Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

QUOTE(Betukas @ 2012 09 15, 21:17)
Labas vakaras,

Mergaitės, sakykite, o kaip jūs fiksuojate etnokultūrą? T.y. kaip pažymite planuose?
O žmogaus saugai, kaip suprantu 15  valandų, taip?  unsure.gif

Nesu girdėjusi, kad ją reikia kažkaip fiksuot. Na nebent jūs būrelį turit, ar kažkokia mokyklos pakraipa blink.gif g.gif Tikrai niekaip nežymėjau per visus 25 darbo metus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 10:07)
Gal kas dirbot pagal programą "Sveikatos laipteliai?" Gal žinot kur galima įsigyti Zaborskio A. ir kitų (1995) "Aukime sveiki" knygą, skirtą pradinių klasių mokytojams? g.gif Gal dar kokios medžiagos turit pirmokėliams? Gal kokias pratybas apie dantukus?

Sveikute, apie dantukus esu siuntusi į antrą paštą 2011-10-16 17 d. siuntiniuose. Ten ir diplomas Voveriuko Baltadančio. Atrodo ir kažkokios pratybos yra. Pažiūrėk, gal kas tiks.
Atsakyti
QUOTE(agė-melagė @ 2012 09 15, 20:54)
Nesu girdėjusi, kad ją reikia kažkaip fiksuot. Na nebent jūs būrelį turit, ar kažkokia mokyklos pakraipa blink.gif  g.gif Tikrai niekaip nežymėjau per visus 25 darbo metus ax.gif

Aš jau iš didelio rašto, baigiu išeit iš krašto doh.gif blush2.gif Ir mes niekaip išskirtinai nefiksuodavom, bet va, dabar susimąsčiau - gal reik blink.gif doh.gif Kažkaip šovė mintis ir viskas blush2.gif Ačiū. Ramiau dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2012 09 15, 23:05)
Sveikute, apie dantukus esu siuntusi į antrą paštą 2011-10-16 17 d. siuntiniuose. Ten ir diplomas Voveriuko Baltadančio. Atrodo ir kažkokios pratybos yra. Pažiūrėk, gal kas tiks.

Gal žinai kuriam skyrely ieškot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2012 09 15, 22:07)
Aš jau iš didelio rašto, baigiu išeit iš krašto  doh.gif  blush2.gif  Ir mes niekaip išskirtinai nefiksuodavom, bet va, dabar susimąsčiau - gal reik  blink.gif  doh.gif  Kažkaip šovė mintis ir viskas  blush2.gif  Ačiū. Ramiau dabar  smile.gif

man čia panašiau į "Neturėjo bobutė vargelio - nusipirko paršelį" lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos drinks_cheers.gif Aš tik dabar prie kompiuterio doh.gif Priešakį ilglaikiai ir veiklos bei dar būrelio planai doh.gif doh.gif
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 09:02)
Rutagra, neįsižeisk, kad paklausiu. O kodėl vaikai turi skaityti per pertraukas? Tai kada jiems ilsėtis? Mums griežtai draudžiama pertraukų metu įdarbinti vaikus.
Kas dėl parkerių, tai leidžiu rašyti tokiais, kokius tėvai nuperka. Pastebėjau, kad su plunksniniais daugiau vargo, o su želiniais- lengviau rašosi.
Šiemet kaip niekad daug turiu klasėje kairiarankių. Kai reikia pamokyti rašyti kokį elementą ar skaitmenį, tai griūk vietoje. Neišraitau taip rankos. O kokia jūsų patirtis dirbant su kairiarankias?

Lutute, nesiruošiu įsižeisti biggrin.gif Geriau klaust, nei šnekėt už nugaros (čia labiau apie bendravimą akis į akį lotuliukas.gif ). Taip darysiu skatindama skaitymo kompetenciją. Jei kiekvieną dieną patikrinsiu kaip vaikai skaitė namuose - tikėsiuosi greitesnio jų tobulėjimo. (Kai mano buvę ketvirtokai, o dabar penktokai atnešė parodyti istorijos vadovėlius - tai skaitymas ir teksto analizė oho ho kokiame lygyje turi būti. Rugsėjo mėnesį penktokams duodami tekstai 2-3 puslapių ir dar mažu šriftu doh.gif ). O kaip visiems 22 parodyti ką išmoko? Be to, jau dabar kai kurie maniškiai bėga kasdien į biblioteką ir tempia knygas. Paskaito man, o aš įrašau į pradinuko užrašus. Sutarėme, jog daugiausia perskaitęs mokinukas gaus prizą. Be to , mokykla nupirko PUPA skaitinius. Atsikopijavau, susidėjau į įmautes. Ir duosiu tiems , kurie neskaito knygučių - tekstukus papildomai. Jie yra trijų lygių. Dar yra tokie lapeliai, kur pasižymi , kokie vaikai kokius tesktus perskaitė.
Dėl pluksninių rašiklių - tai puikiai mano mintis persakė Beretė. Neleidžiu vaikams rašyti parkeriais be kapsulių - taip labiau formuojasi jų tikra rašysena. Vyresnėse dar pasikeičia plunksninius į rutuliuko galu. Bet jis vis tiek jautresnis rankos judesiui, nei želinis.
O dėl kairiarankių - tai dar kol kas tokie pat reikalavimai - sėdėti tiesiai, abi rankos ant stalo, nesiremti ant jų ir rankos neužlaužti kampu. Klasėj turiu tokius tik tris. Praeitoj laidoj mano kairiarankė laimėjo respublikoj Rašom 2011 trečią vietą 4u.gif blush2.gif , laukiau, kad ateitų ir pasidalintų savo patirtimi, bet susirgo rolleyes.gif - reiks kitą savaitę pasigauti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 22:19)

As per paiešką įvedžiau savo adresą kudab ir išmetė mano laiškus siųstus. O ten jau rasi spalio 16, 17 d. apie dantukus. Jei nepavyks, galėsiu persiųst asmeniškai.
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 22:19)

Ką tik dar pažiūrėjau - antras paštas, skyrius pasaulio pažinimas. Ten apie dantis ir mano ir kitų mergaičių medžiaga.
Atsakyti
Gal kas turit kokių nors filmukų ar vaizdinės medžiagos kaip vaikai turi taisyklingai sėdėti per pamokas ir netik?
Ar kokias nors senas taisykles apie taisyklingą sėdėjimą?

Ir dar noriu paklausti gal žinote kur interento platybės būtų galima rasti lietuvių kalbos sąsiuvinio linijas 1 klasei, kad būtų galima pritaikyti SMART lentai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 15 rugsėjo 2012 - 21:39
QUOTE(Iruciukass @ 2012 09 15, 23:30)
Ką tik dar pažiūrėjau - antras paštas, skyrius pasaulio pažinimas. Ten apie dantis ir mano ir kitų mergaičių medžiaga.

Ačiū. Radau 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mergelė @ 2012 09 15, 23:33)
Ir dar noriu paklausti gal žinote kur interento platybės būtų galima rasti lietuvių kalbos sąsiuvinio linijas 1 klasei, kad būtų galima pritaikyti SMART lentai?

Gal tiks? mirksiukas.gif
Lapai
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 16:55)
"Sveikatos laiptelius" turiu pirmadieniais. Gal pagelbės R.@usra rolleyes.gif

Su didžiukiu malonumu pagelbėsiu, juk iš dviejų knygų vienu kartu neskaitysi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 09 15, 22:33)
Gal kas turit kokių nors filmukų ar vaizdinės medžiagos kaip vaikai turi taisyklingai sėdėti per pamokas ir netik?
Ar kokias nors senas taisykles apie taisyklingą sėdėjimą?

Gal čia:
http://www.youtube.c...feature=related
O čia tai idėja thumbup.gif
http://www.youtube.c...feature=related

Smart lentai lietuvių pamokoms naudoju iš Notebook esamų temų. Kadangi nerašom daug, tai tinka , manau, kad tinka ir ten esantys liniuoti lapai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutagra: 15 rugsėjo 2012 - 22:09
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 21:42)
Ačiū. Radau 4u.gif
Papildyta:

Gal tiks? mirksiukas.gif
Lapai

Dėkui
QUOTE(rutagra @ 2012 09 15, 22:06)

Idėja, tai thumbup.gif . Bet kaži ar pavyktų mūsų mokyklose. Nes greit nusiverstų.

Ar jūs rašot kažkokius vertinimus pirmokučiams? Stipresniesiems, tai turiu, bet silpnesniems g.gif

Darau matematikos trumpalaikį, tai per "Riešutą", turint 4 sav. pamokas, pakniopstom. Nepalikta net atskiros pam. testo rašymui. Ar kažką ne taip suprantu. blink.gif
Atsakyti