Įkraunama...
Įkraunama...

RYANAIR - 15 tema

QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 14, 20:31)
Kaip matau ne visai mane suprantat...gal neaiskiai issireiskiau...

Ka supratau, ta atsakiau, tikrai nesuprantu ka norite issiaiskinti, nes pas mane niekas nekliuva, viskas normaliai paskaiciuojama, imetete pavyzdi kur total paid 185.50LT, bet is kur atsiranda FX rate : 0.30863 EUR
Total Paid in card holders currency : 57.25 EUR
Va sito nesuprantu, cia jau konvertacija. Tai gal visgi mokate su eurine kortele? Pas mane po total paid sumos litais jokiu sumu eurais niekada nebuna, tad is kur tuos eurus istraukete, nesuprantu.

QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 14, 20:31)
Ar jums leidzia nuimti varnele tarkim perkant bilieta is Frankfurto i Kauna? Arba Kaunas-Frankfurtas-Kaunas? Kaina perkant i abi puses rodo LTL, O bilieta Frankfurt-Kaunas tai paskaiciave savuoju topiniu kursu (konvertave). doh.gif  Na bet jau paskaiciuota LTL. smile.gif Kaip ir anksciau daro ka nori.
Man neleidzia to padaryti nei su viena is 3 korteliu.  doh.gif Anksciau tokiu dalyku nebuvo.

Tai kainas i abu galus jei pirmas skrydis is LT visada rodo litais, o jei uzsakomas tik 1 skrydis is kokio Europos miesto i LT visada eurais/svarais, tai normalu, kad Kaunas-Frankfurtas-Kaunas kaina rodo litais, o Frankfurtas-Kaunas eurais, visada taip buvo. Jei kortele ne eurine, tai uzsakant skrydi Frankfurtas-Kaunas bus konvertacija, pasikartosiu-visada taip buvo. Bet, kaip ir visada, galima nuimti varnele-specialiai nuejau ir pasiziurejau, suvedziau korteles duomenis ir leido nuimti varnele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Pandora_: 14 lapkričio 2012 - 21:52
QUOTE(_Pandora_ @ 2012 11 14, 22:51)
Ka supratau, ta atsakiau, tikrai nesuprantu ka norite issiaiskinti, nes pas mane niekas nekliuva, viskas normaliai paskaiciuojama, imetete pavyzdi kur total paid 185.50LT, bet is kur atsiranda FX rate : 0.30863 EUR
Va sito nesuprantu, cia jau konvertacija. Tai gal visgi mokate su eurine kortele? Pas mane po total paid sumos litais jokiu sumu eurais niekada nebuna, tad is kur tuos eurus istraukete, nesuprantu.

Tai kainas i abu galus jei pirmas skrydis is LT visada rodo litais, o jei uzsakomas tik 1 skrydis is kokio Europos miesto i LT visada eurais/svarais, tai normalu, kad Kaunas-Frankfurtas-Kaunas kaina rodo litais, o Frankfurtas-Kaunas eurais, visada taip buvo. Jei kortele ne eurine, tai uzsakant skrydi Frankfurtas-Kaunas bus konvertacija, pasikartosiu-visada taip buvo. Bet, kaip ir visada, galima nuimti varnele-specialiai nuejau ir pasiziurejau, suvedziau korteles duomenis ir leido nuimti varnele.

Na as is niekur to neistraukiau  biggrin.gif , tik is Ryanair gauto el. laisko - atsiustos saskaitos nukopijavau informacija ir tiek. Na nereik tos pasaipos... Todel zmoniu ir teiraujuosi ar nesikartoja tokia atvejai.
Ir kortele pas mane normali lietuviska smile.gif, SEB banko, LTL valiuta.

Nezinau kokia jus mokate?

Na sitoj vietoj as viska taip ir suprantu kaip kad jus paraset, taip ir budavo, taip ir like. Tik noriu pasikartoti kad tarkim Kaunas-Frankfurtas-Kaunas jie jau patys konvertacija pagal save paskaiciave uz atkarpa Frankfurtas-Kaunas. Jei atskirai imant ta atkarpa tuomet dar galima butu varnele nuimti.

As del galimybes nuimti ta varnele teiravausi. Jums kaip matau leidzia nuimti ja ir is Frankfurto i Kauna. Matyt ne visiems leidzia, tame tarpe ir man.

Na o tokios saskaitos kokia as gavau tikrai pasiekia ne mane viena. mirksiukas.gif Tame ir klausimas: kodel?

Na gerai baigiam ta diskusija, nes ne visai susikalbam. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 14 lapkričio 2012 - 22:46
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 14, 21:31)
Vienas is pvz. (cia ne siais metais buvo).

Gavau i email saskaita (bilietai buvo pirkti is LT i Vokietija):
PAYMENT DETAILS

********63.00 LTL Total Fare

*********0.00 LTL Taxes, Fees & Charges

********70.00 LTL Passenger Fee: Infant

********52.50 LTL Passenger Fee: Administration Fee

*******185.50 LTL Total Paid

FX rate : 0.30863 EUR

šiandien pirkau bilietus į Milaną, pažiūrau pašte, pas mane viskas litais suskaičiuota, jokių eurų niekur nėra. Mano kreditinė iš swedbanko, gal dar nuo banko priklauso g.gif
o šiaip niekad nesu jokių varnelių nuiminėjus, matyt nežinau kur jų ieškot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 14, 22:34)
Na as is niekur to neistraukiau  biggrin.gif , tik is Ryanair gauto el. laisko - atsiustos saskaitos nukopijavau informacija ir tiek. Na nereik tos pasaipos... Todel zmoniu ir

O kur ta pasaipa izvelgiat? g.gif Uzdavete klausima, as atsakiau kokia mano patirtis, pas mane visada viskas ok ir tiek, visada litu kiek matau uzsakant, tiek ir nuskaiciuoja, jei litais moku, tai litais, jokios konvertacijos nevyksta, varnele nuimt leidzia, o daugiau nelabai ir supratau ka norite issiaiskinti, tai nebesigilinsiu, gal kas kitas labiau suprato ir paaiskins ax.gif
Atsakyti
Yra buve ir man, tiesa seniai, kad mokant litine kortele uz skrydi Lietuva-kazkur-Lietuva (kaina pateikta litais) nuskaiciuodavo keliais litais daugiau. Suprantu, ka Aukstaite nori pasakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2012 11 15, 08:48)
Yra buve ir man, tiesa seniai, kad mokant litine kortele uz skrydi Lietuva-kazkur-Lietuva (kaina pateikta litais) nuskaiciuodavo keliais litais daugiau. Suprantu, ka Aukstaite nori pasakyti smile.gif

Aciu dievui bigsmile.gif Nors kazkas mane suprato. 4u.gif
Taip, tokia situacija nutiko man irgi seniau. Ketinau vel pirkti is Ryanair skrydzius is LT ir i LT. Tad klausiau ar nesikartoja tokios situacijos. Pastaruosius kartus skridau su Wizzair. mirksiukas.gif tai ten tokiu atveju nesu girdejus.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 11 15, 01:02)
šiandien pirkau bilietus į Milaną, pažiūrau pašte, pas mane viskas litais suskaičiuota, jokių eurų niekur nėra. Mano kreditinė iš swedbanko, gal dar nuo banko priklauso  g.gif
o šiaip niekad nesu jokių varnelių nuiminėjus, matyt nežinau kur jų ieškot  blush2.gif

Tikekimes kad ir man dabar jokiu nesusipratimu nebus kaip ir jums. mirksiukas.gif

Na kai suvedat savo korteles duomenis (mokedama uz bilieta) prie rodomos galutines sumos atsiranda arba NE tokia eilute More information, ant jos uzejus atsidaro nedidelis langelis kurio apacioje galima nuimti pazymejima/varnele del valiutu kurso. Ten raso, kad to daryti nerekomenduojama, deja nuemus varnele paskaiciuojama geresniu kursu, isvengiate tokios situacijos, kad veliau jusu nurasyta suma saskaitoje nepasirodytu didesne nei ja matete pirkimo pabaigoje). mirksiukas.gif Gal ir jums pasiseks. mirksiukas.gif
Tiek tu gudrybiu, jos jau gana senos, deja skaiciau kad daugeliui atsiskaitymo korteliu dabar to nebeleidzia daryti. Man tarkim leidzia tik tam tikriems skrydziams. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukštaitė: 15 lapkričio 2012 - 12:01
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 15, 11:58)
Ketinau vel pirkti is Ryanair skrydzius is LT ir i LT. Tad klausiau ar nesikartoja tokios situacijos.

Gegužės mėn suma sutapo. Kaip dabar, nezinau
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2012 11 15, 13:03)
Gegužės mėn suma sutapo. Kaip dabar, nezinau

Dekui uz atsakyma. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2012 11 15, 07:48)

Dabar ir as supratau, vienas sakinys daznai daugiau pasako nei 20 sakiniu, jei normaliai paaiskinta biggrin.gif

QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 15, 11:58)
Taip, tokia situacija nutiko man irgi seniau. Ketinau vel pirkti is Ryanair skrydzius is LT ir i LT. Tad klausiau ar nesikartoja tokios situacijos.
...
Tiek tu gudrybiu, jos jau gana senos, deja skaiciau kad daugeliui atsiskaitymo korteliu dabar to nebeleidzia daryti. Man tarkim leidzia tik tam tikriems skrydziams. mirksiukas.gif

Kadangi man visada nuskaiciuoja kaina, kuria ir rodo, tai as tegaliu pasakyti, kad nenuskaiciuoja daugiau nei rodo, nei anksciau, nei dabar smile.gif

O del varneliu...gal nuo korteles dabar priklauso, nezinau, man kaip leisdavo, taip ir leidzia varnele nuimti smile.gif
Atsakyti
Kad nuskaiciuotu daugiau pinigu is saskaitos litais nei raso, tikrai nera buve. O man varneles irgi nebeleidzia nuimti su angliska VISA debit.
Atsakyti
QUOTE(Aukštaitė @ 2012 11 14, 01:15)
Sveiki  smile.gif

Norejau pasiteirauti tu kas pastaruoju metu pirko bilietelius. Ar perkant bilietus tarkim is Vilniaus i Londona ar is Kauno i Frankfurta normaliai nuskaiciuoja pirkimo metu rodoma suma (LTL)? Ar vistiek veliau paaiskeja kad nuskaiciuota daugiau.

Zinau kad pastaruoju metu daugeliui nebeleidzia sistema nuimti varneles (geresniam valiutu konvertavimui). Tad idomu ar kaip ir seniau nuskaiciuoja daugiau ar visgi tiek kiek rodoma pirkimo metu. Kalbu apie bilietus kuriu kainos nurodytos litais.

Tarkim man leidzia perkant nuimti varnele kryptims kur valiuta EUR (kryptims tarp kitu Europos saliu), bet vat perkant is LT arba i LT neleidzia.  blink.gif

Pirkau bilietus i Dublina balandzio men ir spalio men, abu kartus mokejau ta pacia kortele ir jokiu varneliu niekur neuzdejau/nenuemiau. Balandzio men nurase ~20 lt daugiau nei kad buvo nurodyta suma, o spalio men viska nurase gerai, nei litu nedaugiau. Vat ir suprask kodel taip nuraso doh.gif
Atsakyti
Ar paskutiniu metu jums pavyksta atsiskaityti Visa kreditine kortele?
Atsakyti