Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 11:07)
Apšvieskite mane neišmanėlę. blush2.gif Gal yra patvirtinti reikalavimai dėl rašymo plunksniniais parkeriais pradinėse klasėse?

Nemanau, kad yra tokie reikalavimai rolleyes.gif Aš sakau tėvams, pirkite tokį, kuris patogiau jūsų vaikui. Pati rekomenduoju pirmokams, jei paklausia tėvai mano nuomonės, ne plunksninį parkerį. Jei neklausia, savo nuomonės neperšu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 10:07)
Gal kas dirbot pagal programą "Sveikatos laipteliai?" Gal žinot kur galima įsigyti Zaborskio A. ir kitų (1995) "Aukime sveiki" knygą, skirtą pradinių klasių mokytojams? g.gif

Turiu šią knygą. Tik mano 2004m.Ten yra tema ir apie dantukus. Naudodavau atšviestus lapus klasės valandėlės metu. Bėda ta, kad noriu, bet negaliu padėti doh.gif doh.gif doh.gif
Skaneris sugedęs... Nebent pirmadienį mėginčiau mokykloje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 15 rugsėjo 2012 - 09:17
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 11:14)
Turiu šią knygą.Ten yra tema ir apie dantukus. Naudodavau atšviestus lapus klasės valandėlės metu. Bėda ta, kad noriu, bet negaliu padėti doh.gif  doh.gif  doh.gif
Skaneris sugedęs... Nebent pirmadienį mėginčiau mokykloje.

Man labai reikia šios knygos. Gal žinote, kur galima ją įsigyti? g.gif Tinka ir naujesnis leidimas. Ar ji dar yra prekyboje? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 15 rugsėjo 2012 - 09:19
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 10:17)
Man labai reikia šios knygos. Gal žinote, kur galima ją įsigyti? g.gif

schmoll.gif Pirkau prieš 7 metus. Gal kartais knygynuose yra atnaujintas leidimas? Kaip greitai Tau reikia šios knygos? Prašyčiau draugės pagelbėti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 15 rugsėjo 2012 - 09:23
Gal kas dirbot pagal programą "Sveikatos laipteliai?" Gal žinot kur galima įsigyti Zaborskio A. ir kitų (1995) "Aukime sveiki" knygą, skirtą pradinių klasių mokytojams? g.gif Gal dar kokios medžiagos turit pirmokėliams? Gal kokias pratybas apie dantukus?

turiu nuskanuota Z. Ivaskienes, R. Zidonienes "Augu sveikas" (galvok, skaiciuok, rasyk, spalvink. 5-6 m. vaikams). gal ir si tiks?
nusiusiu i pasta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuko_mama: 15 rugsėjo 2012 - 11:21
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 10:07)
Apšvieskite mane neišmanėlę. blush2.gif Gal yra patvirtinti reikalavimai dėl rašymo plunksniniais parkeriais pradinėse klasėse?

Man kazkodel nuo pat pirmu darbo dienu galvoje yra uzsifiksave plunksninis parkeris ir butinai melynas rasalas g.gif reikes pasidometi
Atsakyti
QUOTE(elimak7 @ 2012 09 15, 12:50)
Man kazkodel nuo pat pirmu darbo dienu galvoje yra uzsifiksave plunksninis parkeris ir butinai melynas rasalas  g.gif reikes pasidometi

Aš taip pat taip užsifiksavus. Bet leidžiu rašyt tuo, kuo turi. Aišku ne šratinuku... Bet į tėvų kišenę neįlįsiu, jei nenupirks rašalinio, tai nenupirks. Atkalbu savo, bet yra kaip yra. Vaikų netarkuoju už tai ko tėvai nepadaro. rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas dirbot pagal programą "Sveikatos laipteliai?" Gal žinot kur galima įsigyti Zaborskio A. ir kitų (1995) "Aukime sveiki" knygą, skirtą pradinių klasių mokytojams? g.gif Gal dar kokios medžiagos turit pirmokėliams? Gal kokias pratybas apie dantukus?

Sveiki,
Turiu tas knygeles dvi. Jei tik norite galiu padovanoti. Atsiųsčiau paštu(žinoma reikia adreso) ax.gif Dar kažkur mokykloje stalčiuje turiu voveriuko baltadančio užduotis pirmokams, tai galėčiau nuskenuoti mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(gitė @ 2012 09 13, 20:33)
Mergaitės, o kaip su Riešuto mokytojo knyga 4 klasei?  blush2.gif Gal kas nuskanavo?

Sveikutės, radau laiko ir aš prisėsti prie kompiuterio. Su pirmokais šitiek daug darbo, nebespėju blush2.gif Riešuto antrąją mokytojo knygą esu nuskenavusi ir yra pašte. Pirmosios dabar negaliu nuskenuoti, bet matau, kad jau yra nuskenavusi, tai gal atsiras pašte.
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 11:20)
schmoll.gif Pirkau prieš 7 metus. Gal kartais knygynuose yra atnaujintas leidimas? Kaip greitai Tau reikia šios knygos? Prašyčiau draugės pagelbėti ax.gif

"Sveikatos laiptelius" turiu pirmadieniais. Gal pagelbės R.@usra rolleyes.gif

QUOTE(R.@usra @ 2012 09 15, 15:49)
Sveiki,
  Turiu tas knygeles dvi. Jei tik norite galiu padovanoti. Atsiųsčiau paštu(žinoma reikia adreso)  ax.gif Dar kažkur mokykloje stalčiuje turiu voveriuko baltadančio užduotis pirmokams, tai galėčiau nuskenuoti mokykloje.

Labai norėčiau. Šiandien peržiūrėjau knygynus- neradau. Sakė, kažkada buvo. Mielai perpirkčiau ir sumokėčiau siuntimo išlaidas 4u.gif Rašau į a.ž. mirksiukas.gif
Voveriuko Baltadančio užduotėles turiu 4u.gif Jei kam reiktų, galėčiau nuskenuoti Voveriuko Baltadančio diplomą.
Papildyta:
QUOTE(leliuko_mama @ 2012 09 15, 13:19)
turiu nuskanuota Z. Ivaskienes, R. Zidonienes "Augu sveikas" (galvok, skaiciuok, rasyk,  spalvink. 5-6 m. vaikams). gal ir si tiks?
nusiusiu i pasta

Ačiū 4u.gif Pasinaudosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 15 rugsėjo 2012 - 15:54
Sveikos,
noriu prisijungti prie diskusijos apie rašiklius.
Kai mokiausi savo Alma mater, tai dėstytojos visada pabrėždavo, kad pradinukams galima rašyti tik su plunksniniu parkeriu. Rašant su įvairiais tušinukais, dirba visai kiti pirštų raumenukai. Pabandykit pačios, jaučiasi kitoks įtempimas. Todėl niekada neleidžiu savo mokinukams rašyti su kitomis priemonėmis. Kai reikiami raumenukai išlavėja, galima rašyti kuom norima, bet tik nuo 5 klasės. Rašalas - tik mėlynas, tai geriausias kontrastas vaikų akims. Manau, kad kažkur galima rasti šias taisykles, gal prie kokių higienos normų?
Tėvai nuperka tas priemones, kurias nurodo mokytoja (pas mus dalina priemonių sąrašus priimant į mokyklą). Gelinius rašiklius perka iš nežinojimo.
Atsakyti
Sveikutės,
QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 14, 18:50)
Sveikutės  4u.gif . Mums irgi liepė TAMO pildyti ABSOLIUČIAI VISKĄ  doh.gif . Darbo iki kaklo ir dar žiūrėk, kad ko nepamirštum  . Ten pildom ir klasės auklėtojo veiklą, ir būrelius,  ...
O mano viena pirmokė šiandien sugebėjo įsikirpti į pirštą  doh.gif , ir gana giliai  doh.gif . Kaip nejausti, kad kerpi sau, o ne per popierių  g.gif  doh.gif ... Žodžiu, gerai, kad baigėsi šita savaitė, nes rezultatai nedžiugina - sukruvinta nosis, įkirptas pirštas (gerai, kad ne per mano pamoką, o per tikybą  ax.gif ), pati sergu, blogai jaučiuosi... Taip kad savaitgalis labai reikalingas 

Laikykis. Tikrai juoda savaitė.
Man su tuo TAMO, tai košmaras. Ir kam to reikia. Aš visada sakau, kad mokytojai turėtų būti kaip vienuoliai ar kunigai, kurie neturi savo šeimos, asmeninio gyvenimo. Tik skirtumas tas, kad tie meldžias Dievui, o mokytojai - mokyklai. Nes kuo toliau tuo labiau atšoka noras viskam.

QUOTE(Aurute @ 2012 09 14, 19:15)
Snaudale,  
Kaip gerai, kad jau penktadienis  . Nuovargis oi kaip jaučias. Turiu klasėj vieną "nerimailą". Gabus velniūkštis. O jau judrumas...    doh.gif Aš jau laukiu atostogų.

Aš jau ne atostogų, o pensijos. Mus kaip karininkes galėtų leisti anksčiau į pensiją. Mano vyrui jau liko tik 1,5 metų iki pencijo, tai aš jam taip pavydžiu baltu pavydu. Aš turbūt sveiku protu jau jos nesulauksiu. Dar dalykininkams kitaip, bet mums pradinukams.
Manau, kad turėtų keistis priešmokyklinis ugdymas, kad pamažu mokytų juos sėdėti pamokėlę, susidėti daiktus. Dabar kai ateina, tai jie nenori, tai nedaro, nes taip leido darželyje. Liepi daryti, tuomet tampi priešas Nr.1. O kur dar apie mokslus kalbėti. Aš žiauriai atsilikus ir nuo plano.

QUOTE(1aviada @ 2012 09 14, 19:52)
Mano pernai vienas pirmokas pirmiausia po suolu susikarpė marškinėlius, bet tokiais dailiais trikampiais , kad aš net nepagalvojau, kad čia jo darbas. O po keliu pamokų nuo šlaunies iškirpo džinsų gabalą. Tada ir paaiškėjo kas tas genijus.

lotuliukas.gif Čia tai genijus. cool.gif

QUOTE(zuzanele @ 2012 09 14, 20:00)

Vienas vidury pamokos susikrauna daiktus ir sako:"Aš jau baigiau". Kai liepiu viską išsiimti, sako: "Dabar nenoriu. Pabaigsiu namie." Arba "Aš jau padariau". O darbas net nepradėtas... Vieną turiu šešiametę, kuriai septyneri sukaks tik balandį... Nesuprantu, kaip auklėtojos nematė, kad ji nesubrendus ir pasirašė rekomendaciją į mokyklą g.gif Apsikuitus, nesugeba susidėti daiktų, pavargsta greitai, nesupranta elementarių užduočių. Atėjęs pasiimti tėtis, pats sukrauna kuprinę, sutvarko ant stalo, sudeda daiktus. Dar ir pats pasakė, kad dukrai per sunku. Bet tai kodėl tada leido į pirmą klasę? g.gif

Panaši situacija ir pas mane. Pasakau, kad pamoka baigta, tai susikrauna viską ir eina namo. O kai jaučia, kad už durų laukia tėvai, tai visai nenuvaldau.
Man kai leidžia šešiamečius į mokyklą, tai doh.gif Juk vaikas dar visus metus gali džiaugtis vaikyste.

QUOTE(rutagra @ 2012 09 14, 20:40)
Sveikos smile.gif
Vaje vaje - nebespėju skaityti biggrin.gif
Gaila, kad net nelabai nutuokiu kas apie Tamo kalbate - man tai dar ateityje:(
Tai va... Turiu ir aš pirmokus... Maniškiai dar pamokai nesugeba pasiruošti - visą pertrauką užtrunku, kol sureguliuoju kas ant stalų turi būti. Vienas dainuoja, kitas vaikšto, trečiam -būtinai reik atsigerti. Bet lėčiau ar greičiau - darbelius šiaip taip padarom. Paisbaigė ikielementorinis laikotarpis. Šiandien skaitė namuose pasimokytą eilėraštį apie avilį - tai labai neblogai paskaito. Keturi visai nemoka. Trys skaitė bitučių vardus, likusieji - eilėraščius. Iš 22 - skaitymo mokėjimas labai neblogas. O vat su neskaitančiais - kai reiks dirbti papildomai  rolleyes.gif  Geriau, kai klasė maždaug vienodo lygio.

Situacija tokia pat. Bet tu jau baigei ikielementorinį, ati dar neblogai unsure.gif
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 14, 20:48)
Dabartiniais laikais tėvams jų vaikai atrodo vunderkindai. Tik va galvoju, ko tie vaikai į mokyklą eina? Gal geriau tiesiai į universitetą? biggrin.gif

Va čia tikrai, jų vaikas pats geriausias ir protingiausias. Pas mane pamažu jau pradeda kištis ir diedukai. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Beretė @ 2012 09 15, 16:51)
Sveikos,
noriu prisijungti prie diskusijos apie rašiklius.
Kai mokiausi savo Alma mater, tai dėstytojos visada pabrėždavo, kad pradinukams galima rašyti tik su plunksniniu parkeriu. Rašant su įvairiais tušinukais, dirba visai kiti pirštų raumenukai. Pabandykit pačios, jaučiasi kitoks įtempimas. Todėl niekada neleidžiu savo mokinukams rašyti su kitomis priemonėmis. Kai reikiami raumenukai išlavėja, galima rašyti kuom norima, bet tik nuo 5 klasės. Rašalas - tik mėlynas, tai geriausias kontrastas vaikų akims. Manau, kad kažkur galima rasti šias taisykles, gal prie kokių higienos normų?
Tėvai nuperka tas priemones, kurias nurodo mokytoja (pas mus dalina priemonių sąrašus priimant į mokyklą). Gelinius rašiklius perka iš nežinojimo.

Aš apie tai irgi esu skaičius, kad pradinėse rašoma tik rašaliniais parkeriais. Tu laisvai gali pasakyti, kad aš keliu tokius reikalavimus rašymo priemonėms, o kitos klasės mokytoja kitus. Pas mane buvo panašiai dėl sportinės aprangos, kad viena reikalaujam taip, o kita kitaip. Tai ir pasakiau, kad mano reikalavimai sportinei aprangai yra tokie ir, kad kiekviena turim savo darbo stilių.
Atsakyti