Sveikos, dėl pasiekimų knygelių tai mes naudojame šiemet pirmą kartą Rasos Staniunaitienes kur tokis spalvotossssssssssssss.Kaip pasiteisins bus aišku po pusmečio. Tik tiek kad mažai pildyti palygynus kur turejme sav sukurtas.Nesuprantu kaip dirbate iki puses penkių Tai čia su prailginta grupe ar kaip
Sveikutės
Aš ir taip gyvenau. Net valytojoms priemones pirkau iš klasės fondo pinigų. Kreidą pirkau pati. Nieko negavau
Dabar esu kitoj mokykloj, turiu kompiuterį neseną, bet interneto nėra Tamo dienyną reikia pildyt, tai šį darbą darau tik namie, o ir taip mokausi, nes man tai naujienų naujiena. Kreidos dėžutę gavau- labai nustebino, o ir pradžiugino
Kolkas tikrai jais džiaugiuosi, nors yra pasiutusių, kad ojojoj... Praeitą savaitę šokių pamokoje nesusišnekėjau, visi į veidrodžius žiūrėjo ir maivėsi. Šiandien jau šoko beveik visi, tik vienas kitas dar pasimaivė.
Imu juos griežtai, nes dauguma šią savaitę jau atsipalaidavo, apsiprato, laisvesni pasidarė. Noriu, kad jie žinotų, kad aš juos myliu, bet kartu ir reikalauju, ir nenusileidžiu jų įgeidžiams, pabaudžiu už jų daromas "zbitkas"
Susirinkimą dariau praeitą savaitę. Pranešimo neskaičiau, nes ir kitos mokytojos neskaitė. (Pas mus susirinkimai neprotokoluojami, tik registruojami dalyvavusieji tėvai) Perdaviau visą informaciją dėl mokyklos tvarkos, reikalavimus, mokymo priemones, būrelius, tamo dienyno. Aktualu buvo spintelių (kur vaikai pasideda priemones) klausimas. Mes jų neturim, vaikai viską nešiojasi į mokyklą. Užtrukom apie dvi valandas.
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 09 11, 19:29)
mums mokykla nieko neperka gyvenam kaip caro maro laikais - lenta ir kreida neviltis apima, kai paskaitai kiek Jūs visko turite ir kuo naudojatės, jaučiuosi kaip ne iš to simtmečio
Aš ir taip gyvenau. Net valytojoms priemones pirkau iš klasės fondo pinigų. Kreidą pirkau pati. Nieko negavau
Dabar esu kitoj mokykloj, turiu kompiuterį neseną, bet interneto nėra Tamo dienyną reikia pildyt, tai šį darbą darau tik namie, o ir taip mokausi, nes man tai naujienų naujiena. Kreidos dėžutę gavau- labai nustebino, o ir pradžiugino
QUOTE(lutute1 @ 2012 09 11, 19:53)
Nerealūs tavo pirmokai. Vunderkindai))
O maniškiai vakar valgykloje sugebėjo pasirodyti visu grožiu: lakstė, spardėsi, nesiteikė nusinešti indų net ir mokytojos prašomi. Šiandien po vakarykščio moralo-situacija kiek geresnė.
O maniškiai vakar valgykloje sugebėjo pasirodyti visu grožiu: lakstė, spardėsi, nesiteikė nusinešti indų net ir mokytojos prašomi. Šiandien po vakarykščio moralo-situacija kiek geresnė.
Kolkas tikrai jais džiaugiuosi, nors yra pasiutusių, kad ojojoj... Praeitą savaitę šokių pamokoje nesusišnekėjau, visi į veidrodžius žiūrėjo ir maivėsi. Šiandien jau šoko beveik visi, tik vienas kitas dar pasimaivė.
Imu juos griežtai, nes dauguma šią savaitę jau atsipalaidavo, apsiprato, laisvesni pasidarė. Noriu, kad jie žinotų, kad aš juos myliu, bet kartu ir reikalauju, ir nenusileidžiu jų įgeidžiams, pabaudžiu už jų daromas "zbitkas"
QUOTE(rutagra @ 2012 09 12, 00:23)
Zuzanėle, jau darei su tėvais susirinkimą? Apie ką kalbėsi ? Pašte radau apie tėvų bendradarbiavimą su mokykla. Buvo gerų minčių. Dar galvoju apie pirmokų adaptacijos laikotarpį. Pirmam kartui pakaks. Ir taip kai kuriems bus per daug info
Susirinkimą dariau praeitą savaitę. Pranešimo neskaičiau, nes ir kitos mokytojos neskaitė. (Pas mus susirinkimai neprotokoluojami, tik registruojami dalyvavusieji tėvai) Perdaviau visą informaciją dėl mokyklos tvarkos, reikalavimus, mokymo priemones, būrelius, tamo dienyno. Aktualu buvo spintelių (kur vaikai pasideda priemones) klausimas. Mes jų neturim, vaikai viską nešiojasi į mokyklą. Užtrukom apie dvi valandas.
Sveikos, na tempai, vos spėju skaityt ir vytis jus
Iškilo klausimėlis: tai jūs pildot ir savaitės ugdomąją veiklą ir plius skiltis MANO PAMOKOS? Ar gerai supratau?
Mums liepė pildyt tik skiltį darbas su klase. Tai čia viską ir rašom. Klasės veiklas liepė palikt 10 - 12 klasėms.
Aš po darbo vos pasivelku, taip sunkiai įsivažiuojam
QUOTE(b.s @ 2012 09 11, 21:54)
TAMO dienyne užpildau pamokos temą, klasės darbą ir pažymiu INTEGRUOTA PAMOKA su ŽMOGAUS SAUGA. Tada meniu juostoje MANO INTEGRUOTOS PAMOKOS detaliau įrašau ž.s. temą.
Iškilo klausimėlis: tai jūs pildot ir savaitės ugdomąją veiklą ir plius skiltis MANO PAMOKOS? Ar gerai supratau?
QUOTE(Snaudale @ 2012 09 11, 23:03)
O gal dar yra čia sumanių, kas man tundrai paaiškintų, kuom TAMO dienyne skiriasi darbas su klase ir klasės veiklos. Kaip jūs tas 3 valandas, skirtas auklėjamajai veiklai te fiksuodavot?
Mums liepė pildyt tik skiltį darbas su klase. Tai čia viską ir rašom. Klasės veiklas liepė palikt 10 - 12 klasėms.
Aš po darbo vos pasivelku, taip sunkiai įsivažiuojam
Norėjau paklausti, ar pirmoje klasėje darote dailę dvi pamokas iš eilės, ar ne? Aš pasidariau skirtingom dienom, nes su pirmokais nelabai turiu ką veikt. Gal kas turit planą pagal tokį planą? Nes, manau, negali būti ta pati tema skirtingom dienom. Ar klystu?
QUOTE(b.s @ 2012 09 12, 06:34)
Labas rytas. darbas su klase, tai tos 3 val duotos, o klasės veiklos - tai išvykos, ekskursijos, integruotos dienos, tėvų dienos, mokykloje vykstantys renginiai ....
Žurnale mes ekskursijas, išvykas, klasės valandėles, kabineto, dokumentų tvarkymą, repeticijas spektakliams, tėvų susirinkimus taip pat skaičiuodavom prie tų 3-jų valandų.
Tai jei viskas eis prie klasės veiklos, tai kas į tas 3 valandas įeina?
QUOTE(janiku @ 2012 09 12, 19:01)
Sveikos, dėl pasiekimų knygelių tai mes naudojame šiemet pirmą kartą Rasos Staniunaitienes kur tokis spalvotossssssssssssss.Kaip pasiteisins bus aišku po pusmečio. Tik tiek kad mažai pildyti palygynus kur turejme sav sukurtas.Nentu kaip dirbate iki puses penkių supraTai čia su prailginta grupe ar kaip
pas mus prailgintos nėra. Čia pamokos su visokiom kultūrinio ugdymo pamokom. Tiesiog mūsų mokykla biškį nenormali gerąja prasme, menininkai pas mus. Tai pilna visokių teatrų, liaudies kūrybos, dailės studijų ir t.t. O mums su visais langais būna devynios pamokos. Tai pasiruošt pamokoms stengiuos per langus, kad vakare nebereiktų.
QUOTE(eda77 @ 2012 09 12, 17:17)
Sveikos, na tempai, vos spėju skaityt ir vytis jus
Kai kiekvieną dieną pildome pamokas, tai eilutėje MANO PAMOKOS atsiranda pravestų pamokų temos, skaičius. Mėnesio gale aišku kiek pamokų pravesta.
QUOTE(domassss @ 2012 09 11, 20:06)
gal galit patikslint kas: ar dar rašot civilinę saugą, saugų eismą, priešgaisrinį (planus ta prasme), ar čia viską, ką išvardinau dabar apima žmogaus sauga ? kaip dabar reikalauja? Atsilikau šiuo klausimu.
Sveikutes, nu ir isibegeje jus cia .. mus apie sauga va ka siandien atsiunte pavaduotoja.. gal ir jum tiks
1 4 klasė - 15 val.
Žmogaus saugos bendroji programa
15 temų
mokomieji dalykai, klasės valandėlės, projektinė veikla
Informuoju, kad pasikeitus programai, nebeliko priešgaisrinės ir civilinės saugos... Visas temas iš 2 priedo (turinio apimtis yra atskirai 1-2 ir 3-4 klasėms) reikia sudėlioti į atskirą lentelę. Ugdymo procese jas integruosime į dalykus, valandėles. Per metus turi būti 15 įrašų.
QUOTE(Snaudale @ 2012 09 12, 18:26)
Žurnale mes ekskursijas, išvykas, klasės valandėles, kabineto, dokumentų tvarkymą, repeticijas spektakliams, tėvų susirinkimus taip pat skaičiuodavom prie tų 3-jų valandų.
Mums šiandien taip aiškino: klasės valandėles pildyti prie pamokų (įvedus kaip ir kitas pamokas į tvarkaraštį), o likusias 2 valandas pildyti darbas su klase skiltyje (viso išeina 3 valandos klasės auklėtojui).
[quote=Frezija13,2012 09 12, 16:04]
[quote=calkusl,2012 09 12, 14:49]
Sveikos
prašau pagalbos. Mano 5 antrokai visiškai neskiria -e- -ė-, nebežinau ką ir sugalvoti, gal kas iš savo patirties kokių gudrybių žinote
Taigi tardami žodžius su ė keliam rankeles ir mojam tarsi kepuraitemis. Pati ta ranka modavau ir modavau, kaip užsiciklinus sakydavau :- ką daro mums -ė -?
-Moja rankele, skrybėlė ( kuo jau sugalvosit)
Galit -ė- pasidaryti iš popieriau s ir kepuraitę prisegti...Tiesiog per vaizdinį ir per nuolatinį darbą. Pasiseks.Tikrai.
[/quote]
Dėkui, bandysiu
[quote=calkusl,2012 09 12, 14:49]
Sveikos
prašau pagalbos. Mano 5 antrokai visiškai neskiria -e- -ė-, nebežinau ką ir sugalvoti, gal kas iš savo patirties kokių gudrybių žinote
Taigi tardami žodžius su ė keliam rankeles ir mojam tarsi kepuraitemis. Pati ta ranka modavau ir modavau, kaip užsiciklinus sakydavau :- ką daro mums -ė -?
-Moja rankele, skrybėlė ( kuo jau sugalvosit)
Galit -ė- pasidaryti iš popieriau s ir kepuraitę prisegti...Tiesiog per vaizdinį ir per nuolatinį darbą. Pasiseks.Tikrai.
[/quote]
Dėkui, bandysiu
QUOTE(vaiduuse @ 2012 09 10, 20:55)
Labas vakarėlis, jungiuos prie bandančių sirgt - prasidėjo sloga ir gerklę peršti, tai man reiks vyną karštą vartot ir pro burną, ir pro nosį
Tarifikacijos dar nežinau, o būrelį tai vieną turiu (dainavimo). Jau atidavėm ilgalaikiu planus ir būrelių planus peržiūrai, liko auklėtojo ir mokinių pritaikytų programų rengimas
Ir aš vargstu su šokiais, ryt vesiu pirmą tokią pamoką, tai reikia pasiruošt deramai
Tarifikacijos dar nežinau, o būrelį tai vieną turiu (dainavimo). Jau atidavėm ilgalaikiu planus ir būrelių planus peržiūrai, liko auklėtojo ir mokinių pritaikytų programų rengimas
Ir aš vargstu su šokiais, ryt vesiu pirmą tokią pamoką, tai reikia pasiruošt deramai
as ir i ta buri - skauda gerkle juodai - net bloga.. o ryt tevu susirinkimas as ir i ta pencija mielai ir sparciai zygiuociau japonijoj jau ko gero buc isejus
Išsiunčiau paštan pamokų tvarkaraštį pirmokams su simboliais. Tikiuosi, kad pirmokėms pravers