Ir siaip, pagarba, kad tesi ta projekta 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2012 09 13, 11:04)
Skeptiškai žiūriu ne į pačias studijas, o į žmonių požiūrį į studijas smile.gif Domėtis menu, literatūra, fotografija galima ir savarankiškai, nestudijuojant aukštojoje. O toks mados reikalas pastudijuoti hobį universitete tai, mano požiūriu, rodo šiokį tokį paviršutinišką požiūrį.

Bet kodel is karto "del mados"? g.gif Gal zmogui tiesiog idomu - na ir tegu studijuoja, jei turi laiko ir pinigu. Vis tiek juk kazka ismoks. O siaip man kaip tik labai patinka ta ideja, kaip tu sakai, "pastudijuoti hobi universitete". Pries pora metu jau buvau visai susiruosusi UK Open University studijuoti Humanities - nors diploma seniai turiu (visai kitos srities), dirbu pagal specialybe ir darbu esu patenkinta. Tiesiog norejau daugiau suzinoti, pasigilinti i dalykus, kurie man visada buvo idomus, bet taip ir liko tik hobis. Sustabde tai, kad kainavo tos studijos nemazai, o ir laiko butu reikeje daug, jei studijuoti rimtai - o nerimtai nesinorejo. Tai ir liko tik neigyvendintas planas - bet gal dar kada nors... ax.gif Ir, beje, Olandijoje i tokias studijas ziurima labai teigiamai - tiek i trumpalaikius kursus, tiek i bakalauro ar magistro programas. Tiesiog manoma, kad tai praturtina asmenybe, praplecia akirati, ir nesvarbu, specialybes srity studijuoji ar ne. Svarbu, kad nori kazka naujo ismokti. O kad mokytis psichologiskai lengviau, kai yra struktura ir konkretus isipareigojimai, irgi niekam ne paslaptis... cool.gif

QUOTE(Afrė @ 2012 09 13, 12:22)
Man tikrai rašybos klaidos nekliūva, nes žmogiška juk klysti mirksiukas.gif

Klysti zmogiska, bet klaidas reiketu taisyti, kol jos nepavirto iprociu. Mano kuklia nuomone, bent kiek issilavines zmogus nebeturetu daryti rasybos klaidu, nes tai yra kalbos pradmenys. Cia kaip fotografas, nemokantis fokusuoti ir sakantis, kad tai jam netrukdo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 13, 13:41)
Tai ir liko tik neigyvendintas planas - bet gal dar kada nors...  ax.gif Ir, beje, Olandijoje i tokias studijas ziurima labai teigiamai - tiek i trumpalaikius kursus, tiek i bakalauro ar magistro programas. Tiesiog manoma, kad tai praturtina asmenybe, praplecia akirati, ir nesvarbu, specialybes srity studijuoji ar ne. Svarbu, kad nori kazka naujo ismokti. O kad mokytis psichologiskai lengviau, kai yra struktura ir konkretus isipareigojimai, irgi niekam ne paslaptis...  cool.gif

Labai sutinku drinks_cheers.gif Ir taip pat neatmetu plano kada nors ką nors studijuoti. Šiaip, for a hobby. Netgi kai man bus 50-60 smile.gif įsivaizduoju save tokią senikę pražilusiais išsidraikusiais plaukais pamišusią dėl ko nors, apie ką anksčiau nė nesvajojau smile.gif šiaip pirmasis mano išsilavinimas buvo tam, kad iš to užsidirbti. Antrasis būtų tam, kad gaučiau dvasinio peno. Tada viskas būtų liuks.

Alpino, man nesinori užskaityti. Pieštukams mažai erdvės, jie net vienas prie kito prispausti per daug, tamsu ir šiaip nilabai tokie pavyzdiniai. O galima būtų geriau net su tais pačiais pieštukais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 13 rugsėjo 2012 - 12:49
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 13, 12:47)
Labai sutinku  drinks_cheers.gif Ir taip pat neatmetu plano kada nors ką nors studijuoti. Šiaip, for a hobby. Netgi kai man bus 50-60  smile.gif įsivaizduoju save tokią senikę pražilusiais išsidraikusiais plaukais pamišusią dėl ko nors, apie ką anksčiau nė nesvajojau  smile.gif šiaip pirmasis mano išsilavinimas buvo tam, kad iš to užsidirbti. Antrasis būtų tam, kad gaučiau dvasinio peno. Tada viskas būtų liuks.

Labai patinka toks požiūris drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 13, 12:47)
Labai sutinku  drinks_cheers.gif Ir taip pat neatmetu plano kada nors ką nors studijuoti. Šiaip, for a hobby. Netgi kai man bus 50-60  smile.gif įsivaizduoju save tokią senikę pražilusiais išsidraikusiais plaukais pamišusią dėl ko nors, apie ką anksčiau nė nesvajojau  smile.gif šiaip pirmasis mano išsilavinimas buvo tam, kad iš to užsidirbti. Antrasis būtų tam, kad gaučiau dvasinio peno. Tada viskas būtų liuks.

lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2012 09 13, 11:19)
Bet gi yra spec. temos, apie lietuvių kalbą/gramatiką/išsaugojimą/etc., nejau čia būtina kaskart pamokytismile.gif
tai atsisakyme ir žargonų, slengų, skolinių ir t.t., jei jau taip lietuviškai teisingai norima rašyti fotografijos temoje.  g.gif

Kas kartą nebūtina ir kas kartą nedaroma.

Bet būna klaidų, kurios yra piktžaizdės ne šioje temoje, o apskritai mūsų kalboje; štai tokias, manau, galima ir pataisyti (rĖžimas vs. rEžimas; senai vs. seniai; atstovauti ką vs. atstovauti kam; dadėjo vs. pridėjo ir pan.). Ir tai ne atsitiktinės klaidos spausdinant, o įsišakniję klaidos - žmonės nežino, kad blogai sako; o kai sužino, kažkodėl didžiai supyksta biggrin.gif Jau nekalbu apie skyrybą - ji Supermamoje neegzistuoja biggrin.gif

O juk pataisymai - teigiamas procesas. Dviguba nauda: mokaisi fotografijos ir tobulini savo lietuvių kalbą. Super smile.gif

Paburbėjimai pataisymų tema man nesuprantami: negi nesinori kultūringiau kalbėti ir sužinoti, kur darai klaidas? Man tai automatiškai asocijuojasi su tam tikrais asmeniniais bruožais, ne labiausiai teigiamais smile.gif Ir aš tikrai atsižvelgiu į tai, kad mes bendraujame internete, ne visos gali nešvepluoti, bet yra tam tikros klaidos, kurios rodo ne internetinį stiliuką, o stiprų neišmanymą; bent jau man tai rėžia akį ir trukdo skaityti to žmogaus mintis smile.gif Nepretenduoju į lietuvių kalbos mokytojus, bet jei mokytojai kažkur paliko skylių, kodėl jų neužtaisius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 13, 13:41)
Mano kuklia nuomone, bent kiek issilavines zmogus nebeturetu daryti rasybos klaidu, nes tai yra kalbos pradmenys.

O mano kuklia nuomone, galima tų klaidų daryti smile.gif Ir moksleiviai, ir studentai, ir dėstytojai jų tikrai daro, tai nejau jie neturi pradmenų? smile.gif Na turi gi. Ir aš turiu, ir pradmenis, ir daugiau nei pradmenis, bet pasimiršta gi. Ir nieko tame blogo nematau. Jei žmogus neraštingas, iškart matosi, nes nemoka sakinio normaliai suregzti smile.gif
Atsakyti