Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų Sanatorija''Saulutė''

QUOTE(Fera82 @ 2014 11 13, 11:32)
Aciu jums labai uz informacija 4u.gif

Maniau viskas greiciau vyksta ir nereiks poliklinikoje kurso eit pries sanatorija. O cia turbut jau neturi reiksmes kad maniskis lanko spec darzeli, kuriame irgi yra kineziterapijos uzsiemimai. Vistiek reik i poliklinika.  g.gif Tai jei men tikrai truks turbut geriau pradet tvarkyt po nauju metu viska ir vaziuot vasario men.

tai jei darželyje vyksta, taip ir pasakykit pediatrei, užskaitys greičiausiai, čia kita kalba. Būtinai tvarkykitės. jei nubus iš ligonių kasų lėšų su F83. tai tvarkykitės ankstyvajai rebilitacijai raidos ištyrimui, vietoje VRC - ten ktas finansavimas eina, užtenka pediatrės siuntimo A27 forma, gal dar neurplogės gali reikt siuntimo.Man pirmą kart kai važiavau reikėjo, kitus kartus užtenka tik pediarės...Būtinai tvarkykitės, nes kitų metų bus jau už kitus metus, o už šiuos prapuls....
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2014 11 13, 11:10)
tai jei darželyje vyksta, taip ir pasakykit pediatrei, užskaitys greičiausiai, čia kita kalba. Būtinai tvarkykitės. jei nubus iš ligonių kasų lėšų su F83. tai tvarkykitės ankstyvajai rebilitacijai raidos ištyrimui, vietoje VRC - ten ktas finansavimas eina, užtenka pediatrės siuntimo A27 forma, gal dar neurplogės gali reikt siuntimo.Man pirmą kart kai važiavau reikėjo, kitus kartus užtenka tik pediarės...Būtinai tvarkykitės, nes kitų metų bus jau už kitus metus, o už šiuos prapuls....

Labas kas vaziuojete i saulute sausio menesi smile.gif
Atsakyti
Mes ka tik gryzom. Labai patiko. Rekomenduojam smile.gif
Atsakyti
Planuojam vykti į Saulutę sausį, norėjau pasiteirauti dėl dokumentų - mums ligoninėj davė išrašą ir sakė su juo vykti. O atsidariusi saulutės puslapį mačiau, jog jie reikalauja, kad būtų ir ligonių kasų kažkoks popierius. Taip pat ir rentgenogramos rašo, kad reikia. Ar tikrai taip, ar ten tiesiog senesnė info?

Ir dar - gal ten vietoje galima įsigyt maudymosi kepuraičių į baseiną? Ar mieste kažkur? Važiuojam jau greitai, Vilniuje nebespėju nupirkti (o ir taip pat nežinau kur ieškoti tokios daikto)...
Ačiū iš anksto už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaičiačiaku @ 2015 01 04, 17:44)
Planuojam vykti į Saulutę sausį, norėjau pasiteirauti dėl dokumentų - mums ligoninėj davė išrašą ir sakė su juo vykti. O atsidariusi saulutės puslapį mačiau, jog jie reikalauja, kad būtų ir ligonių kasų kažkoks popierius.  Taip pat ir rentgenogramos rašo, kad reikia. Ar tikrai taip, ar ten tiesiog senesnė info?

Ir dar - gal ten vietoje galima įsigyt maudymosi kepuraičių į baseiną? Ar mieste kažkur? Važiuojam jau greitai, Vilniuje nebespėju nupirkti (o ir taip pat nežinau kur ieškoti tokios daikto)...
Ačiū iš anksto už atsakymus  4u.gif

Nieko daugiau nereikia, dabar viskas tiesiogiai perduodama iš med.įstaigos į med.įstaigą.
Buvom patys neseniai (lapkritis/gruodis), tai taip pat važiavom tik su vaiko asmens dokumentu ir popieriais iš ligoninės smile.gif
Ko tikrai reikia: kokio šilto džemperio su kapišonu ir šiltų šlepečių (mums pasiteisino kambario batai, ale uggsai, tik megzti), nes koridoriuose skersvėjai, o vietomis tiesiog šalta. Tuo metu, kai buvom, vyko remontas - dulkės, dažnai varstomos lauko durys visuose galuose ir pan. Tad reikėjo pasisaugot, ypač po vandens procedūrų.
Kepurėlės neprireikė, nes baseinas mūsų buvimo laikotarpiu nedirbo. Nežinau, ar dabar dirba. Jei ką - mieste yra pora maksimų, gal ten rastumėt?... Pačioje sanatorijoje jokios parduotuvės nėra.
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2015 01 04, 20:40)
Nieko daugiau nereikia, dabar viskas tiesiogiai perduodama iš med.įstaigos į med.įstaigą.
Buvom patys neseniai (lapkritis/gruodis), tai taip pat važiavom tik su vaiko asmens dokumentu ir popieriais iš ligoninės smile.gif
Ko tikrai reikia: kokio šilto džemperio su kapišonu ir šiltų šlepečių (mums pasiteisino kambario batai, ale uggsai, tik megzti), nes koridoriuose skersvėjai, o vietomis tiesiog šalta. Tuo metu, kai buvom, vyko remontas - dulkės, dažnai varstomos lauko durys visuose galuose ir pan. Tad reikėjo pasisaugot, ypač po vandens procedūrų.
Kepurėlės neprireikė, nes baseinas mūsų buvimo laikotarpiu nedirbo. Nežinau, ar dabar dirba. Jei ką - mieste yra pora maksimų, gal ten rastumėt?... Pačioje sanatorijoje jokios parduotuvės nėra.

Labai Jums ačiū už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaičiačiaku @ 2015 01 04, 20:23)
Labai Jums ačiū už informaciją  4u.gif

Papildau: nesivežiau virdulio (gaila man tų 9 litų už prietaisą smile.gif ), tačiau pasiėmiau termosą. Yra virtuvėlė, joje virdulys, ten vandens užsivirindavau, į termosą susipildavau ir parsinešdavau į kambarį smile.gif
Jei vis tik imsit virdulį, tai patariu ir prailgintuvą prigriebt, nes rozetės kažkodėl labai aukštai.
Atsakyti
QUOTE(Labruscum @ 2015 01 04, 21:48)
Papildau: nesivežiau virdulio (gaila man tų 9 litų už prietaisą smile.gif ), tačiau pasiėmiau termosą. Yra virtuvėlė, joje virdulys, ten vandens užsivirindavau, į termosą susipildavau ir parsinešdavau į kambarį smile.gif
Jei vis tik imsit virdulį, tai patariu ir prailgintuvą prigriebt, nes rozetės kažkodėl labai aukštai.

Ačiū, aš kaip tik neapsisprendžiu, ar vežtis virdulį, ar ne... Termosas visai gera mintis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaičiačiaku @ 2015 01 04, 23:22)
Ačiū, aš kaip tik neapsisprendžiu, ar vežtis virdulį, ar ne... Termosas visai gera mintis smile.gif

Istikruju priklauso labai kur apgyvendins. Mus pradzioj apgyvendino pirmame aukste, o virtuvele antram. Tada dziaugiausi, kad virduli turiu. Taciau poto pasiprasiau,kad perkeltu mus i antra auksta-tada virdulys buvo nlb reikalingas. (nors kai buvau dar ir su mazaja tai tik jai misinuko gamybai nakti). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milledi @ 2015 01 04, 23:28)
Istikruju priklauso labai kur apgyvendins. Mus pradzioj apgyvendino pirmame aukste, o virtuvele antram. Tada dziaugiausi, kad virduli turiu. Taciau poto pasiprasiau,kad perkeltu mus i antra auksta-tada virdulys buvo nlb reikalingas. (nors kai buvau dar ir su mazaja tai tik jai misinuko gamybai nakti).  4u.gif

Mes pirmam aukšte gyvenom, pačiam gale ilgojo koridoriaus smile.gif Iki virtuvėlės reikėdavo gan toli keliauti, bet man tas ne problema, juolab kad tik porą kartų per dieną prireikdavo karšto vandens.

Jei kam įdomūs įspūdžiai iš ten: kaip jau minėjau, vyko remontas, tai tas nelabai patiko, nors aišku suprantu, kad remontuoti reikia ir tai daroma tada, kai vaikų mažiau, bet... Laimei, triukšmo mūsų gale nesigirdėjo. Su dulkėmis ir triukšmu susidurdavome, kai eidavome į valgyklą ir procedūras.
Pats kambarys šiltas, sausas, mus apgyvendino erdviame penkių vietų kambaryje ir ne iš karto supratau, kokia tai laimė, o tik kai gavau progą apsilankyti kituose kambariuose. Tie kambariukai turi savus wc (vienas dviems kambariams), bet maži ir nelabai jaukūs.
Nuvylė: wc koridoriuje, o koridorius šaltas - naktį labai nekas būdavo eit. Gerai bent vaikui naktipuodį prigriebusi buvau.
Pašiurpino pelėsiai. Jais nusėti roletai, dušo užuolaidos. Nekas alergikams... Ir sakyčiau, kad tai tiesiog valytojų aplaidumas, nes pelėsį galima ir reikia naikinti. Valytojos apskritai gan paviršutiniškai tvarkydavo kambarį.
Maistas man asmeniškai labai prastas. Mes pratę valgyti daug šviežių daržovių kasdien, tai tas šaukštas tarkuotų morkų ar kopūstų per pietus atrodė apgailėtinai. O kur dar pervirtos kruopos, makaronai, kasdienis batonas su sviestu ir klaikaus saldumo arbata... Pasitaikė ir konservų, taip pat labai dažnai būdavo siūlomi maltiniai (kotletai), kuriuose mėsos nelabai daug. Žo, jau po kelių dienų turėjome klaikų vidurių užkietėjimą, o man dar ir skrandį maudė sad.gif Vietinės parduotuvės daržovių gausa ir kokybe taip pat nenudžiugino, tai žodžiu mums buvo prastai.... Gelbėjomės vaisiais ir aisbergo salotomis smile.gif
Su procedūromis viskas ok - gavome daug, kokybiškos. Personalas taip pat gerą įspūdį paliko. Gydytojas geras (Šiaučiulis), stengėsi padėti - patiko.

Ar važiuosime dar kartą? Visumoj buvo neblogai, bet - ne. Dabar tik į Palangą arba Abromiškes, nes ir mūsų diagnozei tos vietos labiau tinka. Šiuokart tiesiog iš ligoninės siuntė (po plaučių uždegimo) ir gydytoja kategoriškai atsisakė rašyt į Palangą, nes neva ten vėjuota ir gali atkrist. Beje, šiuo klausimu Druskininkuose išties buvo puikus oras - beveik visą laikotarpį be vėjo ir šaltų dienų buvo nedaug, tai lauke prisivaikščiojom iki soties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labruscum: 05 sausio 2015 - 10:10
QUOTE(Labruscum @ 2015 01 05, 11:08)
o koridorius šaltas - naktį labai nekas būdavo eit.
Pašiurpino pelėsiai. Jais nusėti roletai, dušo užuolaidos. Nekas alergikams... Ir sakyčiau, kad tai tiesiog valytojų aplaidumas, nes pelėsį galima ir reikia naikinti. Valytojos apskritai gan paviršutiniškai tvarkydavo kambarį.
Maistas man asmeniškai labai prastas.

Kol nebuvom Palangos "Gintare', tai kaip ir nieko buvo....bet po Palangos tai tikrai nekas..... labai trūko atskiros dušo kabinos - vat ten kur jūs gyvenote gale koridoriaus pirmame aukšte - žiauriai šaltos dušo patalpos, net eit nesinorėdavo. O vasarą eilės prie dušo kabinų.
Asmeniškai man labai tamsūs kambariai. Vasarą dar nieko - ilgai šviesu ir mažai būni kambaryje....Bet žiemos metu.....- kažkokios spingsulės įsuktos - dažna mamytė vežasi net stalinę lempą. Koridoriai išties šalti - ypač kai reikia pereiti į procedūras naujame korpuse. Mamos, kurios nebuvot, paiimkite vaikui kokią šiltesnę kepurytę, kad po vandens procedūrų - vonių - vaiko neperpūstų šaltuose koridoriuose ir megztuką kokį aprenkite.
Visada virdulį paimdavau, rytiniam kavos puodeliui labai praversdavo - ir prailgintuvą kartu. Plaukų džiovintuvą. puoduką, peilį, porą lėkščių, plasmasinių indelių maistui parsinešti, jei nenori tuo metu.
dar labai nuliūdino, kad neveikia baseinas - taupo pinigus. Praeitais metais žiemą dar dirbo - šiais jau nebe. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 05 sausio 2015 - 12:56
QUOTE(shantal @ 2015 01 05, 13:42)
Kol nebuvom Palangos "Gintare', tai kaip ir nieko buvo....bet po Palangos  tai tikrai nekas..... labai trūko atskiros dušo kabinos - vat ten kur jūs gyvenote gale koridoriaus pirmame aukšte - žiauriai šaltos dušo patalpos, net eit nesinorėdavo.  O vasarą eilės prie dušo kabinų.
Asmeniškai man labai tamsūs kambariai. Vasarą dar nieko - ilgai šviesu ir mažai būni kambaryje....Bet žiemos metu.....- kažkokios spingsulės įsuktos - dažna mamytė vežasi net stalinę lempą. Koridoriai išties šalti - ypač kai reikia pereiti į procedūras naujame korpuse. Mamos, kurios  nebuvot,  paiimkite vaikui kokią šiltesnę kepurytę, kad po vandens procedūrų - vonių - vaiko neperpūstų šaltuose koridoriuose ir megztuką kokį aprenkite.
Visada virdulį paimdavau, rytiniam kavos puodeliui labai praversdavo - ir prailgintuvą kartu. Plaukų džiovintuvą. puoduką, peilį, porą lėkščių, plasmasinių indelių maistui parsinešti, jei nenori tuo metu.
dar labai nuliūdino, kad neveikia baseinas - taupo pinigus. Praeitais metais žiemą dar dirbo - šiais jau nebe. verysad.gif

Ten du dušai. Vienas, kuris pačiame gale, prie lauko durų, tikrai be proto šaltas. Kitas, kuris įkitą pusę, šiltas, tik supelyjęs. Tai eidavau į tą...
Taip! Plastikiniai indai su dangteliu labai pravertė! Pusryčiai labai anksti, mano vaikas sunkiai išsibudindavo, tai keldavausi ir eidavau be jo.
Atsakyti