Labutis. Nu turbūt jau vakar buvau užsnūdus, kad nemačiau žinutės
Aš tai visų pirma visus failus išsisaugau
*.jpg formatu, o tada konvertuoju į
*.pdf. Tas variantas greičiausias. Jau seniau tai buvau aprašinėjusi, kaip konvertuoti.
Yra kitas variantas, bet labai daug laiko užima:
1. Atsiverčiu skanerio programą.
Čia dar priklauso ne tik nuo turimos programos PDF failams skaityti, redaguoti, bet ir nuo skenerio programos. Aš turiu HP skanerį ScanJet 34400C. Dažniausiai kiekviena turim vis kitokius skanerius, nes tie modeliai labai greitai keičiasi. žinoma, keičiasi ir jų paleidžiamosios programos. Bet gal susigaudysi, atrasi panašumų.
2. Liepiu nuskenuoti
3. A
pibrėžiu pelyte ekrane matomo
tik tą vaizdo dalį, kuri man reikalinga (knygutės kraštų nereikia, nes užima failas paskui labai daug vietos. Reikia pažymėti tik tiek, kiek reikalinga)
4. Ties laukeliu
Where did you want the scan to go? paspaudžiu trikampėlį ir išsirenku programą, kuri kuria PDF
(dažniausiai kompiuteris ir pats jau nurodo tokią programą, jei yra instaliuota kompiuteryje) Aš renkuosi Adobe Acrobat 7.0 Professional
5. Pasirenku, kokio tipo atvaizdas bus: juodai balta foto, spalvota foto ar juodai-baltas piešinys
6. Spaudžiu
Send the scan now
7. Atsiverčia Adobe Acrobat'as
8. Išsaugau
9. Uždarau skanerį, kuris yra minimizuotas STARTO juostoje
10. Adobe Acrobat'e spaudžiu FILE/ Create PDF/ From Scanner
11. Skanuojamas naujas puslapis.
Ir vėl timpt už vadžių ir vėl iš pradžių...
Neužmiršti kaskart padidėjus PDF knygai išsaugoti. Bet čia gali nusišaut tokiu būdu skanuodama. Gali išsimiegoti 5 kartus, kol 2 puslapius nuskenuosi.
Trečias variantas:
Skenuoji kiekvieną failą atskirai į PDF, išsisaugai kiekvieną atskirai. Taip susikuri daugybę PDF failiukų.
Pabaigusi skenuot, atsiverti pirmąjį PDF failiuką.
Spaudi meniu juostoj DOCUMENT/ Insert Pages
Atsivertusiame lange Select file to insert apibrėži pele (arba prispaudus klavišą Ctrl spaudi vis ant kito failo ir taip daugybė jų pamėlynuoja) visus atskirus PDF failiukus.
Spaudi mygtuką SELECT ir visi failiukai iš eilės susikrauna į vieną PDF dokumentą.
Taip galima ne tik PDF failiukus sukrauti, bet ir JPG. Galutinį variantą vis tiek gali išsaugot PDF formatu.
Čia taip dirbu su Adobe Acrobat'u.
Labai svarbu žinot, kokią programą PDF'ams naudoji. Gal kitos kolegės turės analogišką ir galės tau padėt, jei neturi šios programos, ar nesuprasi, ką čia pripaisčiau.
Ikyrejau iki gyvo kaulo, butinai pasinaudosiu patarimais, labai aiskiai nupasakojai( kaip pirmokei)
Dabar susikuriau savo sistema - ziuresiu, kas cia man gavosi, tada studijuosiu tavo