Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 23:11)
Jau matau iš manęs juokiasi, ot gražu  biggrin.gif Na mano loginis mąstymas taip sugalvojo, bet jis niekada nebuvo stiprioji pusė  ax.gif

tu tikrai mokeisi fotografijos? smile.gif

o tai kas yra išlaikymas? per 1/100 s daugiau šviesos atsidarant užuoladėlėms papuola, ar per 1/200 s ?

ir aš nesijuokiu, o siūlau pamąstyt smile.gif mąstant labiau įsimenama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 14 rugsėjo 2012 - 23:14
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 15, 00:13)
tu tikrai mokeisi fotografijos? smile.gif

o tai kas yra išlaikymas? per 1/100 s daugiau šviesos atsidarant užuoladėlėms papuola, ar per 1/200 s ?

Aš tikrai fotografijos nesimokiau schmoll.gif
Suprantu, kad su 1/200 bus tamsiau, nes greičiau suveikia g.gif
Ne tu juokiesi, tau dėkinga aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Suprem: 14 rugsėjo 2012 - 23:22
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 23:19)
Aš tikrai fotografijos nesimokiau  schmoll.gif
Suprantu, kad su 1/200 bus šviesiau  g.gif Daugiau nebeklausiu, nors klausimų milijonas 4u.gif

oij sorry dėl fotografijos mokslo, tave su kita sumaišiau smile.gif

o kaip gali būti šviesiau 1/200s nei 1/100s ? smile.gif čia yra laikas, per kurį atsidarius užuolaidėlėms patenka šviesa ant matricos/juostos.. tai kuo trumpiau atidarytos užžuolaidėlės , tai mažiau šviesos pateks- nuotrauka bus tamsesenė, ir atvirkščiai smile.gif

juk 1/200s < 1/100s , tai vadinasi, kad prie išlaikymo 1/100s pateks daugiau šviesos , ir nuotrauka bus šviesesnė, nes 1/100s yra didesnis laiko tarpas nei 1/200s

nebent su matematika prastai, tai tada nežinau kaip dar galima paaiškint smile.gif

Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 14, 17:07)

Nu va, aplenkei  Pati prisistatei.
Beja su happybday.gif Tave.

Dekui wub.gif

smile.gif+2012 09 14, 17:16-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 09 14, 17:16)
ana nikus kaitaliojo.  Jos namų darbai čia didesnis "bajeris" nei mano... 
aš pažįstu.

biggrin.gif

QUOTE(ich @ 2012 09 14, 17:19)
nereikia tau jokiu ND, daugumo mate tavo foto 
su gimtadieniu 4u.gif

reikia reikia mirksiukas.gif
..ir aciu 4u.gif

QUOTE(-Tynka- @ 2012 09 14, 18:44)
Reikia reikia ND, kaip tik bus labai įdomu

nekelkit gal per dideliu reikalavimu biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(erikamaja @ 2012 09 14, 19:18)
Jokių išimčių. Yvetė irgi darė.

Taisykles yra taisykles, namu darbus reiks daryt drinks_cheers.gif biggrin.gif

say, sveika 4u.gif be namu darbu cia niekas nekalbes su manim kiek supratau, tai reikia... biggrin.gif Uzpuole nostalgija senai temukei, tai sakau mazu cia kartais pabendrausiu blush2.gif
Atsakyti
Tai būtent taip ir sakiau, kad su M pasirinkus išlaikymą 1/200 nuotrauka gausis tamsesnė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 23:13)
Papildyta:
Na gerai, padaryk savo ND1 šviesų ir pasidalink su manimi kaip pavyko be ISO kėlimo  4u.gif
PS tavo nikas man primena mieląją gelbėtoją nėštumo metu  rolleyes.gif

Ok, rytoj pabandysiu, nes jau laikas eit nuo PC smile.gif
Nors ir dabar galiu parašyti ką darysiu kitaip - ilginsiu išlaikymo laiką, kaip Svajonė mūsų ir sakė. Kadangi tada fotografavau be trikojo, tai negalėjau rinktis ilgesnio išlaikymo, nes tikrai būčiau sujudinusi fotoaparatą smile.gif

P.S. nesupratau dėl niko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 15, 00:06)
Na paaiškink man  4u.gif Jei su A pasirenku f5/ISO 400, užrakto greitis 1/100, tai jei su M pasirinksiu f5/ISO 400 ir 1/200, tai gausis tamsiau? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 23:28)
Tai būtent taip ir sakiau, kad su M pasirinkus išlaikymą 1/200 nuotrauka gausis tamsesnė  smile.gif

nu pasitasei paskui, pirmas postas buvo kitoks, kurį ir pacitavau, ir atrašiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 23:29)

tai sakiau logiškai pagalvot nu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2012 09 15, 00:28)
Ok, rytoj pabandysiu, nes jau laikas eit nuo PC smile.gif
Nors ir dabar galiu parašyti ką darysiu kitaip - ilginsiu išlaikymo laiką, kaip Svajonė mūsų ir sakė. Kadangi tada fotografavau be trikojo, tai negalėjau rinktis ilgesnio išlaikymo, nes tikrai būčiau sujudinusi fotoaparatą smile.gif

P.S. nesupratau dėl niko  blush2.gif

Na jei turi trikojį, tada kitas reikalas mirksiukas.gif

Yra tokios zappy pagalvės nėštukėms biggrin.gif

Einu ir aš miegoti, labos smile.gif
Atsakyti
Nu ot charakteris..smirda o vistiek uostai..skauda bet vistiek kiši... lotuliukas.gif

Nu taip taip, Juržolė, pasakė tvarkingai tai ką aš pasakyt norėjau.... blush2.gif
Atrodo savy tiek energijos minčių ir tikrai nieks neprivers paleist iš rankų savo antro vaiko .. ax.gif bet va kartais tie dažnesni paspyreliojimai..veža... db kas kart žadėsiu Milka sokolada.. turiu dvi dezes...tai pradziai pakaks... biggrin.gif
Tikrai padeda ir tie spyriai..o va kartais kai gerai jau apdsuzo galvoji.nu negi akis tokia zvaira..kad nematau kad negerai..gal neturiu tos gyslos...
Ok dailę baigiau.... Dekupažinu kak nada!! Nu va su šituo reikalu taip susidrsugausiu, kad dulkės ruks....

Labos..... ir dar kart ACIŪ už komentarus...bet..ten gi retorinis buvo...gylūs pamastymai apie šį bei tą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2012 09 15, 00:28)
say, sveika 4u.gif  be namu darbu cia niekas nekalbes su manim kiek supratau, tai reikia... biggrin.gif 

kažin ar jin pati namų darbus padarius. cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 09 14, 23:50-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 09 14, 23:50)
kažin ar jin pati namų darbus padarius.  cool.gif  biggrin.gif

Ach mat kaip... g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti