Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Tina.ka tik gavau laiskely,kad uz 4-7d turetu pasiekti mane,ydeta net nuorodele,kaip galiu sekti siuntos kelione bigsmile.gif
Atsakyti
O tai tau sudubliavo uzsakyma ar ne?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2012 11 22, 22:17)
Labai nenorėčiau nuliūdinti , bet problemėlė atrodo rimta ir liūdna. Peržiūrėjau jūsų 3 nuotrauką ir labai panašu, kad tai FUZARINIS PUVINYS.

Jo sukėlėjas fuzarion genties grybai,kurie plinta augalo vandens indais stiebo viduje. Jei perpjauni kaktusą skersai-matai patamsėjusius taškelius, tai ir yra grybo užkimšti vandens indai. Stiebo išorėje gali atsirasti pilkos su rausvu atspalviu dėmės.  Jos panašios į jūsų nuotraukoje esančias dėmes. Kai liga išplinta gelbėja  tik nupjovimas dar nepažeistų ūglių ir įšaknydijimas.

Panašiai atrodo ir DĖMĖTLIGĖ-ją sukelia bent kelių genčių kiti grybai. Dėmės būna įvairių spalvų, skirtingo dydžio, labai aiškiai atsiskyrusios nuo sveikos kaktuso dalies. labai sunku kovoti su šiomis ligomis.  Rekomenduoja nupurkšti FUNGICIDAIS(nuo grybinių ligų). Dėmės neišnyks, bet tikimybė, kad neatsiras naujų.

Labai gaila tokio didelio ir jums brangaus kaktuso. Gal aš klystu, nes yra ir daugiau už mane išmanančių.

Tose vietose kur pilka, tai palietus kaip pelenai byra tas pilkumas..tikrai nesinori ir labai gaila netekt tokio kaktuso verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 11 22, 19:53)
Netiesa, nustatymuose reikia pakeisti kokio dydžio rezoliucijos leisti žiūrėti nuotraukas.
O šiaip pati neauginu kaktusų tų tradicinių..a galima balsuoti? o už keletą?nes tokiu gražuoliukų yra.

Ačiū,šito nežinojau 4u.gif
Balsuot manau bus galima visiems,kas norės drinks_cheers.gif Net smagiau taip mirksiukas.gif

Dėl nuotraukų manau visų teisės lygios,tik skirtingas požiūris į pateikimą. Na nesigauna gražios nuotraukos,o dalyvaut tai norisi smile.gif Čia balsuojančiųjų reikalas už kurią nuotrauką atiduos balsą.

Spirkit kas man į minkštąją,kad pagaliau nueičiau ką nors nufotografuoti,nes pagrinde žiedai nufotografuoti o ne patys augalai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 11 23, 09:00)
Spirkit kas man į minkštąją,kad pagaliau nueičiau ką nors nufotografuoti,nes pagrinde žiedai nufotografuoti o ne patys augalai  unsure.gif

Na kam taip grubiai.. biggrin.gif ,būkit maloni..nueikit padaryti kelias nuotraukytes savo numylėtinių, o kad gautųsi gražios foto, tai yra tema apie fotografavimą Floroje
Atsakyti
Labas, merginos.
Stebiu konkursėlį. Labai malonus vaizdas akiai. Ačiū autorei už idėją.

Jei leisit, norėčiau tik išsakyti savo nuomonę dėl konkurso sąlygų. Matau kilo nesusipratimas dėl pačio kaktuso grožio ir jo žiedo nuotraukyčių. O ar būtų labai sudėtinga konkurso eigoje pakoreguoti sąlygas? Sakysim, jei žmogus nori siųsti kaktuso žiedo foto, tai antroji nuotrauka konkursui būtų privaloma tik pačio kaktuso, kad ir kitos rūšies. Ir tuomet atskirai balsuoti už gražiausią patį kaktusą, ir atskirai už gražiausią kaktuso žiedą. Žodžiu, kad išsilygintų nuotraukų kiekis su žiedais ir be žiedų.
Šiaip būtų gaila, jei "prapultų" jau atsiųstos žiedų nuotraukos.

O dėl nuotraukų kokybės pritariu, konkursui turėtų būti siunčiamos gal ne profesionalios, bet bent jau ryškios, kokybiškos nuotraukos.
Atsakyti
As is karto sakiau renkam graziausia kaktusa ir graziausia zieda. Panasu, kad pirma reik aiskiai apsibrezti konkurso salygas, o paskui tik ji pradeti ax.gif
Atsakyti
Merginos, ilgai laukiau pastabų dėl konkurso. Ir išties jomis džiaugiuosi. Bet jūsų pastabos tegul bus kitiems konkursams. Dabar, kai konkurse dalyvauja 23 kaktusai, tikrai nedrįstu keisti konkurso sąlygų, gerbdama konkurse dalyvaujančius. Malonu būtų jei dalyvių būtų daugiau, bet jau ir iš tiek galima išrinkti laimėtoją.
Konkursui dalyviai pateikia savo mėgstamiausius kaktusus. Kodėl jie mėgstamiausi sprendžia pats dalyvis. Jei jam kaktusas patinka tik dėl to , kad nuostabiai/ gausiai žydi, tai jis ir deda nuotraukas su žiedais.
Esu tikra , kad kaktusai, kurių nuotraukos bus ir su žiedais ir be jų, sulauks daugiau balsų. Bet kiek tų nuotraukų pateikti, niekas neįpareigoja.
Bet jei yra norinčių pateikti papildomų nuotraukų, jau dalyvaujančių konkurse kaktusų, prašau tai padaryti 4u.gif
Tegul šis konkursas būna kaip žaidimas/ repeticija prieš kitus rimtesnius konkursus. 4u.gif

QUOTE(nijole0619 @ 2012 11 22, 19:53)

O šiaip pati neauginu kaktusų tų tradicinių..a galima balsuoti? o už keletą?nes tokiu gražuoliukų yra.

Balsuoti gali visi.
Balsuojame nuo gruodžio 11 iki gruodžio 18 dienos SM forume "Kaktusai ir sukulentai". Reitinguoti galima šešis kaktusus. Už pirmą vietą kaktusas gauna šešis taškus, už antrą - penki taškai, už trečią keturi, už ketvirtą - trys , už penktą - du, už šeštą vietą - vienas taškas. Laimi kaktusas surinkęs daugiausiai taškų.
Jei jums patinka tik vienas kaktusas, galite balsuoti tik už vieną 4u.gif
Jei nepatinka niekas – nebalsuojate visai.

QUOTE(QQ* @ 2012 11 23, 08:52)
Stebiu konkursėlį. Labai malonus vaizdas akiai. Ačiū autorei už idėją.

Ir aš dėkinga Evorai už konkurso idėją aciuks.gif

Papildyta:
QUOTE(*EljaRo* @ 2012 11 22, 18:50)
foto neatitinkancios konkurso salygu g.b nevertinamos mirksiukas.gif Man keletas prastos kokybes foto tiesa sakant uzkliuvo.............. blush2.gif tokiu niekada nesiulyciau konkursui schmoll.gif

Gal galėtumėt pateikti keletą esminių rekomendacijų kaip fotografuoti, kad atskleistum tikrąjį augalo grožį. Esu tikra , kad daugelis būtų tau dėkingi 4u.gif

Išskirtinai graži konkurso nuotrauka Nr 5. Tokia meniška atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Nors ne manes klausei, bet paminesiu kelias taisykles - parinkti augalui neutralu fona, arba bent jau sulieti ji fokusuojant i pati augala. Parinkti tinkama apsvietima -idealiausia dienos sviesos, kai nenaudojamas blicas, kuris iskraipo spalvas. Naudoti macro rezima.
Man akis tiesiog nepriima tu "mutnu" nuotrauku, nors ir koks grazus butu kaktusas.
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2012 11 23, 22:17)
Balsuoti gali visi.
Balsuojame nuo gruodžio 11 iki gruodžio 18 dienos SM forume "Kaktusai ir sukulentai". Reitinguoti galima šešis kaktusus. Už pirmą vietą kaktusas gauna šešis taškus, už antrą - penki taškai, už trečią keturi, už ketvirtą - trys , už penktą - du, už šeštą vietą - vienas taškas. Laimi kaktusas surinkęs daugiausiai taškų.
Jei jums patinka tik vienas kaktusas, galite balsuoti tik už vieną  4u.gif
Jei nepatinka niekas – nebalsuojate visai.

Ačiū už išsamų atsakymą. Toks smagus konkursas..
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2012 11 23, 22:17)

Gal galėtumėt pateikti keletą esminių rekomendacijų kaip fotografuoti, kad atskleistum tikrąjį augalo grožį. Esu tikra , kad daugelis būtų tau dėkingi  4u.gif

Be to, ką Tina parašė galiu pridurti, kad sufokusuoti yra būtina į tai, ką norime parodyti - patį augalą, žiedą, ar žiedo centrą, o ne sieną už jo ar vazono kraštą.
Ir dar, kad turėti tikrai gražias nuotraukas, reiktų fotografuoti ne automatiniame rėžime. Pradėti mokytis galima kad ir nuo čia: http://www.supermama...howtopic=443884 smile.gif
Atsakyti
turbūt reiktų paminėti kad ir fotikas tada turi būti geresnis nei tie paprasti, bet kaip ne profesionalui nelabai jis reikalingas turbūt
Atsakyti