Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2012 09 14, 23:45)
Man tai pikta. Kiek pvz. Yvette skiria energijos temai, kitos senbuvės. Ir pataria, ir pamoko, ir ką nors naudinga suranda pasakyt, su tokia kantrybe, išmanymu, ramiais nervais.. aš, aišku, kur kas mažiau, bet vis tiek, kai yra laiko ir noro, ir fotografų paieškai, ir str. kokį užmačius galvoji, o gal įmest, o gal paieškoti ko, o va šitai norisi tą pasakyt, o anai kitką, bet ne.. Vis tiek blogai..

bet yra ir tokių, kas tai tikrai labai vertina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 22:47)
Padidink ISO ir pabandyk dar kartą, pradėk nuo kokių 400  g.gif Nors pas mane ir su tiek sakė tamsu...

tai gal išlaikymą pailgint reikia? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 09 14, 23:45)
Man tai pikta. Kiek pvz. Yvette skiria energijos temai, kitos senbuvės. Ir pataria, ir pamoko, ir ką nors naudinga suranda pasakyt, su tokia kantrybe, išmanymu, ramiais nervais.. aš, aišku, kur kas mažiau, bet vis tiek, kai yra laiko ir noro, ir fotografų paieškai, ir str. kokį užmačius galvoji, o gal įmest, o gal paieškoti ko, o va šitai norisi tą pasakyt, o anai kitką, bet ne.. Vis tiek blogai..

Nu mylim mes jus, mylim ir vertinam, tikrai console.gif mirksiukas.gif Nu rimtai, be juoku.
Atsakyti
aš beveik metus laiko nuosekliai labai seku šią temą. Man tai labai gerai sueina visi pezalai ir visos paklodės. Tikrai jaučiu, kad pasistūmėjau į priekį, gal ne pačioje fotografijoje dar, bet vistiek..
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 09 14, 22:46)
biggrin.gif Man tai drakes nebeidomu, nes is naujokiu jau isaugau, o iki senbuviu dar nepriaugau, jei isvis kada i ta ranga pateksiu. Ir is tos vidurio pozicijos labai idomiai viskas atrodo - ateina naujoke, pasiskundzia, ateina senbuve, paskaito pamoksla... kaip tu sakei, viskas simta kartu girdeta, tik as dar pridesiu, kad is abieju pusiu  smile.gif

nu tai va, jei senbuvės mėnesiui išeis, tai gausis tada, kad tu senbuvė, ir būsi visoms naujoms pati blogiausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 14, 23:48)
tai gal išlaikymą pailgint reikia? smile.gif

Čia jau su M reikėtų, ar ne? Kol kas su A sunkiai tvarkausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2012 09 14, 23:52)
aš beveik metus laiko nuosekliai labai seku šią temą. Man tai labai gerai sueina visi pezalai ir visos paklodės. Tikrai jaučiu, kad pasistūmėjau į priekį, gal ne pačioje  fotografijoje dar, bet vistiek..

prašom prisijungti, prisistatyti.
o avatare tavo foto? Jetau, kažkas ant mano svajonės su BATAIS užsilipo. Dūšią už tokį daiktą namuose parduočiau, o čia doh.gif net ir dėl foto nepateisinu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 09 14, 23:45)
atrodo dvi savaitės nepraėjo  g.gif  ar tu nerengei 2-jų savaičių akcijos? maišau kažką?  g.gif

Neskaiciuoju as tu savaiciu ar dienu, tiesiog pasiilgau jusu ax.gif , ikisau nosi, issiziojau ir einu lauk blush2.gif
Veliau viska perskaitysiu, parodysiu nors kazka ir jungsiuos vel, tikiuosi nebus pykciu ant manes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2012 09 14, 22:47)
bet yra ir tokių, kas tai tikrai labai vertina 4u.gif

4u.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 09 14, 22:49)
Nu mylim mes jus, mylim ir vertinam, tikrai console.gif  mirksiukas.gif Nu rimtai, be juoku.

Tu gi mane žinai, man tai to paglostymo nereikia, nors ir ačiū wink.gif aš tik nusprendžiau į chorą pasibėdavoti biggrin.gif ir va, reakcija yra, vadinasi, efektyvu, nu..biggrin.gif reik daryt išvadas wink.gif

O jei rimtai, einu aš geriau paskaityt, naudos daugiau bus, gal koks vaizdas galvoje gims, projektas, nuotrauka wink.gif
Atsakyti
As tai dar pagalvojau, kad naujokems, be viso kito, dar reikia susivokti savo sugebejimuose. Fotografuoji, dedi nuotraukas, komentaru nera, tada pikta buna - kol pamazu suvoki, kad pacios nuotraukos neidomios. O jei taip ilgiau vyksta, tai galiausiai supranti, kad gal tau tiesiog neduota to matymo, to kazko, ko reikia, kad butum fotografas. As pvz supratau pagaliau, ir dabar jau nebetriuksmauju, kai mano nuotrauku nekomentuoja - nes na matyt nevertos jos, kad ir kaip noretusi, kad butu kitaip verysad.gif Tai ir su naujokem, man atrodo, taip pat yra - tos, kurios gabesnes, nuo pat pradziu kazka idomaus rodo, jos ir komentaru daugiau gauna, ir azarto tada daugiau, kai kazkas gaunasi, taip ir eina pirmyn. O kitos lieka uz borto, ir pyksta - kol supranta, kad pykti reikia pirmiausia ant saves, jei isvis reikia...

Sorry, gal ne vietoj tie mano pamastymai. Bet man tikrai ilgai ir skaudziai ejo tas suvokimas, kad as gal tiesiog neturiu tos fotografo akies... vis norejosi kazka kita del to apkaltinti blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2012 09 14, 22:54)
Čia jau su M reikėtų, ar ne? Kol kas su A sunkiai tvarkausi  biggrin.gif

nu tai jei tu fotkini su A, kas iš to, kad tu pakeli iso? sutrumpėja išlaikymas, bet rezultate matai taip pat išeksponuotą kadrą tik su didesniais triukšmais.. tai jei matai, kad fotikas neteisingai išeksponuoja tau kadrą, tai tokiu atvėju reikia autoekspoziciją pareguliuoti EV į pliusą arba į minusą, kad fotikas kitaip išlaikymą skaičiuotų.. arba įsijungi M režimą, ir iso, diafragmą, ir išlaikymą pati susireguliuoji kaip tau reikia
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 09 14, 23:56)

O jei rimtai, einu aš geriau paskaityt, naudos daugiau bus, gal koks vaizdas galvoje gims, projektas, nuotrauka wink.gif

aha, projekto, nuotraukos reikėtų, nes tokiais tempais konkurso prizą sau teks išsiųsti
Atsakyti