Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų Sanatorija''Saulutė''

QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 10 27, 19:52)
O siuncia i sanatorijas? Man reabilitologas sake, kad atejo kazkoks rastas is lygoniu kasu, kad isnaudotos kvotos ar kaip jos ten ir negali siais metais siusti musu i sanatorija, nor mums priklauso.  g.gif  Ar cia del to, kad musu poliklinikoj jau viskas isnaudota ar taip negali buti?

Net jeigu ligoninė ar poliklinika išnaudojo visas lėšas (kuo aš abejoju), vaiką vistiek gali siųsti į sanatoriją. Jeigu jums tikrai reikalinga sanatorija, pakovokit, nenuleiskit rankų. Tokiu atveju jūsų vaiką gydantis gydytojas turėtų rašyti prašymą į ligonių kasas, kad skirtų papildomų lėšų ir vaikui tikrai turėtų patvirtinti kelialapį. Mums irgi nenorėjo duoti, nes jau kartą buvom šiais metais, bet aš žinau, kad su mūsų diagnoze galim du kartus važiuoti. Tai reikalavau, kad siųstų prašymą, vakar užpildė, šiandien jau turiu kelialapį rankose smile.gif
Atsakyti
Sakykit jei aš važiuoju su mažyliu į sanatoriją kaip lydintis asmuo, man duoda biliotenį vaiko priiežiūrai? ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2014 10 29, 09:49)
Sakykit jei aš važiuoju su mažyliu į sanatoriją kaip lydintis asmuo, man duoda biliotenį vaiko priiežiūrai? ačiū 4u.gif

Jei važiuojat sanatoriniam gydymui, neduoda. Gulant ankstyvajai reabilitacijai, kai vaikui atliekas DISCas, tada duodamas, nes tada guldo, kaip į ligoninės stacionarą.
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2014 10 29, 10:49)

Teisingai Selina parašė...Bet dar nuo diagnozės priklauso - jei su cerebiniu paralyžium ar tarkim adaptaciniais sutrikimais - tada duoda, jei tarkim su mišriu raidos sutrikimu - ne.
Atsakyti
ačiū 4u.gif
Atsakyti
Na ką kraunuosi tašes doh.gif sakykit kaip ten šiuo metu ar šilta ar vėsu (turiu galvoje kambariuose, koridoriuje), galvoju ar daug šiltų rūbų pasiimti g.gif jie tiek daug vietos užima, gal visai be reikalo prisikrausiu jei ten šilta kambariuose doh.gif
Atsakyti
Toks vaizdas kad mes vieni toj sanatorijoj būsim sad.gif
Atsakyti
QUOTE(leibel @ 2014 11 05, 08:34)
Toks vaizdas kad mes vieni toj sanatorijoj būsim sad.gif

Galbut ten esantys neprisijungia prie SM 4u.gif

Mes buvom rugsejo men, vienu metu lauke temperatura buvo apie 10-13 laipsniu silumos, ir dar nepajungtas sildymas, tuo metu nebuvo jauku, norejos siltesniu paredu. Sake mamos, kad kai sildo, tai buna gerai kambariuose 4u.gif
Koridoriuose vesiau, buna skersvejai, nes pagal higienos normu reikalavimus patalpos turi buti vedinamos, ir niekas ten per daug neziuri, kas ir kiek vaiksto, reik vedint, atidaro langus ir vedina, todel reiketu pasirupinti kokiais siltesniais dzemperiukais su kapisonais, kad reikalui esant uzmest ant galvytes vaikui.
Paciai teko naudotis skalbyklu paslaugomis, 4-am aukte prie mokamu kambariu, per 3 sav kiek ten buvom 3 kartus skalbemes, todel tikrai neprireike laaabai daug rubu, (buvau su dviem vaikais, vienai 2.2m, kitai 4.5m). Skalbimo kaina 5lt, susimokate registraturoje ir nustatytomis valandomis nunesate savo rubuelius, ten yra moteris, kuri viska paaiskins ir pades, jei reikia, yra dziovykles, kita diena jau galima pasiimti isdziuvusius rubelius. Tik savo milteliais ir minkstikliais reiktu pasirupinti, Tiesa, ten ir lyginimo priemones yra, jei reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mila* @ 2014 11 05, 10:10)
Galbut ten esantys neprisijungia prie SM 4u.gif

Mes buvom rugsejo men, vienu metu lauke temperatura buvo apie 10-13 laipsniu silumos, ir dar nepajungtas sildymas, tuo metu nebuvo jauku, norejos siltesniu paredu. Sake mamos, kad kai sildo, tai buna gerai kambariuose 4u.gif
Koridoriuose vesiau, buna skersvejai, nes pagal higienos normu reikalavimus patalpos turi buti vedinamos, ir niekas ten per daug neziuri, kas ir kiek vaiksto, reik vedint, atidaro langus ir vedina, todel reiketu pasirupinti kokiais siltesniais dzemperiukais su kapisonais, kad reikalui esant uzmest ant galvytes vaikui.
Paciai teko naudotis skalbyklu paslaugomis, 4-am aukte prie mokamu kambariu, per 3 sav kiek ten buvom 3 kartus skalbemes, todel tikrai neprireike laaabai daug rubu, (buvau su dviem vaikais, vienai 2.2m, kitai 4.5m). Skalbimo kaina 5lt, susimokate registraturoje ir nustatytomis valandomis nunesate savo rubuelius, ten yra moteris, kuri viska paaiskins ir pades, jei reikia, yra dziovykles, kita diena jau galima pasiimti isdziuvusius rubelius. Tik savo milteliais ir minkstikliais reiktu pasirupinti, Tiesa, ten ir lyginimo priemones yra, jei reikia 4u.gif

ačiū labai labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras.

Mano mazius su F82 ir F83 diagnozemis. Sunkus neigalumas su prieziura. 4m amziaus. Kiek kartu priklauso Sanatorija? Niekada nebuvom? Ar galetu vaziuot kartu su mociute. As del darbo nelabai galiu. Jei tvarkyt ta sanatorija, tai nuo pediatres pradet? Gal daug maz numanot kiek tai gali trukt, kad mociute informuot kada yra galimybe pakliut i sanatorija. Kiek zinau rudeni ir ziema ten eiles gerokai mazesnes.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2014 11 12, 22:33)
Labas vakaras.

Mano mazius su F82 ir F83 diagnozemis. Sunkus neigalumas su prieziura. 4m amziaus. Kiek kartu priklauso Sanatorija? Niekada nebuvom? Ar galetu vaziuot kartu su mociute. As del darbo nelabai galiu. Jei tvarkyt ta sanatorija, tai nuo pediatres pradet? Gal daug maz numanot kiek tai gali trukt, kad mociute informuot kada yra galimybe pakliut i sanatorija. Kiek zinau rudeni ir ziema ten eiles gerokai mazesnes.

Labuka 4u.gif
Vienskart metuose su diadnoze ir antrą kart vaiko raidos ištyrimui (vietoj VRC - šiuo atveju jums bus apmokėtas dar ir nedarbingumas). Močiutė gali vykti, nes su F83 nedarbingumo neapmoka, tai nesvarbu kas vyks.
taip, pradėt nuo pediatrės. Žiūrint, ar lėšos iš ligonių kasų išnaudotos ar ne limitas - priklauso popierių tvarkymas - jei ne greičiau. Reiks poliklinikoje praeiti kineziterapijos kursą prieš snatoriją, važiuojant su F83. Tai ten dar eilės - išvadas tada parašys reabilitacijos skyriaus vedėja, pediatrė....na koks mėnuo užtruks....
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2014 11 12, 22:18)
Labuka 4u.gif
Vienskart metuose su diadnoze ir antrą kart vaiko raidos ištyrimui (vietoj VRC - šiuo atveju jums bus apmokėtas dar ir nedarbingumas). Močiutė gali vykti, nes su F83 nedarbingumo neapmoka, tai nesvarbu kas vyks.
taip, pradėt nuo pediatrės. Žiūrint, ar lėšos iš ligonių kasų išnaudotos ar ne limitas - priklauso popierių tvarkymas - jei ne greičiau. Reiks poliklinikoje praeiti kineziterapijos kursą prieš snatoriją, važiuojant su F83. Tai  ten dar eilės - išvadas tada parašys reabilitacijos skyriaus vedėja, pediatrė....na koks mėnuo užtruks....

Aciu jums labai uz informacija 4u.gif

Maniau viskas greiciau vyksta ir nereiks poliklinikoje kurso eit pries sanatorija. O cia turbut jau neturi reiksmes kad maniskis lanko spec darzeli, kuriame irgi yra kineziterapijos uzsiemimai. Vistiek reik i poliklinika. g.gif Tai jei men tikrai truks turbut geriau pradet tvarkyt po nauju metu viska ir vaziuot vasario men.
Atsakyti