Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(B.L.O.N.D.I @ 2013 01 22, 18:12)
Sveikos mamytes, o jums lyti pasake po vandenu tyrimo?

taip, visada pasako. nes randa tas XY arba XX cromosomas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Irine @ 2013 01 22, 18:44)
Turiu dar klausimą dėl VVT, jis iškilo, perskaičius dvi senesnes temas. Kai kurios rašot, kad tenka durti placentą. Tai priklauso nuo to, kur ji prisitvirtinusi? Manoji priekyje, tai ko gero, man taip irgi tektų daryti. Ar tai susiję su papildoma rizika?

duria tada, kai tiria nes is vaisiaus vandenu, toki tyrima daro gerokai anksciau nei 16 sav. Kiek zinau - ir 11, ar 13 sav. kai apsigimimai plika kimi matomi, lieka tik patvirtinti diagnoze. buk rami - tau nedurs per ja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bobulka @ 2013 01 23, 11:19)

duria tada, kai tiria nes is vaisiaus vandenu, toki tyrima daro gerokai anksciau nei 16 sav. Kiek zinau - ir 11, ar 13 sav. kai apsigimimai plika kimi matomi, lieka tik patvirtinti diagnoze. buk rami - tau nedurs per ja smile.gif

Pasitikslinu - kai jau didelis nėštumas, nesvarbu, kur placenta, ras vietos ir kitur pradurti?
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 01 23, 11:23)
Pasitikslinu - kai jau didelis nėštumas, nesvarbu, kur placenta, ras vietos ir kitur pradurti?

Man dure per placenta, nes ji buvo prisitvirtinus prieky kaip ir jums, o kur nebuvo placentos buvo leliuko galva, bet gal jusu mazylis bus isitaises kitokia poza ir nereiks durt per placenta 4u.gif Gyd. sake, kad teoriskai rizika didesne.
Atsakyti
QUOTE(Anciute @ 2013 01 23, 11:35)
Man dure per placenta, nes ji buvo prisitvirtinus prieky kaip ir jums, o kur nebuvo placentos buvo leliuko galva, bet gal jusu mazylis bus isitaises kitokia poza ir nereiks durt per placenta 4u.gif  Gyd. sake, kad teoriskai rizika didesne.

drinks_cheers.gif ta pati norejau parasyti, kad gali tekti durti per placenta, o tokiu atveju rizika didesne g.gif
Atsakyti
Nemėgstu čia kalbėti smile.gif Bet noriu išsakyti savo nuomonę, gal kam nors bus naudinga.

Visų pirma labai džiaugiuosi ką tik sulaukiau gydytojos skambučio. Taigi mūsų mergytė sveikutė 4u.gif

Pasidariau Prisca 1 šiaip, nes vos ne mada visi darosi smile.gif Neįeinu į jokios rizikos grupę. Po ultragarso net neskambinau gydytojai, nes kaklo raukšlelė graži, nosytės kauliukas yra ir šiaip lialiukas gražus, širdutės darbas gražus ir t.t. Sugalvojom su vyru nuskristi gal iki kokios Romos atsipūsti galvoju nuvažiuosiu, kad gydytoja pasakytų skriskit. Tik įeinu į kabinetą gydyroja sako jūsų laukėm3 dienas, negalim prisikambinti, čia dabar galvoju kuo jau aš čia tokia svarbi. Ir tokiu rimtu veidu sako, būtinai nuvažiuokit pas genetikus ir kuo greičiau unsure.gif Aš nelabai suvokiau kas vyksta apsipyliau ašaromis, o gydytoja sako dėja negaliu šiai dienai nieko guodžiančio pasakyti... Išėjau visa pritrenkta ir nesuvokianti kas vyksta. Dauno sindromo tikimybė 1:63, kai šiaip man pagal amžių 1:635.... tai manęs tikrai neguodė tie skaičiukai. Aš esu tokia, kad verkiu kai supanikuoju, o paskui pradedu mąstyti optimistiškai, dar tą pačią dieną užsiregistravau į Genetikos centrą Vilniuje, nes Santariškėse buvo be šansų. Po 2 dienų jau guliu pas genetikę, ji žiūri sako nieko aš nematau blogo ir ta rizika sako įdomiai gavosi, nes jokios tikimybės, giminėj nėra, pati palyginti jauna, turiu sveiką mergaitę... Bet jei Jūs negalėsit ramiai gyventi pasidarykim tyrimą ir bus ramu. Ji užreggistravo mane į Santariškes po geros savaitės. Supažindino su 1 proc. rizika ir bla bla bla bet man tas 1 procentas juokingas, man svarbiau buvo būti tikrai ir ramiai laukti likusį nėštumą. Nes aš žinojau jei rezultatas bus neigiamas ką aš darysiu. Ir nenorėjau gimus vaikui būti šoke, kai reikėtų būti euforijoje. Todėl tikrai žinojau, kad darysiu viską, bet nežinomybėje negyvensiu. Taigi atėjo pirmadienis, prieš tyrimą relaksui į baletą Gulbių ežeras smile.gif nes vien gyventi ir galvoti aš negalėjau, tiesiog judėjau pirmyn ir nesvarbu kas bus ateityje yra dalykų, kurie nuo mūsų nepriklauso. Ir nesutinku, kad viskas Dievo valioje ir nesidarysiu tokiau jokių tyrimų, kas gims tas, toks likimas. Mielosios jei ne Dievas, tai mano suvokimu to tyrimo net nebūtų. Tik jo dėka mokslas juda pirmyn ir kažkam Dievulis atsiuntė dovaną numatyti tokį baisų dalyką ir apsaugoti žmones nuo dar didesnio skausmo. Aš žinau ta tikimybė 1:63 ar 1: 600 aš vis tiek daryčiausi kitą kartą, kad aš miegočiau ramiai, šeima miegotų ramiai ir lauktumėm sveiko lialiuko.

O dėl pačio tyrimo, jis visiškai paprastas, neskausmingas ir tas 1 procentukas persileidimo tikimybės nemanau, kad rimtas dalykas, jei taip nutiks taip matyt turėjo nutikti. Todėl ramiai su šypsena ženkite į genetiko kabinetą ir aišku tikėkitės geriausio, o jei bus blogiausia taip turėjo būti ir nenuleisti rankų, tai ne nuosprendis, tiesiog dar vienas akmenuotas kelias, kurį praėjus bus minkštas ir šiltas smėliukas 4u.gif

Sėkmės visoms mamytėms ir kuo mažiau stresų gyvenime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 01 23, 11:23)

bijau suklysti, bet manau, kad genetike tikrai ras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Irine @ 2013 01 22, 20:48)
Aišku. Klausiu dėl to, kad kai man daryt VVT, bus jau apie 18,5 savaičių. Tai dar tris savaites laukti negalėsiu, jeigu ką, per vėlu bus. Bet aš kažkaip tomis trimis labiausiai domiuosi, kažkaip tikiuosi, kad su visomis kitomis tikrai gerai. Tai neskubu, nes ir šiaip itin mažai tikėtina, kad ten kažką ras. Tikiuosi, gerai darau...  g.gif

Tikrai ne vėlu. Man taip dare,. Trys atsakymai del populiariausių sindromu yra svarbiausi, o tris savaites laukiama kitu. Jeigu kas blogiausio, terminas nevelus kazkas spręsti.

QUOTE(Bobulka @ 2013 01 23, 09:19)
taip, visada pasako. nes randa tas XY arba XX cromosomas  4u.gif
Papildyta:

Jus rašote apie kita tyrimą, kai imama placentos ląsteles . Tai kitoks tyrimas, nei VVT.
Atsakyti
O kaip mamytes jautetes po amniocentezes? Pasiemet lovadieniu?
Atsakyti
QUOTE(B.L.O.N.D.I @ 2013 01 23, 14:33)

Po šio tyrimo jaučiausi puikiai, jokių lovadienių neėmiau, ėjau į spektaklį atsipalaidavimui ax.gif

Kaip rezultatai tų, kurios pirmadienį VVT darėtės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 23, 15:00)
drinks_cheers.gif ta pati norejau parasyti, kad gali tekti durti per placenta, o tokiu atveju rizika didesne  g.gif

Blyyyn. Jau tik atrodo apsisprendžiu, nusiraminu priėmusi sprendimą ir pasiryžusi, ir vėl kas nors išlenda, dėl ko pradedu abejoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(B.L.O.N.D.I @ 2013 01 23, 14:33)

Jau geriau lovadienis. Tempimas jautėsi visa diena, todėl gulinejau ir lepinausi. Kai tiek prisinervini, tai tikrai norisi poilsio ta diena. Fiziškai jaučiausi gerai, tik buvo anksti keltasi, lauktą prie kabineto durų, stresas ir tt. Geriau ta diena tikrai negrįžti i darbą.

QUOTE(Irine @ 2013 01 23, 19:48)
Blyyyn. Jau tik atrodo apsisprendžiu, nusiraminu priėmusi sprendimą ir pasiryžusi, ir vėl kas nors išlenda, dėl ko pradedu abejoti  doh.gif

Neskaitykit čia spelioniu apie rizikas. Su gydytoja aptarkit konkrečią savo situacija ir galima rizika. Vienom yra dekingesne placentos padėtis, kitom mažiau. Sudejimas irgi visu skirtingas. Kitoms net po kelis kartus ima VV per viena nestuma ir nieko. Viskas bus gerai thumbup.gif ivertinkit ramybe, kuria turėsite kai viskas galop paaiškės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo muji: 23 sausio 2013 - 20:14
Na vat suzinojau ir as savo VVT tyrimo rezultatus.Esu pakyleta ir labai laiminga, turesim sveika berniuka.
Linkiu visoms, kurios darysis si tyrima sveiko proto ir suvokimo, kad nervintis tikrai nereikia, tai tik Jums bus ramiau, nes isitikinsite, kad Jusu vaikelis sveikas:)

Papildyta:
Sniego sunys. Labai sveikinu su gerais rezultatais ir sveika mergaite.
Kiek supratau is Jusu pasakojimo, gerem po VVt tyrimo arbata kavineje:)
Sekmes!!
Atsakyti