Sveikos
Aš tik dabar prie kompiuterio
Priešakį ilglaikiai ir veiklos bei dar būrelio planai
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 09:02)
Rutagra, neįsižeisk, kad paklausiu. O kodėl vaikai turi skaityti per pertraukas? Tai kada jiems ilsėtis? Mums griežtai draudžiama pertraukų metu įdarbinti vaikus.
Kas dėl parkerių, tai leidžiu rašyti tokiais, kokius tėvai nuperka. Pastebėjau, kad su plunksniniais daugiau vargo, o su želiniais- lengviau rašosi.
Šiemet kaip niekad daug turiu klasėje kairiarankių. Kai reikia pamokyti rašyti kokį elementą ar skaitmenį, tai griūk vietoje. Neišraitau taip rankos. O kokia jūsų patirtis dirbant su kairiarankias?
Lutute, nesiruošiu įsižeisti
Geriau klaust, nei šnekėt už nugaros (čia labiau apie bendravimą akis į akį
). Taip darysiu skatindama skaitymo kompetenciją. Jei kiekvieną dieną patikrinsiu kaip vaikai skaitė namuose - tikėsiuosi greitesnio jų tobulėjimo. (Kai mano buvę ketvirtokai, o dabar penktokai atnešė parodyti istorijos vadovėlius - tai skaitymas ir teksto analizė oho ho kokiame lygyje turi būti. Rugsėjo mėnesį penktokams duodami tekstai 2-3 puslapių ir dar mažu šriftu
). O kaip visiems 22 parodyti ką išmoko? Be to, jau dabar kai kurie maniškiai bėga kasdien į biblioteką ir tempia knygas. Paskaito man, o aš įrašau į pradinuko užrašus. Sutarėme, jog daugiausia perskaitęs mokinukas gaus prizą. Be to , mokykla nupirko PUPA skaitinius. Atsikopijavau, susidėjau į įmautes. Ir duosiu tiems , kurie neskaito knygučių - tekstukus papildomai. Jie yra trijų lygių. Dar yra tokie lapeliai, kur pasižymi , kokie vaikai kokius tesktus perskaitė.
Dėl pluksninių rašiklių - tai puikiai mano mintis persakė Beretė. Neleidžiu vaikams rašyti parkeriais be kapsulių - taip labiau formuojasi jų tikra rašysena. Vyresnėse dar pasikeičia plunksninius į rutuliuko galu. Bet jis vis tiek jautresnis rankos judesiui, nei želinis.
O dėl kairiarankių - tai dar kol kas tokie pat reikalavimai - sėdėti tiesiai, abi rankos ant stalo, nesiremti ant jų ir rankos neužlaužti kampu. Klasėj turiu tokius tik tris. Praeitoj laidoj mano kairiarankė laimėjo respublikoj Rašom 2011 trečią vietą
, laukiau, kad ateitų ir pasidalintų savo patirtimi, bet susirgo
- reiks kitą savaitę pasigauti