Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(Dešimtukas @ 2012 09 20, 10:02)
Keista, kad tokius rūpesčius baldininkai palieka klientams. Čia panašu kaip sugedus šaldytuvui meistras lieptų dalis susirasti pačiam. Skirtumas toks, kad jeigu dujos, tai minimalus atstumas nuo kaitlentės iki gartraukio turi būti 70 cm, jeigu elektra nemažiau kaip 60 cm. Yra paslėpto tipo gartraukiai kaip ELICA ELIPLANE, tokio gartraukio iš priekio visiškai nesimato, o skirtas jis kai dėl dizaino visų viršutinių spintelių apačia eina viena linija. tai nelabai tinka kai yra dujos. Todėl gartraukio spintelė daroma trumpesnė nei kitos viršutinės spintelės, tam kad išlaikyti rekomenduojamą 70 cm atstumą nuo kaitlentės iki gartraukio. Paslėpto tipo gartraukis čia nebereikalingas, o tiktų pvz. Elica GEA.  smile.gif

Papildyta:

Pas jus gartraukio spintelės dugnas bus vienoje linijoje su kitomis spintelėmis, ar aukščiau?


Vienoje linijoje.
Žinau aš rekomendacijas, kad nuo elektrinės turi buti 60cm atstumas. Bet ax.gif yra kaip yra.

Tarkim ELICA GLIDE gamintojas raso:
Installation
The minimum distance between the supporting surface for the cooking equipment on the hob and the lowest part of the range hood must be not less than 43cm from electric cookers and 65cm from gas or mixed cookers. If the instructions for installation for the gas hob specify a greater distance, this must be adhered to.

AISKU KITIEMS MODELIAMS, kiti reikalavimai.
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2012 09 20, 11:45)
Vienoje linijoje.
Žinau aš rekomendacijas, kad nuo elektrinės turi buti 60cm atstumas. Bet  ax.gif  yra kaip yra.

Tarkim ELICA GLIDE gamintojas raso:
Installation
The minimum distance between the supporting surface for the cooking equipment on the hob and the lowest part of the range hood must be not less than 43cm from electric cookers and 65cm from gas or mixed cookers. If the instructions for installation for the gas hob specify a greater distance, this must be adhered to.

AISKU KITIEMS MODELIAMS, kiti reikalavimai.

Jums tinka Elica Eliplane. Kelis tokius įrengiau klientams, niekas nesiskundė. Tai paslėpto tipo gartraukis. Apsisukimai reguliojami slenkančiu reguliatoriumi, kas yra labai patogu. Ir veikiant ir neveikiant gartraukiui, galima įjungti dienos šviesos lemputę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 20 rugsėjo 2012 - 14:54
QUOTE(Jurginė @ 2012 09 18, 17:00)
ups.  4u.gif

taigi rodau, ką užsisakėm. tiksliau, ką pasiūlė su mūsų ,,koridorinei" virtuvei.
user posted image
kadangi turim neįmontuojamą šaldikliuką, o vietos ne prūdai, teko jo viršų slėpti po stalviršiu. aišku, teko tuo pačiu aukštinti apačią, kuo baisėjosi projektuotojas.  blush2.gif
šaldytuvą norėjom dėti visai kitoj pusėj, dešinėje (ten durys į koridorių), bet perkalbėjo, nes tada dėl jo sunku būtų patekti po plautuve, netilptų kibiras pro dureles. taigi šaldytuvas karaliaus prie lango, kur aš norėjau laisvos erdvės stalui.
džiovyklos rankšluostukams atsisakiau, nes kiek esu mačiusi, tai nei jie ten išdžiūna, nei ką. nebent dėl grožio ir tvarkos.


Mes irgi aukstinome virtuves stalvirsi, nes po juo ikisome neimontuojama skalbimo masina, tai man viskas puiku, tikrai neperauksta, gal sudetingiau butu zemaugei seimininkei tongue.gif
o ranksluosciu dziovykla mums jau neisejo padaryti, pasidareme tik prieskoniu istraukiama stalciu, labai patogu thumbup.gif o isrtaukiama ranksluosciu dziovykle idejo spinteleje po kriaukle, tai ten ir kabinu ranksluostelius.
Nauja virtuve naudojames jau metai laiko negaliu atsidziaugti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby_jz @ 2012 09 14, 16:39)
O sakykite, kiek jums tai kainavo..? Ir kas tas satinuotas stiklas?..... 


300 euru kainavo 3m ilgio. Satinuotas-tai gal kaip matinis g.gif .

QUOTE(Vilienė @ 2012 09 14, 16:47)
pas mano drauge tokie laikikliai, dabar labai gailisi, kad "neuždarė" nes į tarpus papuolė musyčių, uodų...
o jei pvz voras ten tinkliuką sumeistraus  - aš sau darysiu uždarą stiklą 


Nu neisivaizduoju koki tarpa padare, kad musyciu ir uodu ten pateko g.gif . Pas mus jau 8+ metu stovi ir dar nieko nerasta schmoll.gif

QUOTE(laumzirge @ 2012 09 16, 10:48)
jau kuris laikas paskaitinėju šitą temelę, nes po truputį bręstame virtuvės remontui. Iki šiol neturėjome gartraukio, tad dabar svarstome, kur jį geriau įrengti: ar šalia lauko sienos (kalti skylę į lauką, būtų minimalus atstumas ir minimaliai kampų) ar šalia kamino (iki jo būtų 2 kampai ir atstumas 1,5 metro). Jei darytume per lauko sieną (kad ir su 2 filtrais, ar kaip ten tos plokštelės, kurios atsidaro prasidėjus traukimui, vadinasi), ar neitų paskui šaltis per tą vietą? Ar neverta daryti papildomų skylių lauko sienoje, tiesiog dėti galingesnį surinkėją ir vesti į kaminą?


Turim iki laukines sienos tik apie metra. Tai per tiek metu, tik preita ziema buvo labai labai vejuota ir salta ir tik pora dienu. Tai pastebejau, kad traukia ir salta. Tai as filtrus isemiau. Idejau didelius popieriaus lapus ir vel idejau filtrus. Nieks nebepute. Bet taip labai nesaugu. Nors pas mus kaitlente, tai pries kiekviena virima, o svarbiausia pries kepima turejau issiimti tuos popierius doh.gif . Bet per tiek metu tik viena karta taip buvo. Tai skaitau, kad tikrai nera blogai. Nes istraukia tai gerai thumbup.gif del tokio trumpo atstumo.

QUOTE(Dešimtukas @ 2012 09 17, 10:36)
Dėl ranšluostinės būtinumo dar pagalvokite. Nors ir siuaura bet visgi atskira spintelė kur bus tik du rankšluostukai. Ji atvira, sugraiuna vaizdo vientisumą, na bet kai kurie klientai daro jas, tad sprendimas Jūsų. 



QUOTE(allberto @ 2012 09 17, 10:41)
As, sekdamas sia tema ~pusmeti, supratau, kad ranksluostines nera daznai naudojamas dalykas...

Daug kas minejo, kad nors ir padaryta, imontuota, bet pakabinti nera patogu, o ir dziusta prastai...



QUOTE(babajoska @ 2012 09 17, 11:06)
Jei be nisos, tai kur zmones deda tuos ranksluoscius? jei virtuve kartu su svetaine, tai kazkaip norisi juos paslept...
Kad nelabai patogu, tai sutinku, bet pasvarsciau taip - kol gaminsiu, kabinsiu ant orkaites rankenos, o kai baigsiu - i nisa. Tik va del dziuvimo klausimas...


Turiu atvira ranksluostine ir naudoju. Niekas ten nerugsta, nes kai pakabinu ranksluoscius, tai tuos laikiklius istraukiu. Stovi atsikise, bet nesimaiso. Nes ranksluostine yra pusiasalyje sone ideta. Nuo stalo ir nuo duru puses nesimato. O kai sone prie sienos imontuota, tai net istraukta netrukdo dirbti tarp spinteliu prie sienos ir pusiasalio thumbup.gif . Ziauriai nemegstu ismetytu ir betkur pakabintu ranksluosciu.

QUOTE(gitulia @ 2012 09 17, 13:43)
Man jau geriau vienas ar du ranksluostukai ant radiatoriaus (arba popieriniai ranksluosciai), negu ranksluostine ir dziusta ten nekaip (greiciau rugsta), o ir sudarko visa virtuves fasada. Turejau karta per kvailuma pasidariusi, bet ir bade akis man ta skyle kol nepardaviau. Dabar nebedaryciau 


Ant radiatoriaus ne perkur schmoll.gif . O popieriniai tai juk ne tam isprincipo skirti. Plius ziaurus gamtos tersimas/ niokojimas unsure.gif , jei naudoti indu valymui ir t.t.

QUOTE(Nanita @ 2012 09 17, 13:49)
Mano drauge sako,kad tikrai dabar nedarytu to tarpo ranksluosciams,nevykusiai labai pas ja padaryta schmoll.gif plotis apie 20cm tarp spinteliu ir per visa ju ilgi,baisiai daug vietos uzima,vietoj daryciau krepsi buteliams ar platesne spintele.O ranksluoscius ar i skalbykle skalbti ar ant radiatoriaus pasidziovinti deda.
As tai tik vienkartinius popierinius naudoju,tai eigoje reikes galvoti,dometis kur,kaip tvirtina tos vienkartinius 
pries darant remonta,nete ieskau info,nuotrauku,pastebejau,kad dabar virtuves baldai(pagrinde) be tu imontuojamu mazu lempuciu virsuje,virs stalvirsiaus.Tai kaip tada,koks apsvietimas?Ir dingo tas vamzdis(nzn kaip teisingai pasakyti blush2.gif )tas kuris prikabinamas tarp virsutiniu ir apatiniu spinteliu,ant kurio kabinami irankiai.Gal jei del bendro vaizdo,man graziau be jo,bet ar patiogu,kai viska is spintu traukti reikia?


Del ranksluosciu jau rasiau.
Tie pakabinami irankiai tai man siaubas. Kiek valyti reikia doh.gif . Viskas is stalciu traukiama thumbup.gif . Zymiai tvarkingiau atrodo virtuve, kai viskas sukaisiota thumbup.gif .

QUOTE(Dešimtukas @ 2012 09 18, 09:30)
O gal visgi paklausykit vyro. smile.gif Stiklas tarp spintelių -  mada. Mados ateina ir praeina. Plytelės - klasika, tvirta, ilgaamžiška ir gražu. Jeigu manote, kad siūlėse tarp plytelių kaupiasi nešvarumai, tai todėl, kad siūlės užteptos netinkamu siūlių glaistu. Reikia impregnuoto siūlių glaisto, kuris atsparus drėgmei, jo paviršius lygus ir lengvai nusivalo. Pasikartosiu, virtuvėje reikia labai nedaug plytelių, tad net jeigu išsirinksite pačias prabangiausias, vis tiek kainuos nelabai brangiai. smile.gif


Nu kokia mada g.gif . Viskas zengia i prieki. Minimalistinese virtuvese su blizgiais pavirsiais ir granito stalvirsiais ir granito grindim kaip isipaisytu plyteliu klasika? Butu sviestas sviestuotas doh.gif .

QUOTE(Blue_rose @ 2012 09 20, 08:25)
Mums tai patiems reikia issirinkt.. baldininkai nelabai padeda siuo klausimu.
Tai dabar vargstu su gartraukio pasirinkimu.
Buvau issirinkusi Elicos eliper jo istraukimas perimetrinis, pagal gamintoja traukia iki 630 m3/val , pagal lietuviu psl iki 900 m
/val. , bet pasirodo jam reikes 42cm spintelės - kas reiškia, kad gali kliuti galva.
Tai dabar reikia issirinkt kita siauresni, kad tilptu i 32cm spintele ir kad trauka didele butu  doh.gif

Ziurineju Elica Glide , tik neramina tas stiklas.. ar nesiteplios, ar neatrodys griozdiskai tas gartraukis. Gal teko kokios kitos firmos istraukiama gartrauki deti, kad trauka butu didesne nei 600m3/val.


Vat gartraukis su stiklu reikalauja daugiau prieziuros. doh.gif Bet vistiek jis man laisvai stovintis(90cm plocio) su stiklu ne toks griozdiskas atrodo, kaip vien is metalo. Tad tenka dazniau papluseti doh.gif .
Atsakyti
Na va, pasitarem su vyru ir visdelto apsistojom ties sios kraiukles modeliu EUROFORM EFG 614-78. Tik dabar lauzau sau galva, kokia spalva rinktis g.gif

Stalvirsis bus toks http://www.diara.lt/...o-spalvos-akmuo

Fasadas http://www.egger.com...r...Nty=1

Kazin ar tiktu havana spalva ar geriau beige g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurginė @ 2012 09 18, 17:33)
pas mus lubos yra/buvo ištapetuotos (man keista buvo kažkaip, bet toks buvo šeimininkų pasirinkimas) baltais tapetais. aš nieko prieš neturiu baltą spalvą, man gražu, šviesu.
dažyti vyras kažko purtosi. siūliau jau anksčiau.  jam reikia slėpti tą siūlę, bet užmaskuoti nebeišeina, kabinti lubas irgi nesižavi.  doh.gif nu bet kaip tada ją paslėpt?  doh.gif


Dar viena radau ideja, kaip pvz ta sujungima paslept:

http://www.facebook....6...e=1

Atsakyti
Del spalvu niekas nepataria, tai gal nors del praktiskumo kas pasisakys blush2.gif

Ar realiai reikalingas kriaukles tas pasedklas? Turiu omeny toki http://www.jaukurai....1/541166_z1.png.

Ar nedidelei virtuvei geriau stai toks variantas? http://img3.reuter-b...140176612_0.jpg

Susibalamutinai ties siais dveais variantais doh.gif Dabar turime apvalia nerudijancio plieno plautuves, todel susimasciau, ar reikalingas tas padeklas, nes visdelto stalvirasio ploto siek tiek uzima g.gif
Atsakyti
QUOTE(kriorsa @ 2012 09 23, 12:26)
Del spalvu niekas nepataria, tai gal nors del praktiskumo kas pasisakys  blush2.gif

Ar realiai reikalingas kriaukles tas pasedklas? Turiu omeny toki http://www.jaukurai....1/541166_z1.png.

Ar nedidelei virtuvei geriau stai toks variantas? http://img3.reuter-b...140176612_0.jpg

Susibalamutinai ties siais dveais variantais  doh.gif  Dabar turime apvalia nerudijancio plieno plautuves, todel susimasciau, ar reikalingas tas padeklas, nes visdelto stalvirasio ploto siek tiek uzima  g.gif


As tik uz antra varianta. Man tie plautuves padeklai schmoll.gif . O ypac kai mazai darbastalio. Plius man be padeklo kazkaip tvarkingiau atrodo darbastalis.
Atsakyti
QUOTE(kriorsa @ 2012 09 23, 13:26)
Del spalvu niekas nepataria, tai gal nors del praktiskumo kas pasisakys  blush2.gif

Mano maymu reikalingas tas padeklas...bent as, manau, plausiu indus ir rankom, ne tik indaplove ir jei buna vienas kitas puodelis labai gerai padeti ant tokio padeklo, kad nusivarvetu, o ne ant stalvirsio... Cia mano nuomone, bet as renkuosi butent is tokiu kraiukliu arba su salia papildoma maza kriaulkyte... Man be padekto jokio atrodo kakzaip netvarkingai...O ir kiek esu gyvenime naudojusi (nuomojomes tikrai ne viena busta), tai tokios kriaukles buvo patogesnes ir praktiskesnes...

Nebent kitaip rinkciausi jei jau labai nedaug darbastalio yra ir reikia labai vieta taupyti... 4u.gif

Linkiu Jums tinkacio ir pasiteisinancio pasirinkimo 4u.gif
Atsakyti
Na mes tai irgi gal pagalvotumėm apie padėklą, nes neblogai gal tikrai nusivarvėjimui, bet kai siena vos 2m, iš kurios apie 70cm užims kaitlentė ir apie 60cm kriauklė (po 10cm užmetu tarpams nuo sienų), tai stalviršio telieka 70cm lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kriorsa @ 2012 09 23, 13:26)
Del spalvu niekas nepataria, tai gal nors del praktiskumo kas pasisakys  blush2.gif

Ar realiai reikalingas kriaukles tas pasedklas? Turiu omeny toki http://www.jaukurai....1/541166_z1.png.

Ar nedidelei virtuvei geriau stai toks variantas? http://img3.reuter-b...140176612_0.jpg

Susibalamutinai ties siais dveais variantais  doh.gif  Dabar turime apvalia nerudijancio plieno plautuves, todel susimasciau, ar reikalingas tas padeklas, nes visdelto stalvirasio ploto siek tiek uzima  g.gif


tiktai su padeklu, didesniu ar mazesniu. nu pagalvokit, plaunat puodus, samcius, puodelius ir pan. ir visus slapius ir varvancius dedat ant stalvirsio, nuo kurio vanduo niekur nenubega.. negi isplovus viena daikteli pulsit sluostyti ir tada plausit kita.. kazkokia betvarke man be to padeklo buna. o juk tas stalvirsis niekur nedingsta, galima ir ant padeklo padet ka nors ruosiant maista smile.gif
Atsakyti
Pas mus yra padeklas, darbastalio tarp plautuves ir virykles 84 cm. Mazoka, bet kazkaip uztenka....
Man patogu kazka pjaustant padeti lentele ant to "padeklo" ir pjaustyti. Pvz kokius pomidorus, ar kepsnius - sultys is karto nubega i kriaukle, nereikia sluostyti.
Atsakyti