Sveikos kepėjėlės
tortą kepu pirmą kartą, tai labai daug klausimų iškyla
noriu papuošti tortą panašiai kaip šioje foto
cukraus masę pasidariau pagal šį cipciuko receptą:
"500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios )."
nuoroda - cukraus mases receptas
ar ši masė tinkama ir papuošimus daryti?
pabandymui pridariau balionėlių kaip foto, maniau, kad masė nesukietės, nes su aliejumi, bet šiandien žiūriu viskas kieta kaip akmuo tai dabar bijau, pasakykit ar ta masė kai uždėsiu ant torto nesukietės kaip akmuo?
...balionėliai gavosi, skaičių pabijojau daryti, nes nebuvau tikra ar masė sukietės, bet dabar jau gailiuosi, kad nepadariau, na bet panaudosiu žvakę su vienetu.
Dar bandžiau tuos gyvūnus lipdyti, bet nelimpa dalys prie kūno gal ši masė netinkama baibokams lipdyt? jei tinkama, tai kaip priklijuojat rankas, kojas ir kitas dalis prie kūno?
tortą kepu pirmą kartą, tai labai daug klausimų iškyla
noriu papuošti tortą panašiai kaip šioje foto
cukraus masę pasidariau pagal šį cipciuko receptą:
"500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios )."
nuoroda - cukraus mases receptas
ar ši masė tinkama ir papuošimus daryti?
pabandymui pridariau balionėlių kaip foto, maniau, kad masė nesukietės, nes su aliejumi, bet šiandien žiūriu viskas kieta kaip akmuo tai dabar bijau, pasakykit ar ta masė kai uždėsiu ant torto nesukietės kaip akmuo?
...balionėliai gavosi, skaičių pabijojau daryti, nes nebuvau tikra ar masė sukietės, bet dabar jau gailiuosi, kad nepadariau, na bet panaudosiu žvakę su vienetu.
Dar bandžiau tuos gyvūnus lipdyti, bet nelimpa dalys prie kūno gal ši masė netinkama baibokams lipdyt? jei tinkama, tai kaip priklijuojat rankas, kojas ir kitas dalis prie kūno?
merginos,gal galit padeti, nusilipdziau is pastilazao (asseni) figurele, nelbai man ten ji laikos, ale...ir galvoju kur ja geriau laikyti,kad kuo labiau sutvirtetu.. ar saldytuve, ar tiesiog ant spinteles..
labai laukiu ats
aciu
labai laukiu ats
aciu
QUOTE(ryto_rasa @ 2012 09 07, 15:24)
merginos,gal galit padeti, nusilipdziau is pastilazao (asseni) figurele, nelbai man ten ji laikos, ale...ir galvoju kur ja geriau laikyti,kad kuo labiau sutvirtetu.. ar saldytuve, ar tiesiog ant spinteles..
labai laukiu ats
aciu
labai laukiu ats
aciu
jei pastilazas skirtas lipdymui, tai jis kieteja kambario temperaturoj.
Atsakau i savo pasvarstymus del melasos vietoj cukraus - negaiskit laiko- nesigauna bandziau daryti slapia beze - snipstas - neissiplake. pakeiciau 1/2 dali cukraus melasa. skonis tai labai idomus... bet vis tiek isverciau lauk dabar laukiu kol atves mikseris, darysiu normalia...
ale ot mano tie norai israsdineti dvirati...
QUOTE(Antalija* @ 2012 09 07, 15:29)
pasakykit ar ta masė kai uždėsiu ant torto nesukietės kaip akmuo?
jei tinkama, tai kaip priklijuojat rankas, kojas ir kitas dalis prie kūno?[/b]
jei tinkama, tai kaip priklijuojat rankas, kojas ir kitas dalis prie kūno?[/b]
tokios nesu darius, bet siaip ant torto nesukieteja mases nors man patinka kai pakieteja, bet niekada nesukieteja tiek kad neimanona pjaut butu
vanduo, degtine, kiausinio baltymas
seniai besirodziau, bet kazkaip vel kaiavau darydama vaikiska tortuka... copy paste darytas, nesunkus bet aukstas teko visas lentynas saldytuve isimt vesimes dovanu pas berniuka paskutini auksta nuceliulitinau, bet tiek glosciau ta maza torteliuka kad viskas nuo silumos leidosi
QUOTE(Vaidosee @ 2012 09 07, 10:44)
gerulis
QUOTE(Gingerr @ 2012 09 07, 15:08)
super pavykes!
QUOTE(akvilyte @ 2012 09 07, 17:38)
koks fainas! ir kokio jis svorio?
kepu blynus tortui, kol nusisukusi krečiau košę į skardą mano vaikas jau iškeptą blyną apgraužė
ačiū už atsakymą
bet jau tavo torto gražumas laaaabai gražus
o gal kas darėt iš tos masės kur aš pasiruošiau? būtų gerai sulaukti komentro
QUOTE(akvilyte @ 2012 09 07, 17:38)
tokios nesu darius, bet siaip ant torto nesukieteja mases nors man patinka kai pakieteja, bet niekada nesukieteja tiek kad neimanona pjaut butu
seniai besirodziau, bet kazkaip vel kaiavau darydama vaikiska tortuka... copy paste darytas, nesunkus bet aukstas teko visas lentynas saldytuve isimt vesimes dovanu pas berniuka paskutini auksta nuceliulitinau, bet tiek glosciau ta maza torteliuka kad viskas nuo silumos leidosi
ačiū už atsakymą
bet jau tavo torto gražumas laaaabai gražus
o gal kas darėt iš tos masės kur aš pasiruošiau? būtų gerai sulaukti komentro
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 09 07, 18:02)
ir kokio jis svorio?
su padeklu 4,4... padekla pamirsau pasvert.. pasversiu kai suvalgysim torta bet manau tortas bus 3,5-3,8kg
QUOTE(melynas dangus @ 2012 09 07, 18:16)
jei pastilazas skirtas lipdymui, tai jis kieteja kambario temperaturoj.
Atsakau i savo pasvarstymus del melasos vietoj cukraus - negaiskit laiko- nesigauna bandziau daryti slapia beze - snipstas - neissiplake. pakeiciau 1/2 dali cukraus melasa. skonis tai labai idomus... bet vis tiek isverciau lauk dabar laukiu kol atves mikseris, darysiu normalia...
aciu
QUOTE(Vaidosee @ 2012 09 07, 09:44)
toks tikroviskas
QUOTE(Gingerr @ 2012 09 07, 14:08)
Saunuole, puikus tortukas
QUOTE(akvilyte @ 2012 09 07, 16:38)
WOW koks grazus mielas ir spalvingas
ir sakyciau labai lengvas, kai toks aukstas tortukas
koks jo diametras apatinio tortuko ?