QUOTE(ddovilux @ 2012 09 18, 20:48)
Sveikos
gal kuri turite issivertusi, kaip gamintis ikrus? MB isverte per google verteja, bet visiskai neimanoma suprast
O rusu kalbos nemoku
rasau kaip dariau as, kai man patare. Tiksliau jau cia bus pakoreguota kaip dabar daryciau
reikes:
1. po 1 pakeli stiprios zele (vysniu ir persiku)
2. poros stikliniu aliejaus (kuo tamsesnis tuo geriau) (naudosim pakaitom)
3. svirksto
4. sietelio
5. tuscios stiklines
6. serveteles
procesas:
1. zele abu kartu istirpinti 300ml karsto vandens (arba silpnos bet tada i koki 100ml) atvesinti iki kambario temperaturos.
2. pries kelias val. i saldymo kamera ideti pora aukstesniu (gali buti siauros) stikliniu aliejaus. aukstos, nes turi buti ilgesnis kelias lasiukui nuo virsaus iki dugno leistis jei aliejus jau nebebus toks saltas.
orginale rase alieju palaikyti per nakti, man tokiu budu aliejus virto taukais ir vargau kol jis atsilo... todel rekomenduoju laikyti 3-4val. uztenka
3. imam svirksta (gali buti be adatos) pritraukiam zele lasinam i stikline su saltu aliejumi (jis baltos spalvos tirstas), jei lasas "ikriukas" mazas-jungiam kelis lasiuku. jis letai leidziasi zemyn, kai jau aliejus pasidaro gelsvas ir ikriukai greit leidziasi viska perpilam per sieteli i tuscia stikline. Ikriukus sietelyje perskalaujam po stipria srove vandens, galima papurksti citrinos sultimis (as to nedariau), pilam ant serveteles kad nusigertu vanduo (ilgai nelaikyti nes prilips). imam kita salta alieju ir kartojam procesa...
jei jusu ikriukai issileidzia kol skalaujat-jusu aliejus persiltas arba zele koncentracija permaza.
tikiuos suprasit mano greita rasyma
lauksim rezultato