QUOTE(scalia @ 2013 02 21, 22:47)
mano rezultatai visi geri, man dare chorionu gaureliu biopsija, VVT, tyre kariotipus vaisiaus, mano ir vyro, taip pat kelias echo turejau, tarp ju ir 4D, dar tikrino del galimu virusiniu infekciju, tai viskas ok, nera prie ko prikibti, o rauksle mano buvo 6.7mm kai buvo 12 sav., bet paskui ji sumazejo ir buvo normos ribose. Beje dar man genetike is Danijos minejo, kad tas rauksles dydis yra labai diskutuotinas, nes tik ivaro baimes nesciosioms, o is tikruju gali nieko blogo ir nebuti, svarbu kad butu atliktas visas tyrimu kompleksas, gera echo, visi organai gerai funkcionuotu, atitiktu normas, vaisius vystusi pagal visas normas, nebutu atsilikimo ir pan., o vien rauksles dydzio vertinti kaip blogo faktoriaus negalima.
Žinoma, kad padidinta raukšlė tikrai nėra ligos garantas
Tiesa, ji rodo padidinta rizika, bet gali būti tiesiog tokia raukšlė. Pvz., kažkur mačiau lentelę su statistiniais duomenim, tai su tokia raukšle, kur buvo mano vaikui (3 mm) ir įvertinus mano amžius, rizika DS buvo 1 iš 100. reiškia, 99 proc. atvejų tai reiškia, kad ligos nėra ir tiesiog tokia raukšlytė (kurios matavimas vis dėlto yra subjektyvus tyrimas).
Bet aš irgi ėjau per visus tyrimus iki galo būtent dėl raukšlės, visa kita buvo tiesiog idealu. Na, tiesiog norėjau gyventi ramiai ir žinoti 100 proc.