Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės. 31 tema

QUOTE(zuzanele @ 2012 09 14, 21:48)
Dabartiniais laikais tėvams jų vaikai atrodo vunderkindai. Tik va galvoju, ko tie vaikai į mokyklą eina? Gal geriau tiesiai į universitetą? biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
biggrin.gif kalbat apie vaikų genialumą tėvų akimis... Viena kolegė metus laiko aiškino mamai, kad vaikui būtinai reikia lengvinti programą. Mama niekaip nesutikdavo, argumentuodavo, kad baigęs mokyklą su tokia programa į aukštąją neįstos... biggrin.gif
Ot taip, kaip tėvai toli žiūri...

Atsakyti
Amžius ne kliūtis, jei vaikas tikrai subrendęs mokyklai. Pas mane vienoj laidoj buvo atėjusi mergaitė 5 metų, jai tik rugsėjo pab. sukako 6, bet buvo pirmūnė smile.gif O kitas į 1 klasę pradėjo eit 8 metų, bet mokslas jam nesisekė...
Mes šiais metais pildysim Mano dienyną, bet dar ten nėra pradinukų vertinimo, tad negalim pildyt g.gif
Atsakyti
Vieną turiu šešiametę, kuriai septyneri sukaks tik balandį... Nesuprantu, kaip auklėtojos nematė, kad ji nesubrendus ir pasirašė rekomendaciją į mokyklą g.gif Apsikuitus, nesugeba susidėti daiktų, pavargsta greitai, nesupranta elementarių užduočių. Atėjęs pasiimti tėtis, pats sukrauna kuprinę, sutvarko ant stalo, sudeda daiktus. Dar ir pats pasakė, kad dukrai per sunku. Bet tai kodėl tada leido į pirmą klasę? g.gif

Na tevai visada isivaizduoja, kad ju vaikas geba daugiau, saunu, kad gali pripazinti, kad per sunku...o yra teveliu, kurie to nepripazista,ir tai, is tiesu, tikras nesusipratimas tada...mat teveliams atrodo, kad, oi: "Pats pedagogas kaltas, kad netaranda kelio i vaiko sirdi ir vaikas toks susikaustes ar pasimetes, juk ,,namuose jis ir gabus, ir protingas, ir savarankiskas... tiesiog - puikus". Tad , oi, kiap sunku su tais teveliais, kurie i vaika ziuri pro rozinius akinius. smile.gif
Atsakyti
Labas šeštadienio rytą 4u.gif

QUOTE(elimak7 @ 2012 09 14, 19:39)
Nesuprantu kas cia su tais vaikais darosi. Gal E per daug valgo?????? g.gif

Aš irgi šią vasarą daug mąsčiau, ko tie mūsų vaikai tokie.
Labiausiai buvau nustebinta Airijos vaikų. Buvau svečiuose ir pavažinėjom po muziejus. Kaip tik buvo daug vaikų ekskursijų grupių. Vietinių. Vaikai tokie ramūs, klauso ir klausosi. Nepalygint prie mūsiškių, kai kur išsivedi...

QUOTE(zuzanele @ 2012 09 14, 20:00)
Sunkiau- kad atsiskleidė charakteriai.

Tai jau taip. Su charakteriais ir vaikų ir tėvų tai reik tvarkytis. Čia jau turi būti psichologu umn.gif

QUOTE(smilga1972 @ 2012 09 14, 20:03)
O vaikas paimtas iš globos namų, globėjai labai malonūs žmonės, labai rūpinasi vaiku, bet matau, kad jiems tai didelis galvos skausmas.

Tas pats variantas ir pas mane. "Enerdžaizeris" įvaikintas. Ir tikrai mylimas.

QUOTE(simba3 @ 2012 09 14, 20:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ziurek , kad tau padalku nenukirptu lotuliukas.gif Nesupyk, nu taip juokas sueme ax.gif

Arba kam plaukų...

QUOTE(rutagra @ 2012 09 14, 20:40)
Mama tiek išgyrė koks protingas, o aš dar nieko neįžvelgiu  g.gif  - gal ateityje pasimatys  unsure.gif

Dažnai tėvams savas vaikas pats protingiausias ir pats gabiausias. Oi sunku su tais tėveliais...
Atsakyti
QUOTE(rutagra @ 2012 09 14, 21:40)
Atsiklausiau dėl namų darbų ir skaitymo per pertraukas. Iš vienos mamos pastebėjimą gavau - jai nelabai patiko, kad reikalauju vaikus rašyti tik su plunksniniais parkeriais. Kolegė leidžia su želiniais. Kaip jūs?

Rutagra, neįsižeisk, kad paklausiu. O kodėl vaikai turi skaityti per pertraukas? Tai kada jiems ilsėtis? Mums griežtai draudžiama pertraukų metu įdarbinti vaikus.
Kas dėl parkerių, tai leidžiu rašyti tokiais, kokius tėvai nuperka. Pastebėjau, kad su plunksniniais daugiau vargo, o su želiniais- lengviau rašosi.
Šiemet kaip niekad daug turiu klasėje kairiarankių. Kai reikia pamokyti rašyti kokį elementą ar skaitmenį, tai griūk vietoje. Neišraitau taip rankos. O kokia jūsų patirtis dirbant su kairiarankias?
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(lutute1 @ 2012 09 15, 10:02)
Kas dėl parkerių, tai leidžiu rašyti tokiais, kokius tėvai nuperka. Pastebėjau, kad su plunksniniais daugiau vargo, o su želiniais- lengviau rašosi.

O jūs leidžiat rašyt su želiniais? blink.gif Niekad pas mus neleido, o ir kitur pasiklausinėjus- ne. Sutinku, jei tas parkeris ne su plunksna, bet su tokiu galiuku, kaip želiniai. Tada leidžiu, nes jis naudoja rašalo kapsulę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2012 09 15, 09:18)
Labas rytas 4u.gif
O jūs leidžiat rašyt su želiniais? blink.gif Niekad pas mus neleido, o ir kitur pasiklausinėjus- ne. Sutinku, jei tas parkeris ne su plunksna, bet su tokiu galiuku, kaip želiniai. Tada leidžiu, nes jis naudoja rašalo kapsulę mirksiukas.gif

smile.gif Tą ir turėjau omeny-parkerį su želiniu galiuku, kur keičiamos kapsulės.
Atsakyti
Laba ryta visoms mirksiukas.gif As leidziu rasyti tik plunksniniu parkeriu. zinoma kad sunku, bet po tam tikro laiko ismoksta ir laikyti ir rasyti taip kaip reikia. Kairiarankiai raso jiems skirtu parkeriu, aisku sunku prisiderinti prie ju rankos, bet ..... niekur nedingsi
Atsakyti
Šiandien noriu padraugauti su TAMO doh.gif . Gal turite nuskanuotas Šaltinėlio pratybas 1 klasei 1sąsiuvinį ir Skaičių šalį 1 kl. 1 sąsiuvinį? Labai pagelbėtumėte. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 15 rugsėjo 2012 - 09:04
Gal kas dirbot pagal programą "Sveikatos laipteliai?" Gal žinot kur galima įsigyti Zaborskio A. ir kitų (1995) "Aukime sveiki" knygą, skirtą pradinių klasių mokytojams? g.gif Gal dar kokios medžiagos turit pirmokėliams? Gal kokias pratybas apie dantukus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 15 rugsėjo 2012 - 09:08
QUOTE(elimak7 @ 2012 09 15, 09:59)
Laba ryta visoms mirksiukas.gif As leidziu rasyti tik plunksniniu parkeriu.

Apšvieskite mane neišmanėlę. blush2.gif Gal yra patvirtinti reikalavimai dėl rašymo plunksniniais parkeriais pradinėse klasėse?
Atsakyti