Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Fifux'e @ 2012 09 13, 11:09)
sveikos dar karta blush2.gif
vienas zmogutis pasnabzdejo,kad galbut galima jungtis i jusu pokalbius ir be ND,be fototechnikos blush2.gif  ar tiesa? ax.gif
mielai pabedrauciau,bet jau daug laiko pogrindy tik pas jus sedejau, nes galvojau, jog neturint su kuo fotografuoti ir neatsiskaicius ND negalima brautis cia unsure.gif

iš vienos pusės tema ne privati, tad gali rašyti kas nori, bet pasikartosiu... Kai ateini į naują būrį, bandai prisitaikyti, įsilieti į grupę. Tas prisitaikymas, įsiliejimas būtų ND atlikimas. Aš tai nekomentuosiu foto tų, kurios ND neatsiskaitę. Nes dauguma klaidų būna todėl, kad žalio supratimo neturi. Padarius ND, nemažai dalykų tampa aiškesni.

QUOTE(Alatėja @ 2012 09 13, 13:39)
Laba diena  4u.gif 

Bandau su savo pieštukais iš naujo   ax.gif

kitas reikalas. Šaunuolė. Užskaitau

biggrin.gif naują virusą paleidau ah? Atvirukų užsimanėt? Tai tiek to, dvi patikusias foto išsirinksiu biggrin.gif
Sayonara, tu juk irgi gali virusiuką paleisti ir atvirukais džiuginti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 rugsėjo 2012 - 16:43
smile.gif+2012 09 13, 17:34-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 09 13, 17:34)
hihihi.gif
Aišku būtina. Taigi kokia gėda, jei sudarinėsit sutartis dėl fotosesijų, o ten bus pilna gramatinių klaidų.  flirt.gif

Taigi susirandi internete standartinę sutartį arba nuneši pas stilistą, kad tau ištaisytų klaidas ir valio - visiems tą pačią pakišinėji biggrin.gif čia gi ne rašinėlį rašyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 09 13, 12:47)
Alpino, man nesinori užskaityti. Pieštukams mažai erdvės, jie net vienas prie kito prispausti per daug, tamsu ir šiaip nilabai tokie pavyzdiniai. O galima būtų geriau net su tais pačiais pieštukais.

Čia turbūt man ax.gif Dėkui už išsakytą nuomonę 4u.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 09 13, 16:40)
kitas reikalas. Šaunuolė. Užskaitau

Dėkoju 4u.gif

O gal dar kas ką apie pieštukus? Mano 1 ND ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alatėja: 13 rugsėjo 2012 - 16:56
QUOTE(Alatėja @ 2012 09 13, 17:50)
Čia turbūt man  ax.gif  Dėkui už išsakytą nuomonę  4u.gif
Dėkoju  4u.gif
O gal dar kas ką apie pieštukus mano 1 ND ?

As buciau linkusi neuskaityti... Taip siuo atveju jau tvarkingiau atrodo, taciau trecioje nuotraukoje nukreivinai... Dar truputi pastoves foto ir isciuos piestukai is kadro smile.gif
Dar uzkliuvo nevienoda ecpozicija... Gal pabandyk su M, o ne su A rezimu fotografuoti...
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 09 13, 15:24)
Labai dekinga uz pastabas,,, kaip tik ta saika pastaruoju metu ir bandau pajausti.
Kadangi ne visada ir ne visus zmones galime paprasyti puzuoti kaip mus norisi, tai ir parasiau kad rodau kompozicija. Piktzolems prie griuvesiu tinka augti, nuvaziavusi ne nesitikejau ispuoseletu gelynu rasti  lotuliukas.gif

.. bet Tu gali pasirinkti nerodyti mums foto su piktžolėmis, kad ir kaip norisi klausti apie kompoziciją. piktžolės, beje, irgi kompozicijoje dalyvauja.

QUOTE(ellux @ 2012 09 13, 15:36)
Aciu uzskaiciusiom ND  4u.gif
Pagaliau visi ND baigti! Valio! clap.gif  ta proga reiks kokios sampes ikalt  biggrin.gif

Na va, dabar galesiu ir pati komentuot ir savo nuotraukas kritikai kelt smile.gif

sveikinu, šaunuolė, kantrybė wink.gif

QUOTE(Yvette @ 2012 09 13, 16:40)
iš vienos pusės tema ne privati, tad gali rašyti kas nori, bet pasikartosiu... Kai ateini į naują būrį, bandai prisitaikyti, įsilieti į grupę. Tas prisitaikymas, įsiliejimas būtų ND atlikimas. Aš tai nekomentuosiu foto tų, kurios ND neatsiskaitę. Nes dauguma klaidų būna todėl, kad žalio supratimo neturi. Padarius ND, nemažai dalykų tampa aiškesni.

Sayonara, tu juk irgi gali virusiuką paleisti ir atvirukais džiuginti  bigsmile.gif

aš irgi pasisakau už aiškias taisykles ir visuotinį jų laikymąsi. jei tik atrinksiu, kas ką atsiskaitęs, nekomentuosiu foto tų žmonių, kurie neatsiskaitę ND ir nekreipsiu dėmesio į komentarus žmonių, kurie neatsiskaitę ND. kita vertus, mes ne moderatoriai ir uždrausti čia kam nors pezėti negalim. o gaila wink.gif cool.gif

tarkim, pagal Fifuxės komentarą šiandien įdėtai nuotraukai giliai abejoju, ar ji kompetentinga šioje temoje komentuoti kitų nuotraukas pati nepadarius namų darbų. bent jau aš po to komentaro nemanau galėsianti rimtai atsižvelgti į jos komentarus.

Taigi, rekomenduočiau Tau, Fifuxe, palaukti metų pabaigos, veidrodinio ar kokio kito fotiko ir ateiti su ND. 4u.gif

Yvette, aha, idėja, irgi autoriaus autografą juk galiu gauti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 13 rugsėjo 2012 - 17:14
QUOTE(sayonara @ 2012 09 13, 18:05)

Taigi, rekomenduočiau Tau, Fifuxe, palaukti metų pabaigos, veidrodinio ar kokio kito fotiko ir ateiti su ND.  4u.gif

arba kooperuotis su kuo nors. kartu atlikinėti ND. Po įvairius meistelius bei šalis išsimėčiusios šios temos dalyvės ir dalyviai. Tikrai įmanoma susiorganizuoti
Atsakyti
Ateinu su 3 ND smile.gif

28mm
user posted image

50mm
user posted image

75mm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 09 13, 18:05)
.. bet Tu gali pasirinkti nerodyti mums foto su piktžolėmis, kad ir kaip norisi klausti apie kompoziciją. piktžolės, beje, irgi kompozicijoje dalyvauja.

Ta issivepusi sypsena sakinio gale leido suprasti, kad as juokauju.

Bliamba kaip liudna!!! As ligone - sergu fotografijos liga..... o niekas dorai nesigauna verysad.gif
Atsakyti

QUOTE(Dincelis @ 2012 09 13, 18:35)

Bliamba kaip liudna!!! As ligone - sergu fotografijos liga..... o niekas dorai nesigauna  verysad.gif

tai tada nieko nebesuprantu: tai kokios kritikos norėjai tai fotkei? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 09 13, 19:35)
Bliamba kaip liudna!!! As ligone - sergu fotografijos liga..... o niekas dorai nesigauna  verysad.gif [/b]
įkelk kelias savo foto ir pažiūrėsim kur pagrindines klaidas darai.
taip pat gali parodyti kokias foto norėtum mokėti daryti. Problema juk išsprendžiama.

p.s. žinoma ne visada
Atsakyti
QUOTE(Dincelis @ 2012 09 13, 18:35)

Bliamba kaip liudna!!! As ligone - sergu fotografijos liga..... o niekas dorai nesigauna  verysad.gif

Gal pradžioj fotografuok taip, kad patiktų foto be apdirbimo, gal kažką visai paprasto, nesiekiant kaži kažkokio stebuklo. Apdirbimą foto pasilik vėlesniam laikotarpiui, nes tai atskiras menas, manau.
Dažnai nuotraukos po tiuningo yra sugadinamos.
Aš atsimenu kai atėjau į temą, mes mokinomės į juoda balta versti. Darėm tokius nd, labai pravertė, darėm apgalvotai foto, kuri gražiai žiūrisi jb, tą syk supratau kurios spalvos nemyli jb vertalo ir t.t Tada mintyse atsipršiau fotografuotojų kurios myli jb foto biggrin.gif Iki tol maniau, kad jos taip gelbėja nevykusias foto biggrin.gif
Tai čia vertimas į jb, o ką kalbėt kai imamasi tokių projektų kaip Tavojoj foto, nu persistengta iki skausmo, net skauda žiūrint. Tai gal kartais mažiau reiškia geriau...IMHO
Papildyta:
viktorija09
Techniškai gerai, pasirinktas objektas visai manęs nevež ax.gif

P.S Dėl gramatinių klaidų taisymo, aš džiaugiuosi kai mane pataiso, esu ruskė biškelį, man rusiškai rašo ranka be klaidų, o va lietuviškai spragos. Taip, kad tik džiaugsiuos jei šioj vietoj kažko pramoksiu.
Ačiū toms, kurios netingi pataisyt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 13 rugsėjo 2012 - 19:08
QUOTE(erikamaja @ 2012 09 13, 20:05)

Techniškai gerai, pasirinktas objektas visai manęs nevež ax.gif

manęs irgi ne. Išlepino mus kai kurios su puikiais ND bigsmile.gif
Atsakyti