Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Pokšt @ 2013 01 07, 10:17)

KMUK trys genetikai kaip suprantu, ir nei vienos laisvos vietos, o parašyta kad iki 01.31, tai ar reiškia paskui atsiras naujų vietų vasariui ar kaip čia? čia sergu.lt, gal kas paaiškintų?  smile.gif

Sausio gale registruositės vasariui.
Atsakyti
QUOTE(Pokšt @ 2013 01 07, 10:17)
o tai paaiškėjo jau echoskopuojant? Ar iš kraujo? Ar visus darėtės?  unsure.gif Bet va tau ir ne rizikos grupėje, negali žinoti 

Taip, pirminį nerimą sukėlė kaklo raukšlės dydis - jis buvo 3,89 mm. Vėliau nuvykus į Santariškes, jau buvo matyti ir kiti nukrypimai nuo normų. Vaisiaus vandenų tyrimas tik patvirtino įtarimus.
Tai, kad buvau jauna (28 m.), neturiu žalingų įpročių, giminėje nėra genetinėmis ligomis sergančių žmonių ir pan., neapsaugojo manęs nuo vaisiaus patologijos. Manau tai, kad nepapuola moteris į rizikos grupę, nieko nereiškia...
Atsakyti
QUOTE(La pluie @ 2013 01 08, 14:42)
Taip, pirminį nerimą sukėlė kaklo raukšlės dydis - jis buvo 3,89 mm. Vėliau nuvykus į Santariškes, jau buvo matyti ir kiti nukrypimai nuo normų. Vaisiaus vandenų tyrimas tik patvirtino įtarimus.
Tai, kad buvau jauna (28 m.), neturiu žalingų įpročių, giminėje nėra genetinėmis ligomis sergančių žmonių ir pan., neapsaugojo manęs nuo vaisiaus patologijos. Manau tai, kad nepapuola moteris į rizikos grupę, nieko nereiškia...

pritariu, mano atveju buvo taip pat unsure.gif
Atsakyti
sveikos visos 4u.gif

kadangi turiu ir liudnos patirties, bet sikart genetike nudziugino - echo puiki plius prisca 1 rodo zemas rizikas. Bet ,as, aisku knisalas, noriu viskas zinoti ir jei kas neaisku - stoga rauna doh.gif

Tai va, nerandu info apie vaisiaus veido kampa ( FMK) ?
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 11, 12:42)
sveikos visos  4u.gif

kadangi turiu ir liudnos patirties, bet sikart genetike nudziugino - echo puiki plius prisca 1 rodo zemas rizikas. Bet ,as,  aisku knisalas, noriu viskas zinoti ir jei kas neaisku - stoga rauna  doh.gif

Tai va, nerandu info apie vaisiaus veido kampa ( FMK) ?

o ka tas veido kampas rodo?
Atsakyti
QUOTE(scalia @ 2013 01 11, 16:52)
o ka tas veido kampas rodo?

nezinau... Echo vienas is matmenu yra FMK g.gif pas mane 88 proc
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 11, 17:17)
nezinau... Echo vienas is matmenu yra FMK  g.gif pas mane 88 proc

na radau siek tiek info anglu kalba: http://www.fetalmedi...e-facial-angle/, tai vaisius su T21 trisomija turi maza virsutini zandikauli, todel echoskopuojant matosi plokscias veido profilis. Matuojant susidaro didelis kampas tarp virsutinio zandikaulio ir kaktos. Beje veido kampas matuojamas 11-13nestumo savaite

Kai man dare echo neuzsimine apie toki kampa..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo scalia: 11 sausio 2013 - 18:03
QUOTE(scalia @ 2013 01 11, 18:01)
na radau siek tiek info anglu kalba: http://www.fetalmedi...e-facial-angle/, tai vaisius su T21 trisomija turi maza virsutini zandikauli, todel echoskopuojant matosi plokscias veido profilis. Matuojant susidaro didelis kampas tarp virsutinio zandikaulio ir kaktos. Beje veido kampas matuojamas 11-13nestumo savaite

Kai man dare echo neuzsimine apie toki kampa..

tai tie mano 88 proc cia gerai? nors genetike sake, kad viskas oki... Beje, matavo santariskese g.gif nu uzklausiu ryt savo gines 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 11, 18:17)
tai tie mano 88 proc cia gerai? nors genetike sake, kad viskas oki... Beje, matavo santariskese  g.gif nu uzklausiu ryt savo gines  4u.gif

na pasiskaiciau tai toks kampas kaip ir normalus, bet vien sio matmens niekas nevertina, suveda sprando rauksle, moters amziu ir t.t ir isveda tikimybe, be to jei genetike sake kad viskas ok tai manau taip ir yra.. Genetikes santariskese tikrai ismano savo darba, as taip pat ten lankausi ir laukiu kada viska pagaliau suzinosiu,nes nezinomybe zudo..

Mano gine apie veido kampus tai tikrai nezinotu, na bet jusu gal kompetetingesne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(scalia @ 2013 01 11, 18:39)
na pasiskaiciau tai toks kampas kaip ir normalus, bet vien sio matmens niekas nevertina, suveda sprando rauksle, moters amziu ir t.t ir isveda tikimybe, be to jei genetike sake kad viskas ok tai manau taip ir yra.. Genetikes santariskese tikrai ismano savo darba, as taip pat ten lankausi ir laukiu kada viska pagaliau suzinosiu,nes nezinomybe zudo..

Mano gine apie veido kampus tai tikrai nezinotu, na bet jusu gal kompetetingesne smile.gif

radau gana issamu straipsni, tai yra normos to kampo, be to , manoma , kad jis nesusijes su gestaciniu amziumi g.gif

tai jums kaip supratau dar ims vandenis unsure.gif bet ar choriono tyrimas neparodo to paties kaip vandenu? nebent is choriono negali tirti viso kariotipo , tik tas pagrindines ligas g.gif pas kokia genetike lankais?
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2013 01 11, 18:44)
radau gana issamu straipsni, tai yra normos to kampo, be to , manoma , kad jis nesusijes su gestaciniu amziumi  g.gif

tai jums kaip supratau dar ims vandenis  unsure.gif bet ar choriono tyrimas neparodo to paties kaip vandenu? nebent is choriono negali tirti viso kariotipo , tik tas pagrindines ligas  g.gif pas kokia genetike lankais?

pas N.Krasovskaja lankausi, tai dar tirs pilna kariotipa is vaisiaus vandenu, chorionu gaureliu tyrimas parode kad nera jokiu trisomoju: nei Dauno,nei Patau,nei Edvarso, taip pat ternerio sindromo nera ir kaip ir viskas tvarkoje, echo parode kad vaisius vystosi labai gerai, visos kuno dalys normose, dar tyre mano ir vyro kariotipus tai laukiu dar atsakymu, kaip bus nezinau doh.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Norėčiau užsirašyti pas genetikus Kaune privačiai. Nežinau ką rinktis, gal galėčiau gauti atsiliepimų 4u.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti