Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Dar vieną gražuolį radau fotki.com albume

Konkurso dalyvis Nr 19

Eriosyce crispa
user posted image
Atsakyti
Dar keletą gražuolių kaktusiukų publikuoju iš Fotki.com albumo. Visus gražuolius galite pamatyti ČIA

Konkurso dalyvis Nr. 20

Gymnocalycium buenekeri
user posted image

Konkurso dalyvis Nr.21
user posted image

Konkurso dalyvis Nr. 22

Mamiliarija compressa
user posted image

Atsakyti
Publikuoju dar vieną konkurso dalyvį iš fotki.com albumo

Konkurso dalyvis Nr. 23

Lapenis.
Žiedo dydis ir grožis pasakiškas.
user posted image
Atsakyti
pažiūrėjus į dalyvius tai man panašu kad rinksime žiedo grožį o ne patį kaktusą ...
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Labai reikia Jusu pagalbos, gavau kaip ir palikimu ispudinga ir daugiameti kaktusa. Pradejo jis man dziuti, gaila ir nenoriu visai sunaikinti jo, kadangi nezinau nei pavadinimo nei kaip ji priziureti.Padekite, jei kuri zinote kazka parasykite, pasidalinkite savo ziniomis, labai lauksiu. Is anksto dekoju, o kaktusiuko nuotraukos cia: http://public.fotki....ukass/kaktusas/
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 11 21, 21:45)
pažiūrėjus į dalyvius tai man panašu kad rinksime žiedo grožį o ne patį kaktusą ...

As irgi taip manau, nes kai kuriu nuotraukuose tik ziedai, kaktusiuko nesimato schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Diana G. @ 2012 11 21, 22:08)
Sveikos mamytes,
Labai reikia Jusu pagalbos, gavau kaip ir palikimu ispudinga ir daugiameti kaktusa. Pradejo jis man dziuti, gaila ir nenoriu visai sunaikinti jo, kadangi nezinau nei pavadinimo nei kaip ji priziureti.Padekite, jei kuri zinote kazka parasykite, pasidalinkite savo ziniomis, labai lauksiu. Is anksto dekoju, o kaktusiuko nuotraukos cia: http://public.fotki....ukass/kaktusas/

Mano manymu jam labai nepatikt turetu tas kampas kuriame jis stovi, jam reikia sviesos... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 11 21, 20:45)

foto neatitinkancios konkurso salygu g.b nevertinamos mirksiukas.gif Man keletas prastos kokybes foto tiesa sakant uzkliuvo.............. blush2.gif tokiu niekada nesiulyciau konkursui schmoll.gif
Atsakyti
kad ir sakykim dalyvis Nr. 23 nuostabi nuotrauka ir žiedas, o kaip pats kaktusas atrodo net neaišku, o jei vertinti pačius kaktusus, tai beliks keli dalyviai kuriuos bus iš vis galima vertinti, manau reikia nuotraukas dėti būtent nežydinčių kaktusų suprantu kad su žiedais gražiau atrodo bet vertiname ne žiedus, bent jau aš taip suprantu konkurso esmę
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2012 11 22, 19:16)
As irgi taip manau, nes kai kuriu nuotraukuose tik ziedai, kaktusiuko nesimato schmoll.gif
Papildyta:

Mano manymu jam  labai nepatikt turetu tas kampas kuriame jis stovi, jam reikia sviesos... blush2.gif

Vieta pakeitem jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 11 12, 10:39)
Minusas,kad Fotki nedidina nuotrauku,nepasimato visas gražumas.

Netiesa, nustatymuose reikia pakeisti kokio dydžio rezoliucijos leisti žiūrėti nuotraukas.
O šiaip pati neauginu kaktusų tų tradicinių..a galima balsuoti? o už keletą?nes tokiu gražuoliukų yra.
Atsakyti
QUOTE(Diana G. @ 2012 11 21, 21:08)
Sveikos mamytes,

Labai nenorėčiau nuliūdinti , bet problemėlė atrodo rimta ir liūdna. Peržiūrėjau jūsų 3 nuotrauką ir labai panašu, kad tai FUZARINIS PUVINYS.

Jo sukėlėjas fuzarion genties grybai,kurie plinta augalo vandens indais stiebo viduje. Jei perpjauni kaktusą skersai-matai patamsėjusius taškelius, tai ir yra grybo užkimšti vandens indai. Stiebo išorėje gali atsirasti pilkos su rausvu atspalviu dėmės. Jos panašios į jūsų nuotraukoje esančias dėmes. Kai liga išplinta gelbėja tik nupjovimas dar nepažeistų ūglių ir įšaknydijimas.

Panašiai atrodo ir DĖMĖTLIGĖ-ją sukelia bent kelių genčių kiti grybai. Dėmės būna įvairių spalvų, skirtingo dydžio, labai aiškiai atsiskyrusios nuo sveikos kaktuso dalies. labai sunku kovoti su šiomis ligomis. Rekomenduoja nupurkšti FUNGICIDAIS(nuo grybinių ligų). Dėmės neišnyks, bet tikimybė, kad neatsiras naujų.

Labai gaila tokio didelio ir jums brangaus kaktuso. Gal aš klystu, nes yra ir daugiau už mane išmanančių.
Atsakyti
QUOTE(*EljaRo* @ 2012 11 22, 18:50)
foto neatitinkancios konkurso salygu g.b nevertinamos mirksiukas.gif Man keletas prastos kokybes foto tiesa sakant uzkliuvo.............. blush2.gif tokiu niekada nesiulyciau konkursui schmoll.gif

Man tas irgi uzkliuvo. Jei jau konkursas tik is nuotrauku, tai deretu jas pateikti grazias ir kokybiskas. O, kad kaktusai tinka be ziedu, tai man naujiena. Nebuvo irasyta konkurso pradzioje, tai dabar visi ir kelia. As pati tiesa sakant dar nedalyvauju, mastau, stebiu kaip cia pletosis toliau viskas.

*EljaRo*, kaip tavo pirkinys is italu?
Atsakyti