Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(ugnyte @ 2013 02 27, 21:24)

As ir pasidalinsiu savo vargais. Dariausi genetinius tyrimus, perziura echoskupu buvo gera, bet va del kraujo tyrimo,  atejo atsakymas, kad tikymybe Dauno sindromui yra 1: 120. Rekomenduoja darytis vaisiaus vandenu tyrimus, niekaip negaliu apsispresti ar juos daryt. Juk vis delto invazinis tyrimas. Ir taip nesinori kelti pavojaus savo leliui. Kazkaip sirdele skauda, netikiu, kad mano leliukas gali buti nesveikas, bet matyt, visos busimos mamos taip galvoja.
Vis delto nusprendziau ta tyrima atlikti. Eisiu pirmaideni, prasau laikykit uz mane kumstukus. Parasysiu po tyrimo kaip man sekesi.

Svarbu apsisprendėte drinks_cheers.gif
mano rizika buvo 1 iš mažiau nei 50, pasidariau VVT, bet užtat ramu dabar mirksiukas.gif

Sėkmės Jums, tikrai rizika maža, viskas bus gerai, pradėkite magnį gerti dabar.

QUOTE(savas angelas @ 2013 02 28, 09:09)
labas rytas. vakar tik vakare suzinojau atsakyma viskas gerai thumbup.gif uch vienas akmuo nuo sirdies atkrito. dabar reikes priduot krauja del infekciju. visoms kantrybes ir geru rezultatu 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
beje tikrai pasitvirtino laukiames berniuko smile.gif

Sveikinimai mėlyni mirksiukas.gif thumbup.gif thumbup.gif Ramaus nešiojimo smile.gif

QUOTE(Eires @ 2013 02 28, 15:56)

Mes irgi eisim pas genetikę pirmadienį. Bus 11 sav 5 d. Pirma apžiūra. Ko tikėtis, t.y. kokių tyrimų ar tik echoskopu pažiūrės pirma? Ir ar ne per anksti einu?  4u.gif

Ne per anksti, pradžioje padarys echo, ir jei reikės, padarys PRISCA 1, lauksime žinių 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif .

Turiu klausimą, ypač toms, kas darėsi tyrimus Kauno Klinikose. Esu užsiregistravus kovo 26 pas Serapiną. Kaip manot, gal verta iš anksto ir echo? Nes aš iš Žemaitijos, neprilakstysiu kasdien. Jei taip, tai pas kokią gydytoją patartumėt?
Atsakyti
QUOTE(Gymantė @ 2013 02 28, 16:41)
Sveikos 4u.gif .

Turiu klausimą, ypač toms, kas darėsi tyrimus Kauno Klinikose. Esu užsiregistravus kovo 26 pas Serapiną. Kaip manot, gal verta iš anksto ir echo? Nes aš iš Žemaitijos, neprilakstysiu kasdien. Jei taip, tai pas kokią gydytoją patartumėt?

Galėtumėt pasiskambinti į gydytojų kabinetą ir pasakyti savo situaciją, nes kartais tą pačią dieną echokopui nebebūna laisvų laikų, todėl gydytojas galėtų jus užrašyti echoskopijai, kitas variantas galėtumėt pati registruotis tai dienai, tam kabinete kur daro genetinį echo ne kažin kiek tų gydytojų ir dirba, tai nemanau, kad labai galite rinktis, koks dirbs tą dieną jums tinkamom valandom toks dirbs smile.gif Berods 19 kabinetas ten yra, kuriame tą echo daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 02 28, 20:05)
Galėtumėt pasiskambinti į gydytojų kabinetą ir pasakyti savo situaciją, nes kartais tą pačią dieną echokopui nebebūna laisvų laikų, todėl gydytojas galėtų jus užrašyti echoskopijai, kitas variantas galėtumėt pati registruotis tai dienai, tam kabinete kur daro genetinį echo ne kažin kiek tų gydytojų ir dirba, tai nemanau, kad labai galite rinktis, koks dirbs tą dieną jums tinkamom valandom toks dirbs smile.gif Berods 19 kabinetas ten yra, kuriame tą echo daro smile.gif

Labai labai dėkui 4u.gif . Ryt iš pat ryto bandysiu skambintis.
Atsakyti
Mergaites, iškilo klausimas.

Kai daro amniocentezę, visada padaro ir kariotipo tyrimą, ar kartais tik dėl tų trijų pagrindinių ligų? Klausimas iškilo, nes dariausi tyrimą jau senokai, 3 savaitės turėjo praeiti jau pirmadienį, bet vakar skambinau gydytojai, sakė, kad nėra mano tyrimo, dar nepadarytas. Jai to klausimo užduoti nespėjau, nes išsikrovė telefonas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 03 02, 17:10)
Mergaites, iškilo klausimas.

Kai daro amniocentezę, visada padaro ir kariotipo tyrimą, ar kartais tik dėl tų trijų pagrindinių ligų? Klausimas iškilo, nes dariausi tyrimą jau senokai, 3 savaitės turėjo praeiti jau pirmadienį, bet vakar skambinau gydytojai, sakė, kad nėra mano tyrimo, dar nepadarytas. Jai to klausimo užduoti nespėjau, nes išsikrovė telefonas smile.gif

ne visada daro kariotipa, bet jei jums liepe laukt 3 savaites, tai turetu padaryt, as kariotipo tyrimo rezultatus suzinojau po 3sav. ir 2d., be to pirmakart kai dare kariotipo tyrima, tai neuzaugo lasteles, tai tyrimo rezultato ir nesuzinojau
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 03 02, 17:10)

Manau, kad visada, mano kariotipo atsakymai buvo 4-oje savaitėje, tai yra praėjo pilnos 3 savaitės ir kelios dienos. Bandyk prisiskambinti vėl daktarei 4u.gif
Atsakyti
Hmm, tai visada ar ne visada, neaišku smile.gif Nes man gydytoja apie jį išvis nieko neminėjo, sakė tik paskambinti dėl tų pirminių rezultatų. Čia aš pati, jūsų prisiskaičiusi, galvojau, kad jis daromas visoms by default, taip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 03 04, 15:11)
Hmm, tai visada ar ne visada, neaišku smile.gif Nes man gydytoja apie jį išvis nieko neminėjo, sakė tik paskambinti dėl tų pirminių rezultatų. Čia aš pati, jūsų prisiskaičiusi, galvojau, kad jis daromas visoms by default, taip sakant smile.gif

Pabandyk gi paskambint, per galvą negausi mirksiukas.gif
Iki tavo situacijos, galvojau, kad visoms ir visada daro tongue.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Šiandien buvau kraujo tyrimų rezultatų pas genetikę. Juokingai nuskambės, bet gerai jų neatsimenu doh.gif blush2.gif
Žinau, kad Edvardso sindromui rizikos nėra, su nerviniu vamzdeliu irgi viskas ok. O vat dėl DS kažkaip pagal amžių rizika turėtų būti ne mažesnė kaip apie 340. Mano suvedus visus duomenis, kraują ir pan.. buvo apie 175. Tačiau įvedė gestacinį amžių pagal echoskopą, tada viskas ten "pažaliavo", tipo geriau biggrin.gif gavosi apie 243 (tiksliai nepamenu doh.gif ).
Sakė, kad esu ant tokios ribos, kai nei darytis nei nesidaryt vaisiaus vandenų tyrimą. O ir laikas mane spaudžia, 20 sav nėštumui.
Nežinau ar gerai, bet apsisprendžiau nesidaryti to tyrimo ir tik pasidaryti dar echoskopiją 24 sav. unsure.gif
Ką manot?
Atsakyti
QUOTE(gita @ 2013 03 04, 16:01)

Nežinau ar gerai, bet apsisprendžiau nesidaryti to tyrimo ir tik pasidaryti dar echoskopiją 24 sav.  unsure.gif
Ką manot?

Svarbiausiai, kad pati randai sprendimą mirksiukas.gif
Mano akimis, rizika tikrai nėra didelė, bet juk tie skaičiukai - tik statistiniai ax.gif
Na echo, dar viena kontrolė bus, manau, kad geriausiai pasitikėti gydytoja šioje situacijoje.
Atsakyti
QUOTE(gita @ 2013 03 04, 17:01)
Sveikos  4u.gif

Šiandien buvau kraujo tyrimų rezultatų pas genetikę. Juokingai nuskambės, bet gerai jų neatsimenu  doh.gif  blush2.gif
Žinau, kad Edvardso sindromui rizikos nėra, su nerviniu vamzdeliu irgi viskas ok. O vat dėl DS kažkaip pagal amžių rizika turėtų būti ne mažesnė kaip apie 340. Mano suvedus visus duomenis, kraują ir pan.. buvo apie 175. Tačiau įvedė gestacinį amžių pagal echoskopą, tada viskas ten "pažaliavo", tipo geriau  biggrin.gif  gavosi apie 243 (tiksliai nepamenu  doh.gif ).
Sakė, kad esu ant tokios ribos, kai nei darytis nei nesidaryt vaisiaus vandenų tyrimą. O ir laikas mane spaudžia, 20 sav nėštumui.
Nežinau ar gerai, bet apsisprendžiau nesidaryti to tyrimo ir tik pasidaryti dar echoskopiją 24 sav.  unsure.gif
Ką manot?

Aš dėl ramybės daryčiausi g.gif
Atsakyti