Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Pasikartosiu: kaktusams ziema vieta vesiame rusyje, o vasara - lauke. Kambary daug vazonu niekada neatrodys graziai, kad ir ant galvos attsistotum. Deja, ne visi turi tokias salygas verysad.gif
Atsakyti
o tam rūsy turi būti šviesu? kokia temperatūra?
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2012 10 18, 21:18)
Save laikau kaktusų megėja. Bet kai paskaičiau, kad jūs auginate po 150 - 300, tai slepiuosi po kaktuso spygliu  biggrin.gif .

Kur jūs laikote tas kolekcijas?
Man labai gražu kai viename inde auga daug kaktusų. Buvau pasidariusi kelis alpinariumus, bet laiku nepastebėjus kenkėjo, jis labai greitai išplito. Dabar bandau atkurti kolekciją iš naujo. Ant palangės vietos nebėra. Kad vazonai būtų visi vienodi, pasirinkau paprastus plastmasinius. Kiekvienas kaktusas individualiai atrodo nuostabiai. Bet įėjus į kambarį ir pamačius visumą ... doh.gif . Nu neatrodo gražu tų vazonų gausa. Turiu tik vieną kambarį pietinėje pusėje ir trumpą palangę. Galvoju dar ant sienų kabinti gėlių laikiklius, bet neįsivaizduoju kaip tai turėtų atrodyti. Būsiu dėkinga už patarimus , pasiūlymus, parodytus pavyzdžius  4u.gif

Prašom senesnių vaizdų wub.gif
http://public.fotki....cacti/kaktusai/

manau, kad ant sienų kabinant laikiklius, kaktusams bus per tamsu.
Jei yra galimybė, platinkit palangę
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 10 19, 08:56)
o tam rūsy turi būti šviesu? kokia temperatūra?

Idealu, kai sviesu ir vesu.
Atsakyti
na pas mane per tamsu nes kaip ir rūsy tai tik vienas varganas langiukas, reiškiasi nenešiu ten kaktusų
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 10 19, 11:58)
na pas mane per tamsu nes kaip ir rūsy tai tik vienas varganas langiukas, reiškiasi nenešiu ten kaktusų

O pakabinti dienos šviestuvo nėra galimybės? Maniškiai žiemoja rusyje su mažu langeliu,bet palubėj kabo dvi lempos.
Atsakyti
hm, na taip, lempos kaip ir išeitis, bet kokia temperatūra turi būti maždaug? beje tos lempos kiek laiko turi būti įjungtos? per dieną?
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2012 10 19, 13:15)
hm, na taip, lempos kaip ir išeitis, bet kokia temperatūra turi būti maždaug?  beje tos lempos kiek laiko turi būti įjungtos? per dieną?

Pas mane 8-12 laipsnių. Priklausomai nuo temperatūros lauke. O Lempas jungiu naktį,nes elektra pigesnė blush2.gif
Atsakyti
nu ok, pažiūrėsiu kaip ten pas mane su temperatūra, gali būt per šilta, gal išbandysiu ir aš rūsį biggrin.gif ačiū merginos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Norvide @ 2012 10 18, 19:18)
Save laikau kaktusų megėja. Bet kai paskaičiau, kad jūs auginate po 150 - 300, tai slepiuosi po kaktuso spygliu  biggrin.gif .

Kur jūs laikote tas kolekcijas?
Man labai gražu kai viename inde auga daug kaktusų. Buvau pasidariusi kelis alpinariumus, bet laiku nepastebėjus kenkėjo, jis labai greitai išplito. Dabar bandau atkurti kolekciją iš naujo. Ant palangės vietos nebėra. Kad vazonai būtų visi vienodi, pasirinkau paprastus plastmasinius. Kiekvienas kaktusas individualiai atrodo nuostabiai. Bet įėjus į kambarį ir pamačius visumą ... doh.gif . Nu neatrodo gražu tų vazonų gausa. Turiu tik vieną kambarį pietinėje pusėje ir trumpą palangę. Galvoju dar ant sienų kabinti gėlių laikiklius, bet neįsivaizduoju kaip tai turėtų atrodyti. Būsiu dėkinga už patarimus , pasiūlymus, parodytus pavyzdžius  4u.gif

Tikrai nesislepk!....mes ir nuo 1 pradejome bigsmile.gif
Manau kolekcijos dydy nulemia ne tik stiprus noras,bet ir plotas,kiek gali sau leisti tiek ir pletiesi,vasara terasoje manieji gyvena,ziema -lauko verandoje.
anksciau ir as tysiau visus vidun,vaizdas nekoks,nes kur per daug jau nesveika,dabar noormaliai,nes is cia esanciuju ismokau juos priziureti sulaukti ziedu.
Atsakyti
o lauko verandoje šildoma ar ne ? kokia temperatūra būna?
Atsakyti
Sildoma,bet nesildom del kaktsu,t-apie 8,kartais ir zemiau,tada truputy pasildau ja.
Mes ne Lt,sniegas cia stebuklas 4u.gif
Atsakyti