QUOTE(Pumasha @ 2012 09 11, 16:23)
puikus str apie tai kaip reikia skalbti.
Jau seniai darau taip - skalbimo milteliu dedu i skalbimo masina ne pilna kauseli del keliu priezasciu: maziau milteliu ir maziau chemijos lieka rubuose. Issiskalbia vienodai gerai! Su indaplovem tas pats!
QUOTE(Gorada @ 2012 09 12, 10:38)
dabar svarstau, kas yra ekonomiškiau. Kažkaip buvo tokia tradicija važinėti kas mėnesį į Lenkiją apsipirkti. Bet dabar galvoju - aš ten perku ne su sąrašiuku, o tiesiog ką randu gera kaina ir žinau, kad naudoju/sunaudosiu. Kita vertus be daugelio tų maisto produktu aš galiu išsiversti ir tiesiog nepirkti, kažką kito ar kitaip pagaminti. Niekad neskaičiavau kiek tiksliai aš sutaupau į tą Lenkiją važiuodama. Dabar kai pradėjau namų buhalteriją vesti nuo 09.01 bandysiu žiūrėti kas be Lenkijos išeina, kitą mėnesį galėsiu palyginti. Bet vėlgi - kaip lyginti jeigu turi užsipirkęs kažkokių dalykų ir jų tiesiog nereikia pirkti...
Na žodžiu čia tokie mano pamąstymai
Lenkija anksciau viliojo kainomis, dabar pastebejau - daug kas pabrango, nebeapsimoka del kuro.
Ir is tikro, prisiperki visokiu maistuku, kur puikiai ir be ju issiverstum

alyvuogiu, marinuotu agurkeliu, pievagrybiu ir pan., visko n kiekiais, nes PIGIAU, bet ar taupiau - kazin
QUOTE(Savory @ 2012 09 12, 11:15)
as vis bandau taupyt, tai pavyksta, tai vel atsipalaiduojam...dabar jau pusantros savaites nebuvom nieko rimto uzsipirkti parduotuveje, tik batonas, pienas ir bananai. Bandau tustinti spinteles, kamera...kol kas pavyksta, ir labai gerai, tikrai is bado nemirstam, labai skaniai valgom, tiesiog reikia ideti kur kas daugiau fantazijos ir darbo ruosiant maista

tik tiek, dabar mastau, kaip bus, kai reikes penktadieni (tada jau planuoju daryti savaitini uzsipirkima) vaziuoti i parduotuve, speju tada tikrai daug daugiau isleisiu, nei visados, nes net tokie dalykai kaip miltai, kruopos, kuriu pas mane buvo pilnos spinteles, baigiasi...
bet kuriuo atveju pamaciau, kad imanoma skaniai valgyti ir taupant, nereikia kiekviena karta uzsipirkineti pyragaiciu, cipsu, juros gerybiu (be saiko) ir t.t. ir pan.
Dziaugiuosi savimi, tikiuosi taip ir toliau

Saunuoliai
Pabandyk i parduotuve pasiimti sarasiuka, primesk kiek kas kainuos, tada pasiimk tik tam skirta suma pinigu

noredama daugiau neisleisi! Arba vardan kazko teks atsisakyti kazko kito

bus proga apsvarstyt ko labiau reikia

Dar yra budas - skirk nustatyta laika apsipirkimui. Pvz. 20 min, per kurias turi viska ko reikia susideti i krepsi - nebus laiko blaskytis

As nebandziau sio budo - nemegstu skubbeti
Kas man padeda - tai specializuotos mazos parduotuveles / kioskeliai - mesos, darzoviu, duomos ir pan. Nieko papildomo nerasi, nieko ir nenusipirksi