Aš vežiausi kompą. Turėjau Omnitel'io internetą, tai kambaryje traukė normaliai. Gyvenom trečiam aukšte naujajame korpuse.
Gal kas žinot, ar jau registruoja vasarai?
QUOTE(linksmutyte @ 2013 02 16, 20:31)
Ligoninej gulejom su plauciu uzdegimu - sake priklauso sanatorija, ir minejo kad i TLK nereikia vaziuoti, iskart registruotis galima, ar tikrai nebus jokiu kuriozu? galima tiesiai su epikrize vaziuot i sanatorija? ar cia del to kad is Santariskiu i Saulute sakiau vaziuosiu (ju filialas) ?
As penktadieni buvau LK. Tai patys pasake, kad nuo spalio men nereikia eiti pas juoos. Is poliklynikos pasiimi siuntima ir tiesiai i sanatorija vaziuoji.
Mes pimadieni jau keliaujam i sanatorija.
Sveiki,kaip idomiai klausiau as gyd,kada man skambintis,ir keliom dienom cia mes gavom,Sako jums nereiks skambint mes skambinsime ir suderinsime.Likau nesuprasta. O gavom sako 18 d. O dar turiu klausimelei,esu girdejusi,kad bunant vaikams sanatorijose padaro tyrimus kraujo nustatant alergenus is paletciu ivairiu, ar tykrai? nes gaunas vaziuoju kova pas alergologa ir ten moket pingus ,o jai ten daro nemokamai tai nedarytciau,lauktciau kad sanatorijoje padarytu. tai kas suiduret ar dare kam tyrimus sanaorijoje?
QUOTE(linksmutyte @ 2013 02 17, 13:37)
Na tada viskas gerai bus tikiuosi
mes planuojam ketvirtadieni vaziuoti,(dar paskambint reik) vienas pilietis po plauciu uzdegimo, bet teks ir mergyte veztis, sunkoka jauciu bus juos nulaikyt, bet kazkaip..vistik labai baisu man kad plauciu uzdegimas neliktu su padariniais..
mes planuojam ketvirtadieni vaziuoti,(dar paskambint reik) vienas pilietis po plauciu uzdegimo, bet teks ir mergyte veztis, sunkoka jauciu bus juos nulaikyt, bet kazkaip..vistik labai baisu man kad plauciu uzdegimas neliktu su padariniais..
Aš pasakysiu nuoširdžiai - niekada ten nevežčiau vaiko po tokių ligų kaip plaučių uždegimas. Arba jau tada saugokit, kaip kiaušinį. Ten ir sveiki (sąlyginai) vaikai prisigaudo virusų, o čia - nusilpęs organizmas....
Bet kokių atveju - rinktis Jums
QUOTE(raso @ 2013 02 18, 15:20)
tai kas suiduret ar dare kam tyrimus sanaorijoje?
Kaip sitoj sanatorijoj nezinau, bet Palangos vaiku sanatorijoj isvis jokiu tyrimu nedaro, nekalbant jau apie alergenus. Pasiskambinkit ir paklauskit kaip yra Druskininkuose bet nemanau kad daro tyrimus, ne ligonine juk ten
QUOTE(MATERIALISTĖ @ 2013 02 18, 15:44)
Aš pasakysiu nuoširdžiai - niekada ten nevežčiau vaiko po tokių ligų kaip plaučių uždegimas. Arba jau tada saugokit, kaip kiaušinį. Ten ir sveiki (sąlyginai) vaikai prisigaudo virusų, o čia - nusilpęs organizmas....
Po sunkios ligos visuomet reikalinga reabilitacija. Virusa galima ir maximoj pasigauti, o proceduru nauda didziule jei jos tinkamai atliekamos.
QUOTE(murmur @ 2013 02 18, 18:39)
Po sunkios ligos visuomet reikalinga reabilitacija. Virusa galima ir maximoj pasigauti, o proceduru nauda didziule jei jos tinkamai atliekamos.
Nuo maximos virusų galima apsisaugoti, tiesiog nesilankant joje. O čia į procedūras lankytis privalu (kitaip, ko ten važiuoti), valgyklos irgi vargu, ar įmanoma išvengti.
Mes 5 kartus buvome "Saulutėj", visada - vasarą. Kiekvienais metais pasitaikydavo nemažai vaikų, kurie išvažiuodavo neišbuvę viso laiko. Kiek pastebėjau - dažniausiai su plaučių ligomis. O dar kiek prasirgdavo "čia pat", vietoje.
Aš neatkalbinėjo gi tik savo nuomonę parašiau. Bet kokiu atveju spręsti mamai.
Taip, sirgimo isvengti ten sunku. Mes kiek vaziave kaskart susirgdavom, bet mums BA paumeja nuo proceduru. Po virusu i sanatorijas nesiuncia ir ju ten neturetu buti. Tiesiog silpni vaiku organizmai isiaudrina ir ligos suaktyveja/atsinaujina. Bet paskui kai metus laiko vaikai neserga tai dziaugiesi kad turejai galimybe pasisveikatinti.
QUOTE(murmur @ 2013 02 18, 19:08)
Taip, sirgimo isvengti ten sunku. Mes kiek vaziave kaskart susirgdavom, bet mums BA paumeja nuo proceduru. Po virusu i sanatorijas nesiuncia ir ju ten neturetu buti. Tiesiog silpni vaiku organizmai isiaudrina ir ligos suaktyveja/atsinaujina. Bet paskui kai metus laiko vaikai neserga tai dziaugiesi kad turejai galimybe pasisveikatinti.
Aš nežinau, iš kur tie virusai atsiranda, juk teoriškai - turėtų atvažiuoti tik sveiki vaikai. Bet matyt kažkas kažkur kažką pasigauna (kad ir parduotuvėj, ar mieste - juk nesėdi visi kambary, kaip izoliatoriui) ir "paplatina" kitiems.
Mes - neurologiniai, ale vistiek tokiu metų laiku bijočiau ten važiuot. Vien prisiminus, kad vonios ir basainas - prie pat laukųjų durų. Brrrr
Vasarą dar problema - skersvėjai. Nu bet ką - bijai vilko, neik į mišką
QUOTE(MATERIALISTĖ @ 2013 02 18, 17:18)
Nu bet ką - bijai vilko, neik į mišką
Su plauciais kogero baseinu ir voniu neskirs, nebent labai pageidautu mama. Mes balandzio vidury vaziuosim ir tai pergyvenu kad persalta dar, bet kitaip neiseina tai kaip nors susikaupsim ir nesirgsim
QUOTE(raso @ 2013 02 18, 17:20)
Sveiki,kaip idomiai klausiau as gyd,kada man skambintis,ir keliom dienom cia mes gavom,Sako jums nereiks skambint mes skambinsime ir suderinsime.Likau nesuprasta. O gavom sako 18 d. O dar turiu klausimelei,esu girdejusi,kad bunant vaikams sanatorijose padaro tyrimus kraujo nustatant alergenus is paletciu ivairiu, ar tykrai? nes gaunas vaziuoju kova pas alergologa ir ten moket pingus ,o jai ten daro nemokamai tai nedarytciau,lauktciau kad sanatorijoje padarytu. tai kas suiduret ar dare kam tyrimus sanaorijoje?
Kraujo tyrimus sanatorija daro (ne pačioj sanatorijoj, bet veža vaikus į ligoninę ar polikliniką), bet ne visiems vaikams, gydytojai skiria, kam reikalingi tyrimai. Bet tikrai jokių alergologinių tyrimų, dar ypatingai nemokamai, niekas nedaro.
Tokiu metu į sanatoriją važiuot bijot, nes daug virusu, kai yra sanatorijoje 100 vaikų, o vasarą nebijot važiuot, kai vaikų yra 250, su tokiais pačiais virusais