Abu kartus buvom paprastoje palatoje, nes ten yra taip, kad jei po cezario tai tetis pasilieka NEMOKAMAI (jei normalus gimdymas tai sumoka 60lt/para ir i tavo palata nieko nebeikels- busit trise mama tetis ir vaikas)
Ir siaip prieziura ten

Rufi, 12 Rgs 2012 - 14:13, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯:
Rufi, 12 Rgs 2012 - 14:13, paraĆā€¦Ä¼Ć¦Ā½Ä†ā€˛Äā‚¬ā€¯: ![]()
Pirmas vaikas gime per cezari, vel pradejau lauktis ir pasidare aktualus sis klausimas.
Kada atidave vaika po cezario?
As pati po cezario para negalejau atsikelti, bet vyras buvo salia ir tikrai butu galejes padeti iskarto priziureti vaikeli.
Cezari atliko KMUK 9h ryte, o i palata atveze tik po 19h vakare. Tada jau iskarto reikalavau vaiko.
Po cezario gulejau pooperacinej palatoj, bet kad nei kas ten ka priziurejo, nei ka. Tik kad guli ir tiek. Atsikelti negali, turi prasineti po 10 kartu, kad vaika atvestu. Du kartus per visa diena tik atveze po 10 min. Palikti vaiko pooperacinej negalima, nera tam salygu.
Jauciausi gerai ir tikrai buciau galejus visa ta laika glausti savo vaikeli, o nepalikti viena kazkur guleti. Be to visa laika buvo salia vyras. Sis dalykas vienintelis, kuris man nepatiko KMUK.
Dabar vel pradedu rinktis ligonine, kurioje atejus laikui gimdyciau, nes yra tokiu, kuriose galima prisirasyti ir nestumo prieziurai.
Todel ir klausiu, gal yra tokiu ligoniniu Kaune ar Vilniuj, kur iškarto po operacijos i pooperacine ar paprasta palata atiduoda ir vaika, jei aisku gali juo pasirupinti kas is namiskiu?
Kada atidave vaika po cezario?
As pati po cezario para negalejau atsikelti, bet vyras buvo salia ir tikrai butu galejes padeti iskarto priziureti vaikeli.
Cezari atliko KMUK 9h ryte, o i palata atveze tik po 19h vakare. Tada jau iskarto reikalavau vaiko.
Po cezario gulejau pooperacinej palatoj, bet kad nei kas ten ka priziurejo, nei ka. Tik kad guli ir tiek. Atsikelti negali, turi prasineti po 10 kartu, kad vaika atvestu. Du kartus per visa diena tik atveze po 10 min. Palikti vaiko pooperacinej negalima, nera tam salygu.
Jauciausi gerai ir tikrai buciau galejus visa ta laika glausti savo vaikeli, o nepalikti viena kazkur guleti. Be to visa laika buvo salia vyras. Sis dalykas vienintelis, kuris man nepatiko KMUK.
Dabar vel pradedu rinktis ligonine, kurioje atejus laikui gimdyciau, nes yra tokiu, kuriose galima prisirasyti ir nestumo prieziurai.
Todel ir klausiu, gal yra tokiu ligoniniu Kaune ar Vilniuj, kur iškarto po operacijos i pooperacine ar paprasta palata atiduoda ir vaika, jei aisku gali juo pasirupinti kas is namiskiu?
Mažylio GN vaiką duoda tėčiui, jei mamai CP. Kol tvarkė kirpo virkšteles ir kitką darė tėčio pirštą įsikibus buvo... o kadangi man komplikavosi tas CP tai tik po valandos reanimacinėj atnešė pamaitinti (3 ryto CP, 4 ryto maitinau pirmą kartą, tada kažkur apie 6-7 ryto keitėsi pamaina tai vėl atnešė (paprašiau) ir paliko ant rankos man, ta pavalgė ir parpė, po to po gal valandos išsinešė vėl, tada jau sakiau viskas noriu keltis eit ir viskas ir apskritai kur mano vaikas. TAi pamatė kad nieko nebus su manim čia sakė sėk, davė sriubos, tada leido eit apsiprausti ir TEN susitvarkyti, turėjau įrodyt kad nealpsiu, galva nesusisuks ir tt tai yra galėsiu ne tik savim o ir maže pasirūpint, nu ir psio, paleido... į palatą. O priežiūra, lakstė visos, žiūrėjo, nes aš nukraujavus litrą su trupučiu, tai matyt nepatikėjo kaip čia galiu taip lakstyt, ale man tai kas tegu žiūri

Pries 9 metus pirma gimdziau su cp, atidave po 1,5 paros, ir tai nuslinkau ir isprasiau.
Dbr kai gimdziau, (naturaliai), tas irgi buvo laaabai aktualu ir to labai bijojau, biat... viskas issisprende savaime.