Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

QUOTE(ninkute @ 2012 09 19, 19:58)
Sveikutės,
Antrokams užduodu namuose tekstus iš Pupos. Jau galvoju, kad laikas būtų pradėti ir skaityti kažkokius papildomus tekstus. Kaip jūs vertinate skaitymą? Juk namuose kai kurie išmoksta vos ne atmintinai tekstą. O gal vertinate iš naujo teksto?

Aš vis dar nerimstu dėl to skaitymo blush2.gif Dar paklausiu, o kurį tekstą paprastai užduodat mokytis namie: ar tą, kurį jau klasėje skaitėt, ar tą, kur dar tik ryt skaitysit? Ketvirtokams užduodavau tą tekstą, kurį dar tik skaitysim. Ateidavo pasiskaitę, tai paprasčiau tada tekstą analizuot. O kaip su antrokais?
Ir vertinimas ramybės neduoda: ar vertinti naujo teksto skaitymą, ar pasiruošto namie?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 19 rugsėjo 2012 - 19:44

QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 19:25)
drinks_cheers.gif  Šv. skyrius tikrino kartą, seselė svėrė kuprines ir žiūrėjo, kas sudėta  ax.gif

Pasiūlykite, tegul seselė geriau pasižiūri į vyresnių klasių moksleivių kuprinių svorį
Atsakyti
Seselė pas mus irgi kasmet sveria ir duoda vaikams rekomendacijas - koks jų svoris, koks kuprinės svoris ir koks turi būti. Bet mes kažkaip nelabai skausmingai reaguojam, nes mūsų vaikus tėvai vežioja. Mano pačios pirmokės praėjusiais metais kuprinė buvo neatplešiama nuo žemės doh.gif Nes nešėsi žaislus, knygą skaitymui, gertuvė, sumuštinių dėžutė. Vis tik visai dienai eina. Bet pati tą kuprinę ir nešdavau.
Neparašiau, kad nei vadovėlių nei pratybų nesinešiojo, nes nebetilpo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 19 rugsėjo 2012 - 19:49
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 18:16)
Bet juk pirmokai nesinešioja knygų  g.gif . Pas mus kartais tikrina išeinančius vaikus, ką namo nešasi iš klasės, tai nerizikuojame. Anksčiau turėjome senus nurašytus "Šaltinėlius" tai duodavom namo parsinešus laikyti, bet dabar jų nebeturim, tai kaži kaip su tuo skaitymu bus  g.gif

QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 19:25)
drinks_cheers.gif  Šv. skyrius tikrino kartą, seselė svėrė kuprines ir žiūrėjo, kas sudėta  ax.gif

Nu nei karto mūsų mokykloj nebuvo tokios patikros. blink.gif Juk tas pats švietimo skyrius.

QUOTE(daivajazz @ 2012 09 19, 19:48)
Seselė pas mus irgi kasmet sveria ir duoda vaikams rekomendacijas - koks jų svoris, koks kuprinės svoris ir koks turi būti. Bet mes kažkaip nelabai skausmingai reaguojam, nes mūsų vaikus tėvai vežioja. Mano pačios pirmokės praėjusiais metais kuprinė buvo neatplešiama nuo žemės doh.gif Nes nešėsi žaislus, knygą skaitymui, gertuvė, sumuštinių dėžutė. Vis tik visai dienai eina. Bet pati tą kuprinę ir nešdavau.
Neparašiau, kad nei vadovėlių nei pratybų nesinešiojo, nes nebetilpo lotuliukas.gif

Ir pas mus tas pats. Pasveria ir tiek žinių. Surašo ant lapelio. Pertariam su vaikais kuo ir kaip sumažinti kuprinės svorį ir tuo pasibaigia. unsure.gif
Mano knygų pirmokai nesineša, neturi kuprinių. Turi papkutes, į jas susideda sąsiuvinukus ir nešasi. Man neįmanoma misija viską išmokti mokykloje. Tuo labiau, kai pas jus tiek daug.
Atsakyti
Labukas, pratęsiu skaitymo temą. Aš pirmokams duodavau skaityti nukopijuotus skaitinių lapelius, sudėdavau į mažas įmautes ir parsinešdavo. Antrokams užduodu iš vadovėlių, bet matau, kad kai kurių darosi baisūs vadovėliai, nors kuprines tikrinu kasdien, bet stalų švarumo šeimose tai negaliu patikrinti doh.gif Reikės gal kopijuoti tekstus iš ,,Šaltinio" arba duoti knygas į namus, nes daug jų yra, tai iš kitų skaitys klasėje, nereiks nešiotis. Nežinau kaip reiks padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 09 19, 20:41)
Aš vis dar nerimstu dėl to skaitymo blush2.gif Dar paklausiu, o kurį tekstą paprastai užduodat mokytis namie: ar tą, kurį jau klasėje skaitėt, ar tą, kur dar tik ryt skaitysit? Ketvirtokams užduodavau tą tekstą, kurį dar tik skaitysim. Ateidavo pasiskaitę, tai paprasčiau tada tekstą analizuot. O kaip su antrokais?
Ir vertinimas ramybės neduoda: ar vertinti naujo teksto skaitymą, ar pasiruošto namie?

Aš darau visaip. Svarbu, kad vaikas tobulėtų. Juk pati žinai, kaip skaito naują, tai klausant naujo apie tai galvoji. Jei skaito n.d. tai vėl kitas rezultats turi būt. Mano galva. Aš labai įvairiai darau.Ir nereikia, kad atsirastų rutina. Mokytojas turi būti truputį nenuspėjamas. Aišku , ne tiek kad vaikai jaustųsi nesaugiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Antrokai namuose skaito klasėje nagrinėtą tekstą ir kitą dieną iš to teksto vertinu, bet jau norisi keisti skaitymą, nes kaip minėjau kiti ateina vos ne mintinai išmokę tekstą. Kaip jūs darote su skaitymo vertinimu?
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2012 09 19, 20:43)
Pasiūlykite, tegul seselė geriau pasižiūri į vyresnių klasių moksleivių kuprinių svorį

Kaip nekeista, mano gimnazisto kuprinė kartais būna lengvesnė už jaunesniojo pradinuko. rolleyes.gif Mažasis labai mėgsta prisikrauti bibleidų.
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 19, 22:16)
Kaip nekeista, mano gimnazisto kuprinė kartais būna lengvesnė už jaunesniojo pradinuko.  rolleyes.gif Mažasis labai mėgsta prisikrauti bibleidų.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2012 09 19, 21:13)
Antrokai namuose skaito klasėje nagrinėtą tekstą ir kitą dieną iš to teksto vertinu, bet jau norisi keisti skaitymą, nes kaip minėjau kiti ateina vos ne mintinai išmokę tekstą. Kaip jūs darote su skaitymo vertinimu?

Nesu labai patenkinta Šaltinėlio tekstais pirmokams. Anksčiau dirbau su Pupa, tai viskas buvo aišku ir tėveliams, ir man- kur A lygiui, o kur PT. Dabar pati ieškau tekstukų, šviečiu lapus diferncijuotam skaitymui namuose.
Šiandien pirmą kartą maniškiai gavo įvertinimą už skaitymą. Dar labai nedrąsiai vertinu TAME. Bet , kai įsidrąsinsiu- na, tada ir TAMO užlūš. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pusele30 @ 2012 09 18, 22:36)
Mergaitės, kurios dar nemiegat biggrin.gif
Kreipiuosi su prašymu, kuri galėtų mano kvailai galvai aiškiai papasakoti, kaip reikia nuskanuoti knygą pdf formatu, kad būtų ne atskiri lapai, o visa knyga iš eilės(gal nenusišnekėjau blush2.gif ). Aš vargstu su RIEŠUTU jau daugiau nei savaitė, bet kažką ne taip darau blush2.gif
Man SNAUDALĖ buvo labai aiškiai paaiškinusi, kaip reikia padalinti visą siuntinį mažesnėm dalim, tai čia man jau aišku blush2.gif
SNAUDALE, jei nesnaudi dar, pagelbėk doh.gif

Labutis. Nu turbūt jau vakar buvau užsnūdus, kad nemačiau žinutės biggrin.gif
Aš tai visų pirma visus failus išsisaugau *.jpg formatu, o tada konvertuoju į *.pdf. Tas variantas greičiausias. Jau seniau tai buvau aprašinėjusi, kaip konvertuoti.
Yra kitas variantas, bet labai daug laiko užima:
1. Atsiverčiu skanerio programą.
Čia dar priklauso ne tik nuo turimos programos PDF failams skaityti, redaguoti, bet ir nuo skenerio programos. Aš turiu HP skanerį „ScanJet 34400C“. Dažniausiai kiekviena turim vis kitokius skanerius, nes tie modeliai labai greitai keičiasi. žinoma, keičiasi ir jų paleidžiamosios programos. Bet gal susigaudysi, atrasi panašumų.
2. Liepiu nuskenuoti
3. Apibrėžiu pelyte ekrane matomo tik tą vaizdo dalį, kuri man reikalinga (knygutės kraštų nereikia, nes užima failas paskui labai daug vietos. Reikia pažymėti tik tiek, kiek reikalinga)
4. Ties laukeliu „Where did you want the scan to go?“ paspaudžiu trikampėlį ir išsirenku programą, kuri kuria PDF (dažniausiai kompiuteris ir pats jau nurodo tokią programą, jei yra instaliuota kompiuteryje) Aš renkuosi „Adobe Acrobat 7.0 Professional“
5. Pasirenku, kokio tipo atvaizdas bus: juodai balta foto, spalvota foto ar juodai-baltas piešinys
6. Spaudžiu „Send the scan now“
7. Atsiverčia Adobe Acrobat'as
8. Išsaugau
9. Uždarau skanerį, kuris yra minimizuotas STARTO juostoje
10. Adobe Acrobat'e spaudžiu FILE/ Create PDF/ From Scanner
11. Skanuojamas naujas puslapis. Ir vėl timpt už vadžių ir vėl iš pradžių... biggrin.gif
Neužmiršti kaskart padidėjus PDF knygai išsaugoti. Bet čia gali nusišaut tokiu būdu skanuodama. Gali išsimiegoti 5 kartus, kol 2 puslapius nuskenuosi.

Trečias variantas:
Skenuoji kiekvieną failą atskirai į PDF, išsisaugai kiekvieną atskirai. Taip susikuri daugybę PDF failiukų.
Pabaigusi skenuot, atsiverti pirmąjį PDF failiuką.
Spaudi meniu juostoj DOCUMENT/ Insert Pages
Atsivertusiame lange „Select file to insert“ apibrėži pele (arba prispaudus klavišą Ctrl spaudi vis ant kito failo ir taip daugybė jų pamėlynuoja) visus atskirus PDF failiukus.
Spaudi mygtuką SELECT ir visi failiukai iš eilės susikrauna į vieną PDF dokumentą.
Taip galima ne tik PDF failiukus sukrauti, bet ir JPG. Galutinį variantą vis tiek gali išsaugot PDF formatu.

Čia taip dirbu su Adobe Acrobat'u.
Labai svarbu žinot, kokią programą PDF'ams naudoji. Gal kitos kolegės turės analogišką ir galės tau padėt, jei neturi šios programos, ar nesuprasi, ką čia pripaisčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snaudale: 19 rugsėjo 2012 - 20:47
QUOTE(daivajazz @ 2012 09 19, 21:48)
Seselė pas mus irgi kasmet sveria ir duoda vaikams rekomendacijas - koks jų svoris, koks kuprinės svoris ir koks turi būti.

Pas mus svers šią savaitę mirksiukas.gif

Gal turit minčių, kaip padaryti medį ant sienos. Noriu pasidaryti apie 3 metrų aukščio, bet nesumastau kaip pritvirtinti prie sienos, kad būtų ir tvirtas, ir kilnojamas, nes į sieną galiu tik vieną kitą vinį kalt, bet ne klijuot... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 19 rugsėjo 2012 - 20:46