Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

Sveikos mergaitės, galėčiau nuskenuot tą knygelę ,,Melodijos mokyklinei dūdelei", bet neturiu dar rakčiuko į Jūsų lobyną. O vaikams mano ketvirtokams nelabai patiko groti dūdelėmis, o dabar laukia muzikos pamokos, kad tik galėtų groti. Va tokias priemones turi mokytojams išleisti, malonu dirbt, kai vaikų akytės žiba iš džiaugsmo.
Atsakyti
QUOTE(mindojur @ 2012 09 19, 09:18)
Sveikos mergaitės, galėčiau nuskenuot tą knygelę ,,Melodijos mokyklinei dūdelei", bet neturiu dar rakčiuko į Jūsų lobyną. O vaikams mano ketvirtokams nelabai patiko groti dūdelėmis, o dabar laukia muzikos pamokos, kad tik galėtų groti. Va tokias priemones turi mokytojams išleisti, malonu dirbt, kai vaikų akytės žiba iš džiaugsmo.

Tai siųsdama savo medžiagą ir užsidirbsi raktelį ax.gif , niekas nieko už ačiū nedalina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 17:29)
Tai siųsdama savo medžiagą ir užsidirbsi raktelį  ax.gif , niekas nieko už ačiū nedalina  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Snaudale @ 2012 09 18, 23:00)
Mitė Maja yra antrame pašte. Ten ji 2010 metų.
Gal yra koks adaptuotas dar kitoks leidimas tokiems skaitymams?  g.gif Įdomu, ką PUPŲ autorės apie tuos skaitymus sako, iš kokios knygos jos skaito?

Praeitais metais buvau seminare, kur PUPŲ autorės pristatinėjo vadovėlį 1 klasei. Jos pasakojo, kad pusiau skaitydavo, pusiau pasakodavo, nes daugelis skyrių knygoj tiesiog per ilgi. Kaip supratau, jos skaitė tuos senesnius leidimus. Dar minėjo, kad naujame leidime skyrių pavadinimai ir net skyrių skaičius skiriasi. Su pirmokais skaičiau senąjį leidimą, tai tikrai visi skyriai sutapo su pratybų sąsiuvinio užduotimis ir baigėm knygą kaip tik mokslo metų pabaigoj. Tik ta keista kalba, tai truputį nervino. Iš anksto persiskaitydavau skyrelį ir dalį nesvarbių pastraipų prabraukydavau.

Norėjau klaust, ar antrokams užduodat skaityt tekstus namie? Turiu omeny ne šiaip skaitomas knygas, o tekstus, kad pasimokytų kelis kartus tą patį skaityt namie?
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 09 19, 17:28)

Norėjau klaust, ar antrokams užduodat skaityt tekstus namie? Turiu omeny ne šiaip skaitomas knygas, o tekstus, kad pasimokytų kelis kartus tą patį skaityt namie?

Silpniau skaitantys nešasi kasdien vadovėlį ir skaito tekstus iš Pupos knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.s: 19 rugsėjo 2012 - 17:56
QUOTE(studija @ 2012 09 17, 22:45)
Aš šitos Bitės Majos nemėgau ax.gif ...pirmokai irgi nelabai schmoll.gif ....paskaitėm pradžioj,o paskui kažkaip apleidau blink.gif ...ir pratybų užduotis  praleisdavom, rasdavom ir taip ką paskaityt ir veikt biggrin.gif
O antrokams ,,Gilės nuotykiai ydų šalyje" patiko labai bigsmile.gif . Skaitydavau visada pati, nes tas mokytojos skaitymas su itonacija vaikams patinka, o ir tikslas šitos užduoties turbūt toks, kad vaikai klausytų gyvo skaitymo biggrin.gif

as pritariu ir dariau taip pat.su pirmokais ir taip darbelio yra.o gile tai skaiciau pati, nes vaikams per sunku. Turejome kiekvienas po knygute, tai kam patikdavo sekdavo ka skaitau, kiti klausydavo
Atsakyti

Uzduodu ir skaityti ir pasakoti ir dar kai ką kai reikia ir mintinai išmokti, negailiu aš savo antrokų, protingi tie mano vaikai,tikrai gera dirbti.

į pastą įmečiau nuorodą knygos PDF, dėl prevencinių programų, įvairios rekomendacijos, uzduotys. dalis skirta ir pradinukams.
Atsakyti

aš ne tik antrokams užduodavau skaityti, bet ir pirmokams. Kai kuriems sunku viską įsisavinti per pamokėlę. Tiesa, dėl pamokėlių ruošos buvau suderinus su tėveliais.
Atsakyti
labukas,

Gal kuri žinote kur galėčiau gauti kompaktą "Šaltinėlis" Marcelionienės. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(GEG @ 2012 09 19, 19:11)
aš ne tik antrokams užduodavau skaityti, bet ir pirmokams. Kai kuriems sunku viską įsisavinti per pamokėlę. Tiesa, dėl pamokėlių ruošos buvau suderinus su tėveliais.

Bet juk pirmokai nesinešioja knygų g.gif . Pas mus kartais tikrina išeinančius vaikus, ką namo nešasi iš klasės, tai nerizikuojame. Anksčiau turėjome senus nurašytus "Šaltinėlius" tai duodavom namo parsinešus laikyti, bet dabar jų nebeturim, tai kaži kaip su tuo skaitymu bus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 19 rugsėjo 2012 - 18:17
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 08:02)
Labutis  4u.gif

Kolkas pirmokų nelabai yra už ką vertinti, bet visgi, jei jau vaikas išdrįsta papasakoti ką nors į temą, labai gražiai rašo raideles, stengiasi gražiai šokti ar dainuoti ir t.t., tai įrašau po truputį. Dar mažai rašiau, bet vakar vaikai pasakojo pagal paveikslėlių seriją ir aktyviausiems norisi parašyti pagyrimus  mirksiukas.gif . Šiaip tokius pavienius vertinimus mažai rašau, dažniausiai visiems už kažką (pvz. testas ar koks kitas atsiskaitymas). O kaip turi būti iš tikrųjų, tai nežinau, man vertinimas labai gūdus miškas  doh.gif . Pagalvojus, juk vertinam vaikus kiekvieną pamoką žodžiu, bet tėvai to negirdi, o jiems norisi žinoti, kaip sekasi, tai va taip ir gaunasi šnipštas  doh.gif

Labukas,
Pas mus su įvertinimais taip:
jei per savaitę 1 pamoka- 1 įrašas per mėnesį (tikyba, etika)
jei 2 kartus- 2 įrašai per mėn.
jei 8 kartus- nuo 6 iki 8 įrašų per mėn. ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 19, 18:16)
Bet juk pirmokai nesinešioja knygų  g.gif . Pas mus kartais tikrina išeinančius vaikus, ką namo nešasi iš klasės, tai nerizikuojame. Anksčiau turėjome senus nurašytus "Šaltinėlius" tai duodavom namo parsinešus laikyti, bet dabar jų nebeturim, tai kaži kaip su tuo skaitymu bus  g.gif

Nu dar geriau, kas čia per tikrinimas. O kas jį atlieka?

QUOTE(lamur @ 2012 09 19, 18:19)
Labukas,
Pas mus su įvertinimais taip:
jei per savaitę 1 pamoka- 1 įrašas per mėnesį (tikyba, etika)
jei 2 kartus- 2 įrašai per mėn.
jei 8 kartus- nuo 6 iki 8 įrašų per mėn. ir t.t.

O jūs čia pačios tokį sprendimą priėmėt?
Atsakyti