Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

turiu 1 kl. Šaltinėlio Cd. Reikia?
Klausimą labai aktualų turiu: kaip skaičiuojate klaidas diktante - ar žodžius "namą", "galvą", jei juose neužkabinta nosinė, skaičiuojate kaip 2 klaidas, ar kaip vieną (nemoka taisyklės Ką?)? Kuo tolyn, tuo man neaiškyn darosi... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiduuse: 20 rugsėjo 2012 - 13:42
QUOTE(vaiduuse @ 2012 09 20, 14:40)
Klausimą labai aktualų turiu: kaip skaičiuojate klaidas diktante - ar žodžius "namą", "galvą", jei juose neužkabinta nosinė, skaičiuojate kaip 2 klaidas, ar kaip vieną (nemoka taisyklės Ką?)? Kuo tolyn, tuo man neaiškyn darosi... g.gif

Vaidusse, as skaiciuoju kaip dvi klaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simba3: 20 rugsėjo 2012 - 14:53
QUOTE(vaiduuse @ 2012 09 20, 14:40)

Mes tai skaičiuojame ne klaidas, o kiek žodžių parašė teisingai. Mums sakė, kad svarbu neakcentuoti klaidų. Todėl pakanka parašyti iš 30 žodžių teisingai parešė 24. O po to komentaras - į ką atkreipti dėmesį.
Atsakyti
sveikos,
tiek daug rašiau, viskas dingo, tai dabar šiek tiek sutrumpinsiu:
1. Antrokų skaitymas: geriausiai skaitantiems duodu atšviestus lapus, kur tekstas būna susijęs su tos dienos tema. namie iliutruoja. darysim bendrą knygą. Pliusas - kol kas vaikai nori, kad jų skaitymo lapas ir iliustracija puikuotųsi knygoje, bet tą lapą gauti - reikia "Nusipelnyti". knygą vartys tėvai, tai puikiai matys, ar jų vaikas gerai skaito, ar ne.
Visi kiti pagal savo lygį skaito iš vadovėlių skirtingus tekstus.
Vertinimui turiu šviesoforo plakatą. vardus atitinkamai lipinam prie spalvų, kabo klasėje visada, tai ir kitą dieną matom, ar pagerino rezultatus, ar ne.
2. dėl kuprinių svorio - ryt turėsiu klasės valandėlę, tai galėsiu šiuo dalyku užsiimti. pažiūrėsim, kokie vaikai tvarkingi.
nešiojasi į naus tik lietuvių k. matematikos - lieka mokykloj.
3. Diktantų taisymas: mums aiškino taip, kad reikia turėti 2 tikslus, pvz, vardų rašymas ir klausimas ką? tik į šias klaidas kreipiamas dėmesys. man tai toks dalykas nepatinka. Aš taisau visas klaidas, komentarus rašau pagal padarytas klaidas. diktante skaičiuoju žodžius ir kiek klaidų iš viso padarė.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2012 09 20, 14:55)
Mes tai skaičiuojame ne klaidas, o kiek žodžių parašė teisingai. Mums sakė, kad svarbu neakcentuoti klaidų. Todėl pakanka parašyti iš 30 žodžių teisingai parešė 24.  O po to komentaras - į ką atkreipti dėmesį.

Aš taip pat skaičiuoju kiek teisingai parašė žodžių.
Atsakyti
Ar nebaugina prasidėjusios kalbos apie utėles?
Atsakyti
QUOTE(alaizy @ 2012 09 20, 15:31)

Mūsų mokykloje jau tikrino vaikų švarą. Mano klasėje tfu tfu tfu visi švarūs. Bet juk nežinosi, visu kontaktai ir su kitais vaikais. geraiu tokių padarų nepasigauti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 09 19, 23:21)
Čia ne į temą. Pastebėjau, kad mūsų kambarėlyje yra plepučių "vyturėlių", kurios keliasi anksti ir apžvelgia naujienas, ir plepučių "pelėdžiukių". Čia mano toks lyrinis pastebėjimas. ax.gif

Aš iš tų "pelėdžiukių", nes kol grįžtu po darbo, padarau valgyt, jau ir vakaras atėjęs... unsure.gif

QUOTE(naminukė @ 2012 09 19, 23:57)
Tokį medį ir aš dariau, ir nuotrauką į paštą siunčiau, tik prie sienos tvirtinau su dvipuse lipnia juosta, nes lipdomas plastelinas nelaikė. Ta juosta tokia balta, gal 1-1,5 mm storio. Į paštą įmesiu paveikslėlį, kuriame paaiškinta, kaip ten gaminama.

Einu ieškot mirksiukas.gif

QUOTE(alaizy @ 2012 09 20, 17:31)

Pas mus jau jos atropojo. Vaikai jau dalina vienas kitam doh.gif

Atsakyti
QUOTE(vaiduuse @ 2012 09 20, 13:40)

aš skaičiuoju kaip dvi klaidas.

QUOTE(alaizy @ 2012 09 20, 15:31)

kiekvienais metais bent po vieną vaiką rasdavome doh.gif
o įdomiausia, kad tos bjaurybės, pas tikrai švarius ir tvarkingus vaikus užsiveisia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 17, 21:07)

Išbandėm smile.gif , žadėti pvz. pašte
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 20, 18:03)
Išbandėm smile.gif , žadėti pvz. pašte

Super thumbup.gif
Kelintokai darė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 20, 16:11)
Super  thumbup.gif
Kelintokai darė? g.gif

antrokai mirksiukas.gif

gal kas turite kokią istoriją arba pasakaitę, gal skaidrių apie ežiuką - ruosiuosi atvirai dailės technologijų pamokai. Pravers viskas. group.gif net draugiški patarimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 20 rugsėjo 2012 - 17:06