Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

QUOTE(Mergelė @ 2012 09 15, 23:48)
Dėkui
Idėja, tai thumbup.gif . Bet kaži ar pavyktų mūsų mokyklose. Nes greit nusiverstų.

Ar jūs rašot kažkokius vertinimus pirmokučiams? Stipresniesiems, tai turiu, bet silpnesniems g.gif

Darau matematikos trumpalaikį, tai per "Riešutą", turint 4 sav. pamokas, pakniopstom. Nepalikta net atskiros pam. testo rašymui. Ar kažką ne taip suprantu. blink.gif

Šiokius tokius vertinimus pradedu darytis - lyg ir pasidariau lentelę tinkamą spausdinti lipukams. Jų radau savo mieste po 31 ct. Ryt gal pabaigsiu. Galėsiu atsiųsti.
O tai sok.vadoveliai.lt tinklapyje nėra trumpalaikio? verysad.gif
Atsakyti
Radau neblogų paveikslėlių diplomams ar kam nors kitam
http://www.colourbox...on/school/352-2

Papildyta:
QUOTE(rutagra @ 2012 09 15, 22:54)
Šiokius tokius vertinimus pradedu darytis - lyg ir pasidariau lentelę tinkamą spausdinti lipukams. Jų radau savo mieste po 31 ct. Ryt gal pabaigsiu. Galėsiu atsiųsti.
O tai sok.vadoveliai.lt tinklapyje nėra trumpalaikio? verysad.gif

Yra, bet aš susidėlioju pgl datas. Įterpiu nepamokines dienas, rezervinių pamokų. Mano toks juodraštinis rašytas pieštuku. Pas mus jų nereikalauja. Bet integraciniams planams jis man reikalingas.
Atsiųsk paruoštus lipdukus ax.gif
Aš kalbu apie TAMo. Reik pildyt ir nežinau ką rašyt prie vertinimo. Kad gražiai pasakoja, atsinešė žaislą, bet daugiau neturiu ką. Ir niekaip nesugalvoju kaip paskatinti, t.y. parašyti tiems kuriems trūksta tvarkos sąsiuviniuose. blush2.gif blush2.gif
Atsakyti

[QUOTE]Manau, kad turėtų keistis priešmokyklinis ugdymas, kad pamažu mokytų juos sėdėti pamokėlę, susidėti daiktus. Dabar kai ateina, tai jie nenori, tai nedaro, nes taip leido darželyje. Liepi daryti, tuomet tampi priešas Nr.1. O kur dar apie mokslus kalbėti. Aš žiauriai atsilikus ir nuo plano. [QUOTE]

Pritariu 100 %, taip turetu daug kas pasikeisti priesmokykliniame ugdyme bei paciame darzelyje..manau per daug visur uzsizaidziama...baisu, kai vaikai i pirma klase ateina kaip laukinukai, taip neturetu buti... kazkaip darzeliai labai dar atitruke nuo mokyklu, nepatinka man tai g.gif ...
Cia kazkas kalbejo apie angliska mokykla... taip, teko ir man ten pabuvoti, ir viskas cia visai kitaip, visu pirma pedagogas yra vertinamas kaip asmenybe, tevai turi maziau galios, jeigu vaiko elgesys yra isskirtinis, pvz. labai hiperaktyvus, tuomet iskart atsigreziama i seima, ieskoma joje problemos...6-meciai vaikai jau raso trumpus rasinelius, 4-meciai ir 5- meciai puikai ivalde bendras klases ir mokyklos taisykles, visi ramus lyg butu savo ,,remeliuose", taip pat, jeigu vaikas per daug triuksmauja, jam iskart paskiriamas padejejas ir t.t.ir viskas cia yra visai kitaip....smile.gif daug galetume pasimokyti smile.gif unsure.gif
Atsakyti
[quote=enija05,2012 09 15, 23:20]
[QUOTE]Manau, kad turėtų keistis priešmokyklinis ugdymas, kad pamažu mokytų juos sėdėti pamokėlę, susidėti daiktus. Dabar kai ateina, tai jie nenori, tai nedaro, nes taip leido darželyje. Liepi daryti, tuomet tampi priešas Nr.1. O kur dar apie mokslus kalbėti. Aš žiauriai atsilikus ir nuo plano. [QUOTE]

Pritariu 100 %, taip turetu daug kas pasikeisti priesmokykliniame ugdyme bei paciame darzelyje..manau per daug visur uzsizaidziama...baisu, kai vaikai i pirma klase ateina kaip laukinukai, taip neturetu buti... kazkaip darzeliai labai dar atitruke nuo mokyklu, nepatinka man tai g.gif ...
Cia kazkas kalbejo apie angliska mokykla... taip, teko ir man ten pabuvoti, ir viskas cia visai kitaip, visu pirma pedagogas yra vertinamas kaip asmenybe, tevai turi maziau galios, jeigu vaiko elgesys yra isskirtinis, pvz. labai hiperaktyvus, tuomet iskart atsigreziama i seima, ieskoma joje problemos...6-meciai vaikai jau raso trumpus rasinelius, 4-meciai ir 5- meciai puikai ivalde bendras klases ir mokyklos taisykles, visi ramus lyg butu savo ,,remeliuose", taip pat, jeigu vaikas per daug triuksmauja, jam iskart paskiriamas padejejas ir t.t.ir viskas cia yra visai kitaip....smile.gif daug galetume pasimokyti smile.gif unsure.gif
[/quote]
Pavydžiu jiems.
Kad taip pas mus.
Mano sūnus ėjo į priešmokyklinę klasę kur mokytoja jiems vedė pamokėles, pamažu buvo pradėję rašyti parkeriu. Tai jam nuėjus į pirmą klasę nereikėjo jokios adaptacijos. Jis žinojo kas yra pamoka ir ką reik daryti. Aš kai papsakojau vienai auklėtojai, kad jis taip mokėsi priešmokyklinėje grupėje, tai ji pradėjo purkštauti, kad taip negalima. Bet mano vaikas taip nejučia išmoko jungti ir pirmus skiemenukus, suprato kas yra langeliai, linijos. Ir dabar dar nesuluošintas nuo to mokslo. Jei ne tinginys, tai mokslo rezultatai būtų geri. Man svarbiausia, kad jam buvo adaptacija pirmoje klasėje be jokio streso ir lengva, nors aš labai bijojau kaip seksis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 15 rugsėjo 2012 - 23:37
Labas rytas,
rutagra, palikau apie 1 val. prie kompo ir vėl tu čia. Gal net nemigai? lotuliukas.gif
Oi tie planai planeliai. Man reik rytdienai priduoti nefoamalų. O planelis 0 stadijoj. Ko gero pasiimsiu seną, pakeisiu datas ir viskas. Nes eigoj vistiek dirbu kaip išeina, tik, kad temas rašau pgl planą. Nebent ateina tikrinti, tai tada padirbu pagal planą.

Gal turit dailės planelį 1 klasei (trumpalaikį)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 16 rugsėjo 2012 - 07:45
QUOTE(Mergelė @ 2012 09 16, 09:44)

Tokio ir man reiktų rolleyes.gif
O jūs pirmoj klasėj darot dvi iš eilės dailės pamokas ar skirtingom dienom? g.gif Aš pasidariau skirtingom dienom, tai man ir temų reikia daugiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 16, 07:59)
Tokio ir man reiktų rolleyes.gif
O jūs pirmoj klasėj darot dvi iš eilės dailės pamokas ar skirtingom dienom? g.gif Aš pasidariau skirtingom dienom, tai man ir temų reikia daugiau doh.gif

Aš visada darau skirtingom dienom.
Gal iš čia ką pasirinksi?
http://www.sviesa.lt/lt.php/3138
Aš darau matematikos trumpalaikį, t.y. dėstau pgl datas, tai košmaras doh.gif iki Kalėdų pritrūkstu 4-5 pamokų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 16 rugsėjo 2012 - 08:25
QUOTE(Mergelė @ 2012 09 16, 08:44)
Labas rytas,
rutagra, palikau apie 1 val. prie kompo ir vėl tu čia. Gal net nemigai? lotuliukas.gif
Oi tie planai planeliai. Man reik rytdienai priduoti nefoamalų. O planelis 0 stadijoj. Ko gero pasiimsiu seną, pakeisiu datas ir viskas. Nes eigoj vistiek dirbu kaip išeina, tik, kad temas rašau pgl planą. Nebent ateina tikrinti, tai tada padirbu pagal planą.

Sveikutės, bitutės drinks_cheers.gif
Nemiga, matyt neužbaigti darbai neduoda ramybės rolleyes.gif
Aš vakar apsimečiau IKT planiuką. Reiks šiandien peržvelgti tik šviežia akim ir kai ką pataisyti. Sugalvojau, kad užduotis priderinsiu prie savo veiklos plano, nes bus daug mano klasės mokinukų, tai būrelyje pabandysiu tęstinę mokomąją - ugdomąją veiklą. Dėl datų pakeitimo , tai ir man šiandien kirba mintys - mokyklos vadovai nelabai keičia strateginius ir metinius tikslus, tai kodėl aš turiu išradinėti dviratį iš naujo? rolleyes.gif Pakeisiu ką nors, ištaisysiu buvusias klaidas ir bus oki lotuliukas.gif
Šok vadovėlių tinklapyje yra Tišku Tašku. Mergele, nebūtų lengviau parsisiųsti jau sudarytą trumpalaikį planą ir jame viską koreguotis - ištrinti nereikalingą informaciją, pridėti savo? ax.gif

Čia pirmokėms - manau, kad pravers cool.gif :http://www.upc.smm.lt/ekspertavimas/mddb/Pradinis%20ugdymas/Pagalba%20klasės%20vadovui/Metodinis%20darbas%20„Klasės%20vadovo%20bendravimo%20ir%20bendradarbiavimo%20su%20ugdytinių%20tėvais%20būdai%20ir%20formos“.pdf
Atsakyti
Žiūrėjau laidą "Sveikas žmogus" ir jau radau temą dailei pgl Sigutės Ach techniką. thumbup.gif http://www.sveikaszmogus.lt/ Reiks išbandyt.

Mano irgi IKT, tai gal pasikeisim. Tik aš 1 val. turiu 1 klasėm. O kitą 2-4 klasių mokiniams, bet dviračio neišradinėsiu. Įmesiu į paštą praeitų metų savo planiuką, gal kas tiks. Įmesk savo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 16 rugsėjo 2012 - 09:06
Sveikutės 4u.gif
Aš labai gerai atsimenu save darželyje ir būtent priešmokyklinėje grupėje. Mums būdavo pamokėlės, sėdėdavom suoliukuose po du, turėdavome įvairius rankos lavinimo pratimus atlikti, visi kartu darydavome darbelius ir jokių "noriu" ar "nenoriu" nebūdavo. Atėję į mokyklą sėdėdavome suoluose, nes tai mums jau buvo normalu, klausydavom mokytojos, nes pripratę auklėtojos klausyti ir t.t. O kai mano sūnus pradėjo eiti į priešmokyklinę grupę, aš buvau pakraupus. Pasižiūri - vaikai kažką darė, jo darbo nėra. Klausiu, kodėl jo nėra? Atsakymas - jis nenorėjo, o pas mus neprivaloma doh.gif . Na tai toks nenoriukas nuėjo į mokyklą ir teko man laužti kasdien, kad "norėtų". Aš suprantu taip: jeigu jau priešmokyklinė grupė ar klasė, tai vaikai ruošiasi mokyklai. O ką jie ten ruošiasi, jeigu niekas neprivaloma??? O mes paskui pakraupę būnam nuo tokių pirmokų, kurie net sėdėti suoluose nemoka, ką jau kalbėti apie visa kita doh.gif doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 16 rugsėjo 2012 - 09:06
Į paštą nusiunčiau dvejus planus dailei. Ne mano - rasti internete. Gal bus idėjų.
Dailes pirmoje ir antroje klasėje darau atskirai. Vaikams ir taip sunku ilgai susikaupti ties viena veikla. Trečioje - jau žiūriu pagal pačius mokinukus. Bet ketvirtoj, tai neįsivaizduoju, kai psuspėti padaryti darbelį per vieną pamoką rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaitės, kurios dirbat su antru žingsniu, gal turite kokį pristatymą tėvams? Parašėm su kolege žinutę savo kuratorei, kad ką nors atsiųstų, tai nieko nesulaukiam, o antradienį jau tėvų susirinkimas ir reikėtų kažką pasiruošti ax.gif . Jeigu kas pagelbėtų, būčiau labai dėkinga blush2.gif 4u.gif
Atsakyti