Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(evora @ 2012 12 13, 17:39)
Laimėtojui prizą išsiųsiu ir daugiau diskvalifikuoju save iš visų ateities konkursų.

Ei ei ei, ramiai. Nu net žudikai bausmės iki gyvos galvos negauna biggrin.gif
friends.gif
Atsakyti
1-54 Stapelia flavopurpurea
2-52 Pleiospilos nelii
3-34 Sniegius
4-38. "Negriukas" Copiapoa hypogea
5-47 Echinocereus rigidissimus v. rubispinus
6- 3 Sweciu praminti sagytemis. Jos tiesiog putlios ir mielos.
Wilmaw

kokie grazus visi wub.gif wub.gif wub.gif
nepykit jei ne taip parasiau kurie uz "akiu uzkliuvo" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 12 13, 17:39)
Aš tikrai nesu  profesionali kaktusų žydėjimo sezono žinovė  ir nereiktų man pasityčiojamai, tai priminti.

Kadangi  visą košę užviriau aš ,tai manau, kad man čia ir ne vieta. Aš irgi atsakingas žmogus ,mėgstu tvarką. Laimėtojui prizą išsiųsiu ir daugiau diskvalifikuoju save iš visų ateities konkursų.

Tikiuosi daugiau dėl manęs rūpesčių nebus. verysad.gif

Ilgai skaičiau evoros pasisakymą. Graudu ir liūdna. Jei Jus įžeidė mano pasakymas dėl kaktusų žydėjimo( cituoju: ...O evorai. dėl žiedų-matyt Jus geriau žinot kada jie žydi...)- tai čia tikrai nesusipratimas, nieko panašaus aš negalvojau ir nenorėjau pašiepti ar kaip kitaip įžeisti, tiesiog iš Jūsų kolekcijos supratau, kad patirties kaktusų auginime turite nepalyginamai daugiau nei aš( juk įsigijau kaktusus vos prieš kelias savaites), todėl ir pamaniau kad geriau išmanot apie žydėjimą, kaip profesionalė, net nepagalvojau kad Jus irgi naujokė( niekada Floros forume neskirsčiau žmonių į naujokus ar senbuvius, ir nuo to nei vieni,nei kiti nebuvo kažkaip ypatingai vertinami ar kažkaip kitaip su jais bendraujama)..Net nemaniau, kad mano vieną eilutę Jus kaip tyčia supratot kaip įžeidimą. doh.gif TAD VIEŠAI ATSIPRAŠAU..JEI VIEŠAI ĮŽEIDŽIAU.. verysad.gif verysad.gif
Taip džiaugsmingai norėjau prisidėti prie konkurso, tiek idėjų ir geros nuotaikos buvo užplūdę, o pasirodo išėjo kaip visada....
Ir net nežinau ką dar galima būtų padaryti, kad evora sugrįžtų... verysad.gif
Atsakyti
Ei ei ei,merginos tik auksciau nosis,ir gyvenkime graziai,kaip visada si tema ir buvo. 4u.gif smagu man cia lankytis,nes is cia pasisemiu geros energijos.
Evora,neiseik,pabuk 4u.gif smagu,kai bendraminciu daug!
@asta sutinku su tavo postu 4u.gif
Atsakyti
Raminkitės merginos, ką aš be jūsų veiksiu ax.gif wub.gif

Ir tikrai niekur nežadu dingti... Čia aš tik iš kitų konkursų žadu pabėgti.

Ir Nijoliukui nėra ko atsiprašinėti. Nei aš įsižeidžiau ,nei ką. Tik išsigandau ir labai nesmagiai pasijutau , kai per mano žioplumą kilo toks nemalonus susikibimas.

Nenoriu ir naujai atėjusių žmonių atstumti, nes niekas to nenusipelnė. Kuo mūsų daugiau tuo įdomiau. Gal tai būsimi didelės kolekcijos savininkai. Ir gal tas nelemtas mūsų konkursas paskatins domėtis kaktusais. Netiesa, kad kaktusus myli tik spygliuoti pikčiurnos. Tai žmonės su išreikštu charakteriu, įdomios , intelektualios asmenybės. Amebiškom ir pilkom ši gėlė neauga.
Kaktusas stiprių žmonių augintinis. Jį aš gerbiu už sugebėjimą prisitaikyti, išlikti evoliucijos eigoje. Tai pati protingiausia gėlė.

Kartais pirma pažintis būna prasta, bet vėliau nesinori pagalvoti apie išsiskyrimą. Visus naujai apsilankiusius mūsų forume , kviečiu nepabėgti. Tikiuosi ir QQ atsilieps, ir dar ne kartą parodys savo kaktusėlius. biggrin.gif

Netrukus šventės-pradėkime galvoti apie jas. Gal ir dovaną sau nusipirkime-naują kaktusiuką. thumbup.gif
Atsakyti
Oi, mergaitės, supratau kad kažkas dėl kažko susižeidė, bet visos istorijos taip ir neįsigilinau lotuliukas.gif
Bet supraaaatau , kad Tina nestuke.gif ... Ane ? Smagu.

O šiaip man labai patinka konkurso prizas blush2.gif , tai nedalyvavau, dėl to, kad nepralaimėčiau.
O dėl nugalėtojų, tai iš visų parodose nugalėtojų tai kažkaip visda man keldavo nuostaba. Iš tiesų, atrodydavo, kad turi būti kažkokie objektyvūs vertinimo kriterijai, o vis tik nera. Na, tada pagalvodavau, kad matyt mano mąstimas ne toks kaip kitų. Visdelto, objektyvumo suteiktųprofesionalo žvilgsnis, bet manau, kad tokie dar gal neišsiugdė pas mus.
O šiaip, įtariu, tikroji pergalė yra vien jau tai, kad turi kaktusą ir net ne vienus metus smile.gif Todėl konkursų ir nemėgstu, nes jie netiek jau daug ir pasako apie augalų augintojo nuopelnus- juk vieniems patinka vienokie, kitiems kitokie augalai, todėl tikrai sunku vertinti- o beja, gali galvoti, kad ienas geresnis dėl spalvos, kitas dėl retumo kolekcijose, gar kitas, kad storas... Bet, tai kintančios savybės, tai svarbiausia lieka- suteikta galimybė pasigėrėti augalais.
Nu, pafilosasapavau... Gerai, kad arteja kalėdos- pailgės dienos...
O patinka man:
1,Nr 19 Eriosyce crispa
2,Nr. 45 Thelocephala esmeraldana
3,38. "Negriukas" Copiapoa hypogea
4,Nr.54 Stapelia flavopurpurea
5, Nr.53 Rebutia perplexa
Ir nepažinau, kaskieno savininkas o man labai patinka kaktusai iš pietų Amerikos- smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ortija: 14 gruodžio 2012 - 21:31
QUOTE(Ortija @ 2012 12 14, 21:14)
Bet supraaaatau , kad Tina nestuke.gif ... Ane ? Smagu.

smile.gif vienas zmogutis jau laksto su roziniu laistytuveliu. Siandien intensyviai laiste plastmasine eglute smile.gif tai turbut ir antro tokio reik biggrin.gif
Mirsiu nepamirsiu kaip tavieji lithopsus berods dorojo. Manoji tai kolkas laisto tiktais.
Atsakyti
Sveikos.
Viešai ir nuoširdžiai atsiprašau visų, kad temoje sukėliau sumaištį. Pamąsčiau, kad tikrai nevertėjo, jaučiuosi kalta. Evora, atsiprašau asmeniškai už neapgalvotus žodžius. Savo netikusį liežuvį netyčia nusiplikiau karšta arbata, taip jam ir reikia, tegu bus jam bausmė.

QUOTE(evora @ 2012 12 14, 20:48)
Kartais  pirma pažintis būna  prasta, bet  vėliau nesinori  pagalvoti apie išsiskyrimą. Visus  naujai apsilankiusius mūsų forume , kviečiu nepabėgti. Tikiuosi ir QQ atsilieps, ir dar ne kartą parodys savo kaktusėlius. biggrin.gif

Savo 18 metų amžiaus kaktuso (numylėtinio) jau nuo pernai nebeturiu, susirgo puviniu ir išėjo į kaktusų karalystę. Viršūnėje kasmet žydėdavo po 5-7 geltonus žiedus. Taigi pasirodymui kaktusėlių neturiu, bet su didžiausiu malonumu žiūriu į jūsiškius.
Atsakyti
QUOTE(Ortija @ 2012 12 14, 21:14)

O dėl nugalėtojų, tai iš visų parodose nugalėtojų tai kažkaip visda man keldavo nuostaba. Iš tiesų, atrodydavo, kad turi būti kažkokie objektyvūs vertinimo kriterijai, o vis tik nera. Na, tada pagalvodavau, kad matyt mano mąstimas ne toks kaip kitų. Visdelto, objektyvumo suteiktųprofesionalo žvilgsnis, bet manau, kad tokie dar gal neišsiugdė pas mus.

Visi konkursai kur varžosi grožis kelia daug klausimų. Nu bet atsakymas vienas : "dėl skonio nesiginčijama" biggrin.gif .

Aš tai nesuprantu kas yra kokybiška nuotrauka, o čia tai jau ne kas, ane ? g.gif
Kai buvo iškeltas klausimas apie nuotraukų kokybę iš albumo dingo trys nuotraukos Nr.20,21,22. Vat ir nesupratau ar dalyvė susigėdo dėl nekokybiškų nuotraukų ar kaip tik jos nuotraukos buvo labai kokybiškos, ir jai buvo ne lygis dalyvauti tokiam konkurse . biggrin.gif
Nu šiaip ar taip labai gaila kai taip jautriai sureguojama į pastabas, kritiką ir t.t. Manau jai bendrautumėm gyvai nebūtų tokių nesusipratimų, nes matytųsi nieko nenorinti įžeisti veido išraiška mirksiukas.gif
Atsakyti
Patikėkit įžeisti pratęs žmogus ir į akis žiūrėdamas nesijaudina kitą pamazgom apliedamas.

O dėl grožio ginčijamasi visada nuo seniausių laikų . Nes kiekvienas grožį mato skirtingai. Mes žmonės ,o ne robotai su vienoda suvokimo programa. Tai ir yra įdomu, vertinga.

Džiaugiuosi ,kad atsiliepė QQ. Pats laikas įsigyti pirmą kaktusą, gal ir kiti atsiras. Kaktusų liga užkrečiama. g.gif

Malonu ,kad pas mus vėl viskas nurimo. Visi atsiprašėme, pasijutome ,,kalėdiškai''.
wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 12 14, 20:48)
Ir tikrai niekur nežadu dingti... Čia aš tik iš kitų konkursų žadu pabėgti.

Ir Nijoliukui nėra ko atsiprašinėti. Nei aš įsižeidžiau ,nei ką. Tik išsigandau ir labai nesmagiai pasijutau , kai per mano žioplumą kilo toks  nemalonus susikibimas.

Netrukus šventės-pradėkime galvoti apie jas. Gal ir dovaną sau nusipirkime-naują kaktusiuką. thumbup.gif

HUh, net palengvėjo, lyg nuo širdies akmuo nusirito..Džiaugiuosi, kad evora vėl čia.. friends.gif
Ypač patiko paskutinė mintis.. lotuliukas.gif nu kaip jai atsispirti.. thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Norvide @ 2012 12 15, 13:19)
Manau jai bendrautumėm gyvai nebūtų tokių nesusipratimų, nes matytųsi nieko nenorinti įžeisti veido išraiška  mirksiukas.gif

Labai pritariu. drinks_cheers.gif , forume sunku perteikti emocijas, net ir naudojantis smailais ir kartais išlieka tikimybė neteisingai interpretuoti.
O ką gali žinoti, gal kokią gražią saulėtą dieną ir susitiksim gyvai.. gathering.gif
Ir viskas gerai kas gerai baigiasi.
Atsakyti
1 vieta - Nr.6

Atsakyti